Autor Subiect: Instinct biped  (Citit de 3317 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Instinct biped
« : Vineri, 05 Februarie 2010, 17:39 »
    Nu stiu care a fost senzatia avuta de stramosul nostru, cand, ridicandu-se, a avut revelatia avantajului  pozitiei bipede. Inteleg insa, ce a simtit un altul, ceva mai evoluat decat primul, atunci cand umilit, a trebuit sa improvizeze spontan, un gest de supunere, arcuindu-se in jos...
   Ambele pozitii sunt instictuale,  rasa noastra s-a nascut cu adaptabilitatea in a lua conjunctural, pozitia necesara.. Si animalele o fac, dar parca gestul de supunere mi se pare mai putin dezgustator si exagerat decat la oameni. Are si o doza de salbaticie si una de naturalete si chiar de firesc. In fata conducatorului de haita, lupii inferiori din haita, recunoscandu-si rangul, isi dezvelesc grumazul, intinsi pe spate. Cu superioritatea hegemonica si nativa, alfa, maraie usor si neagresiv, multumindu-se cu necontestarea pozitiei sale de lider. Este un ritual al intelegerii puterii si a ierarhiei, intr-un spatiu in care aceasta decurge din superioritati reale. Alfa nu este potaia vicleana ajunsa in fruntea haitei, nu este ales, el poarta gena altor alfa, nascandu-se sa fie cel mai puternic, cel mai istet si mai bun vanator al grupului de lupi.
    La specia bipeda, stropsitul, cracanatul si tampitul, catarat in piramida, ranjeste idiot spre baza, unde umil si disponibil, intr-o pozitia primara de fat inca gestat, supusul scheauna infricosat.. Potaia atotputernica nu se multumeste doar cu recunosterea superioritatii sale  false, isi simte implinirea doar atunci cand chinuie, cand umileste si cand inspaimanta. Deplina vina este insa doar a haitei de supusi. N-au inteles ca gudurosenia, schelalaiala laudativa, taraitul lingusitor nu fac decat sa-i zgandare zaludului si mai mult nevoia de putere brutala si dezmatata. N-au inteles ca linsul labelor, nu-i apara de furia convulsiva si de obieceiul de a musca. El, impostorul,  este produsul fricii lor, a umilintei afisate, a acceptarii conjuncturale. Lasata in pace, incet, incet potaia se intareste, lipsind de vlaga haita. Dupa un timp, corpul i se intinde, picioarele i se indreapta, spatele i se lateste, ba chiar apare si un dram de minte. Iar cei din jur, se incovoaie si mai mult si mai mult, pana ajung un ghem; pe care trufas si semet, creatul alfa il impinge-n sila.
Suntem lasati bipezi sa ne bucuram de orizont, de panorama. Atunci de ce sa stam cu capu-n jos, uitandu-ne la labele potaii si la iarba calcata de acestea?

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #1 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 10:26 »
  ......Suntem lasati bipezi sa ne bucuram de orizont, de panorama. Atunci de ce sa stam cu capu-n jos, uitandu-ne la labele potaii si la iarba calcata de acestea?



Pe masura ce citesc prin topicurile forumului descopar subiecte care ma atrag, care imi explica sensul vietii!
Fiecare zi vine cu o noutate. :D

"Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea."  - Kant
 :D

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #2 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 10:43 »
        Poate pentru ca am fost educati intensiv, vreme de jumatate de secol, sa fim condusi, sa ia altcineva decizii in locul nostru, poate din comoditate, din limite de educatie... sau cine mai stie de ce?!? Sau poate din teama de risc, ce a fi lasati in bataia vantului, de a nu avea asigurata ziua de maine?!? Cei mai multi care au rupt barierele si jugul supunerii si au ajuns azi sus, pe picioarele lor, bine infipte din punct de vedere material si nu numai, au plecat tot din randurile turmei, (nu haitei, ca in haita fiecare mai are un oarecare instinct de supravietuitor si luptator, pe cand in turma e vorba de supunere orbeasca vis-a-vis de leader!), cu un asazis sut, care a avut ca efect pasul inainte si ruleta ruseasca: totul sau nimic! Tocmai de aceea prapastia dintre cel mai sarac si cel mai bogat a ajuns sa aiba dimensiuni apocaliptice!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 03 Aprilie 2010, 16:43 »
Mintea de om nu este o minte educata, de animal, ci o minte  cuceritoare,  ‘invadatoare’. Un ‘implant’ operat prin educatia parintilor, un ‘altoi’ al spiritului. Al spiritului ordonator din univers…


Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #4 : Miercuri, 05 Mai 2010, 18:34 »
Suntem fiinţe spirituale înzestrate nu cu cinci, ci cu şase simţuri.
Mai important... este faptul că avem nevoie de acest al şaselea simţ ca să... ducem la îndeplinire scopul vieţii noastre pe acest pământ..... ca să fim senini şi fericiţi.....
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #5 : Vineri, 07 Mai 2010, 12:46 »

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #6 : Vineri, 07 Mai 2010, 15:21 »
exact
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Instinct biped
« Răspuns #7 : Miercuri, 19 Mai 2010, 08:13 »
Natura ne-a inzetrat cu instincte, nu fara motiv. Fara ele, n-am fi fiinte umane complete. Daca oamenii nu si-ar cauta securitatea personala in fata primejdiilor, daca n-ar face efortul procurarii hranei si al constiturii unui adapost, n-ar exista supravietuirea. Daca n-ar exista instinctul social, daca oamenii nu s-ar sinchisi de traiul printre semeni, n-ar exista societatea.

Deci asemenea dorinte - de securitate materiala, emotionala, precum si compania semenilor - sunt perfect corecte si necesare.

Aceste instincte, atat de necesare existentei noastre, adesea isi depasesc functiile proprii. Puternic, orbeste, deseori subtil - ele ne conduc, ne domina, ne guverneaza viata cu insistenta. Dorintele  noastre materiale, emotionale, precum si de a ocupa un loc important in societate , ne sunt adesea tiranii vietii.
Cand deviaza astfel de la propia orbita, instinctele naturale ale omului ii produc acestuia grave necazuri, fiind aproape singura sursa a tuturor necazurilor umane. Aproape orice problema emotionala serioasa poate fi privita ca un caz de instinct prost directionat.

Cand se produce acest fenomen, inseamna ca valoroasele noastre resurse naturale, numite instincte, au devenit handicapuri fizice si mintale.