Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Culorile toamnei in padurile seculare din Bucovina 1 - 3 octombrie 2021

<< < (2/2)

lidia.Iasi:
Buna, tuturor!
V-am trimis pe mail, va transmit si aici, cateva informatii legate de excursia in Bucovina :)

Sper ca toata lumea a gasit o solutie de transport pana la Pojorata unde avem cazarea. Pe unii v-am pus in legatura si sper ca ati rezolvat.
Pentru grupul din Iasi, plecarea este vineri, la ora 8.30, din Parcarea Carrefour Market, Sos. Arcu nr.29.  Suntem 12 si mergem grupati in 3 masini.

Pe cei care veniti din alte zone, va astept  la Pensiunea Pietrele Doamnei incepand cu ora 13.00. Ne cazam, luam o gustare si la ora 15.00 plecam intr-o drumetie lejera de cca 3 ore.

Cinele vor fi tip grup si se platesc direct la locatie. Nu servesc a la carte, trebuie comandate  inainte,  asa ca va trimit propunerile si va rog sa-mi scrieti pana miercuri seara daca doriti cina Vineri: pastrav cu mamaliga si poale-n brau Sambata: gulas de porc sau branza cu smantana si mamaliga, papanasi

Pentru pranz (gustarea de vineri si picnicul de pe traseul de sambata) voi cumpara produse locale din Campulung Moldovenesc de la https://www.nordnatural.ro/index.php/contact# iar costul se va imparti intre participanti(15-20 lei), asa cum scria in descriere excursiei. 

Sambata vom urca pe Transrarau cu un microbuz inchiriat. Traseul pleaca de sub Pietrele Doamnei si parcurge platoul Raraului la altitudini de 1500 m. Vremea se anunta buna dar pe platou poate fi vant sau cate o aversa de ploaie. Pe langa echipamentul de drumetie (pantalon elastic, tricou, ghete de drumetie), sa aveti un rucsac de tura in care sa va incapa: apa(1,5l pt ca nu avem izvor pe traseu), haina vant/ploaie, bluza termica, pantalon, sosete de schimb, lanterna.Vom cobora in Codrii Seculari Slatioara iar jos, in satul cu acelasi nume ne asteapta microbuzul care ne transfera la pensiune. Costul total al transferurilor este 800 lei si se imparte la nr de participanti (cca 40 lei/pers)
Pentru seara sa va luati o geaca mai groasa, poate stam sambata la un foc si un vin fiert afara.

Drum bun si sa ne vedem sanatosi si veseli! :dance:

lidia.Iasi:
Doamne, ce vreme frumoasa am prins si ce grup fain si vesel!
Am postat cateva fotografii facute sambata, pe traseul ce strabate culmea Raraului si coboara prin Codrii Seculari Slatioara.















O pauza bine meritata in care am degustat ciocolata de casa cu lavanda sau trandafir, facute in Bucovina.









Apoi am pornit coborarea spre padurea magica a Slatiarei. La fiecare pas, te asteptai sa apara o zana sau un spiridus











Picnicul l-am facut in inima padurii, cu bunatati din zona: pastrav afumat, cas, urda, cascaval cu nuca, ceapa,carnati si paine de casa







Final de traseu in satul Slatioara:









Am incheiat ziua cu un foc de tabara si dans sub stele



Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă