Autor Subiect: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021  (Citit de 5892 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« : Marți, 23 Februarie 2021, 10:00 »
Conditii de calatorie Grecia.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, pentru a intra în Grecia, cetățenii români trebuie să prezinte următoarele:

1. formularul de localizare a pasagerilor (PLF - Passenger Locator Form) completat cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei – acest formular este obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul Greciei, indiferent de calea de acces (aeriană, rutieră, maritimă). După completarea datelor din formular, călătorii vor primi un e-mail de confirmare. În ziua intrării în Grecia, călătorii vor primi, prin email, Formularul PLF cu un cod unic (QR), care trebuie prezentat autorităților elene. Intrati aici, faceti cont si completati: https://travel.gov.gr/#/

In conditiile in care vi se cer detaliile calatoriei:

Zbor:  13 iulie Blue Air OB 9211 Bucuresti - Heraklion
Hotel: Paul Marie 3* Analipsi, Hersonissos

Acest formulare nu sunt complicate, dar daca intampinati greutati apelati la cineva cunoscut care poate sa va ajute. Este foarte indicat sa-l aveti completat din timp pentru a va feri de emotii. In cel mai rau caz, asa cum spunea Dan, cineva va poate ajuta si pe aeroport. Dar e bine sa nu ajungeti la acea limita...
 

2. unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani):

 - rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
 

- dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. Documentul cu dovada vaccinării poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
 

- un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins până la 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Deci, cine e vaccinat, e ok, e foarte simplu, trebuie sa aiba la el adeverinta de vaccinare si certoficatul european. Cine nu e vaccinat trebuie sa se testeze si evident ca cel mai simplu si ieftin este testul rapid antigen.
 
3. certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.  https://certificat-covid.gov.ro. Daca sunteti vaccinati, il obtineti oricand si foarte usor, in maxim 5 minute (cel putin atat mi-a luat mie sa completez si sa primesc), daca insa nu sunteti vaccinati va fi nevoie sa asteptati efectuarea testului pt a-l putea completa si obtine.

Nu mai este mult pana o sa ajungeti pe plaja, asa ca cred ca deja va pregatiti de calatorie. Bagaje, ganduri, etc... :)

Referitor la bagaje. In tariful de zbor sunt incluse:

- un bagaj de cala, maxim 23 kg pt cei care au achitat suplimentar 50 euro
- pt cei care au achitat tariful standard de excursie: un bagaj de mana maxim 10 kg, dar atentie in dimensiunile acceptate de Blue Air: maxim  55 x 40 x 20 cm

Nu uitati sa aveti cu voi cartea de identitate sau pasaportul.

Pe zborul Blue Air, nu este inclusa masa. Puteti insa cumpara sandvicim croissant, bauturi calde si racoritoare.

Intalnirea grupului va fi marti 13 iulie la ora 10:15, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, plecari internationale, in zona din dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelei Lavazza. Am fixat cu 3 ore inainte de plecare, intalnirea, din experienta avuta in ultima vreme pe aeroport. Dureaza foarte mult verificarea documentelor atat de identitate, de calatorie cat si celor medicale, astfel incat pentru a avea siguranta imbarcarii la timp, o ora mai devreme nu e prea mult cand pleci intr-o vacanta...

Dan Mihaila va avea lista, biletele de avion. Il cunoasteti multi dintre voi.  :)

NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Va rugam nu solicitati camera sgl,excursia este  in plin sezon,locatia nu ofera aceasta facilitate.
Multumim.


Tarif 680 euro/ persoana - cazare in camera DBL cu vedere la gradina, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/creta-soare-plaja-si-mare-13-20-iulie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 13 iulie 2021
Sosire:   20 iulie 2021

Cazare: Paul&Marie 3* Analipsi, Hersonissos

Numar de locuri: 19

Servicii incluse:
•   cazare 7 nopti hotel 3*
•   7 x mic dejun tip bufet
•   zbor direct Bucuresti - Heraklion, cu Blue Air* - taxe de aeroport incluse, bagaj de cabina inclus in urmatoarele limite: greutatea max. 10 kg, dimensiunile maxime: 55 x 40 x 20 cm;.

*In caz de anulare sau amanare de zbor va fi nevoie sa schimbam compania aeriana. Acest lucru poate genera costuri suplimentare. Inscrierea si rezervarea acestei excursii presupune ca ati luat act de aceasta posibilitate si acceptati eventualele diferente de tarif.

Orar de zbor:

Marti 13 iulie  OB 9211 Bucuresti, Henri Coanda: 13:10  - Heraklion 15:00

Marti 20 iulie OB 9212  Heraklion: 15:45 -  Bucuresti: 17:25


Nu sunt incluse:
x     bagaj de cala; cine nu se poate incadra in bagajul de cabina inclus, poate sa opteze pt includerea unui bagaj de cala de max. 23kg cu dimensiunile maxime: 100x80x30 cm; taxa de bagaj de cala este 50 de euro.
x     transfer aeroport - hotel si retur la plecare
x     mese de pranz si cina
x     taxe locale hotel 1,5 euro/noapte
x     servicii de ghidaj, excursii optionale
x     intrari la obiective
x     programari si costuri pentru testari medicale necesare intrarii in Grecia*

*Grecia lucreaza la un green line pentru cei care sunt vaccinati. Aproape cu siguranta ca o sa implementeze acest sistem. Recomandat este deci, daca doriti sa ajungeti in Grecia, fara nici o surpriza neplacuta, sa va vaccinati. Pana in iulie, cu siguranta, daca doriti sa va programati o sa aveti ocazia sa o faceti.

Cazare Paul Marie 3* Analipsi, Hersonissos

Pentru calitatea serviciilor, hotelul in care o sa stati a fost cotat de catre cei care i-au fost ospateti cu SUPERB. Paul Marie este un hotel boutique, administrat chiar de proprietari. Se află la doar 4 minute de mers pe jos de plajă. Are o grădină și o piscină în aer liber cu terasă la soare. Va puteti bucura de cina gatita pentru clientii micului hotel, in restaurant. Proprietarii organizează regulat nopți cu grătar în stil cretan. Langa piscina este un bar si un lounge bar. 
Aeroportul Internaţional Heraklion este situat la 16 km de Paul Marie. La proprietate, sunt disponibile locuri de parcare publice gratuite.

Rezervarea este pentru: Studio cu vedere la gradina
Suprafata: 22 m²
Chicinetă cu frigider și plită de gătit.
Balcon cu vedere la gradina
Vedere la grădină
Aer condiţionat
Baie privată dotată cu duș și articole de toaletă gratuite.

Dotare chicineta:
Frigider
Plită de gătit
Ustensile de bucătărie
Masă

Dotare baie:
Articole de toaletă gratuite
Duş
bideu
Toaletă
Prosoape
Hârtie igienică

Facilităţile camerei : ​
Lenjerie de pat
Garderobă sau dulap
Aer condiţionat
Seif
Pardoseală de gresie/marmură
Izolare fonică
Frigider
Plită de gătit
Ustensile de bucătărie
Masă
Chicinetă
Zonă de luat masa
Balcon
Suport de haine

Impresii clienti:

"Totally family run. Breakfast & evening meal all fresh & again prepared & cooked by the family. Lovely cakes & pastries. Some vegetables grown in their garden. Greek delicacies. Very Covid aware precautions taken. Superb cleanliness. Such friendly staff. A pleasure to stay there."

"The property is beyond beautiful. The blooming flowers everywhere are superb, the balcony with the flowers, the window with view to flowers, just lovely. The room is clean and very nice, has pretty much everything needed. It could have been a plus if it had a hair drier, but it was ok anyway.
The food at dinner was very good. Great for vegetarians too.
The breakfast was good for non-vegetarians and people who like gems and sweet foods. But for vegans who don't like sweet that much there are not so many options."

"We had the most wonderful stay at Paul & Marie. Leading up to the holiday I had asked. Number of questions regarding the room etc & the response time was brilliant. Upon arrival to the hotel we were greeted by Paul who was most welcoming. We were taken to the room & left in the fridge for us was 2 plates of food. We hadn’t had chance to eat anything so this was much appreciated. The room was really spacious with a big wrap round balcony we loved it. The room was cleaned regularly and anything we needed Paul & Marie were very hospitable. The thing I liked most about this hotel was the little touches. The gardens are beautiful & have lovely pink flowers everywhere. The food is really good and I especially appreciated the home cooked cakes & deserts. Most of all we loved the pool area it was lovely and quiet always really clean and they make the best mojitto I had whilst in Crete. If you are looking for a nice relaxing stay in a beautiful family run hotel then I would definitely recommend staying here"

Fotografii cu camera de tipul careia in care veti sta:















Fotografii cu intreaga locatie:

















O sa va bucurati de bucataria restaurantului, foarte laudata de toata lumea care a stat acolo:







Hersonissos: este considerata cea mai mare statiune din Creta. Strada principala are o lungime de 3 km, in care se gasesc o multime de magazine, restaurante, hoteluri, cluburi. Acestea se intind pina la malul marii, aflat la 100-200 de metri, paralel cu strada pricipala.

La 2-3 kilometrii, se pot vizita 3 sate cretane: Hersonissos vilage, Piskopiano si Koutouloufari. Se pot vedea casute cretane autentice, unele paraginite, altele mai bine intretinute, stradute inguste si intortochiate. Sunt acolo si cateva taverne foarte pitoresti, dar deobicei pline.





Un filmulet de prezentare a statiunii Hersonissos, facut in limba romana:



Este o vacanta de grup, la mare. Profil participant: persoane vesele, deschise, care-si doresc socializare si distractie. De preferat care au mai fost cu noi in excursii si le cunoastem. Dorim sa ne asiguram ca acolo in Creta va fi o gasca de prieteni, nu persoane care vor doar o vacanta si sa bifeze o destinatie. Avem marea rugaminte sa tineti cont de conditia de profil.

Este a doua cand organizam o vacanta in Creta, in acest fel. Dan Mihaila, pe care multi il cunoasteti o sa se ocupe la fel ca in 2019 de tot ceea ce tine de predarea biletelor si asigurarilor, de cazare, de socializare. Cu el va intalniti in aeroport, de la el luati tot ceea ce aveti nevoie pt zbor. Nu este ghid, nici insotitor de grup, este doar un participant din grup care se va ocupa de cateva lucruri. In ceea ce priveste excursiile pe insula, el o sa va faca propuneri si cine doreste sa mearga, isi va plati excursiile optionale.

Locatia pe care am rezervat-o este una mica, intima, am urmarit sa avem un astfel de loc in care seara sa ne putem aduna, sa ne vedem cu totii la micul dejun. Aproape intregul hotel este inchiriat de noi, asa ca o sa va simtiti ca in excursiile din tara, unde avem locatii exclusive.

Ne-am gandit ca tuturor o sa le prinda bine o iesire la mare si plaja, profitam de zborul direct la Heraklion si de facilitatile de trecere a frontierei anuntate de greci. Cu siguranta Grecia va fi destinatia nr 1 a romanilor in acest an.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente: CI sau pasaport cu valabilitate

Bagaje: in limita acceptata gratuit de compania aeriana

Special: costum de baie, slapi, lotiune de soare, haine lejere de vacanta.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #1 : Vineri, 26 Februarie 2021, 14:05 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #2 : Marți, 02 Martie 2021, 17:58 »
Daca va descurcati cu engleza, am gasit un articol foarte fain despre frumusetile ce pot fi admirate in Creta: https://globalgrasshopper.com/destinations/europe/10-unspoilt-places-visit-crete-travel-snobs/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #3 : Miercuri, 10 Martie 2021, 06:30 »
 *|*

Grecia își redeschide sectorul turistic în luna mai. "Pentru a putea vizita Grecia în această vară, turiștii trebuie fie să aibă ambele doze de vaccin anti-Covid făcute, fie să fi trecut deja prin boală și astfel să fi dobândit anticorpi, fie să prezinte un test negativ la intrarea în țară" - a anunțat marți ministrul grec al turismului, Harry Theocharis.

Aici este articolul complet: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/grecia-isi-redeschide-sectorul-turistic-in-luna-mai-ce-conditii-trebuie-sa-intruneasca-turistii-pentru-o-vacanta-in-tara-elena-1465144

Offline enache

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
  • anca bv
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #4 : Miercuri, 17 Martie 2021, 16:13 »
Gata am rezervat un loc în frumoasa Creta. De-abia aștept sa vina vara😀
anca bv

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #5 : Joi, 18 Martie 2021, 05:58 »
Anca, este foarte important sa avem la ce sa ne gandim, ce sa asteptam. Cel putin eu asa mi-am bucurat pana acum viata. Dorind "ceva", organizand sa primesc sau sa se intample acel "ceva" si apoi asteptand sa se intample. Nu stiu sa fi existat un singur minut in care eu sa nu fiu in asteptare, asa ca mi-am bucurat mereu mintea, anticipand cum va fi cand "ceva" o sa se intample.

Nu stiu cum ar fi viata ca in orizont sa nu vad ceva, sa nu astept ceva. Ar fi un dezastru, cred ca mi-as reduce foarte mult motivatia de a munci, de a crea. Motorul vietii mele a fost existenta unui "ceva" pentru viitor.

Vacantele au fost unele, de fapt multe din "ceva-urile" vietii mele. Nu se termina o vacanta ca deja ma gandeam unde o sa plec. Chiar si inainte de 89, faceam ce faceam si plecam in doua vacante, una de vara si una mai scurta de iarna sau primavara.

Asa ca atunci cand vad pe cineva ca spune "de-abia astept" stiu ca functioneaza dupa acelasi model ca mine si il inteleg perfect.

Offline enache

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
  • anca bv
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #6 : Joi, 18 Martie 2021, 12:13 »
Cata dreptate ai! Ținând cont ca anul trecut nu am ieșit nicăieri sunt dornica de evadare din cotidian. Mai ales ca sunt vaccinata😀
anca bv

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #7 : Luni, 22 Martie 2021, 18:31 »
Pentru cei care o sa mergeti la vara in vacanta aceasta in grup, o prezentare a locurilor mai interesante de pe insula:


Offline echilibru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #8 : Vineri, 09 Aprilie 2021, 09:03 »
M-am înscris.

Offline danvrabie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 26 Iunie 2021, 20:30 »
Buna seara,

Pentru a intra in Grecia trebuie sa completam un formular pe site-ul mae.ro si se cer

Airline Name

si

Flight Number

Ne puteti pune la dispozitie aceste date?

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #10 : Duminică, 27 Iunie 2021, 12:56 »
Zbor BLUE AIR
Noul orar de zbor:

Marti 13 iulie  OB 9211 Bucuresti, Henri Coanda: 13:10  - Heraklion 15:00

Marti 20 iulie OB 9212  Heraklion: 15:45 -  Bucuresti: 17:25


VA ROG URMARITI CONSTANT FORUMUL ,ORARELE DE ZBOR ALE COMPANIILOR AERIENE SUFERA MODIFICARI IN ACEST SEZON MAI MULT CA PINA ACUM.


Offline danvrabie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #11 : Duminică, 27 Iunie 2021, 18:44 »
Compania a ramas aceeasi "BLUE AIR" ?

Offline LILIANA N

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #12 : Marți, 29 Iunie 2021, 10:07 »
Salutare!
cine mai merge in Creta? Sunteti interesati de o excursie de aici in Santorini?Poate ne interesam din timp...
Liliana

Offline CostelM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #13 : Miercuri, 30 Iunie 2021, 18:00 »
Buna,
Eu sunt interesat.
Am gasit aici: https://www.analipsitours.com/en/our-tours/santorini-from-crete/ mai multe oferte de excursii.
Costel

Offline LILIANA N

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Creta. Soare, plaja si mare. 13 - 20 iulie 2021
« Răspuns #14 : Miercuri, 30 Iunie 2021, 20:54 »
Super! Sper sa ni se alature si alti doritori...Poate mai exista si alte propuneri... :)