Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles

Singuratatea in doi

(1/147) > >>

iulia17:

Vorbim aici despre singuratate si lipsa unui partener potrivit nevoilor noastre, asteptarilor sau planurilor pe care le-am construit fiecare.
Dar la fel de importanta mi se pare si singuratatea in doi, cind statutul oficial este intr-un fel protejat de eticheta “singur/singura”, dar dincolo de usa casei, in spatiul intim si privat nu te mai protejeaza nimic. Si atunci ma intreb: oare cine e mai singur?
Este aceasta singuratate la fel de dureroasa? Dar mai ales, este aceasta o situatie fara iesire?


marcutza:
consider ca singuratatea cuplului sau a individului luat separat e la fel de dureroasa, ma rog apasatoare, frustranta.

depinde numai de noi sa luam atitudine in aceasta "singuratate".

balanta:
Uneori in aceasta situatie...luminita de capatul tunelului poate fi foarte departe!

steliana:
Apare "luminita"!
Spne: vaaaii ... nu am loc!
Spun: da-te la o parte!
Intru EU! ;) :-*

almi_gabi:
Sentimentul puternic de singuratate difera de la un om la altul. El este bazat pe perceptia noastra de cat de “uniti” suntem cu ceilalti. Aceasta explica cum ne putem simti singuri chiar si intr-o relatie sau intr-o multime. Intelegerea unor motive pentru care ne simtim izolati de altii ne ajuta sa intelegem de ce suntem raniti.
Totusi este o singura cauza pentru a te simti singur. Pentru ca nu cunoastem pe cineva in care sa avem totala incredere ca va continua sa ne iubeasca si sa ne sprijineasca, suntem incapabili sa ne impartasim gandurile si sentimentele.

Sunt cateva greseli frecvente pe care le facem incercand sa facem fata sentimentului de singuratate. In incercarea de a scapa de singuratatea noastra, ne uitam (singuri) la mai multe filme sau lucram mai multe ore. Unii oameni spera ca un animal de casa, un hobby sau carti de auto-ajutor le vor umple golul.
Fiecare cale ofera doar o speranta temporara intr-un viitor mai luminos. In final, sentimentul de singuratate devine parte a identitatii noastre. Fara sa stim ne izolam mai departe fata de acea relatie perfecta.

Solutia o gasim doar prin socializare, prin cautarea de oameni care sunt asemeni noua, care se potrivesc felului nostru de a fi, care ne pot intelege. Cam aceste lucruri e bine sa le luam in considerare cand ne cautam  prietenii ~ perechea perfecta.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina urm─âtoare

Du-te la versiunea complet─â