Autor Subiect: Regulament club  (Citit de 2531 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Regulament club
« : Duminică, 11 Iulie 2010, 11:42 »
Mai jos prezint un draft de regulament, deocamdata in forma consultativa si principiala, urmand ca in curand sa apara si forma legala.

1. Definirea termenului de Club Singles Camp
Cel putin in aceasta faza, cluburile sunt organizatii neinregistrate, functionand doar pe baza liberului consimtamant al membrilor.
Ele nu au sedii pentru ca acestea genereaza costuri si deci regii. Actiunile fiind diversificate, sunt necesare diferite tipuri de spatii, nejustificadu-se inchirierea unuia care ofera posibilitati limitate.
Nu se pot folosi ca centre de profit si nu se vor putea sustine activitati comerciale sau de publicitate in cadrul lor.
2. Tinta functionarii unui club
Cluburile trebuie sa creeze cadrul real si virtual pentru un numar restrans de persoane, din aceiasi zona sau judet, sau chiar localitate, astfel incat accesul la actiuni sa fie simplu si cat mai ieftin.
3. Profilul grupului
In aceiasi localitate pot functiona in paralel un numar nelimitat de cluburi, cu conditia sa indeplineasca criteriile cerute de prezentul regulament.
Initiatorul clubului trebuie sa se asigure, inainte de a solicita o infiintare, ca in localitatea, judetul sau zona respectiva, nu mai exista un club de acelasi profil cu locuri disponibile. Principiul este ca intai se completeaza locurile vacante din clubul mai vechi, abia apoi se poate infiinta altul.
Criteriile principale de profil de grup:
- varsta
- profil fizic (dinamic / mai putin dinamic)
- compatibilitati de hobby si de educatie
4. Denumirea clubului
Pentru o identificare mai simpla a fiecarui club, lider-ul il va denumi sugestiv si simplu. Este liber si poate sa foloseasca ca parte din nume si Singles Camp., nefiind insa obligatoriu.
5.Infiintare
Un club se poate infiinta la initiativa unuia dintre membrii activi ai Comunitatii Singles.  Camp. Acesta isi va face cunoscuta intentia pe mp sau public pe topicul:
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,516.0.html
Dupa aprobarea admin, va deveni lider de club, putandu-si prezenta profilul de grup, programul si intentiile, in cadrul unei pagini dedicate clubului.
6. Numar de membrii
Numarul de membrii poate sa fie de minim 10 si maxim 40.
Pentru ca este o organizatie in continua miscare, cu iesiri si intrari, lider-ul va incerca sa mentina numarul de membrii in aceste limite.
7. Conditiile si regulile pe care trebuie sa le indeplineasca si respecte un lider de club:
- sa fie membru activ de cel putin 3 luni de zile
- sa fi trecut cel putin odata printr-una dintre actiunile din spatiul real organizate in cadrul SC
- sa cunoasca regulile de functionare a cluburilor, sa si le insuseasca, sa le accepte si sa le respecte
- sa fie recunoscut in comunitate ca un posibil lider: echilibrat, neconflictual, sociabil si optimist
- sa prezinte un profil si un program de club diferit de celelalte din zona sau din localitate
- sa inteleaga ca este o actiune voluntara, nu o afacere comerciala
- sa se abtina de la actiuni care pot afecta imaginea comunitatii
8. Comunicare
Membrii unui club vor putea utiliza o platforma de dialog interna, la care doar ei au acces. Regulamentul platformei este acelasi cu cel al forumului actual.
Lider-ul de club va fi si moderatorul platformei sau va putea delega pe cineva din cadrul clubului. Pe aceasta plaforma se vor face informarile cu privire la actiunile locale si cele nationale, se vor ptea face propuneri interne, se vor putea intretine dialoguri, se pot lansa teme si subiecte de discutie.
Actiunile locale vor fi prezentate si intr-o lista de evenimente, astfel incat membrii ai altor cluburi sa poata participa in situatia in care li se par interesante.
9. Membrul de club
Pentru a deveni membru de club este obligatoriu a fi membru al comunitatii SC.
La fel orice membru al comunitatii SC trebuie sa fie membru al unui club. Neafiliatii la cluburi, nu au statut de membru al comunitatii, fiind simplii simpatizanti, neputand sa beneficieze pe viitor de avantajele oferite de pozitia de membru.
Un membru SC trebuie sa cunoasca regulamentul, sa-l accepte si sa il respecte.
Trebuie sa fie activ, adica sa participe la actiunile pe care lider-ul le promoveaza. Daca exista o perioada de inactivitate nejustificata , sau daca in mod repetat lipseste de la actiuni, total nemotivat, lider-ul de club il poate sanctiona cu avertisment, suspendare temporara sau definitiva.
Profilul membrului de club va fi vizibil doar pt ceilalti colegi. La nivel national profilul putand fi vizualizat si consultat, in conditiile in care membrul doreste acest lucru. Acesta poate opta pt o vizualizare totala sa partiala. Este liber sa-si prezinta inclusiv poza in clar sau blurata.
10 Actiuni de club
Actiunile pot fi locale, organizate in cadrul clubului, sau pot fi nationale, atunci cand membrii opteaza pt participarea la programele initiate la nivel central.
Trebuie sa fie cat mai simple si mai putin costisitoare. Se va putea consulta o lista de actiuni propusa sau se pot genera evenimente la propunerile lider-ului sau a membrilor.