Autor Subiect: Secret Azore si Porto 26 iunie - 7 iulie 2025  (Citit de 13 ori)

admin, IORDAN şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Zboruri:
Bucuresti – Porto
Porto – Lajes Terceira
Pico – Graciosa
Graciosa – Terceira Lajes
Terceira Lajes – Porto
Porto - Bucuresti

Vizitam: insulele Terceira, Pico, Faial, Sao Jorge, Graciosa.

Cazari:

Porto - 1 noapte
Angra do Heroisimo – 2 nopti
Pico – 3 nopti
Graciosa – 2 nopti
Angra do Heroisimo – 1 noapte
Porto - 1 noapte
---
Total: 10 nopti

Angra do Heroisimo – 2 nopti la venire, una la intoarcere
Linia de ferry: https://www.atlanticoline.pt/en/schedule/

Terceira – Pico cca 3 curse saptamanal. Traversarea dureaza cca 5 ore. 15:50 – 21:00.

De pe Pico se poate trece usor in Faial si Sao Jorge – daca stam 4 nopti e ok sa vizitam toate cele 3 insule

Pico – Faial (o ora de traversare) – circula de 2-3 ori pe saptamana (ne putem intoarce in aceiasi zi) cca 35 euro

Pico – Sao Jorge  (Velas) dureaza o ora traversarea – circula de vreo 4 ori pe saptamana – cca 25 euro

Pico – Graciosa – dureaza 4 ore – sunt 2 curse/saptamana – costa 30 euro. Daca nu se potriveste ca program, mergem cu avionul. Costa cca 70 euro si dureaza 1 ora si jumatate.

In Graciosa dormim o noapte si mergem cu avionul la Lajes. Costa cca 55 euro si dureaza 40 minute.

Terceira:























Pico:
Insula Pico, denumită după muntele său impunător, este una dintre cele mai frumoase și mai apreciate insule din Azore. A doua ca mărime după S. Miguel, "Insula Muntelui" se află maiestuos în mijlocul grupului central al Azorelor, la aproximativ 4,5 mile marine de Insula Faial și la 11 mile de Insula S. Jorge. Are o suprafață de aproximativ 445 km², lungimea sa maxima fiind de 46,23 km. Aici locuiesc in jur de 15.000 de locuitori.

Istoria orașului Pico a fost construită în jurul tradițiilor sale bazate pe vânătoarea de balene și vinării. Celebrele vinuri Pico și podgoriile desemnate patrimoniu mondial UESCO, precum și construcția de ambarcațiuni din lemn, sunt elemente contemporane din Pico. Vânătoarea de balene, demult dispărută, a făcut loc unei activitati ample de studiere și observare a balenelor, delfinilor și a altor mamifere marine. Excursii de observare a balenelor și delfinilor se organizeaza de la Madalena sau Lajes.

Erupțiile vulcanice au luat sfârșit acum 300 de ani, dar Pico este considerat un vulcan latent, ceea ce sporește mistica insulei și atrage mulți oameni de știință.

Peisajul insulei Pico este un amestec sublim de rocă de lavă și vegetație exotică, într-un peisaj în continuă schimbare care învăluie această insulă puțin populată. Pico este unul dintre cele mai bune locuri de inot din Azore, din când în când, in peisajul litoral aparand câte o plajă cu nisip.

Pico este, de asemenea, insula ideală pentru a face drumeții, drumeții, jogging, plimbări, observarea păsărilor, observarea balenelor și delfinilor, înot, pescuit, plimbări cu bicicleta și cu motto-quad. Speologia este, de asemenea, o distracție preferată de Pico și de vizitatorii săi.

Pico este o insulă în care calmul și pacea pot fi găsite la fiecare colț, dar există întotdeauna posibilitatea de a evada în sat și de a experimenta cultura plină de viață sau festivalurile ocazionale. Excursiile spre Faial și S. Jorge sunt la o călătorie cu feribotul.













Fotografii: Anabela Valente





Faial:











Sao Jorge:


Foto: António Araújo/Lusa













Graciosa