Autor Subiect: Vara la Balcic. Marea si Castelul Reginei Maria. 30 iunie - 5 iulie 2021  (Citit de 3321 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
INFORMATII PLECARE

Microbuz Bucuresti :B-249 NEW
Sofer:Bogdan  tel 0756/070783
Plecare 30 iunie 2021 ora 07:00
Intilnirea cu insotitorul grupului ora 06:45.




Tarif: 340 euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Supliment de single: 125 euro (6 locuri). Cazarea  single este premium, se face intr-un studio de 30 mp, cu vedere la mare.

Pentru a rezerva unul dintre cele 6 locuri de single, va fi nevoie sa va transmiteti optiunea imediat dupa inscriere, iar la avans sa adaugati cei 125 de euro.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/vara-la-balcic-marea-si-castelul-reginei-maria-30-iunie-5-iulie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 30 iunie 2021
Sosire: 5 iulie 2021

Cazare: White House Hotel 3* Balcic, Bulgaria 

Numar de locuri: 22

Servicii incluse:
•   cazare 5 nopti la un hotel 3*
•   5 x mic dejun tip bufet
•   transport cu microbuzul, Bucuresti - Balcic si retur
•   transport zonal, excursii de vizitare
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurare medicala
x     pranzuri si cine
x     intrari la obiective
x     costuri si programari legate de testari medicale, posibil a fi solicitate la granita bulgara
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122.214

Program

Miercuri 30 iunie 2021.  Intalnirea cu insotitorul de grup, la ora 06:45 in Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai),  imbarcare si maxim la ora 7.00 plecare din Bucuresti. Numarul auto va fi comunicat cu o seara inainte, aici pe forum. Va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri sau ceva alternativ, care sa va tina de foame pana mai tarziu. Va rugam nu intarziati, pentru ca avem nevoie de orele soferului, nu ne permitem sa stam dupa cei care  nu se trezesc  sau care nu-si iau masurile de siguranta pentru a ajunge la timp.
Orasul de destinatie este Balcik, aflat la o distanta de Bucuresti de cca 250 km. Este situat pe tarmul Marii Negre, in regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, nord-estul Bulgariei. Datorita versantilor de calcar , localitatea a fost supranumita Orasul Alb. Intreaga zona a fost cunoscuta sub denumirea de Coasta de Argint. In perioada 1913-1940 a apartinut de Regatul Romaniei, impreuna cu restul Dobrogei de sud, aceasta in urma celui de-al Doilea Razboi Balcanic (iunie-august 1913). In 1940 insa Cadrilaterul, inclusiv Balcikul a fost redobandit de Bulgaria.

In drumul nostru spre Balcik traversam batranul fluviu Dunarea peste Podul Prieteniei si trecem frontiera Giurgiu - Ruse.

Daca toate lucruri decurg bine si nu o sa fie asteptare prelungita la vama, in jur de ora 12.00 ajungem la Balcik si facem check in-ul la hotel (ora de admitere in camere este 16.00, poate insa cu putin noroc gasim camerele libere si pregatite. Daca nu, lasam doar bagajele, urmand sa revenim mai tarziu pentru preluarea camerelor.

Refresh, realxare, plaja toate individual, iar seara ne reintalnim cu totii la hotel pentru cina. O sa se pregateasca pentru cei care doresc o masa cu preparate din peste.





Joi 1 iulie 2021 Program liber, iar dupa amiaza plecam cu microbuzul intr-o excursie zonala, ocazie cu care o sa luam si masa de pranz. Mergem la Dalboka, la vestita ferma de scoici, unde puteti alege din gustoasele fructe de mare care se prepara aici sau evident sa alegeti altceva, un meniu cu carne sau legume.

















Vizitam Cap Kaliakra (intrarea cca 3 leva), o plimbare pe promontoriul ce intra spectaculos in mare. Trecem pe langa statuia celor 44 de fecioare care si-au legat parul si s-au aruncat odata in mare, pentru a nu fi batjocorite de invazia otomana.





Vineri 2 iulie 2021 Plaja, baie si dupa amiaza avem din nou o excursie cu microbuzul. Cel mai probabil in pitoreasca statiune Nessebar. Lidia va va anunta ce program a ales pentru voi. Totul depinde de vreme si de ceea ce vede la voi ca v-ati dori. Tot programul de vacanta este gandit in asa fel incat sa va tina impreuna, pentru o atmosfera de grup de prieteni. Vizitele o sa fie prilej de iesit, de plimbare, de comunicare. Nu o sa fie pur turistice, de aceea precizam ca Lidia, care are o mare experienta aici in Singles Camp, o sa aleaga ceva ce se potriveste.

Imagini din Nessabar, cel mai probabil destinatia de excursie optionala a aceste zile:







Sambata 3 iulie 2021 Plaja, baie, program liber. Dupa amiaza ne intalnim pentru a vizita Castelul Reginei Maria.



Duminica 4 iulie 2021 O zi complet libera, drumurile au sa se aglomereze, asa ca nu mai putem iesi cu microbuzul fara sa pierdem mult timp pe drum.

Luni 5 iulie 2021. Este ziua plecarii. Am ales sa facem check out-ul intr-o zi de luni, pentru a evita aglomeratia de week-end la intoarcere. Insotitorul de grup va va comunica in ziua precedenta ora de plecare. Toata dimineata  o s-o petreceti ca TIMP LIBER, la plaja, plimbari pe faleza, cumparaturi de suveniruri. In jurul amiezii plecare spre Bucuresti (280 km), se ajunge orele 18:00 in conditii normale de trafic si asteptare in vama.

Programul excursiei poate suferi modificari, functie de conditiile de trafic, meteo. Insotitorul de grup va decide si va comunica grupului daca apare o astfel de situatie.

O vacanta de vara, in grup, la mare. Intr-un dintre locurile cele mai frumoase si mai linistite de pe litoralul bulgaresc. Am rezervat intreg hotelul doar pentru noi, asa ca o sa avem un plus de intimitate in cele 5 zile de sedere. Vom sta intr-o locatie de familie, la malul marii, o sa servim masa in restaurantul lor care este foarte apreciat. Plaja este la 1 minut de mers pe jos.

Despre locatie

Hotelul White House Family este administrata direct de proprietari, iar media review-urilor este FABULOS pe booking.com si 4.3 * (din 5 posibile). Deci lumea care i-a fost oaspete a fost foarte multumita de ceea ce a gasit acolo. Hotel este situat chiar pe faleza de la Marea Neagră, la 1 minute de plaja cu nisip Nomad si aproape de centru orasului Balcic. Castelul Reginei Maria se afla la o plimbare de cca 15 minute.

Rezervarea este facuta pentru camere twin, cu paturi separate. Camerele au baie privata, WiFi gratuit, sunt dotate cu aer conditionat, au TV prin cablu si minibar.

Restaurantul de la White House servește mâncăruri europene și specialități din pește. Hotelul oferă, de asemenea, facilităţi de grătar.

White House pune la dispoziție un serviciu de închirieri de biciclete, precum și recepție cu program nonstop.

Am descarcat si va arat cateva fotografii. Prima imagine este amplasamentul hotelului.



































Pentru cei care aleg sa stea singuri in camera studio-urile arata asa:





Pentru ca este cel mai reprezentativ, mai incarcat de istorie, cultura si romantism obiectiv din statiunea in care o sa stati, iata o descriere aCastelului din Balcik,.  Este cunoscut mai mult dupa numele de Castelul Reginei Maria. A fost construit ca resedinta pentru Regina Maria a Romaniei, in perioada in care Cadrilaterul a apartinut tarii noastre. Compexul cuprinde un parc botanic, mai multe vile rezidentiale, o sala a fumatorilor, o pivnita, o manastire, un izvor de apa si diverse alte cladiri. Castelul numit si "Cuibul singuratic", este de fapt o pitoreasca vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie, strajuite de un minaret.



Este construit de-a lungul a trei terase si combina elementele stilului  maur, mediteranean si cel al caselor bulgaresti. Este pe malul marii, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al reginei Maria, aici a locuit mai mult timp, acesta fiind motivul pentru care vila a fost numita "castel". Constructia este compusa din 6 case, cate una pentru fiecare copil al ei. Din dorinta ei a fost construita si capela Stella Maris, in stil bizantin, un loc in care se retragea adesea pt a se reculege. Atat de mult s-a regasit in acest loc, incat regina a lasat o dorinta, ca dupa moartea ei inima sa-i fie pastrata in incinta capelei.

Se viziteaza Intrarea (ghereta santinelei), gradina lui Allah, Vila "Sageata albastra", coltul "Magnolia", Templul apei, Capela Stella Maris, Izvorul sfant, Gradina Ghetimani, Aleea valului albastru, Digul, Gradina "curtea englezeasca", Cascada, Puntea suspinelor, Vila "Moara", Vila "Salon", "Restaurantul Coroana", Aleea vinului, Tronul reginei Maria, Vila "Cuibul linistit", mormantul reginei (dar e gol), Vila Gutman, Casa suitei, Gradina Craing, Vila Izbanda, Vila Ciuperca.



Gradina botanica este unica in centrul si in estul Europei datorita colectiei impresionante de cactusi. Gradinile sunt foarte bine ingrijite.





Intrarea este cca 15 leva (10 leva castel + 5 leva gradini dar nu pot fi separate).

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Contract agentie/turist Bon Voyage Sibiu: https://www.singlescamp.ro/status-excursii-contextul-covid-19-comunicate-cu-privire-la-desfasurarea-lor/

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente: CI sau pasaport cu valabilitate

Bagaje: troller si va recomand un bagaj de mana pt plaja, excursii pe insula.

Special: costum de baie, slapi, lotiune de soare, haine lejere de vacanta.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Vara la Balcic. Marea si Castelul Reginei Maria. 30 iunie - 5 iulie 2021
« Răspuns #2 : Miercuri, 17 Martie 2021, 05:23 »
Bulgaria se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai. Turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc in
urmatoarele conditii:

-  dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19
-  au trecut prin boala si s-au recuperat
-  prezintă un test PCR negativ

Pana in vara, atunci cand ajungem noi acolo va aparea acel document de calatorie UE, anuntat si la care se lucreaza. Uniunea Europeană ia în calcul să introducă așa-numitul "pașaport verde" înainte de vacanțele de vară, iar săptămâna viitoare ar urma să fie prezentat proiectul de certificat în acest sens. Acest certificat va facilita libera circulație în statele membre ale UE și existența lui nu va impune niciun fel de restricții. Uniunea Europeană ia în calcul să introducă așa-numitul pașaport verde înainte de vacanțele de vară. Proiectul de certificat, care va fi prezentat foarte-foarte curand (se asteapta incepand de astazi)  va conține informații care vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19 ori dacă s-a recuperat după boală sau dacă a primit un rezultat negativ la test.

Așa-numitul "pașaport verde" are rolul de a facilita călătoriile în spațiul comunitar înainte de vacanțele de vară.


Offline ROXANA POPA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Vara la Balcic. Marea si Castelul Reginei Maria. 30 iunie - 5 iulie 2021
« Răspuns #3 : Duminică, 16 Mai 2021, 22:54 »
Buna seara. Daca renunta cineva la excursia din Balcic, doresc eu sa merg. Roxana Popa 0722654377. Multumesc!!!

Offline Marinela Grigorescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Bună ziua!
Și eu doresc să vă însoțesc in această acțiune!
Dacă apar renunțări preiau înscrierea! Sau poate există posibilitatea creării a încă două locuri pentru mine și Roxana!!🙈Mulțumesc!


Offline VLADUCA GHEORGHE

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Vara la Balcic. Marea si Castelul Reginei Maria. 30 iunie - 5 iulie 2021
« Răspuns #5 : Duminică, 30 Mai 2021, 13:51 »
Bună ziua, dacă renunță careva la această excursie, eu pot prelua locul, la singels sau la duble, indiferent cum este locul, mă puteți contacta la nr. de tel. 0728841085. Mulțumesc, vă doresc numai bine și distracție cât mai plăcută.

Offline Dite

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Buna ziua,

Regret, dar ma simt nevoita sa renunt la excursia la Balcic. Excursia este platita, mai putin suplimentul single pentru care am optat. Daca doreste cineva locul, imi poate scrie la adresa e-mail editlukacs09@yahoo.com.

Offline Dite

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Buna ziua,

Va rog sa ignorati mesajul meu anterior. Va voi insoti in excursia la Balcic. Sa speram ca va fi vreme frumoasa :)

Offline alexandra ene

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Vara la Balcic. Marea si Castelul Reginei Maria. 30 iunie - 5 iulie 2021
« Răspuns #8 : Miercuri, 23 Iunie 2021, 13:05 »
Bună ziua,

Știe cineva în ce monedă se fac plățile la Balcic? Pe lângă leva se acceptă și euro? Mulțumesc.

Offline mgeorgeta38

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Vara la Balcic. Marea si Castelul Reginei Maria. 30 iunie - 5 iulie 2021
« Răspuns #9 : Duminică, 27 Iunie 2021, 19:15 »
  Imi poate spune cineva daca ptr. Bulgaria se cere test PCR ? am dovada de vaccinare.Este buna?
   Iar referitor la plati trebuie sa avem leva? Nu am gasit sa schimb pe nicaieri! Nu am mai fost in Bulgaria niciodata. Ne descurcam cu euro?
   Mentionez ca este prima data cand particip la o excursie SINGEL CAMP.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Buna, tuturor! :)

Miercuri, 30 iunie,  ne intalnim in Bucuresti, la ora  06.45, la intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul Gheorghe Sincai). Plecarea este la ora 7.00.
Microbuz Bucuresti :B-249 NEW
Sofer:Bogdan  tel 0756/070783


Trebuie sa aveti la voi buletinul sau pasaportul. Nu este necesara prezentarea unui test negativ sau certificat de vaccinare.
MAE: "Cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie"

Puteti schimba leva, din lei sau euro, la Balcic. Nu este nevoie sa schimbati in tara. Puteti plati si cu card in anumite locatii sau puteti scoate leva de la ATM. La Balcic vom ajunge in jur de ora 12.oo, deci vom lua pranzul acolo.