Autor Subiect: Sugestii  (Citit de 44610 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Sugestii
« Răspuns #60 : Vineri, 22 Iulie 2011, 17:47 »
de acord cu iulica!
mi se topesc melodiile pana reusesc sa postez
nihil sine deo

julia

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #61 : Luni, 25 Iulie 2011, 18:40 »

intrebare pt bogdan in legatura cu aceasta "schimbare la fata" a forumului: daca varianta cea noua si imbunatatita nu aduce avantaje considerabile si semnificative, dar aduce atitea neplaceri si nelamuriri, se mai poate reveni la varianta anterioara? este aceasta o optiune?
   

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #62 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 18:35 »
Nu cred sa nu se poata revenirea la versiunea anterioara tehnic vorbind dar trebuie sa discut si cu Gigi aceasta eventualitate. Oricum, nu stiu in ce masura se va rezolva problema incarcarii mai greoaie a forumului care, dupa upgrade, vad ca pentru multi s-a corectat dar a ramas pentru unii utilizatori. Serverul de gazduire functioneaza la aceiasi parametrii ca inainte de aparitia problemelor de acces.

julia

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #63 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 18:46 »
nu cred ca asta ar trebui sa fie preocuparea nr unu - incarcarea forumului - ca asta e totusi fluctuanta. spre ex acu si in zilele trecute nu am observat vreo dificultate. dar aspectul e totusi important, inghesuirea spatiului il face mai greu de citit, lipsa mesajelor, devin ilizibile de la diacritice, si nu numai. la mine nici liniutele sau ghilimele nu se vad (apar niste semne care ingreuneaza citirea).


Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Re: Sugestii
« Răspuns #64 : Joi, 28 Iulie 2011, 08:28 »
Optez sa mergem pe varianta noua. Parerea mea, desi recunosc, nu sunt un specialist in domeniu - imi folosesc deci doar logica, este ca o versiune noua ar trebui cel putin teoretic sa rezolve multe din problemele tehnice pe care cele vechi le aveau. In plus am vazut ca are multe facilitati suplimentare, cel putin dpdv al administratorului. Sunt convins ca Bogdan o sa "dibaceasca" pe parcurs tot ce tine de functionalitate, de compatibilitate.

Partea de layout de care scri tu Julia, este ultima dintre ele. Aceea se va rezolva cel mai usor. Si acordarea culorilor cu cele ale site-ului, astfel incat trecerea sa nu fie atat de iritanta ca soc cromatic se va putea rezolva. Doar ca in primul rand trebuie rezolvat ce tine de functionarea buna, de incarcare, de baza de date.

Acum sa va spun ce este cu acest soft de forum, pt ca de aici pleaca multe. Eu cand am pornit sa dezvolt acest proiect nu aveam nici macar idee ce este un forum, daramite un soft pentru asa ceva. De aceea am lucrat cu o firma din Sibiu, care imi era la indemana, sa dezvolt website-ul si in paralel le-am cerut atasarea unei platforme de dialog. Oamenii ce e drept mi-au spus si m-au intrebat daca vreau o versiune free sau una cu banuti. Le-am cerut un pret pt cel care se achizitioneaza pe bani si cand am auzit suma si m-am controlat in buzunar am spus: vreau free! La momentul acela ma gandeam ca aceasta platforma va fi ceva de genul anunturi, cateva discutii cu privire la actiuni, ceva ganduri ale participantilor, nu m-am gandit nici o clipa la amploarea pe care o are acum forumul. Nu stiam ca o sa se incarce poze, filmulete, ca o sa se scrie atat de mult. A ajuns unul dintre website-urile cele mai dinamice din tara din acest motiv, cel putin asta a fost nota pusa de o firma specializata in piata online.

Am discutat la un moment dat cu Bogdan, atunci cand m-am speriat efectiv de amploarea pe care o ia forumul daca este posibil sa schimbam platforma, Bogdan chiar studiase cateva posibilitati in sensul acesta. Necazul este ca nu se pot transfera bazele de date si ceea ce s-a scris, iar asta ar fi un handicap imens. Ce imi ramane in continuare de facut este sa sper ca Bogdan va gasi "gap"-urile si le va rezolva.

Stiu ca multi se uita spre el si au o oarecare nerabdare in rezolvarea problemelor, dar trebuie si vreau sa se inteleaga ca el face aici, la fel ca si mine, ca si almi_gabi, ca marcutza, ca global_moderator, o munca VOLUNTARA. Timpul nostru este limitat ca disponibilitate, fiecare dintre noi isi castiga banutii la servici sau in mici afaceri. Carora trebuie sa le dam primordial atentie. Si Bogdan deci rezolva ceea ce tine de forum in masura in care are timpul necesar pentru aceasta. Daca in SC mai sunt oameni care ii pot da o mana de ajutor profesionist, contactati-l direct, poate impreuna totul se va rezolva mai repede.

Eu stiu ca exista pt unii un disconfort in ceea ce priveste folosirea forumului, spun pt unii, pt ca naiba stie de ce la multi merge perfect, dar asta este ceea ce pot eu pune la dispozitie si astea sunt posibilitatile mele. Nefiind un forum comercial, de pe care sa se castige ceva, asa cum sunt facute si concepute 99,9% din celelalte, nu aduce nici un venit, deci nu exista banuti necesari pt a-l dezvolta. Hosting-ul si ceva modificari facute sunt din resursele mele financiare si acelea recunosc sunt limitate. Deci asta pot sa ofer eu la momentul acesta. De aceea va rog sa aveti rabdare si intelegere pentru aceasta platforma. Sunt convins ca o sa se rezolve, iar momentul acesta unul de tranzit, uitat.

In paralel cu ceea ce face Bogdan, eu am sa lucrez incepand cu 10 august la inchiderea conturilor inactive. In urma lansarii chestionarului am primit pana acum doar 230 raspunsuri, este drept mai sunt inca 2 saptamani, poate mai sunt oameni plecati in concediu, poate altii deschid calculatorul la distante mai mari de timp. Saptamana viitoare, am sa transmit un ultim Email catre adresele de la care n-am primit raspunsul la chestionar si am sa mai astept o saptamana. Inainte de plecarea in actiunea de pe Adriatica, o sa sterg toate conturile de la care n-am primit un feedback. Cu o baza de date de 300, maxim 350 de membri, si comunicarea o sa fie mai usoara. Ce vreau sa nu se interpreteze gresit: nu conditionez ramanerea in SC de completarea chestionarului, nu are nici o legatura ar fi total gresit ca unii sa judece in felul acesta. Folosesc acest prilej sa vad daca persoana care primeste un Email de la mine, legat de SC, raspunde sau nu. Daca nu raspunde inseamna ca nu-l intereseaza sau nu-l mai intereseaza acest proiect. Asa cum mai spuneam, sunt multi care s-au inscris si atat. Comunitatea va trebui sa ajunga la dimensiunea ei reala, ma refer la cea activa.

julia

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #65 : Vineri, 30 Septembrie 2011, 09:51 »
Citat
Aici sunt doua observatii ale mele, pe care as avea rugamintea sa le dezbateti pe topicul "Sugestii", sunt curios si interesat sa vad cum apreciati ceea ce scriu acum. Forumul a pornit inca de la inceput sus, pe un palier ce necesita o anumita abilitate in scriere si o anumita baza de cunostiinte. In contextul in care s-au mai si gasit cate unii care sa incerce sa epateze si sa vaneze greselile celor care mai postau timid si nu foarte sigur, este clar ca multi au fost descurajati sa mai scrie. Deci e clar, aici avem o problema. Eu gandisem forumul ca pe ceva lejer si intim, unde fiecare poate sa spuna ce simte, ce crede, ce-i vine in minte. Important era sa se scrie, sa se comunice, asa puteam si eu sa profilez grupurile, se puteau mai usor descoperi cei compatibili. Postarea de un numar limitat de membri SC, a nisat forumul si intr-adevar la ridicat un pic, adaptandu-l pe stilul lor. Nimic gresit, doar ca s-a ingustat plaja de discutie.

am vrut sa raspund la aceste solicitare de a dezbate concluziile in urma analizarii chestionarelor dar imi vine foarte greu ca nu le inteleg in mare parte.
inteleg ca oamenii nu pot sau nu vor sa scrie pe forum din N motive - lipsa de timp, de pricepere, de interes, de perseverenta, de entuziasm, nu-i distreaza treaba asta, nu le prieste, nu au cu ce, si lista poate continua ...
dar sa reclami calitatea ridicata si valoarea ca fiind criteriul pt care nu dai pe aici ... asta va spun cu mina pe inima ca nu pot pricepe. unu ca nu vad asa ceva elitist si cu pretentii in discutiile de aici, si doi ca daca sunt anumite arii la care nu te pricepi nu te bagi. dar poti sa savurezi altele gen muzica, chat, retete culinare sau cum sa facem curat in debarale. iar trei, exista topic de propuneri unde ar trebui sa fie plin de sugestiile celor nemultumiti care sa propuna ceva pe placul si intelesul lor. e plin??
dupa numarul de vizualizari forumul e citit si vizitat, deci eu cred ca oameni se regasesc in ce citesc si le place. in concluzie nu pot sa iau in considerare asemenea explicatii - mi se par puerile, de circumstanta si fara continut.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Re: Sugestii
« Răspuns #66 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 16:44 »
Julia, sa nu intelegem gresit rolul chestionarului. Raspunsurile nu au venit sa reclame ceva, ci ca sa ajute, sa indice din punctul de vedere al fiecaruia ceea ce considera ca nu este in regula. Si apreciez si pornesc de la faptul ca aceste raspunsuri sunt foarte corecte si directe. Forumul este citit, este din ce in ce mai citit, dar de scris scriu putini. De la aceasta observatie am pornit eu si am pus intrebarea in chestionar.
Dorinta mea este ca lumea sa comunice sa schimbe pareri, opinii si asta liber si neincorsetat. Si mai ales neintimidat de ceva. Orice disconfort reduce din sansele unei comunicari usoare si directe. Trebuie sa gasesc parghia de incurajare si pentru asta trebuie inlaturata orice bariera posibila si orice blocaj. Reteta depinde de cunoasterea cauzelor ce determina lipsa de interes, timiditatea, etc. Si trebuie sa plec de la ceva. Ori acel ceva este sinteza la ceea ce mi s-a raspuns. Daca am sa consider un singur moment raspunsurile ca pe o critica, atunci sansa sa analizez obiectiv si sa gasesc raspunsurile corecte este aproape nula. Nu am voie nici sa le socotesc critici si nici sa le apreciez. As cadea in alta capcana, iar analiza ar fi afectata de motivatii si argumente ale aprecierii.
Nu s-a exprimat nimeni ca ar fi ceva elitist, nu stiu daca am lasat impresia prin ce am scris ca s-ar fi facut  referire la asa ceva. Ceea ce gasisem la mai multe din raspunsuri si deci sintetizasem, a fost faptul ca o parte din cei care au facut efortul de a-mi raspunde imi semnalau ca posibilitate a neparticiparii la discutie formatul limitat de dezbatere a subiectelor, adica o nisare a acestora. Ceea ce creaza un camp de discutii relativ redus si de aici participativitatea mica la dezbatere. Era o presupunere, o posibila cauza a unui efect existent. Ori tu stii mult mai bine decat mine prin profesia pe care o ai ca pt a folosi logica in localizarea unei cauze, trebuie sa pornesti de la minim o cunoscuta. Si apoi sa te folosesti de intrebari pt a localiza tot mai exact ceea ce determina efectul. Asta trebuie sa vedem impreuna, cum sa determinam chiar si pe timizi sa scrie! Pornim de la stim ca nu scriu si de ce nu scriu. Pasul urmator: localizam exact cauzele si le eliminam pe rand. Sunt convins ca o sa reusim.

julia

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #67 : Luni, 03 Octombrie 2011, 22:38 »
nu te contrazic si iti respect opinia. totusi eu nu cred asa ceva. toti cei care vor sa scrie pe forum, scriu. ceilalti ... nu-si doresc, nu poftesc, nu ... nu.
si nu e nimic rau in asta, daca nu au timp sau nu vor – asta e, doar nu e obligatoriu.
eu am vreo 6-7 luni de cind activez pe forumul asta fiindca am promis ca-mi voi aduce si eu contributia dupa puterile mele si dupa cit ma duce capul/sufletul, la reusita lui ca proiect. fac in continuare cu placere acest lucru in limita timpului disponibil sau a dispozitiei. mai ales pentru ca am apucat sa-i cunosc pe unii dintre cei de pe aici si mi-e drag sa mai aud de ei sau sa ne conversam virtual.

Dorinta mea este ca lumea sa comunice sa schimbe pareri...
hmm... dorinta ta ma tem ca nu e suficient. oi fi io toma necredinciosul dar parerea mea este ca cei care nu scriu, nu vor scrie nici de acum incolo indiferent ce masuri de "paza" vei lua. nu de ceilalti se impiedica, ci de propriile inhibitii. si eu zic – prin prisma profesiei de care vorbeai mai devreme – ca trebuie sa le depaseasca singuri. spun asta cu experienta unuia care a avut parte de replici taioase si rautati inca de la primele zile pe forum. dar sunt inca pe aici, nu-i asa?

ps: nu vreau sa influentez prin parerile astea in niciun fel, e doar o opinie si mi-o asum.

pps: mai interesant mi se pare sa se raspunda la intrebarea "de ce scriu pe forum" cei care scriu. chiar asa, gabi, maria, lucia, silviu, bitek, voi de ce scrieti? (am dat nume la intimplare uitindu-ma la posturile de pe aici)

Mari_a

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #68 : Marți, 04 Octombrie 2011, 19:45 »
Grea intrebare, Julia. Aseara n-am stiut sa dau un raspuns pe loc. Si nici acum nu stiu. Implica introspectie. Trebuie sa mai scotocesc pe la resorturile interioare si mi-e teama sa nu trezesc monstrul.
De ce scriu ?
Cred ca de prea multa singuratate. Mi-a ajuns singuratatea la saturatie.
Si pentru ca ma bucur ca mi-am facut noi prieteni. Si vreau sa-mi mai fac.
Si pentru ca simt ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu voi. Nu stiu daca si voi cu mine.
Si pentru ca e ca o terapie antistres. Deocamdata am foarte putine la indemana.
Si pentru ca vreau sa va cunosc mai bine.
Si pentru ca vreau sa ma cunoasteti mai bine. Aici o mai dau in bara. Iata cum de la de ce scriu, ajung la dar de ce scriu ce scriu ? Poate unii si-au facut impresie gresita…
Am scris de toate - bine, mai mult la muzica - un alt refugiu al meu. Dar am luat-o de la Minulescu pana la glume de santier. Imi dau seama ca sunt ca nepotul meu de 8 ani : cand vrea sa atraga atentia asupra lui (si tot timpul vrea) ori ne recita vreo poezie, ori face vreo trasnaie.
Dar asta sunt: cu bune si cu rele. Incerc sa ma corectez, dar nah!
Am niste temeri: sa nu ma indepartez (prea mult) de scopul acestui forum, sa nu lezez pe nimeni si ar mai fi…
De criticat, chiar va rog sa ma criticati cat mai vartos ! O lunga perioada am vorbit singura p-aici, acum ma bucur foarte tare ca-mi mai raspunde lumea. Orice, numai va rog sa vorbiti si cu mine !

varsator38

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #69 : Marți, 04 Octombrie 2011, 21:28 »
"O lunga perioada am vorbit singura p-aici "
Mari cred ca toti avem aceeasi senzatie la inceput si eu simt asta...dar nu ma face sa evadez,poate doar pe moment sa fiu mai retinuta,iar pe tine vad ca te-a stimulat{e doar o parere},sa participi mai des,sa te exprimi de cate ori ai simtit nevoia!
referitor la intrebarea Juliei...scriem,mai mult sau mai putin,pentru ca ne face bine,ne simtim bine aici,ne relaxam,simtim ca cineva poate ne "asculta"si e asa de bine sa sti ca ai posibilitatea uneori sa "vorbesti"fara sa ti se impun un subiect anume,sa fi liber sa alegi.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #70 : Marți, 04 Octombrie 2011, 21:47 »

 O lunga perioada am vorbit singura p-aici, acum ma bucur foarte tare ca-mi mai raspunde lumea. Orice, numai va rog sa vorbiti si cu mine !

   Chiar daca ti s-a parut ca ai vorbit singura, sa stii ca te-au "ascultat" multe persoane... Ai scris ce ai simtit, ce ai gândit, te inteleg, iti face bine sa scrii... si eu sunt la fel. Câteodata scriu tot ce imi trece prin cap. Nu stiu daca este bine sa iti arati sentimentele, nu stiu daca atunci cand iti dezvalui plânsul este un act de curaj, ci mai degraba o slabiciune. Insa, eu scriu pe forum din nevoia de a comunica si pentru a ma elibera de stres, este un mod de existenţă.

Offline NeliTTT

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 158
Re: Sugestii
« Răspuns #71 : Marți, 04 Octombrie 2011, 23:01 »
Si eu sunt aici, Mari si Varsatoareo, va ascult in tacere, si va respect singuratatea. Si mai sunt cu siguranta si alti umeri. Asa ca, sprijiniti-va, prietene.

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #72 : Marți, 04 Octombrie 2011, 23:02 »
Forumul nu este un mod de comunicare in timp real. Se mai intimpla sa pierzi sirul. Este motivul pentru care nu ma simt confortabil sa port un dialog pe forum. Parca as transmite mesaje la distanta de ani lumina iar distorsiunea temporala se face simtita: ajunge la destinatie dupa un timp de si raspunsul se intoarce tot peste un timp de :)

Nici eu nu mai stiu pe unde am postat mesajele mele si daca a raspuns cineva la ele. Poate a raspuns si astepta, la rindu-i, un raspuns. Iar eu am uitat de multe ori pe unde am postat, fiindca scriu pe loc si la inspiratie.

silviu

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #73 : Miercuri, 05 Octombrie 2011, 10:00 »
Citat din: admin
Pornim de la stim ca nu scriu si de ce nu scriu. Pasul urmator: localizam exact cauzele si le eliminam pe rand. Sunt convins ca o sa reusim.
poate nu scriu pentru ca au observat cum dispar unele mesaje fara sa ramana vreo umbra ??? s-or gandi oamenii: ce rost are sa mai scriu, din moment ce un moderator imi poate sterge oricand postarile? macar de-ar lasa un semn: mesaj sters/modificat pentru cutare motiv.

Mari_a

  • Vizitator
Re: Sugestii
« Răspuns #74 : Miercuri, 05 Octombrie 2011, 10:16 »
Silviu, Imi fac mea culpa! Stergerea provine de la incurcatura mea de ieri cu diacriticele. S-a reparat/corectat aseara (cu ajutorul GlobalMod, multumesc!) si s-a considerat ca mesajele ulterioare nu mai aveau sens.
Hai, mai, nu mai fiti asa suparaciosi! Nu vedeti ce frumos e afara?  :)

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ma simt ca acasa  :)