NOUTĂȚIA intervenit o schimbare in ceea ce priveste ordinea in care vor avea loc activitatile din prima și ultima zi a excursiei.
Plimbarea cu căruța va avea loc vineri, în prima zi a excursiei iar la atelierul de kurtos si turtă dulce vom merge duminica, pe drumul de intoarcere spre Bucuresti.
Obiectivele rămân neschimbate. Tarifele sunt cele anunțate:
100 lei atelierul de kurtos kalacs care include și masa de prânz - se achită la ultima rată
80 lei plimbarea cu căruța - se achită însoțitorului de grup în prima zi
10 lei atelierul de turtă dulce - se achită la fața loculuiVoi scrie pe forum în momentul în care am să vă transmit e-mailul cu toate aceste activități.
Nu uitați să achitați la ultima rată cei 100 de lei pentru atelierul de kurtos si masa de prânz de la Cernat.Activitatea este opțională, menționez însă că, la fel ca în cazul celorlalte activități opționale, nu se poate asigura un program alternativ.
Sâmbătă vă propun să vizităm și fabrica de bere artizanală Csíki Sör din apropierea orașului Miercurea Ciuc, unde se poate lua și masa de prânz. Activitatea durează circa 2 ore și include vizita cu ghid a fabricii, degustare nelimitată de bere draft și o gustare caldă care constă din ciolan afumat în crustă de pâine făcut la cuptor cu mujdei de usturoi și hrean, o specialitate locală.
Tariful este de 75 lei/persoană.
Istoria modernă a fabricii de bere începe în 2013, când antreprenorul Andras Lenard a preluat fosta distilerie din Sânsimion şi a început să producă propria bere artizanală, la început 20 000 de sticle pe zi. Azi se produc peste 40 000 de litri/zi.
Marca locală se numește în prezent Igazi Csíki Sör, care înseamnă „Adevărata Bere Ciuc”.
Igazi Csíki Sör este o bere meștesugită, nepasteurizată, fără aditivi și conservanți, având concentrația de alcool de 6%, ceea ce înseamnă că, în comparație cu alte tipuri de bere de pe piață, nu este diluată cu apă pentru scăderea conținutului de alcool. Berea este de calitate premium, în concordanță cu standardele germane de calitate pentru producerea berii: se folosesc doar produse naturale, de înaltă calitate: apă, malț și hamei!
Berea a fost medaliată la mai multe festivaluri de profil și este foarte apreciată în zonă, datorită sortimentelor unice la noi în țară.
Noi am mai avut ocazia să ne delectăm cu această bere acum câțiva ani în timpul acțiunii de la Sovata, când am luat masa de prânz la berăria Csiki din Odorheiu Secuiesc.
Fetele sunt destul de bine reprezentate, să vedem acum dacă degustarea de bere îi tentează și pe băieți...