Autor Subiect: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021  (Citit de 5783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
INFORMATII PLECARE

Microbuz: B 784NEW
Sofer: Cristi Tel 0769/463675
Plecare ora 06:00 benzinaria Mol Pacii
Pt conexiuni de pe traseu va rog contactati soferul.



.


Tarif: 990 lei/persoana cu demipensiune (3 nopti de cazare intr-o casuta, cu inca o persoana, mic dejun, cina tip grup si transport peste 1300 km)

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/clisura-dunarii-spectacolul-unic-al-naturii-30-septembrie-3-octombrie-2021/

Plecare:  30 septembrie 2021
Sosire:   03 octombrie 2021

Cazare: 3 nopti la Danube Village Resort, Clisura Dunarii, sat Gornea, DN 57 302

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•  cazare 3 nopti intr-un minisat de vacata, rezervat exclusiv, intr-o casuta, cu inca o persoana
•  3 mic dejun
•  3 cine*
•  acces la piscina
•  transport cu microbuz pe ruta Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Horezu - Targu Jiu - Motru - Orsova - Gornea si retur Gornea - Drobeta Tr Serverin - Craiova - Bucuresti
•  transport zonal
•  insotitor de grup pe toata perioada excursiei 

*Cina se va oferi tip grup, existand un singur meniu pentru toata lumea.

Servicii care nu sunt incluse:
x   pranzuri
x   intrari la obiective
x   plimbari cu ambarcatiuni pe Dunare, una la Cazane si una la Coronini, la Ostrov
x   degustare palinca de smochine, masa si program in satul cehesc. Cu o luna inainte de plecare, Diana, insotitorul de grup o sa comunice tariful acestei activitati optionale.
x   in satul Olari, acolo unde se face adevarata ceramica de Horezu, o sa vizitati un mester autentic; va va prezenta cum se trage la roata, cum se modeleaza, cum se decoreaza ceramica, cum se arde. Totul gratuit, doar ca la sfarsit femeia asteapta sa cumparati cate ceva. Lucrurile sunt foarte frumoase, mult mai ieftine decat la orice targ de olari din tara. Nimeni nu va obliga, dar pentru a arata ca apreciati ceea ce face, pentru a incuraja un mestesug care trage sa moara, pentru ce oamenii aceia v-au intampinat si aratat ceea ce stiu ei, cumparati ceva de acolo.
x  tarif ranger montan, la Ciucaru Mare. Tariful ghidului pentru drumetie si vizitarea pesterii este in functie de numarul persoanelor, aprox. 20 lei/persoana daca participa tot grupul.

Fac aici o paranteza, povestindu-va cum s-a pierdut mestesugul olaritului dacic din Sacel, Maramures, ultima vatra in care ramasese. Dar si altele...In 1990 in Sacel existau peste 40 de mici ateliere de ceramica, ce supravietuisera comunismului proletar, anti-cultural si anti-traditional. A fost o minune ca au ramas cuptoarele, iar ca mestesugul a fost transmis. Pentru ca turismul intern era ca si inexistent in acei ani, aproape nimeni nu ajungea la ei, iar sa mergi la targuri de unul singur insemna un cost pe care nu-l acopereai din vanzari. Asa ca prin 2008 mai erau doar 9 ateliere, iar pana in 2011 ramasese doar unul! Cu groaza ca o sa se inchida si acesta, am scris pe forumuri, am dus fiecare grup cu care am calatorit in Maramures la nea'Nistor, sa vada si sa inteleaga mestesugul, dar si sa-l incurajez pe omul ala sa mai faca...Am explicat de fiecare data ca doar asa omul asta poate sa fie motivat sa continue, cumparandu-i produsele, aratandu-i ca apreciem ceea ce face. Unii intelegeau, altii nu. Asa cum ii vad pe unii ca fac si cu ghizii in tarile sarace...Ii auzi spunand "de ce sa-i dau, ca eu am platit excursia..." Sau gasesc alte si alte motive..sa nu-i dea cativa banuti, in cosul colectiv. Pe aceiasi care se zgarcesc la cativa banuti ii vezi imediat dupa dand o suma uriasa pe te miri ce...E adevarat, sunt banii lor, fac ce vor cu ei, dar in viata consider ca trebuie sa stii sa oferi si sa imparti din ce ai, sa incurajezi, sa arati ca pretuiesti si pe altii, nu doar pe tine...Egoismul acestor persoane nu se manifesta doar la a oferi cativa banuti sau a cumpara ceva de la un mester, ci si in relatia cu cei din jur...Sunt rari pe aici, am intalnit doar meteoritic astfel de persoane, dar mi-a ramas lipita de retina imaginea lor...
Epilog la mesterul din Sacel: dupa ce s-a zbatut cativa ani, omul a plecat din tara, nu inainte insa de a-si ivata cei doi fii mestesugul ceramicii dacice. Atelierul l-a tinut vreo 2 ani baiatul cel mare, apoi inca vreo 2 ani baiatul cel mic. Au plecat pe rand si ei dupa tatal lor. Veneau doar in vacanta si atunci lucrau cateva piese, pe care verisoara lor le vindea grupurilor sosite...Dar cum nu mai puteai vedea roata invartindu-se nu mai aveai cum sa fi atras de ceva acolo...Asa ca incet incet locul s-a inchis...Acum o sa va vorbim de ceramica dacica doar la trecut...Sper sa nu ajungem la fel si cu cea de Olari...

Insotitor de grup: Diana Lupu 0720 048.744

Program:

Joi 30 septembrie 2021 Intalnirea pentru plecare: ora 5:50 maxim, la ora 6:00 se pleaca! Loc de intalnire: Benzinaria MOL Pacii, Bulevardul Iuliu Maniu 194, București 061125. Numarul masinii si numarul de telefon al soferului se vor anunta cu 1-2 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum. Nu asteptati deci pe Email sau telefonic, singurul loc de comunicare, la fel ca la orice excursie organizata de Singles Camp, este forumul.  Asa cum ati observat, ora de intalnire nu este aceiasi cu cea de plecare. In cele 10 minute se vor incarca bagajele, astfel incat cel tarziu la ora 06:00 sa se poata pleca. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp, va informam ca nu asteptam pe cei intarziati, pentru ca sunt multi kilometri in acea zi, programul este lung, deci nu se poate pune problema de a pleca cu intarziere. Deci la ora 06:00 microbuzul o sa plece din statie. ora de imbarcare din Bucuresti este 6:00.

Va recomand sa aveti cu voi 2 sandviciuri, sau ceva de omorat foamea, apa, pentru ca pana la Horezu, in jur de ora 12:00 nu o sa aveti opriri pentru masa, ci doar pentru necesitati. O sa fie o pauza de toaleta si dezmortire la Pitesti (07:00 - 07:30), ocazie cu care cei din zona se pot conecta la traseu .

Prima oprire pentru program de vizitare se va face in jur de ora 11:00, langa Horezu, in satul Olari, pentru a vedea la lucru un olar autentic.



Dupa prezentare si cumparaturi, vom fi asteptati pt masa de pranz, Diana, insotitorul de grup, va rezerva un meniu de grup la restaurantul cu terasa "Doi Cocosi Horezu". Informativ, o ciorba si un fel de baza a costat in 2020, 40 lei. Va comunicam din start, celor mai pretentiosi, ca nu o sa fie timp de mofturi cu a la carte, pt ca nu avem decat o ora la dispozitie. La 13:00 plecati din Horezu, ajungeti la Tg Jiu, maxim la 14:30. Acolo Diana o sa va prezinte, intr-un ghidaj si o plimbare care dureaza o ora, operele lui Brancusi.





La 15:30 luati drumul spre Dunare, treceti prin Motru, iar la Orsova va intalniti cu Dunarea.



O s-o insotiti pana la satul de casute...Sunt locuri minunate, pe care o sa le mai revedeti in zilele urmatoare, mai proaspeti, mai odihniti. Atunci o sa fiti dupa o zi lunga, in care veti strabate 500 km. 

Pe drumul spre cazare o sa treceti pe langa Chipul lui Decebal si Manastirea Mraconia, dar nu opriti, pentru ca urmeaza sa reveniti cu timp si odihniti.

La locatie cina va asteapta pregatita, asa ca luati masa, va cazati si apoi odihna, dupa un drum destul de lung. Nu pierdeti apusul, iar dimineata urmatoare rasaritul. Sunt minunate acolo, pe malul Dunarii.

Vineri 01 octombrie 2021 La ora 08:00 o sa serviti micul dejun, iar la 9:00  va imbarcati in microbuz si veti pleca spre Cazane, drumul dureaza aproximativ o ora.
La 10:30 cei care doresc si opteaza pentru aceasta activitate: "Croaziera cu salupa la Cazanele Dunării", cu vizitarea urmatoarelor obiective:
•   Chipul lui Decebal
•   Golful Dubova
•   Peștera Ponicova (la intrare)
•   Grota Veterani – 6 lei bilet intrare, se achită separat
•   Intrarea în Cazanele Mari
•   Cazanele Mici
•   Golful Mraconia

Plimbarea dureaza circa 45 de minute si in 2020 a costat 30 lei/persoana.
Traseul: https://www.cazaneledunarii.com/harta-traseu-plimbare-cu-barca

Pentru plimbarea cu barca va recomandam sa aveti ceva pe cap pentru curent, sa stea cat mai fix, o haina mai groasa de vant/ploaie, pelerina

De la Cazane ne indreptam spre Eibenthal, o veritabilă „insulă lingvistică” a minorității cehe din România.

12:30 masa de pranz, meniu de grup. In 2020 tariful a fost 45 lei/persoana si nu include bauturile.

Diana o sa aleaga pentru voi un meniu, pe care il va comunica din vreme, la fel si cel de la Doi Cocosi din Horezu.

Dupa masa o sa facem o plimbare prin sat pentru a afla mai multe depre istoria locului, sa admiram frumusetea asezarii.





De la Eibenthal mergem la Șvinița, un sat locuit de sârbi, cunoscut pentru livezile mari de smochine. Sunt circa 20 km din Eibenthal.
Vom merge la un producator local unde vom putea degusta dulceata de smochine, tuica sau lichior de smochine, existand si posibilitatea de a cumpara.







Revenim la cazare, timp liber, cina.

Sambata 02 octombrie 2021   Opțional, drumetie pe Ciucarul Mare si vizitarea pesterii Ponicova impreuna cu rangerul de la Parcul Natural Portile de Fier

La ora 07:45 micul dejun, iar cei care sunt pregatiti cu echipament de munte si sunt dornici de o drumetie, la ora 08:30 plecarea spre Dubova. Dupa un drum de  aproximativ o ora vom porni pe un traseu mai putin cunoscut pe Ciucarul Mare, nu cel pe care il stie toata lumea care este aglomerat si nu prea curat…

Traseul este de dificultate medie, se urca pana la aprox 350 m altitudine, exista si o portiune scurta de creasta cu o panorama deosebita spre Defileul Dunarii, deci nu este recomandat persoanelor care au rau de inaltime
Traseul dureaza in jur de 2 ore jumatate, apoi revenim la microbuz si mai mergem cu masina 1 km pana la intrarea spre traseul pentru Pestera Ponicova.

Zona este cunoscuta pentru prezenta viperelor cu corn, ghidul ne va spune regulile pe care trebuie sa le respectam pentru a parcurge traseul in deplina siguranta. Astfel, este recomandat sa privim cu atentie locul pe care urmeaza sa pasim sau unde intentionam sa ne asezam, sa nu parasim poteca.

Pestera Ponicova este cea mai mare pestera din Defileul Dunarii si este cunoscuta si sub numele de Peștera de la Gura Apei ori Peștera Liliecilor. Galeriile acesteia însumează circa 1.660 metri parcurgând Ciucaru Mare și ieșind mai apoi în Dunăre. Pestera este spectaculoasa si merita vizitata datorita formatiunilor castice, galeriilor situate pe mai multe nivele.
Noi vom traversa practic intreaga pestera pana ajungem la iesirea spre Dunare, unde vom ajunge cu barca in prima zi. Vom urca si in galerii, ghidul ne va povesti cate ceva despre formatiunile spectaculoase pe care le vom vedea.
Pestera nu este amenajata pentru vizitare, terenul este accidentat si este nevoie de lanterna frontala (de cap).

Pentru vizitarea pesterii mai avem nevoie de 2 ore jumatate, in total cu drumetia pe Ciucarul Mare, circa 5 ore.
Tariful ghidului pentru drumetie si vizitarea pesterii este in functie de numarul persoanelor, aprox. 20 lei/persoana daca participa tot grupul.

Cele doua obiective au placut foarte mult grupului din 2020 asa ca oferim din nou acest program optional.

Echipamentul de drumetie este absolut obligatoriu :
gheată de munte
pantalon lung
lanterna frontala
pelerina, sapca, geaca de ploaie, un rucsac mic, o sticlă de apă, o gustare/ceva dulce, lotiune de protectie solara

Revenim la cazare, facem o scurta pauza de pranz urmand ca, optional, sa mergem dupa-masa la Coronini, pentru a traversa cu o ambarcatiune la Ostrov, insula cailor salbatici.
Este aproape, sunt doar 15 km pana acolo.
Excursia dureaza aproximativ o ora si a costat in 2020, 30 lei/persoana.

Insula se află aşezată în mijlocul Dunării, pe partea românească. Un loc misterios şi pustiu, o adevărată deltă a păsărilor, dar şi a cailor sălbatici. Insula Ostrov se află la aproximativ trei kilometri de port şi se ajunge la ea în doar câteva minute.
Pe insulă trăiesc peste 100 de cai sălbatici, dar nimeni nu le mai ştie numărul, fiindcă aceştia se înmulţesc mereu.
Pe insulă, în afară de cai sălbatici, se mai află egreta neagră, cormoranul mare sau stârcul roşu, lebede şi alte păsări. Insula are 1.600 de hectare, iar în interiorul ei se întind şi două lacuri, fără conexiune cu Dunărea, care ocupă de fapt cea mai mare suprafaţă.
Conform legendei, pe insula se află îngropat Attila, cel mai mare conducător al hunilor.

Revenim la cazare, timp liber, cina.

Duminica 03 octombrie  2021 Micul dejun incepand cu ora 07:30, sa aveti bagajele pregatite pana atunci si predate soferului pentru a fi incarcate in microbuz. Imediat dupa ce serviti micul dejun, la 08:30, plecati spre Bucuresti.

Oprire si vizitare la Cetatea Severinului,



si apoi la Craiova.



Drumul inapoi este mai scurt si mai rapid, sunt doar...450 km de data aceasta. Estimam ca in jur de ora 20:00 ajungeti la Bucuresti, dar nu luati ora decat ca reper, pentru ca drumul ofera multe surprize si bune si mai putin...

Programul excursiei poate suferi modificari motivate de trafic, de vreme, de alte lucruri ce nu tin de noi, organizatorii.

Va recomand programul excursiei, locatia, este aceiasi ca in 2020, din punctul meu de vedere ca profesionist, cea mai buna si potrivita pentru un grup ca al nostru. Este izolata, linistita, departe de forfota comerciala din Dubova si Eselnita.

Mai jos va arat Danube Village Resort, locatia care va va gazdui:















































Echipament: O sa avem si o zi de drumetie, asa ca e nevoie sa aveti la voi gheata de munte, cu talpa cu aderenta, pantalon lung, de preferat sa aveti jambiere, tricouri si bluze termice, sapca, pelerina si rucsac de mici dimensiuni pentru apa, un fruct, in care sa va incapa o bluza de schimb si pelerina.

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 2 - 5 septembrie 2021
« Răspuns #2 : Luni, 17 Mai 2021, 14:43 »
Revin si aici cu impresii si fotografii de la actiunea recenta pe Clisura Dunarii, un loc de vazut cel putin o data-n viata.
Minunate locuri, oameni primitori, ne-am simtit, din nou, foarte bine.

Pentru  mai multe fotografii, impresii, vedeti actiunea din mai 2021 sau septembrie 2020, programul este acelasi.

https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3236.0.html


https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3105.0.html

In cazul in care intentionati sa participati la drumetia pe Ciucarul Mare si pestera Ponicova pregatiti-va din timp echipamentul de drumetie recomandat, in special bocanci de munte care acopera glezna, cu talpa care nu aluneca, de preferinta Vibram.
Traseul nu este recomandat persoanelor care nu au mai fost niciodata pe munte.
 Alternativ, va puteti relaxa la piscina, urmand ca dupa-masa sa mergem impreuna la Ostrov, daca optati pentru aceasta activitate optionala.

Orice intrebari aveti, le puteti adresa aici.
Cu cateva zile inainte de plecare veti primi un mail in care veti bifa activitatile optionale la care doriti sa participati.






































Offline CristiG

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Buna, se mai pot face inscrieri in aceasta excursie?

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Da, se mai pot face inscrieri.
Ca la orice actiune, daca doriti sa aveti garantia locului rezervat, dupa inscriere este necesar sa achitati in cel mai scurt timp avansul si sa respectati apoi termenele de plata.

Offline virginia74

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Buna seara! M-am inscris si eu astazi pt aceasta excursie, prima, de altfel. :) Spuneti-mi, va rog, inainte de a face plata, nu sunt vaccinata, daca este un impediment. Multumesc!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Buna, Virginia si bine ai venit!
Participarea la actiunile Singles Camp nu este conditionata de vaccinare.




Offline Rami

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 213
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #7 : Marți, 07 Septembrie 2021, 13:28 »
Buna tuturor  :)
Daca cineva renunta, as vrea si eu sa merg :worthy: ;)
Numarul meu de telefon este 0745570708
SANATATE MULTA MULTA TUTUROR,  SI ZILE CU SPOR IN TOATE  :angel:  :kissing:

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #8 : Luni, 13 Septembrie 2021, 05:35 »
Rami, m-as bucura daca ai reusi sa vii la mine in zona, dar eu voi fi in Sudul Italiei atunci.
Daca reusesti sa vii, nu uita sa-ti inchizi datele mobile (internetul) de pe telefon, pentru ca-ti intra sarbii si te costa !  :-\

 :kissing:

Offline eugenbr

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Salutare din partea de SE merge cineva in această excursie,eu vin  din Brăila cu auto personal,dacă sunt amatori putem împărți transportul.😀

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #10 : Joi, 16 Septembrie 2021, 20:25 »
Salut, Eugen!
Mai aproape de excursie veti primi un mail in care veti transmite optiunile de masa: meniu cu peste sau carne, activitatile optionale dar si modalitatea de transport până la pensiune. Urmeaza sa va pun in legatura daca veniti mai multi cu masina personala din aceeasi zona.

La modul cel mai serios, pregatiti-va echipamentul de munte daca intentionati sa optati pentru drumetia in Ciucarul Mare. Fara bocanci de munte nu veti putea participa la traseu!

S-auzim numai de bine!

Offline Rami

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 213
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 18 Septembrie 2021, 09:27 »
Buna dimineata tuturor  :)
Multumim tare mult Tania pentru pont :worship:
Ghici ce?
Am reusit si merg si eu :yeah: :dance:
Abia astept  *|*
Sudul Italiei?!
SUPERRR FAIN  :thumbup:
Sunt sigura ca o sa ai si tu o vacanta SUPERRR DE SUPERRR,  ALĂTURI DE FAMILIA SINGLES CAMP  :yeah: :dance:
SANATATE MULTA MULTA TUTUROR SI ZILE FAINE, ALĂTURI DE CEI DRAGI  :smitten:  :angel:

Offline CristiG

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #12 : Luni, 20 Septembrie 2021, 18:55 »
Salutare tuturor, eu vin din Timisoara cu masina, daca este cineva interesat va rog sa ma contactati

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #13 : Joi, 23 Septembrie 2021, 07:10 »
In cazul unei renuntari este necesar  sa gasiti  un inlocuitor ,deaceea este nevoie sa postati locul disponibil pe FORUM.

Pentru garantia rezervarilor agentia face plati anticipate catre locatie ce nu mai pot fi recuperate.

Offline Lucia11

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 30 septembrie -03 octombrie 2021
« Răspuns #14 : Joi, 23 Septembrie 2021, 16:20 »
Bună seara,
Va salut pe toți pentru prima data și sunt incantata sa ma alătur grupului vostru. As dori sa va întreb dacă avem nevoie de test covid pentru aceasta excursie?