Autor Subiect: Singuratatea in doi  (Citit de 239932 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xdianax

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Răspuns: Singuratatea in doi
« Răspuns #660 : Vineri, 04 Ianuarie 2013, 18:23 »
hmm... am platit bani multi pentru locul MEU de parcare, iar azi am gasit un mashinoi urias parcat pe el.. nu pot sa ma cert singura cu impertinentul cu bani care si-a pus fara drept masina acolo.. poti da gauri sau trage mobila singura, dar nu iese la fel de bine treaba daca ai de tratat ceva, singura, cu un mitocan cu bani..

Mai rau. Mie mi-a zgariat masina toata, roata imprejur. Nu mi-a ramas decat sa o vopsesc integral.....si daca o vopsesc cine imi garanteaza ca nu mi-o zgaraie din nou?! Asa ca merg de 1 an cu masina zgaraiata.

Offline otiliamano

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
  • eu ... cu bune si rele ....
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #661 : Vineri, 04 Ianuarie 2013, 22:39 »
pe mine m-a invatat cineva cum sa ii pedepsesc pe cei care imi ocupa locul de parcare intr-un mod mai putin invaziv

prima oara le ridic stergatoarele
a doua oara cand imi calca "proprietatea" le dezumflu o roata

nu o sparg doar o dezumflu
dar asta in conditiile in care locul e marcat si are placuta cu parcare platita

Offline xdianax

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #662 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 09:43 »
HELLO. N-avem locuri marcate, nici platite....e parcarea blocului! E acelasi bloc in care locuiam cand eram casatorita cu sotul meu, dupa divort vecinii au fost convinsi ca el le va fi vecin in continuare- nu eu! Fostul socializa la o bere cu ei.....si altele.....Eroare, am ramas eu! Si daca imi zgaraie masina.....ce conteaza?! N-are cine sa se ia de ei! E modul lor de a incerca sa ma .......

silviu

  • Vizitator
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #663 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 11:09 »
HELLO. N-avem locuri marcate, nici platite....e parcarea blocului!
pei locurile din parcarea blocului sunt cu plata. daca mai exista pe ici, pe colo cate un locshor care nu a fost marcat de ADP, atunci se aplica regula "primul sosit - primul parcat". cam asa stau trebile in buc - sector 6. dar am banuiala ca peste tot e la fel.
Citat din: xdianax
E modul lor de a incerca sa ma .......
sa te ce? ??? :-\

Offline xdianax

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #664 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 11:50 »
La noi nu sunt decat jumatate din parcarile de bloc marcate si administrate de D.A.P.P. Regula este ca in aceste parcari sa isi tina masina locatarii .....insa masinile s-au inmultit.....locurile de parcare au devenit insuficiente....si de aici barbatii se impun! Pe cine sa dea la o parte? Alt barbat? Nu! Astfel femeile singure devin tinta sicanelor de acest gen......poate, poate abandoneaza ideea de a isi mai parca masina in fata blocului si poate pleaca sa o parcheze in alta parte. Numai ca a iti fi zgaraiata integral masina nu mai e doar o simpla sicana!!!

Offline meleia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Spulbera-mi mintile, Lumina ca sa raman doar Inima
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #665 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 11:54 »
Asa e...iubirea e in noi doar ca uneori avem nevoie de o materializare a ei intr-un ,,altul"....un ,,altul" care are anumite insusiri pe care noi le consideram calitati, anumite insusiri pe care le percepem ca pe ,defecte" insa intra in limita noastra de toleranta si atunci il ,,imbracam" in iubirea noastra....il ,,imbracam" in iubire si il consideram perfect pana in momentul in care el uita sa intretina ,,vesmintele de iubire" pe care i le-am daruit si ma intreb oare chiar e corect? Ii daruim iubirea fara sa ne-o ceara, parem generosi dar iubirea ce i-o daruim e o ,,haina" in captuseala careia am pus toate sperantele noastre, sperante nespuse pe care ne dorim intens ca el sa le descopere....insa ,,captuseala" e rezistenta, nu se toceste, nu se rupe iar sperantele noastre raman inchise si nedescoperite si pe masura ce trece timpul devenim din ce in ce mai frustrate pentru ca sperantele noastre nu au fost descoperite si au ramas neimplinite :) si cred ca asta e marea greseala :) noi daruim iubirea dar asteptam ca acel el, caruia i-am daruit-o sa ne implineasca ,,sperantele'' ascunse sub acea iubire.....iar cand asta nu se intampla ne cuprinde ,,singuratatea in doi".... cred ca noi femeile gresim undeva....gresim crezand ca ,,sperantele" noastre trebuie sa ramana un mister pe care el sa se straduiasca sa il descopere continuu.....lucrurile cred ar fi mult mai simple daca initial am ,,,afisa" sperante si apoi am darui iubire....darrrrrr asta inseamna sa iti asumi ,,singuratea individuala" caci multi vor fugi mancand pamantul cand il loc de iubire vor primi un ,,colaj" de sperante pe care el trebuie sa ni le indeplineasca.....cred ca candva am inteles gresit iubirea in doi, asa ca ne-am ales cu iubirea pentru sine si pentru toti ceilalti insa fara a fi materializata intr-un ,,el"....

Cat adevar graiesc cuvintele tale ....si cum procedam sa indreptam acest neajuns???? renuntam la asteptari, traim momentul fara a proiecta ce dorim sa urmeze. Suna foarte simplu ...si totusi, nu aplicam, uitam de asta pe parcurs. ...
Azi sunt pasare si cant la Poarta Sarutului.

Offline xdianax

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #666 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 17:02 »
SCHIMBARE

Au trecut  ''N'' săptămâni/luni....sau poate ani de când ai pus capăt unei relaţii lungi şi încă nu ţi-ai revenit? Vrei să ieşi, să te distrezi, să cunoşti oameni noi dar ceva te reţine? Piesele X şi Y încă îţi amintesc de el/ea? Nicio problemă, stai liniştit/ă, e perfect normal. Dacă unele persoane se vindecă prin terapii, prin trecerea timpului, prin cure de slăbire/îngrăşare etc eu îţi propun o cură de detoxifiere emoţională!

Mă refer aici la o „diet㔠interumană, în care vorbim despre oamenii din jurul nostru, de fapt despre partenerul de viaţă care acum nu mai este lângă noi: începem prin a ne descărca, a spune tot ce avem pe suflet, tot ce am ţinut ascuns în noi o bună perioadă de vreme, ca apoi să avem tăria să facem tot ce făceam înainte şi multe lucruri noi singuri sau în compania altcuiva.

Aşadar ce trebuie să faci în aceast㠄detoxifiere emoţională”?

Dar mai întâi să vedem dacă ai nevoie cu adevărat de o asemenea terapie. Vorbeşte cu tine şi întreabă-te: Ce variantă de mai jos descrie cel mai bine viaţa ta personală actuală?

    1. Puternică, frumoasă, care tinde spre perfecţiune
    2.Normală, cu bune şi cu rele
    3.Mediocră spre slabă
    4.Tragică

Dacă ai ales varianta 3 sau 4 răspunsul e clar: DA, ai nevoie!

Iată cei 5 paşi pe care va trebui să îi urmezi:

1. Descarcă-te

Relaţiile care s-au terminat nu tocmai într-un mod plăcut ne lasă un gust amar, lasă urme, dorinţe neîndeplinite, regrete. Lucrurile astea urâte nu numai că îţi afectează viaţa personală, viaţa intimă, dar din păcate îşi răsfrâng negativitatea şi în viaţa ta de zi cu zi, în relaţiile cu familia, prietenii, colegii de muncă. Acordă-ţi un termen de câteva zile, timp în care să te descarci, nu îţi impune să fii puternic/ă de la bun început pentru că tot vei simţi nevoia de descărcare la un moment dat. Cum să faci asta? Cum consideri tu: plângi, ţipă, vorbeşte cu tine, vorbeşte singur/ă, vorbeşte despre ea/el, fă orice numai să poţi elimina toată această energie negativă. Crede-mă te vei simţi inzecit mult mai bine după.

2. Consumă dar ai grijă

Ca orice cură, dietă trebuie să şi consumi. Important e să ştii ce anume să consumi. Ai grijă ce sfaturi iei în considerare şi ce sfaturi dai, ce cuvinte asculţi, ce gânduri îţi trec prin cap şi ce cuvinte îţi ies pe gură, mai exact ai grijă cu ce îţi hrăneşti sufletul căci e foarte sensibil în perioada asta. Nu sta prea mult în preajma prietenilor mult prea optimişti, dar nici in a celor mult prea pesimişti. Ai nevoie de orice, dar cu moderaţie.

3. Redescoperă-te, realege

A nu se înţelege prin detoxifiere emoţională doar renunţarea şi evitarea obiceiurilor neplăcute sau a emoţiilor triste şi negative, ci înlocuirea acestora cu ceea ce vrei TU cu adevărat. Aici trebuie să stai de vorbă cu tine, să realizezi ce anume vrei pentru prezent şi viitor, ce tip de persoană îţi doreşti lângă tine, ce compromisuri eşti dispus/ă să faci. Ştii că poţi fi un om mai bun şi poţi face lucruri mult mai bune şi frumoase cu persoana potrivită lângă? Perfect. Stabileşte ce înseamnă persoana potrivită pentru tine şi treci la treabă. Un alt aspect la fel de important e să realizezi acum care sunt oamenii care îţi vor cu adevărat binele şi te pot ajuta să uiţi şi să treci peste apoi apelează cu încredere la ei.

4. Relaxează-te

Acum tot timpul îţi este dedicat numai ţie. De ce să îl iroseşti plângând după cineva căruia nu îi pasă absolut deloc, când te poţi concentra asupra ta şi asupra pasiunilor tale? Întotdeauna ai zis că îţi place să fotografiezi dar nu ai facut nimic în privinţa asta? Îţi place să te plimbi? Cu rolele, cu bicicleta, pe jos? Îţi place să joci şah, volei, să pictezi, să scrii, să citeşti, să călătoreşti, să creezi orice? Ce mai aştepţi? Treci la treabă! Viaţa trece şi cu noi şi fără noi aşadar fă-o să treacă cu un rost!

5. Cunoaşte, redescoperă, ieşi

E momentul să cunoşti oameni noi! Nu generaliza! Nu, nu! Nu toţi şi toate sunt la fel ca precedenta persoană din viaţa ta. Nu lăsa prejudecata asta să îţi strice orice posibilă viitoare relaţie. Ieşi cu oameni noi, cunoaşte-le poveştile, învaţă ceva din ele, amuză-te, simte-te bine! Meriţi asta acum mai mult ca oricând!

Iubirea se vindecă tot prin iubire…aşadar iubeşte!

Caroline

  • Vizitator
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #667 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 19:20 »
Asadar, nu singuratate in doi, nici de unul singur, ci singuratate in... mai multi!  ;)

Offline valaura11

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #668 : Luni, 07 Ianuarie 2013, 17:38 »
SCHIMBARE

      5. Cunoaşte, redescoperă, ieşi[/color]

E momentul să cunoşti oameni noi! Nu generaliza! Nu, nu! Nu toţi şi toate sunt la fel ca precedenta persoană din viaţa ta. Nu lăsa prejudecata asta să îţi strice orice posibilă viitoare relaţie. Ieşi cu oameni noi, cunoaşte-le poveştile, învaţă ceva din ele, amuză-te, simte-te bine! Meriţi asta acum mai mult ca oricând!

Iubirea se vindecă tot prin iubire…aşadar iubeşte!
       
         Vindecarea vine din cunoastere intr-adevar. Nu imi doresc cu orice chip pe cineva langa mine, imi e prea bine asa acum. Nu am multi ani de singuratate si nici nu doresc sa-i acumulez. Sigur, sunt situatii cand simt lipsa unui barbat care sa ma ocroteasca in primul rand. Si cautarea aceasta te dezamageste la un moment dat....desigur ca important e si ceea ce-ti doresti, ce asteptari ai de la persoana care vrei sa-ti fie alaturi.....Sunt optimista si astept cu incredere viitorul pe care sunt constienta ca  trebuie sa mi-l fac singura nu sa astept sa pice.....de undeva :)

silviu

  • Vizitator
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #669 : Joi, 24 Ianuarie 2013, 09:53 »
Motivul pentru care bărbaţii îşi caută amante deşi îşi iubesc partenerele

Deși majoritatea bărbaților se implică într-o relație cu gândul că vor rămâne fideli, în orice cuplu la un moment dat intervine obișnuința și dorința de a cunoaște și alte persoane. La bărbați, dorința este mai acută și mai greu controlabilă decât la femei. Psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia spune că "înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei".

Offline TORICOSU

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #670 : Sâmbătă, 09 Februarie 2013, 14:45 »
Asa e...iubirea e in noi doar ca uneori avem nevoie de o materializare a ei intr-un ,,altul"....un ,,altul" care are anumite insusiri pe care noi le consideram calitati, anumite insusiri pe care le percepem ca pe ,defecte" insa intra in limita noastra de toleranta si atunci il ,,imbracam" in iubirea noastra....il ,,imbracam" in iubire si il consideram perfect pana in momentul in care el uita sa intretina ,,vesmintele de iubire" pe care i le-am daruit si ma intreb oare chiar e corect? Ii daruim iubirea fara sa ne-o ceara, parem generosi dar iubirea ce i-o daruim e o ,,haina" in captuseala careia am pus toate sperantele noastre, sperante nespuse pe care ne dorim intens ca el sa le descopere....insa ,,captuseala" e rezistenta, nu se toceste, nu se rupe iar sperantele noastre raman inchise si nedescoperite si pe masura ce trece timpul devenim din ce in ce mai frustrate pentru ca sperantele noastre nu au fost descoperite si au ramas neimplinite :) si cred ca asta e marea greseala :) noi daruim iubirea dar asteptam ca acel el, caruia i-am daruit-o sa ne implineasca ,,sperantele'' ascunse sub acea iubire.....iar cand asta nu se intampla ne cuprinde ,,singuratatea in doi".... cred ca noi femeile gresim undeva....gresim crezand ca ,,sperantele" noastre trebuie sa ramana un mister pe care el sa se straduiasca sa il descopere continuu.....lucrurile cred ar fi mult mai simple daca initial am ,,,afisa" sperante si apoi am darui iubire....darrrrrr asta inseamna sa iti asumi ,,singuratea individuala" caci multi vor fugi mancand pamantul cand il loc de iubire vor primi un ,,colaj" de sperante pe care el trebuie sa ni le indeplineasca.....cred ca candva am inteles gresit iubirea in doi, asa ca ne-am ales cu iubirea pentru sine si pentru toti ceilalti insa fara a fi materializata intr-un ,,el"....

Uffff......ma doare capul, sunt deacord in "mare" dar poti face o sinteza ? :-\
Oricum "iubirea" e destul de complicata, nu mai zic de "viata in doi" dar sa-ti faci o "schema" de depanare, functionare si selectare al prezentului si viitorului partener ales, raportata la trecut mi se pare imposibil.... dar poate si din cauza ca ....dragostea e oarba !
O dupa-amiaza frumoasa va doresc. :thumbup:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #671 : Sâmbătă, 09 Februarie 2013, 17:59 »
Dragostea poate că e oarbă :)  E nevoie să fim și noi?!

Pentru că problema nu e că nu vedem ceea ce e de văzut. Ci, că învălmășiți de starea de îndrăgostire,  începem s㠔ne facem că nu vedem”, s㠔trecem cu vederea”, chiar s㠔închidem ochii” la unele lucruri care străbat clar până la noi, cu toată orbirea.

Vedem, simțim tot ce avem nevoie să știm. Până la urmă alegerea constă în ceea ce facem cu ceea ce vedem, simțim și știm.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

silviu

  • Vizitator
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #672 : Luni, 11 Februarie 2013, 11:19 »
as alege singuratatea in trei; adica io si 2 fete :thumbup: sau surmenaj a trois :coolsmiley:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #673 : Miercuri, 13 Februarie 2013, 10:20 »
Ehe,........ rece, calculata, cu "labutele" pe pamant....fecioara ? :giggle:

De fapt, experimentez varianta cu capul în nori și picioarele pe pământ :). Îmi asum și consecința acestei alegeri - uneori plutesc, alteori mă trezesc cu fundul de pământ. Așa învăț să fiu atentă la ce simt. Mai ales să încerc sa aflu ce mesaje sunt în ceea ce simt.
Așa că, ce etichete mi-ai pus tu - mă lasă...rece, fără să calculez prea mult și fără nici o supărare:).

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Singuratatea in doi
« Răspuns #674 : Miercuri, 13 Februarie 2013, 10:25 »
Motivul pentru care bărbaţii îşi caută amante deşi îşi iubesc partenerele

Deși majoritatea bărbaților se implică într-o relație cu gândul că vor rămâne fideli, în orice cuplu la un moment dat intervine obișnuința și dorința de a cunoaște și alte persoane. La bărbați, dorința este mai acută și mai greu controlabilă decât la femei. Psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia spune că "înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei".


Oare o fi off topic Bancul care mi-a venit acum în minte?...  :(

Culmea fidelității: La a treia nevastă să ai aceeași amantă.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.