Autor Subiect: Retezatu Mare, raiul drumetilor și „Castelul din Carpați" 19 - 22 august 2021  (Citit de 7820 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
[b]Nu mai sunt locuri disponibile./b]

Tarif: 850 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/retezatu-mare-raiul-drumetilor-si-castelul-din-carpati-19-22-august-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Check in: 19 august 2021
Sosire: 22 august 2021

Cazare: Pensiunea Bukovina 3* Cristur, jud Hunedoara

Numar de locuri: 16

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   3 x mic dejun
•   3 x cina
•   microbuz pentru transfer la capete de traseu drumetie x 2 zile
•   ghid montan profesionist
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     pranzurile de vineri si sambata
x     intrari la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Program

Ziua 1. Joi 19.08.2021. Drumeție la Cetatea medievală a Devei

Orele 15:45 întâlnirea cu grupul la telecabina cetății Deva

Mașinile le vom lăsa în parcarea cu plată din apropiere, tariful este aproximativ 1 leu /oră în funcție de modalitatea de plată.
Pentru cei care vin cu alte mijloace de transport, urmează să vă anunțăm cu câteva zile înainte cum veți proceda cu bagajele.

Gata echipați de drumeție, vom urca și coborî la cetate pe jos, pe unul din traseele amenajate,  aproximativ 40-45 de minute, diferența de nivel fiind de circa 160 metri.
Echipament de drumeție: bocanci, pantalon lung de munte, tricou tehnic, șapcă, un rucsac mic în care sa aveti o sticlă de apă.

Astfel vom evita aglomerația de la telecabină (în prezent telecabina transportă doar patru persoane) și, în plus, este un exercițiu foarte bun de încălzire pentru drumețiile din zilele următoare 

Informativ, biletul dus-întors cu telecabina costă 20 de lei, nu se poate cumpăra o singură călătorie.
Nu se plătește taxă de vizitare a cetății.

După ce vizităm cetatea ne îndreptăm spre pensiune, sunt doar 7 km.
Urmează cina, meniu de grup și puțină socializare, a doua zi ne trezim devreme.

Cetatea medievală a Devei



Construită pe un con vulcanic, la o altitudine de 378 de metri, undeva pe la mijlocul secolului al XIII-lea, cetatea Devei a fost unul dintre cele mai importante puncte strategice de apărare a Transilvaniei. A fost inițial reședința voievozilor din Transilvania iar apoi bastionul a fost transformat în garnizoana armatei imperiale.
În anul 1849 cetatea a fost distrusă în urma unei explozii a magaziei unde era depozitat praful de pușcă.

În prezent ruinele cetății au fost restaurate și priveliștea din vârful dealului este grozavă către splendida vale a Mureșului dar și către Valea Streiului și mai departe spre Retezat și Ținutul Pădurenilor.

Ziua 2. Vineri 20.08.2021. Drumeție de o zi în Retezatul Mare

Traseu drumeție: Cârnic (1.000 m) - Cascada Lolaia (1.050 m) – Cabana Gențiana (1.670m) – Valea Pietrele - Curmătura Bucurii (2.200m) – retur

Timp de parcurgere: circa 10 ore
Grad de dificultate: mediu
Diferență de nivel: 1.200 m

Micul dejun devreme.
La 6:30 plecăm cu microbuzul pe care îl avem închiriat pentru această zi.
Avem de parcurs circa 64 de kilometri până la Cârnic unde începe traseul nostru.

Traseul de drumeție este de dificultate relativ medie pentru turiștii obișnuiți cu drumețiile montane dar este recomandat doar persoanelor antrenate, cu o bună condiție fizică și stare de sănătate, care au mai fost în drumeții montane lungi.

Aveți în vedere că traseele în Retezat sunt foarte accidentate, diferite de cele din alte masive. Potecile sunt acoperite cu pietre, lespezi mari, instabile, care fac urcușul mai dificil. Dar, cu atenție și echipament potrivit se pot parcurge în siguranță.
Vom fi însoțiți de un ghid montan experimentat care cunoaște foarte bine Masivul Retezat.

Vă recomandăm să participați înainte la cel puțin o altă acțiune montană, pentru a vă autoevalua corect capacitatea de rezistență la efort.
De asemenea, vă recomandăm să vă mișcați cât puteți de mult înainte, să nu veniți pe munte direct de la birou… Orice activitate cardio este benefică: mers pe jos, jogging, bicicletă, esențial este ca organismul să fie pregătit pentru un efort fizic crescut.

Echipamentul montan de drumeție este absolut obligatoriu: bocanci de munte impermeabili cu talpa care nu aluneca si care acopera glezna, pantalon lung de drumetie elastic, tricouri tehnice, polar, geaca de munte, șapcă, pelerină semiprofesională, bețe telescopice de trekking, lanternă frontală, loțiune de soare, ruscac de drumeție 20-25l.

Masa o vom lua la pachet, tip sandvici, mâncare neperisabilă. Să aveți la voi și ceva dulce, batoane energizante, fructe uscate, apă minim 1 litru.

Din păcate cabana Pietrele s-a degradat, nu se mai servește mâncare iar la Gențiana putem găsi, în funcție de stoc, doar ceai, cafea sau ceva răcoritoare.

Cascada Lolaia



Cascada Lolaia este una dintre cele mai frumoase din județul Hunedoara, fiind situată în la o altitudine de 1.050 de metri, în partea de nord a Parcului Național Retezat, în Valea Nucșoara.
Căderea de apă este spectaculoasă, înălțimea cascadei fiind în jur de 13-15 m. Pe partea de sus, din cauza unei stânci apa se imparte în două brațe, unindu-se doar jos, în căldarea săpată de forța cascadei.
Noi ne vom opri să admirăm cascada la întoarcere, este foarte aproape de intrarea pe traseu.

Lacul glaciar Bucura



Lacul Bucura este cel mai impunător lac alpin din Carpații românești, situat în căldarea ce-i poartă numele, sub Vârful Peleaga și Șaua Bucurei. Cu o suprafață de 8,9 hectare şi 15,5 metri adâncime, Bucura este cel mai întins lac glaciar din România, unul din frumoșii ochi albaștri ai Parcului Național Retezat.

Cel mai frumos lacul se vede de sus, de pe Șaua Bucurei. În zilele senine, priveliștea este copleșitoare în orice parte te-ai uita: vârful Retezat, Vârfurile Bucura 1 și 2, maiestuosul vârf Peleaga, minunatul lac Bucura și alte lacuri/tăuri mai mici.
Traseul nu este tocmai simplu până aici dar efortul merită cu prisosință. Aici ne vom trage sufletul, sperăm ca vremea să fie prietenoasă, să putem vedea cât mai mult din spectacolul naturii.
Nu trebuie să uităm însă că la această altitudine vremea este capricioasă, se poate schimba brusc. Chiar dacă este încă vară, trebuie să avem la noi și o haină mai groasă tip polar, geacă de ploaie și vânt, prind bine chiar și mănuși și căciulă.
Vom coborî apoi pe același traseu, cu bucuria de a fi parcurs unul din cele mai frumoase itinerarii din impresionantul Masiv Retezat.
Revenim la pensiune, cina tip grup, relaxare.

Parcul Naţional Retezat



Parcul Naţional Retezat este unul dintre cele mai iubite, mai căutate și mai umblate zone montane din România. A câștigat mult în popularitate după ce a participat la competiția New 7 Natural Wonders of the World.

Munții Retezat, bijuteria arcului carpatic, fac parte din Carpații Meridionali, grupa muntoasă Retezat-Godeanu și se întind pe o suprafață de peste 38.138 ha. Cine a fost vreodată aici nu va uita cu siguranță vârfurile semețe, sălbăticia, numărul mare de lespezi ce învelesc chiar și cele mai înalte vârfuri, lacurile sclipitoare și nenumărate alte minunății.

Aici ajung doar adevărații turiști, spun salvamontiștii, fiindcă în Retezat nu există telecabină, nici șosea alpină, doar niște drumuri forestiere la poalele masivului. Aici se vine în bocanci și cu rucsacul în spate, traseele străbat o zonă a cărei protecție a fost stabilită în 1935! Atunci a fost declarată parc național. O suprafață de 1.932 ha este rezervație științifică. Vom păși pe urmele lui Emil Racoviță, printre cele peste 1100 de specii de plante, dintre care 90 trăiesc doar în Retezat, printre mii și mii de viețuitoare care mișună printre pietre, în apele stătătoare sau curgătoare, sau chiar în aer.

Parcul are statut de arie naturala protejata de interes national si international iar din 1979 este cunoscut ca Rezervatie a Biosferei. Retezatul atrage ca un magnet pentru că este impunator, spectaculos si primitor. 30% dintre turistii care vin anual in Retezat sunt straini.

Supranumit „Tărâmul cu Ochi Albaştri”, datorită multitudinii de lacuri glaciare ce se găsesc în masiv, Parcul Național Retezat te cucerește cu peisajele de o autentică sălbăticie, conturate de păduri, lacuri glaciare, păşuni alpine şi piscuri înalte, dar şi de flora şi fauna acestor locuri.

Taxa de intrare in Parcul Național Retezat: 10 lei de persoana, bilet valabil 7 zile

Ziua 3. Sambata 21.08.2021. Stațiunea montană Râușor și drumeție de jumătate de zi în Retezatul Mare

Traseu drumeție: Râușor (1.180m) – Traseul Curioșilor - Șaua Ciurila (1.790m) – Râușor

Timp de parcurgere: circa 5-6 ore
Grad de dificultate: ușor spre mediu
Diferență de nivel: circa 600 m

Micul dejun
La ora 8:00 ne îndreptăm cu microbuzul spre Râușor, renumita stațiune montană din Masivul Retezat, circa 68 km.

Stațiunea montană Râușor

Stațiunea Râușor se află pe versanții nordici ai Masivului Retezat la altitudine de 1.250 metri, în Parcul Național Retezat. Este o destinație montană deosebit de frumoasă și nu foarte aglomerată, unul dintre punctele de acces în parcul național.

Astăzi ne bucurăm de un nou traseu în Retezatul Mare, de data aceasta de dificultate mai mică. Traseul începe din apropierea pârtiei de schi din Râușor, prima parte suprapunându-se cu o porțiune din traseul educativ „Cărarea Curioșilor”, insotit de panouri explicative.

Continuăm urcarea până în Șaua Ciurila unde priveliștea se deschide frumos spre Culmea Lolaia, Valea și Culmea Stânișoara, Vârful Retezat. Imagini care vă vor rămâne în suflet pentru totdeauna.

Urmează binemeritata masă de prânz pe care o vom lua la pachet, după care coborâm în Râușor.

Revenim apoi la pensiune cu o oprire în defileul Râușorului la Mănăstirea Colț.

Biserica și  Cetatea Colț - „Castelul din Carpați ”                                     



Râu de Mori este o străveche asezare de cneji români, locul de origine al familiei Cândea,  care a avut un mare rol in viata sociala si politica a Transilvaniei si tinutului Hateg.
Luptători curajoşi în bătăliile contra otomanilor şi aliaţi ai Ungariei, membrii acestei familii vor fi răsplătiţi cu funcţii politice şi îşi vor vedea averile crescând.

 Cândeştii au construit curţi nobiliare fortificate şi biserici ortodoxe pe moşiile lor, unele păstrate în întregime, altele aflate azi în ruină. Biserica şi cetatea din Suseni formează doar o parte din moştenirea cnezilor din Râu de Mori.

Biserica cnezilor Cândea, cunoscută și ca Mănăstirea Colț, este situata in satul Suseni al comunei "Râul de Mori" din judetul Hunedoara si functioneaza ca schit cu obște de călugari.

Biserica din piatră a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea si se remarca prin doua elemente deosebite: in primul rand prin amplasarea unui turn peste altar si apoi prin resturile de pictura murala din interior.

Manastirea si cetatea Colt sunt inconjurate de fascinante povestiri si un mister aparte.
Situată pe un colț de stâncă, Cetatea Colț este mândria văii Râușorului, silueta sa zărindu-se în zilele senine chiar din mijlocul depresiunii Hațegului.

Cetatea Colț dateaza din secolul al XVI-lea si a fost construita in scopuri de aparare de catre familia Kendeffy. Datorita aspectului cetatii si numeroaselor coincidente toponimice, a fost lansata ipoteza ca aceasta ar fi sursa de inspiratie a romanului „Castelul din Carpati” scris de Jules Verne.

Din păcate în prezent accesul la cetate este aproape imposibil, ruinele cetății sunt invadate de vegetație, indicatoarele lipsesc iar zidurile șubrede reprezintă un real pericol. Ne vom mulțumi să o admirăm de jos din defileu, cât timp mai avem ce vedea…

Revenim la pensiune, cina tip grup, relaxare

Ziua 4. Duminica 22.08.2021. Castelul Corvinilor de la Hunedoara



Micul dejun, eliberăm camerele.
La ora 09:00, grupați pe mașinile personale, ne îndreptăm spre Hunedoara pentru a vizita Castelul Corvinilor, ultimul obiectiv al acțiunii.

Cunoscut şi drept Castelul Huniazilor, este cea mai mare constructie medievala cu dubla functionalitate - civila si militara - din România.
Considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, acesta a fost inclus in „top 10 destinatii de vis din Europa”.

Istoria castelului incepe in secolul XV, cand Iancu de Hunedoara, voievodul Transilvaniei, pune piatra de temelie a acestei constructii, pe locul unei vechi cetati.
Palatul propriu-zis este compus din Sala Cavalerilor, Sala Dietei si scara spirala. În aripa „Matia” se mai desluseste o pictura referitoare la legenda corbului de la care se presupune ca isi trag numele urmasii lui Iancu de Hunedoara - Corvini.

Bilet de intrare: 35 lei

Acțiunea se încheie in jurul prânzului.

Precizare: programul excursiei poate suferi modificari, functie de vreme, de circulatia in zona, de alte lucruri ce pot influenta buna desfasurare.

O nouă excursie Singles Camp & Travel în Parcul Național Retezat!
Bucuria de a drumeți în Retezatul Mare împreună cu un grup mic, de oameni faini, de munte!
Vom descoperi împreună minunatul lac Bucura, cel mai mare lac glaciar din România,  spectaculoasa cascadă Lolaia, stațiunea montană Râușor, peisaje de o autentică sălbăticie, păşuni alpine, aer puternic ozonat, o experiență de trăit cel puțin o dată în viață.
Și, nu în ultimul rând, veți avea ocazia să aflați misterioasele legende ale Țării Hațegului, povestea Castelului din Carpați din romanul lui Jules Verne și a altor obiective emblematice pentru istoria și cultura județului Hunedoara.

Pensiunea Bukovina din Cristur - Deva, județul Hunedoara

Pensiunea la care suntem cazați este o unitate agroturistică, nou construită. Gazdele sunt primitoare iar mesele sunt pregătite tradițional, în mare parte din produse proprii.
Toate camerele au paturi separate, pensiunea a fost gândită în mod special pentru grupuri.
Este aceeasi pensiune care ne va gazdui in luna iunie, când vom vizita alte obiective din județul Hunedoara.

Cristur este o localitate aflată la jumătatea distanței între Deva si Hunedoara, circa10 km.
De la Deva la Cristur există curse regulate cu microbuzul.

Localitatea Cristur este locuita in mare parte de secui bucovineni, care au fost colonizati in anul 1910 din Bucovina. Dupa colonizare, in 1915-1916 secuii isi construiesc biserica, iar in 1920 scoala catolica.
Locuitorii au pastrat pana in ziua de azi cultura si obiceiurile bucovinene si continua sa le ducă mai departe prin Asociatia de Pastrare a Traditiilor, cu grupul de dans.

Atracții turistice in Cristur
•  Biserica ortodoxa cu balcon din lemn
•  Biserica romano-catolica construita in anii 1915-1916
•  Turnul vechi al bisericii reformate
•  moara de apa, care dateaza de mai bine de un secol și care functioneaza si in zilele noastre
•  muzeu satesc cu specific bucovinian in care se pot regasi obiecte originale
• o mica plantatie ecologica de lavanda

Atragem atentia in mod deosebit: aceasta excursie se adreseaza profilului FOARTE ACTIV, adica persoane bine antrenate pentru munte, cu rezistenta mare la efort, in nici un caz supraponderale sau cu afectiuni medicale. Retezatul mare este spectaculos, ofera peisaje de vis, dupa parerea multor iubitori ai muntelui este cea mai frumoasa zona montana din Romania, dar ca orice lucru frumos nu se obtine usor.

Prima zi o sa fie o drumetie usoara pe dealul pe care este amplasata Cetatea Deva, trebuie sa stiti ca Diana, insotitoarea de grup a ales special un loc in care sa aprecieze capacitatea de a urca a fiecaruia. Fara suparare, va trebui sa va asumati posibilitatea ca ea sa va indice sa ramaneti la pensiune daca evalueaza negativ capacitatea d-voastra de a urca. In munte nu ne permitem sa rupem mereu ritmul, sa tot asteptam dupa cineva, pentru ca sunt trasee lungi, care trebuie parcurse in timpul estimat, pentru a nu duce la suprasolicitarea participantilor.

Pe traseele montane o sa fiti insotiti de un ghid montan local cu foarte mare experienta in Retezat, dar asta nu inseamna ca va ajuta fizic, ca duce pe cineva in spate. Acolo fiecare este pe contul lui, e adevarat ca primeste ajutor, dar intr-o anumita limita si masura. Antrenati-va, mergeti si in alte ecxcursii montane, achizitionati-va echipamentul montan pe care l-am indicat. Fara bocanci adevarati de munte, fara pelerina profi, fara pantalon elastic etc, nici un ghid montan nu are curajul sa-si ia responsabilitatea de a va lua pe traseu.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1475
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Salut, tocmai m-am intors de la pensiunea Bucovina din Cristur, unde am incheiat o alta actiune frumoasa in judetul Hunedoara si unde vom reveni, de data aceasta, pentru drumetiile spectaculoase in Retezatul Mare.

Am fost cu totii impresionati de ospitalitatea gazdelor, mâncarea delicioasă facuta in casa. Este un loc foarte placut pentru relaxare, plimbari, o pensiune de familie, oameni foarte harnici si primitori, cu foarte mult bun simt. Pensiunea are o curte mare, cu zona verde, flori, sezlonguri si balansoare, exista chiar si o piscina. Foarte curat, ordine si disciplina.

Mi-a placut si satul, exista un punct de panorama de unde se vede toata zona. Seara bisericile sunt luminate, este frumos, cu siguranta vom face si noi o plimbare in prima seara, cand vom fi mai odihniti. Si, daca sunt doritori, putem vedea si muzeul care prezinta istoria secuilor colonizati din Bucovina in aceste locuri.

Noi ne-am simtit foarte bine la pensiunea Bucovina din Cristur, mă bucur că voi avea ocazia sa revin cu voi, sa drumetim in Retezat, pe care acum l-am vazut doar de la distanta.
























Offline Iulia Chichisan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Buna krondia,

La sugestia ta am facut un "pic" de lectura, descoperit reguli, si rezervat un loc in "paradis" *|*

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1475
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Iulia, multumesc pentru interventie. Dincolo de reguli, sau poate tocmai datorita lor, atmosfera in Singles Camp este grozava dar si unica. Inca o data, bun venit in comunitatea Singles Camp!
Sa ne vedem cu bine in Retezat, un munte cu adevarat special.  *|*

Diana

Offline Angela B

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
O zi buna la toata lumea!
 M-am inscris si eu la aceasta actiune. As vrea sa plec din Brasov spre Deva, inca nu stiu cu ce. Am vazut ca si trenul si autobuzul ajung seara tarziu. Daca a mai incercat cineva traseul si are sugestii as fi recunoscatoare pentru ele.
 Abia astept sa ne revedem *|* *|*

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1475
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Momentan apare un tren CFR care pleaca din Brasov in jur de 5 dimineata si ajunge la Deva pe la 11.

Mai aproape de data excursiei va comunic localitatile din care veniti, pentru a va grupa pe masini. In cazul in care veniti cu masina si mai puteti lua pe cineva, va rog sa anuntati aici pe forum sau puteti sa-mi trimiteti un mesaj.

Cel mai probabil, eu voi ajunge in zona cu 1-2 zile mai devreme.

Astept si eu cu nerabdare drumetia in Retezat, intre timp am intalnit mai multi turisti straini care au parcurs si ei acest traseu si au fost impresionati de peisajele minunate care l-au facut celebru in lumea intreaga.

Offline Angela B

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
Multumesc Diana .
Sa ne vedem cu bine !   :yeah:

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 546
6 locuri disponibile.

Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
     Buna ziua, oameni frumosi SC ! Merge cineva din Iasi sau din zona Moldovei ? Imi doresc mult sa vad Retezatul... dar tare greu cu transportul ! Multumesc...pentru ajutor ! Numai bine ! :help:

Offline Iria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Buna seara. Eu as vrea sa merg din Iasi. Desi m-am inscris in minunata excursie ma tot gandesc la transport. Mi-e cam greu sa merg singura la volan atata drum...

Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
      Bună seara,Iria! Dacă tu vrei să mergi cu mașina,aș fi foarte încântată să - ți țin companie la drum și să împărțim costurile. Dă un semn,te rog,în caz că  ești de acord cu ideea! Numai bine !

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Bună,  cata liniște pe aici  :angel:, cred ca merg și eu în excursie deoarece îmi place atmosfera ;D. Dacă mai merge cineva din București sau de pe traseu , am 3 locuri libere la transport
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline Iria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Buna Apus de soare. Cu tot dragul putem merge impreuna. Hai sa ne vedem in orasul nostru frumos si sa punem tara la cale!

Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Buna Apus de soare. Cu tot dragul putem merge impreuna. Hai sa ne vedem in orasul nostru frumos si sa punem tara la cale!
.      Sigur,sigur,neapărat trebuie să ne vedem...sa punem țara la cale !Cum propui să procedăm ?! Numai bine !