Autor Subiect: Unde mergem in vacanta Singles Camp?  (Citit de 279788 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #240 : Vineri, 02 Noiembrie 2012, 06:55 »
Sunt locuri in lume, care desi poate apar ca bizare, atrag foarte multi turisti. Si nu doar din categoria curiosi. Pentru ca turismul nu inseamna doar a sta cu burta la soare sau a te plimba a plictiseala pana ti se face de dus inapoi acasa! Locurile pe care le vizitezi in vacanta, trebuie tintite si alese doar daca iti produc starea de dorinta de a ajunge la ele. N-am inteles niciodata pe cei care se duc in acelasi loc ani la randul. Si mai mult in acelas cerc sau doar in familie. Pai ce naiba sa mai vad, de ce sa ma mai bucur acolo, daca de exemplu ma duc la Nisipurile de aur de 6 ani? Apa e aceiasi, nisipul nu cred sa-l fi inlocuit cineva, cele cateva obiective de vizitat aproape ca le termini in primul an...asa ca sa mai faci in urmatorii cinci?

Am sa continui seria fotografiilor din locuri turistice considerate ca bizare, dar in acelasi timp ca foarte atractive. Poate cine stie, ne vin idei?! Oricum cateva le-am vazut si sunt la indemana sa fie vizitate....


silviu

  • Vizitator
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #241 : Vineri, 02 Noiembrie 2012, 09:41 »
Locurile pe care le vizitezi in vacanta, trebuie tintite si alese doar daca iti produc starea de dorinta de a ajunge la ele. N-am inteles niciodata pe cei care se duc in acelasi loc ani la randul. Si mai mult in acelas cerc sau doar in familie.
si mai mult, cu aceeasi sotie :(

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #242 : Vineri, 02 Noiembrie 2012, 14:53 »
asta a fost tare !  :happy:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #243 : Duminică, 04 Noiembrie 2012, 08:41 »
Am continuat seria postarilor de imagini "propuneri" pt 2014, pe pagina noastra de facebook.https://www.facebook.com/singlesforum

Le puteti vedea acolo, intr-un album numit "Destinatii bizare si neobisnuite". Fotografiile sunt preluate dintr-un articol aparut in Los Angeles Times Travel.


Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #244 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 16:59 »

10 locuri cu puteri miraculoase
Într-o lume agitată, în care bunăstarea e pe primul plan, oamenii calcă ţara în lung şi-n lat, în căutarea unui leac miraculos. Şi adesea uită că minunea vindecării e poate chiar în ei. În ţara asta a noastră, de care unii s-au plictisit şi vor să plece, în timp ce alţii, din afară, ar da oricât numai să păşească în unele regiuni, sunt zone unde ne simţim mai aproape de divinitate.
Cercetătorii au descoperit unul dintre aceste locuri în punctul de întâlnire al paralelei 45, la jumătatea nordică a globului, cu meridianul 25, ce marchează jumătatea Europei. Se pare că peticul de pământ care începe pe la Dealul Negru şi se întinde până spre Sibiu atinge perfecţiunea.
Nu întâmplător sunt renumite staţiunile Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Govora. Se spune că bolnavii care se "încarcă" o vreme aici cu energie se pot vindeca şi fără curele de apă. Pe lângă acestea, sunt la noi multe locuri minunate.

1 Izvorul tămăduitor de la IzbucÎn judeţul Bihor, la Mănăstirea Izbuc sălăşluieşte un izvor cu apă tămăduitoare. Firicelul de apă izvorăşte chiar în incinta lăcaşului. Curge intermitent, la intervale de 15-30 de minute, şi se transformă în leac vindecător în Vinerea Luminată. Oricât de gravă ar fi suferinţa cuiva, la Izbuc îşi găseşte alinarea.

2 Crucea de la Coslogeni
Ţinutul Dobrogei e bogat în locuri făcătoare de minuni. Unul e Schitul Crucii de la Coslogeni. Mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, orbii şi-au recăpătat vederea. În timp, Sfânta Cruce a crescut în înălţime şi, numai Dumnezeu ştie cum, la zi mare, Crucea se umple de mir.

3 Mănăstirea armenească de la Hagigadar
Puţină lume ştie că în Româniai există o singură mănăstire armenească şi aceea se află în apropierea oraşului Suceava, la Hagigadar. Credincioşii ştiu însă că aici se împlinesc şi cele mai ascunse dorinţe. Dar pentru aceasta trebuie să urci dealul mănăstirii în genunchi, să înconjori biserica de trei ori, apoi să mergi la preot pentru a-ţi citi rugăciunile.

4 Troiţa de la Ioneşti
Satul Ioneşti, din judeţul Argeş, poziţionat între Piteşti şi Roşiorii de Vede, este deja foarte cunoscut pentru miracolele înfăptuite în faţa renumitei sale Troiţe. Deşi îndelung controversate, miracolele din acest lăcaş sfânt nu pot fi nicicum contestate.

5 Schitul Şatra Pintii
Schitul Şatra lui Pintea sau Şatra Pintii, cum i se spune în Ţara Lăpuşului, are izvoarele făcătoare de minuni păzite de un munte sfânt şi o fântână cu apă tămăduitoare de pe vremea haiducului Pintea. Bătrânii povestesc cum apa se făcea odată "ca untu'" şi vindeca orice boală a celor ce veneau în lăcaşul de lângă Târgu Lăpuş.

6 Peştera Muierilor
Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii de pe teritoriul ţării noastre, situat în comuna Baia de Fier din judeţul Gorj, scobit de vreme în pântecele muntelui de calcar de lângă râul Galbenul, este Peştera Muierilor. Vorbeşte lumea că în acest loc s-ar vindeca boli şi s-ar înfăptui miracole. S-a auzit despre această bijuterie din piatră peste mări şi ţări, căci umblă zvonul că în interiorul ei femeile ce nu pot avea copii capătă darul procreerii. Mai mult, cum păşeşti înăuntru, de eşti obosit, prinzi vigoare şi chef de viaţă. Astmul, diabetul, reumatismul, depresia, insomnia, dereglările hormonale dispar ca prin minune după câteva ceasuri în Peştera Muierilor. Se mai spune că şi cele mai puternice farmece de dragoste şi de moarte se fac cu apa care se prelinge pe stalactitele din peşteră.

7 Crucile "de leac" de la Dervent
Pe malul drept al Dunării, aproape de paradisul antic de la Vicina, din cetatea "Păcuiul lui Soare", se înalţă cu semeţie un loc încărcat cu o puternică forţă spirituală, Mănăstirea Dervent. Se spune că pe aceste meleaguri s-ar fi săvârşit fapte miraculoase. Credinţa celor ce s-au rugat la "crucile de leac" le-a adus vindecarea, lăsând în urmă cârjele, ca mărturie a tămăduirii lor. Unii au mărturisit chiar în declaraţii oficiale, în faţa autorităţilor, felul în care şi-au găsit leacul. Nu e nimic altceva decât puterea slujbelor speciale şi a Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, rostite cu mult har de preoţii mănăstirii. Până şi animalele şi-au găsit vindecarea aici, iar apa din Izvorul Sfântului Andrei a ajutat nevăzători să vadă lumina zilei. Minunile de la Dervent dovedesc fără strop de îndoială că Dumnezeu a întins aripi de îngeri asupra acestui loc, căci orice credincios ce a păşit o dată pragul mănăstirii simte nevoia lăuntrică de a reveni iar şi iar.

8 Colţul Chiliilor
După un urcuş anevoios, ce parcă nu te lasă să renunţi la visul de a atinge vârful muntelui, ajungi într-o poiană luminată, în mijlocul căreia ţâşneşte un izvor. Fără să-i cunoşti puterile miraculoase, sorbi însetat un căuş de apă proaspătă şi rece şi simţi că ceva s-a schimbat în interiorul trupului tău. Poate că de aceea pelerinajul spre Piatra Mică din Zărneşti a devenit în timp una dintre cele mai importante procesiuni ortodoxe pentru aducerea ploii. Dumnezeu nu a lăsat niciodată aşteptările credincioşilor fără răspuns după ce au păşit în lăcaşul spiritual scobit în inima muntelui, în piatră. Nouă cruci încadrează drumul spre Colţul Chiliilor, unde se află o peşteră ce ascunde o bisericuţă deosebită. Şi se pare că, pe lângă apa izvorului de afară, chiar frigul din interiorul peşterii contribuie la vindecarea sufletească şi trupească.

9 Icoane făcătoare de minuni
Iată unde se află unele icoanel făcătoare de minuni din România: Mănăstirea Hodoş-Bodrog din jud. Arad , Schitul Cetăţuia din jud. Argeş, Biserica Vovidenia din jud. Bacău , Mănăstirea Gorovei din jud. Botoşani, Bisericile Colţea, Doamnei, Grădina Icoanei şi Buna Vestire din Bucureşti, Mănăstirea Călugăra din Caraş Severin, Mănăstirea Dălhăuţi din Focşani, Mănăstirea Nicula din Cluj, Mănăstirea dintr-un lemn din Vâlcea, Biserica Madona Dudu din Dolj, Mănăstirea Adam din Galaţi, Biserica Letca Nouă din Giurgiu, Mănăstirea Golia din Iaşi, Mânăstirile Căldăruşani şi Pasărea din Ilfov, Mănăstirea Dragomireşti din Maramureş, Mănăs-tirea Icoanei din Neamţ, Mănăstirea Pissiota din Prahova, Mănăstirea Bixad din Satu Mare, Mănăstirea Strâmba din Sălaj, Mănăstirea Râşca din Suceava, Mănăstirea Pantelimon din Teleorman.

10 Mâna Sfântului Ciprian
Se întâmplă să treci pe lângă Biserica Zlătari fără să ştii măcar ce comoară ascunde: mâna Sfântului Ciprian, ocrotitorul de vrăji şi blesteme. Moaştele sfinte se odihnesc de sute de ani într-o raclă de sticlă şi reprezintă pavăza lăcaşului de cult şi a celor ce îi trec pragul. Se spune că aici Moliftele Sfântului Vasile sunt mai puternice ca oriunde, că nicăieri altundeva nu poţi găsi mai degrabă ajutorul divin la necaz.

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #245 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 17:06 »
1 Izvorul tămăduitor de la IzbucÎn judeţul Bihor, la Mănăstirea Izbuc sălăşluieşte un izvor cu apă tămăduitoare. Firicelul de apă izvorăşte chiar în incinta lăcaşului. Curge intermitent, la intervale de 15-30 de minute, şi se transformă în leac vindecător în Vinerea Luminată. Oricât de gravă ar fi suferinţa cuiva, la Izbuc îşi găseşte alinarea.

Din pacate Izbucul nu mai iese.De obicei iesea doar o data pe an de Sfanta Maria pe 15 august.dar acum nu mai iese.deoarece unii speologi de la noi au vrut sa vada ce e in munte si au cam distrus pe acolo ceva.

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #246 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 16:24 »
Turism pe Semeringul bănăţean


În timp ce turiştii străini vin special pentru acest traseu, linia ferată nu este promovată deloc în România.

Linia ferată Oraviţa-Anina este unică în sud-estul Europei. Străinii vin din toată Europa să călătorească pe traseul din Banat, dar în România, linia ferată a fost dată uitării. Nimeni nu-i face vreo reclamă, deşi, cu puţin interes, întreaga zonă ar putea fi redată turismului. Poate fi vizitat cel mai vechi teatru din sud-estul Europei, care se află la Oraviţa, dar şi primul lac artificial din România, lacul Buhui din Anina, sau Peştera cu Oase, unde au fost descoperite rămăşiţele lui Ion de Anina, cel mai bătrân locuitor al Europei.
 
Arhitectul s-a aruncat de pe viaduct
Construcţia liniei ferate Oraviţa-Anina a fost, în urmă cu aproape două secole, o adevărată provocare pentru ingineri şi arhitecţi. Au existat mai multe proiecte, dar abia în 1855, când iniţiativa a fost preluată de către STEG, s-a conturat un traseu adevărat. Iniţial, în 1847, inginerul Anton Rappos a prevăzut o linie normală în tracţiune cu aburi până la Lişava. Până aici, cărbunele de la Anina ar fi fost adus tras de cai printr-o galerie subterană, lungă, numit㠄Regele Ştefan". Proiectul Rappos a fost modificat radical după 1852, odată cu creşterea performanţei tracţiunii cu aburi şi autorităţile au renunţat la ideea galeriilor subterane. Între anii 1860 şi 1863, inginerii au finalizat construcţia noului traseu de cale ferată normală cu tracţiune cu aburi pe segmentul Oraviţa - Anina, iar punctul de maximă altitudine al liniei a fost atins în tunelul Gârlişte, care a fost cel mai lung tunel de pe traseu. Autorii acestei realizări remarcabile au fost inginerii Anton Rappos şi Karl Dülnig şi arhitecţii Karl Maniel şi Johann Ludwig Dollhoff-Dier. Însă atunci a avut loc un  prim eşec: cele două galerii ale tunelului de la Gârlişte nu s-au întâlnit din cauza unei devieri verticale de aproape trei metri. Pentru că nu a suportat eşecul, arhitectul Johann Ludwig Dollhoff-Dier s-a aruncat într-o prăpastie de pe unul din viaductele liniei.
Sculptori din Italia pentru viaducte
La construirea liniei ferate Oraviţa-Anina au muncit populaţia colonizată din Oltenia, alături de bufenii şi tirolezii colonizaţi la Oraviţa după 1717. Au fost aduşi specialişti pietrari din Italia de Nord, cunoscuţi sub numele de friulani, meşteri vestiţi în arta sculpturii în piatră. Ei au lăsat în urmă, pe lângă calea ferată Oraviţa - Anina şi o serie de sculpturi în piatră şi marmură.
Inaugurare cu miniştri din Imperiul austro-ungar
Linia ferată Oraviţa - Anina are o lungime de 34 kilometri, iar construcţia a costat 5 milioane de guldeni. Au fost construite 10 viaducte cu o lungime de 843 metri, 14 tuneluri cu o lungime totală de 2.084 metri şi străpungeri de dealuri pe o lungime de 21.171 metri.
Inaugurarea a avut loc în data de 20 august 1854, cu o locomotivă C-2-t din tipul Engerth. Alături de mecanicul Wenzel Hantscke, în locomotivă s-au aflat inspectorul Dullnig, inginerul Bach şi arhitectul inginer Maniel. După locomotivă şi tender, a fost tractată o platformă descoperită unde au fost amenajate locurile pe care să stea miniştri ai Imperiului austro-ungar: ministrul Thinnfeld, secretarii Layer şi Hocheder, von Gränzenstein şi von Berg, directorul Direcţiei Montanistice Bănăţene, Friedrich Reitz. Pe platformă au mai fost groful von Bissingen de Iam, contele Hermann Gerubel, baronul Anton Baici de Vărădia, groful Julius Despinici de Comorâşte, groful Vladimir Stojanovits de Laţunaş, baronul Wodianer, viitorul ministru, originar din Oraviţa, Jozsef de Szlavy, arhitectul Johann Bibel, inginerii metalurgi Karl Maderspach şi G. Werne, farmacistul Karl Knoblauch, medicul Fr. Bach, fratele inginerului constructor de căi ferate. Datorita asemănării traseului cu calea ferat㠄Semering" din Austria, construită între anii 1845-1854, traseul a fost supranumit „Semeringul bănăţean". Această cale ferată are o înclinare de 20‰, faţă de 14‰, cum au fost atunci construite. De asemenea, raza curbelor este de 114 metri faţă de celelalte căi ferate care au o rază de 150 metri, ceea ce a necesitat locomotive şi vagoane speciale.
Linia ferată Oraviţa-Anina nu a fost niciodată electrificată şi funcţionează şi în momentul de faţă cu locomotive diesel. Calea ferata Oraviţa-Anina este unicat în România, dar şi în sud-estul Europei. Până nu demult, pe acest traseu au circulat vagoane cum numai în filme au mai putut fi văzute: vagoane de clasa a doua, necompartimentate, cu bănci din lemn, construite în anul 1930. Încălzirea în interiorul trenului se face cu aburi produşi de un cuptor aflat în mijlocul vagonului. 
Ion de Anina
Turiştii europeni vin special să parcurgă acest traseu de o frumuseţe deosebită. Însă, turiştii români habar nu au despre ceea ce ar putea vizita în această zonă, neglijată de autorităţi. Teatrul „Mihai Eminescu" din Oraviţa este cel mai vechi teatru din sud-estul Europei. Clădirea a fost construită în anul 1816, în stil baroc vienez. Pe scena lui a jucat şi poetul Mihai Eminescu. La Anina s-a construit primul lac artificial din România, lacul Buhui. O descoperire a unor speologi români a făcut ca la Anina să vină turiştii europeni: în Peştera cu oase a fost descoperită o mandibulă, veche de peste 40.000 de ani, considerată a fi cea mai veche rămăşiţă a omului modern din Europa, denumit Ion de Anina.
 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #247 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 17:05 »
Citind ce scrie Nicoleta, ma gandeam cata dreptate are Yulmas, cand mi-a spus azi: ce sa caut eu in concedii in strainatate? Am atat de multe inca de vazut si fotografiat aici, incat nu stiu daca o sa-mi ajunga toata viata pentru a le cuprinde pe toate! Nu-mi permit sa pierd timpul in alta parte! Am fost o singura data iesit, in Austria.

Da, avem norocul ca Romania asta este o tara fantastica si printre multi blegi si hoti, de care a avut in permanenta si din belsug parte, au mai fost unii care au creat cate ceva. Si cate ceva-urile astea care ne-au ramas, sunt atat de deosebite, incat fac din tarisoara asta un loc minunat. N-o spune unul de ala cu tricolor la rever sau la brat, o spune unul care este chiar indrogostit in primul rand de orasul lui si apoi de tara in care s-a nascut. N-as fi vreodata in stare s-o vorbesc de rau sau sa fac vreo comparatie cu alta in defavoarea ei. Si nu neaparat din nationalism sau fixisme subiective, ci pentru ca eu chiar sunt convins ca asa merita.

Pai ce am auzit povestit de la Yuli azi, prin ce locuri deosebite a trecut, a vazut si a fotografiat, nu-mi venea sa cred ca asa ceva este si se intampla la doi pasi de mine si eu habar n-am! Mi-era efect rusine sa zic ca eu la 51 de ani n-am auzit de bucatelele acelea de rai imprastiate prin tara!

Am organizat anul trecut si repet anul acesta excursia cu cele 10 minunatii ale Austriei, in loc sa ma gandesc in primul rand la cele de la mine din tara! Am batut impreuna cu voi locuri sa le zic turistice, nu poate cele cu adevarat valoroase. Pentru ca este mai simplu si mai comod sa mergi pe niste drumuri batatorite, in loc sa apuci pe carari nemarcate. Pai promit, ca anul acesta sa ma documentez sa-mi notez ce scrieti voi, ce-mi mai spune unul-altul gen Yulmas si in 2014, promit sa leg intre ele locurile cele mai interesante, sub forma unor excursii de 4-5 zile. Inedite si in locuri mai putin cunoscute si umblate. Si nu pentru ca n-ar fi foarte frumoase. Ci pentru ca nu le-am descoperit, nu s-a scris despre ele, nimeni n-a fost interesat sa le promoveze etc. Mea culpa, ma revansez in 2014!


Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #248 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 17:39 »
Banuiesc ca excursia din Apuseni va fi undeva prin M-tii Metaliferi,asa-i?Voi veni in mod sigur.
Anul viitor neaparat trebuie sa faci o tabara de 4-5 zile in Padis,este perla Apusenilor,o sa incers sa fac pe ghidul,oricum traseele sunt foarte bine marcate.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #249 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 18:35 »
Iti dau cuvantul meu, Dadus ca acum am inchis cu proprietarul pensiunii din Padis (unde altundeva - ai anticipat perfect!), adica acolo unde vom face excursia din Muntii Apuseni. Curata coincidenta!
Acum incep sa scriu, am traseele, mi le-a dat Yulmas, am si acordul proprietarilor de rezervare, am primit de la ei si confirmarea ca vom fi insotiti sau de Salvamont sau de fiul dansilor, oricum de cineva din zona. O sa stam 4 nopti acolo, 3 de trasee si una la sosire de vizitare a Pesterii Ursilor. Dar pe care cu siguranta, tu, la doi pasi de ea, ai vazut-o deja!

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #250 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 18:42 »
OAUUUUUU
Iti dai seama ca vin ,prima pe lista,tocmai s-a terminat de asfaltat drumul dinspre Pietrosa asa ca accesul este acum foarte bun ,oricum anul trecut am mers cu masina mea pe drum forestier.Accesul dinspre Cluj este asfaltat de mult.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #251 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 19:46 »
Ai vazut ce inseamna telepatia, pe suportul a catorva vacante impreuna?! Cum functioneaza? Azi toata ziua am afectat-o Muntilor Apuseni si excursiei de acolo. Acum am coborat din Padis .... :whistle: direct in sufragerie. Mi-am desfacut o bere, ca m-au obosit tare traseele astea...E greu la munte! :-X

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #252 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 13:15 »
Postez un nou articol care mi s-a parut interesant:

În lista fenomenelor unice in lume

Pe langa Complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru din judetul Buzau este recunoscuta pentru "cerul straniu". Comuna Bozioru, cu satul Fisici si catunul Nucu, aproape de Lacul Gotes, are deasupra cupola unui cer de o claritate neverosimila, ale carui nuante intense contrariaza lumea stiintifica.
Demersurile stiintifice au evaluat in masuratori sticlirile cerului de Bozioru  la 23 000 de grade Kelvin, in timp ce pentru un cer senin acesta ajunde de regula la 6 000 de grade Kelvin.
    Asemenea unui vortex, unei spirale care te absoarbe catre o alta dimensiune, cerul din Bozioru iti amorteste simturile hipnotic si te transporta in strafundurile fiintei cu vehicule nestiute. Cercetatorii extrasenzoriali il considera fara dubiu, una dintre portile energetice ale Universului, in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.
Pe langa cerul aparte, organizatii oficiale sau mai putin oficiale au fost atrase de evenimentele devenite obisnuite, aici, care au depasit de mult eticheta coincidentei. Disparitii misterioase de persoane, care s-au facut nevazute sub ochii celor care le insoteau si care, fie nu au mai aparut niciodata, fie s-au trezit in cu totul alt loc, fara sa stie ce au patit; defectarea inexplicabila a aparaturii electronice; izvoarele radioactive, asa-zisele ape vii; anomaliile magnetice; aparitia unor Obiecte Zburatoare Neidentificate.; activarea brusca a fenomenelor telepatice si a altor manifestari extrasenzoriale, la oameni obisnuiti care traverseaza locul, sunt numai cateva dintre ciudateniile Boziorului.
 
   
     
Picturile rupestre din pestera Coliboaia din Bihor
Speologii romani au gasit in Pestera Coliboaia din Bihor desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrala, datand de acum aproape 35.000 de ani. Desenele, reprezentand animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, au fost bine pastrate datorita conditiilor bune de umiditate din zona pesterii unde au fost gasite. Momentan, pestera este inchisa, specialistii urmand sa continue cercetarile. In plus, accesul in zona picturilor rupestre este extreme de dificil.
           
   
Pestera cu Oase din Valea Minisului - locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa
In sistemul carstic al Vaii Minisului, in apropiere de Anina, judetul Caras Severin, se afla o pestera al carei nume a facut inconjurul lumii in urma cu aproape un deceniu. Pestera cu Oase este locul unde au fost gasite cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.
 
 
 
Cel mai vechi papirus intreg din Europa
Singurul papirus din Romania , descoperit in urma cu peste 50 de ani,este scris in greaca veche si este unic, fiind singurul papirus intreg din Europa care dateaza din secolul IV i.H..
Acesta a fost descoperit la Mangalia in 1959 si a fost trimis, in acelasi an, in Rusia, pentru restaurare si conservare. Ulterior, insa, nu s-a mai stiut nimic despre el.
In vara  anului 2011acesta a fost  predat reprezentantilor Muzeului de Arheologie „Callatis”.
 
       
   
Credeti ca masinile urca la deal cu motorul oprit sau apa curge in sus?
     Exista locuri in Romania , in care masinile urca la deal cu motorul oprit sau par ca urca la deal. Zona Bucium -  Iasi, este de acum notorie. Acesteia i se alatura o alta din Muntii Gutai, la trecerea dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, Pasul Tihuta si chiar o portiune in Babadag, Tulcea, Maramures, Obarsia Lotrului, Buzau sau Magura Baciului, Bacau.
Ramane sa mergeti si sa verificati singuri, traind pe pielea voastra experienta si inclinand balanta catre una dintre explicatii.
 
 
 
Padurea Baciu si turismul paranormal
Padurea Baciu, aflata la 5 kilometri de orasul Cluj ,a cunoscut celebritatea in 1968, cand Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN ajuns in zona.
Aici exista o zona magnetica de 300 de metri, unde muschii de pe copaci nu arata nordul, asa cum ar fi normal, iar ciupercile, obisnuite pentru aceasta padure, nu cresc niciodata. Aici ar fi fost vazute broaste rosii de dimensiuni foarte mari.
Au fost semnalate si cazuri stranii, in care in acest loc a plouat torential, dar fix doar pe suprafata de 300 de metri.
Si tot aici apar asa numitii ”ingeri pazitori”, entitati care pot fi surprinse doar cu ajutorul aparatului de fotografiat si care nu sunt vizibile ochiului uman.
Potrivit relatarilor din presa, in zona se petrec mai multe lucruri greu de explicat. Pe langa aparitia misterioasa a OZN-urilor, fenomene ciudate intamplate in noaptea de Sanziene si disparitii de persoane, precum in Triunghiul Bermudelor.
 
   
 
Micul Canion al Romaniei: printre turnuri si piramide, in haurile de la Rapa Rosie
Fratele mai mic al Marelui Canion Colorado se afla la aproximativ 3 kilometri de orasul romanesc Sebes, din judetul Alba. Se numeste Rapa Rosie si se intinde pe o suprafata de circa 25 de hectare. Chiar daca dimensiunile nu se compara cu cele ale faimosului canion de peste Ocean, rezervatia continua sa atraga sute de curiosi.
Rapa Rosie este o rezervatie geologica ai carei pereti ating inaltimi de pana la 100 de metri. Turistii sunt atrasi in primul rand de formele deosebite sapate de ape in lutul colinei.
 
               
   
Safirul dintre dealuri - Laguna albastra de la Aghires
Exploatarea de caolin de la Aghires a strapuns stratul impermeabil de argila si a intepat panza de apa freatica sau un izvor subteran. Apa a navalit si a inundat toata cariera.  Lacul astfel format este supranumit Laguna Albastra, datorita culorii apei incarcate cu praf de argila.
Ciudat este faptul ca apa lacului imprumuta culoarea cerului. Este gri in zilele mohorate si albastra in cele senine, ca sufletul omului.
 
           
 
La Zaplaz, porti catre alta dimensiune
Urcand de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi, din Piatra Craiului, gasesti sparturile in stanca si nu te poti opri sa nu te intrebi "cum a fost posibil?"
Aceste inaltimi, au fost candva fund de mare. Iar marturie stau gramezile de cochilii pietrificate, pe care daca sunteti cautatori cu ochi atent, le puteti zari la tot pasul.
Ce mana a putut avea atata rabdare si forta?! Ei bine, mana timpului cu ucenici ca apa, vantul, vremurile...
 
   
     
Rezervatia Gradina Zmeilor
Gradina Zmeilor este o rezervatie geologica si morfologica impresionanta. (judetul Salaj,La 10 km de Jibou se gaseste satul Galgaul Almasului).
     Blocuri de stanca de toate formele si marimile stau aruncate intr-o mare dezordine, aidoma jucariilor unor copii. Turnuri, tancuri, pilieri, hornuri, fisuri, cuburi, ciuperci - toate formele de relief de eroziune din atlas sunt cuprinse aici in Rezervatia Gradina Zmeilor.
 
   
   
Focul viu
Focul Viu este localizat in judetul Buzau, pe Valea Slanicului, intr-un deal din apropierea satului Terca, comuna Lopatari. Si reprezinta, de fapt, un fenomen firesc, ce are la baza emanatiile de gaze naturale din scoarta terestra, care, sub actiunea razelor solare, se transforma intr-un foc cu trimiteri infernale.  Flacarile sale pot ajunge la jumatate de metru si chiar un metru inaltime.   Considerat monument natural, este inscris in baza de date a ariilor protejate din lume.
 
 
     
               
Groapa Ruginoasa, un fenomen unic in Europa
Situata la est de Pasul Vartop, in Muntii Batrana, Groapa Ruginoasa, o imensa ravena in forma de amfiteatru, lata de circa 600 de metri si adanca de 100. Fenomenul este unul aparte si ofera o priveliste de neuitat.
 In urma cu doar 80 de ani, locul nu era marcat decat printr-o mica vaiuga.Aflata la o altitudine de peste 1.300 de metri, Groapa Ruginoasa s-a format din cauza eroziunii solului intr-un timp foarte scurt. Procesul de eroziune a scos la suprafata straturi de coartite. Culoarea rosie-violacee transforma zona intr-una deosebita, de la departare semanand cu o rana deschisa in trupul muntelui.Aspectul sau fantastic care sugereaza un colt din Canionul Colorado este astazi un adevarat laborator morfologic.
 
   
               
Balta vrajitoarelor
Balta Vrajitoarelor si se afla undeva prin Padurea Boldu-Creteasca. Nu are casuta postala, insa poate fi vizitata cu usurinta, mai ales de bucuresteni, intrucat se afla la iesirea din Capitala, spre Stefanesti.
       Balta fermecata masoara doar cativa metri in diametru si mai putin de doi metri in adancime. Dimensiunile nu le impiedica, insa, pe vrajitoare sa se adune acolo in momente cheie ale anului. In preajma noptilor de Sfantul Gheorghe, Sanziene sau Sfantul Andrei, se spune ca se deschid portile spre alte taramuri. Atunci se incarca vrajitoarele cu puteri magice, care sunt transmise din generatie in generatie.
     Dupa cutremurul devastator din ’77, sustin unii presupusi martori, in Balta Vrajitoarelor ar fi fost descarcate basculante cu moloz pentru a fi astupata. Nu numai ca nu s-a astupat, dar ramasitele aruncate acolo au si disparut dupa cateva saptamani.
 
             
         
Sfinxul din Bucegi mai are frati
Faimosul Sfinx din Bucegi are un frate mai mic in Cheile Tatarului, din Muntii Gutai. Denumit Sfinxul Maramuresului, seamana mai degraba cu un cap de dac, fiind compus din roci de andezit dur, roca greu erodabila”. Sfinxul Maramuresului  va fi acoperit de apele barajului Runcu - Firiza, imediat ce acesta va fi pus in functiune.
 
         
 In judetul Buzau , exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, care seamana cu un chip uman. Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzalesti (50 km de orasul Buzau , pe Valea Slanicului).
 Unii istorici sustin ca Manzalesti este una dintre cele mai vechi asezari umane din tara noastra.
 


Mari_a

  • Vizitator
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #253 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 16:46 »
Pe langa Complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru din judetul Buzau este recunoscuta pentru "cerul straniu". Comuna Bozioru, cu satul Fisici si catunul Nucu, aproape de Lacul Gotes, are deasupra cupola unui cer de o claritate neverosimila, ale carui nuante intense contrariaza lumea stiintifica.
Pai asta-i numai la o aruncatura de bat de triunghiul despre care zice admin pe topicul Casa Trovantilor...
Mergeam mai demult cu niste prieteni la o casuta batraneasca pe care ei o mostenisera in satul Izvorul Dulce... Ne plimbam spre Carpinistea si mai sus: o frumusete salbatica, unde Natura face ce vrea ea. Putin mai la vest sunt vulcanii noroiosi, iar inca putin, mai spre nord-vest e triunghiul asta caruia cred ca nu intamplator ii zice Sihastresc... E o zona superba. Adica salbaticia salbaticiei!

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #254 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 18:32 »
Avem atatea locuri frumoase in tara,pacat ca nu le stim pune in valoare si promova corespunzator.
Inca de acum ii propun lui Gigi pentru 2014 o excursie in Salaj-unde pe o distanta mica putem vedea Gradina Botanica de la Jibou(am auzit ca e foarte frumoasa),apoi la aprox 10 km. este Gradina Zmeilor-de care zicea mai sus Nicoleta,si la 12 km Castrul Roman de la Porolissum(foarte bine conservat-dateaza din anul 106 de pe vremea lui Traian).