Autor Subiect: Jurnalul intim  (Citit de 25559 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #15 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 18:57 »
Supeeeeeeeeer!

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #16 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 19:01 »
Ma intriga faptul ca nu mai vine nimeni prin casuta noastra. Stau ca gugustiucii, trag cu ochiul si atat.

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #17 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 19:02 »
Ai vazut ''lie to me"?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #18 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 19:03 »
Nu exista copii rai si buni. Eu ii impart doar in activi si hiperactivi. Comportamentul lor le antreneaza caracterul in formare. Ceea ce ne sacaie pe noi la unii, este in faza de copilarie in care se afla, doar o impunere a personalitatii si o incercare fortata de a atrage atentia. Personalitatea se formeaza si printr-o anumita si in limite, permisivitate a parintilor. Ingradirile, observatiile permanente, constrangerile afecteaza puternic dezvoltarea unui tanar.
Fiecare generatie, la fel si  orasele, cum spuneai Capsuna, au tinerii lor mai buni si tinerii lor mai rai. Intotdeauna va fi asa. Nu poti face o caracterizare la gramada, acolo sau atunci au fost buni, acum si aici sunt rai. Si in definitiv si rautatea, in sensul bun al cuvantului, are rolul ei. Daca n-ar fi independenta acea adolescentina, dorinta de a schimba, de a deveni lideri, de a blama si contesta vechiul, are dreptate Diana, totul ar sta pe loc.
Deci doamne fereste, n-am acuzat si n-am judecat in nici un moment generatia de acum. Am lucrat si am condus multi tineri 18 - 22 ani. Trebuie sa recunosc ca au o istetime rafinata si o vioiciune a mintii, o rapiditate in analiza care te fac de multe ori sa te simti depasit. Cum este si firesc, sunt insa destui batuti in cap, sau care chiar nu vor nimic de la viata, doar cer, cearta, declama, fara sa faca personal nimic.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #19 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 19:12 »
Folosesc TV-ul si DVD-ul destul de rar. Am fost un devorator de filme, dar mai nou nu mai am rabdarea necesara pentru a urmari ceva. Imi plac mult documentarele, mai ales ca am avut in ultimi doi ani contact cu domeniul. Este incredibil ce se poate face cu o camera si un calculator. Exista o asociatie Aristoteles Workshop, coordonata de Cristina Hoffman si Dan Nutu, care fac in Romania de 4 ani incoace niste lucruri remarcabile. Tineri regizori indrumati de somitati in domeniu, reusesc intr-o luna sa creeze un adevarat spectacol pe panza; fara actori, fara mucava, fara scenarii si regii. Au avut si la Sibiel 2 actiuni de cate o luna si le-am putut urmari, pe viu, munca. Extrordinar. In seara de rezentare a realizarilor, am fost realmente uluit de naturaletea si spontaneitatea unor tineri, pe care-i vedeam la pensiune, ca pe niste copii.
Am sa urmaresc daca imi dai si un reper orar sau unde-l pot urmari. Sunt curios cum pot fi mintit sa stau in fata TV (apropo de titlu!)

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #20 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 19:31 »
Filmul ruleaza acum in USA, este serial si il gasesti pe net pe torrente. Cu TV-ul ne asemanam, am luni de zile de cand nu m-am uitat la televizor.
Odata imi tot povestea cineva despre nu stiu ce emisiune, iar eu nu pricepeam, apoi a incercat sa faca o paralela cu o alta emisiune ca sa ma faca sa inteleg. iar eu continuam sa ma uit ca vitelul la poarta noua, intr-un final i-am spus sa nu se mai chinuie ca eu nu ma uit si nici nu ma voi uita la televizor. A ramas consternata si m-a intrebat daca am trecut la vreo religie care nu-mi permite sa ma uit la TV. ;D
Se pare ca suntem destul de ciudati. Eu aflu stiri de la radio in masina, sau pe net. Dar politica imi e la fel de straina ca si TV-ul.
La Sinaia aveam televizor la munca si mai urmaream acolo cate ceva. Unul din ospatarii de pe tura cealalta a facut odata un schimb de tura, iar seara m-a intrebat daca ar putea sa vada si el altceva la televizor decat pesti, maimute si elefanti. Pentru ca telecomanda era la mine!

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #21 : Luni, 25 Ianuarie 2010, 23:49 »
Gigi ce-i cu tine online la ore asa tarzii?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #22 : Marți, 26 Ianuarie 2010, 07:20 »
Imi ramasese calculatorul pornit...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #23 : Marți, 26 Ianuarie 2010, 16:20 »
Tema zilei pe care o pregatesc acum se numeste "Tentatia primitivismului" si va fi postat pe site si forum joi.

Offline carmen

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #24 : Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 16:17 »
Buna ziua tuturor!
Eu sunt Carmen,voi unde sunteti?Hai ca si eu am fost inginer odata!Din fericire mi-am schimbat meseria la timp...dupa parerea mea chiar daca am muncit un pic  pt asta Si cit ma bucur acum




GeorgeC

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #25 : Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 16:21 »
     Vreau sa incep prin a mentiona ca in continuare o sa auziti o parere venita " din cealalta parte a baricadei " , deoarece fac parte dintr-o alta generatie .
     In opinia mea nevoia unui jurnal intim in zilele noastre nu ar avea cum sa mai existe si asta din mai multe motive .
     In primul rand eu cred ca orice om are nevoia si dreptul la intimitate care in timpurile de acum pot fi satisfacute prin forumuri si discutii virtuale unde poti ramane anonim pentru totdeauna si poti insira o sumedenie de lucruri mai mult sau mai putin adevarate , sau poti sa-ti descarci sufletul in fata unor necunscuti , ramanand in acelasi timp chiar tu un anonim .
    In al doilea rand , ceea ce am observat chiar si la mine de-a lungul anilor , gama larga de posibilitati de a petrece timpul liber pe care o ofera societatea zilelor noastre au dat usor la o parte vechiile preocupari ale tinerelor generatii precum cititul , studiatul chiar si sportul de multe ori , toate acestea ducand spre o "imbecilizare" a societatii - poate am folosit un termen un pic cam dur - . Acest lucru se manifesta nu numai asupra generatiei mele ci asupra intregii societati , personal am vazut la majoritatea oamenilor alegand televizorul si informatiile luate de pe internet in locul cititului sau studiul unei carti de specialitate si jocurile pe calculator in locul unui meci de fotbal in fata blocului . De ce ? Pentru ca este mai comod si mai usor .
    Toate acestea mai conduc spre un factor care este in momentul de fata mai accentuat in Occident : lipsa socializarii . Stiu ca m-am abatut putin de la subiect dar am simtit nevoia sa-mi exprim aceasta parere . Ar mai fi multi factori de adaugat dar am scris aceste randuri oarecum in graba ....
    

Offline carmen

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #26 : Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 16:45 »
Hello George?How are you?Ma bucur ca ma voi intersecta si cu alte generatii Chiar imi doresc sa mai aflu cam ce le mai trece prin cap tinerilor din ziua de azi Diferente intre generatii au fost si vor ramine intotdeauna dar eu ma consider o persoana care inca poate  intelege comportamentul tinerilor asa ca zi mai departe

GeorgeC

  • Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #27 : Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 17:20 »
    Nu cred ca aceste diferente intre generatii pot fi intelese in multe situatii ci doar acceptate intr-o oarecare masura . Dezvoltarea societatii se face intr-un ritm atat de alert incat diferentele ce vor aparea in urmatorii ani vor creste progresiv astfel ca noi vom avea rolul de a accepta o parte din ele si de a incerca sa diminuam partea negativa

Offline carmen

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #28 : Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 18:03 »
Revenind la tema de azi am avut si eu un jurnal in adolescenta in care imi scriam of-urile pina in ziua in care am descoperit ca mai este cineva care il citeste Frati,surori nu am asa ca nu este greu de inteles cine Nu m-am suparat f tare dar nici nu am mai scris nimic.Poate ca sunt o fire mai mult practica decit romantica dar asta nu inseamna ca nu sunt sensibila.Imi place natura ,imi plac animalele dar cel mai mult imi plac oamenii.Cel mai mare dusman al meu este singuratatea Totul are farmec,culoare,gust atunci cind nu esti singur.Cred ca am dezbatut destul tema zilei si am vorbit suficient despre mine.Sa mai lasam si o unda de mister.Voi nu destainuiti nimic?Haideti repede ca poate schimba tema!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #29 : Joi, 28 Ianuarie 2010, 09:53 »
Bine ai venit Carmen pe forumul Singles Camp! Vad ca intrarea ta pe forum l-a stimulat si pe George sa fie mai activ.
Te felicit ca nu te-ai rezumat doar la a citi ce scriu altii si ca ai decis sa participi efectiv. Mai sunt multi care se rezuma doar la a citi, neintervenind de teama de a fi criticat sau interpretat de alt participant la forum, dar tocmai asta este avantajul virtualitatii, nu ne vedem, nu stim cine suntem in realitate, asa ca trebuie sa aveti curaj! Nu va fie teama sau jena de modul in care scrieti si va exprimati. Redati liber ce simtiti, ce credeti si asteptati sa vi se raspunda. De altcineva sau de mine. Acesta este rolul unui forum care abordeaza teme destul de nisate. Sa adune la dialog pe cei care se gasesc in acea nisa, sa poata comunica pe acelasi palier de probleme.
Vad ca va adresati mult, direct mie, pe Email. Am sa va raspund cu toata placerea in continuare si acolo, dar va asigur ca este mai potrivit sa discutam, aici pe forum. Dezbaterea colectiva este mult mai eficienta, am mai scris asta, ma repet cu intentia de a sublinia.
Carmen, ok uite am mai gasit pe cineva care-si tinea adolescenta fiind, jurnal. Invariabil jurnalele erau citite de parinti. Din curiozitate si din dorinta de a afla lucruri intime, framantari alte copilului care se putea croniciza, accentua si in cel mai nefericit caz creand drame. Un parinte atent trebuie sa stie in permanenta ce se intampla cu copilul lui; acesta poate trece prin perioade dificile dpdv emotional, iar atunci trebuie indrumat si supravegheat. Pare un pic didactic ce scriu, dar ganditi-va cate dezastre nu s-ar fi putut preintampina, daca parintii ar fi stiut ce este cu copilu lor...