Autor Subiect: Stiati ca.....  (Citit de 74098 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #180 : Duminică, 19 Ianuarie 2014, 10:29 »

Offline frankfurt

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #181 : Duminică, 19 Ianuarie 2014, 13:56 »

5 efecte secundare neplăcute ale gumei de mestecat

A mesteca gumă pare un obicei destul de inofensiv, dar studiile mai recente arată că el poate avea consecinţe nocive asupra sănătăţii, în mod direct sau indirect.

Iată 5 dintre aceste posibile efecte dăunătoare ale consumului de gumă de mestecat:

Mănânci mai puţine fructe şi legume şi mai multă "junk food"

Circulă ideea că a mesteca gumă înainte de masă reprezintă un mijloc de a reduce foamea, astfel ajungând să mâncăm mai puţin. Dar un studiu  recent publicat în jurnalul Eating Behaviors arată că, în realitate, guma mestecată înainte de masă nu are efect asupra numărului de calorii consumate; ba mai mult, guma cu aromă de mentă reduce consumul ulterior de fructe şi măreşte probabilitatea de a consuma alimente precum cartofi prăjiţi şi dulciuri. Cercetătorii cred că aroma de mentă din gumă face ca gustul fructelor şi al legumelor să pară amar.

Pentru controlul poftei de mâncare, specialiştii recomandă să bem, înainte de masă, mai curând o ceaşcă de ceai verde, care reduce apetitul şi poate chiar ajuta în mod direct la pierderea în greutate.

 

Poate provoca probleme ale mandibulei

Disfuncţia temporo-mandibulară se manifestă prin simptome precum dureri ale mandibulei, ale muşchilor masticatori şi ale articulaţiei temporo-mandibulare (articulaţia prin care mandibula – maxilarul inferior - se leagă de craniu). În cazul celor care mestecă întruna gumă, apare suprasolicitarea acestei articulaţii şi a muşchilor masticatori, explică dr. Don Atkins, medic stomatolog din California.

Multe dintre aceste persoane se aleg cu contracturi dureroase ale muşchilor mandibulei, capului şi gâtului, ceea ce poate duce, cu timpul, la apariţia durerilor de cap, de urechi ori de dinţi.

În locul gumei, spun specialişti, mâncaţi mai bine un măr, care satisface nevoia de a mesteca şi, totodată, reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Probleme gastrointestinale

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare gastrointestinală caracterizată prin dureri abdominale, crampe şi tulburări de tranzit intestinal.

După opinia dr. Patrick Takahashi, şeful secţiei de gastroenterologie de la St. Vincent Medical Center, Los Angeles, mestecarea gumei contribuie la agravarea problemelor celor ce suferă de acest sindrom. În timp ce mestecă, ei înghit şi cantităţi mari de aer, ceea ce duce la balonare şi dureri în abdomen.

Iar diferiţi îndulcitori artificiali, adesea utilizaţi la fabricarea gumei, precum sorbitolul şi manitolul, pot provoca diaree chiar şi la persoane sănătoase.

 

Guma de mestecat afectează dinţii

În încercarea de a evita efectul laxativ al îndulcitorilor artificiali, unii recurg la guma înducită chiar cu zahăr, dar aceasta este foarte dăunătoare pentru dinţi: ea pur şi simplul “scaldă dinţii în zahăr”, cauzând apariţia cariilor, explică dr. Atkins.

 

Înghiţi mercur fără să ştii

Problema apare în cazul celor care au plombe dentare din amalgam, un aliaj metalic ce conţine argint şi mercur. Unele cercetări arată că guma de mestecat poate extrage mercur din aliaj, ducând la înghiţirea constantă de mici cantităţi din aceste metal.

Intoxicarea cu mercur poate duce la boli neurologice, maladii cronice şi tulburări mintale; din fericire, spune dr. Takahashi, cantităţile de mercur extrase de gumă din aliaj sunt foarte mici şi este improbabil să se acumuleze în corp până la niveluri toxice. Dar este un efect de care e bine să fim conştienţi

Offline frankfurt

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #182 : Duminică, 19 Ianuarie 2014, 14:07 »
Cinci strategii prin care restaurantele fast-food stimulează creşterea consumului

Restaurantele de tip fast-food folosesc o serie de metode prin care consumatorii sunt tentaţi să mănânce mai mult, chiar dacă nu le este foame, se arată într-un studiu al Universităţii din Illinois, SUA, citat de dailymail.co.uk.

De la publicitatea agresivă, care stimulează vizual şi olfactiv senzaţia de foame, până la porţiile supradimensionate, există numeroase metode prin care industria fast-food încurajează clienţii să consume mai mult - un fenomen care a devenit una dintre principalele cauze ale obezităţii la nivel global.

Într-un nou studiu, Brian Wansink, de la Universitatea din Illinois, a investigat tendinţa oamenilor de a mânca mai mult decât au nevoie, observând că un rol esenţial îl joacă modul de prezentare a mâncării.

Printre cele mai importante strategii utilizate de restaurantele de tip fast-food se numără următoarele:

- Stimularea vizuală a clientului

Situate pe bulevardele din marile oraşe, în centre comerciale şi benzinării, restaurantele de tip fast-food atrag clienţii în timp ce aceştia se află la cumpărături sau călătoresc într-un anumit loc, chiar şi atunci când nu le este foame.

Stimularea vizuală vine odată cu afişele din vitrină şi ofertele situate în spatele tejghelei, în care produsele fast-food apar, supradimensionate, în imagini ce induc senzaţia de foame.

Pe lângă stimularea vizuală, lanţurile fast-food mizează pe dorinţa oamenilor de a fi împreună cu ceilalţi, oferind un spaţiu în care clienţii să stea la masă, alături de alte persoane - ceea ce înseamnă că aceştia vor sta mai mult timp şi vor petrece mai mult timp împreună.

- stimularea auditivă şi olfactivă

Restaurantele fast-food folosesc din plin stimularea olfactivă, servind clienţii la casă, unde aceştia stau la coadă şi văd ce a cumpărat persoana din faţa lor. Clientul următor are astfel tendinţa să comande mai mult atunci când îi vine rândul.

Un rol important îl joacă şi muzica, mai ales muzica pop lentă, care îi încurajează pe clienţi să petreacă mai mult timp în restaurantul respectiv.

- Comoditatea

Restaurantele de tip fast-food au început să creeze tot felul de facilităţi şi oferte pentru atragerea clienţilor - de la opţiunea drive-in pentru şoferi până la meniurile cu un fel principal, o băutură şi cu desert inclus.

Iar acest lucru nu se întâmplă pentru a economisi timpul clientului ocupat, ci pentru a-l determina să consume mai mult, având în vedere că, potrivit studiilor, una dintre cele mai puternice influenţe asupra consumului o reprezintă accesul cât mai simplu la produse.

- Schimbarea percepţiei asupra mărimii porţiilor

Aşa-zisele oferte de meniuri constituie altă strategie de a-i încuraja pe oameni să mănânce mai mult. Acestea creează falsa impresie că oamenii economisesc bani, când, de fapt, ei cumpără mai multă mâncare decât au nevoie. Dacă un client cumpără un burger cu cartofii prăjiţi incluşi în meniu, acest lucru înseamnă că va mânca ambele produse, chiar dacă s-ar fi săturat doar cu burgerul, de exemplu.

Un rol important îl joacă, de asemenea, modul de servire a porţiilor. Dacă oamenii primesc bucăţile de pui într-o cutie mare, vor considera că este vorba despre o singură porţie şi, cel mai probabil, vor mânca tot. Dar dacă aceeaşi cantitate de pui este împărţită în trei porţii, servite în trei cutii mai mici, oamenii au o probabilitate mai redusă de a mânca tot.

- Când excesul devine regulă

Lanţurile fast-food oferă produsele într-o varietate de mărimi, dar clientul este încurajat să aleagă porţia cea mai mare, prezentată drept oferta cea mai avantajoasă. Acesta are tendinţa să mănânce tot, după cum s-a explicat mai sus, fără să îşi facă griji în legătură cu cantitatea.

În cazul acesta, strategia industriei fast-food este aceea de a transforma în regulă consumarea porţiilor mari, în loc de porţiile medii sau mici

dianna

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #183 : Duminică, 19 Ianuarie 2014, 16:03 »
interesant. dar ziceam ca frumos ar fi sa pui si link.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #184 : Luni, 20 Ianuarie 2014, 12:46 »
...
Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a decis să ia măsuri în ceea ce priveşte paracetamolul, lansând un avertisment oficial că dozele mai mari de 325 de miligrame pot dăuna ficatului.
....



hai ca m-ati facut sa ma uit pe tabletele de paracetamol - un paracetamil sinus - din care mai iau eu - are 500 mg paracetamol iar un theraflu are 650 mg ,  pfiuu, grav !!!  :faint:


silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #185 : Luni, 20 Ianuarie 2014, 12:53 »
e mai bun paracematolul. parerea mea!

Offline frankfurt

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #186 : Marți, 21 Ianuarie 2014, 16:38 »
De ce este atât de dăunătoare munca în schimburi?

Munca în schimburi, care implică şi lucrul în timpul nopţii şi perturbă orarul normal de somn, poate afecta aproape 1.500 de gene, ceea ce ar explica de ce ea a fost asociată cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabet şi cancer.

Tulburarea programului normal de somn măreşte riscul apariţiei riscului de apariţie a cancerului de sân, a bolilor de inimă, a diabetului şi a altor boli grave, cred oamenii de ştiinţă.

Cercetări recente arată că perturbarea ritmului circadian (ritmul biologic normal al organismului uman, bazat pe ziua de 24 de ore) perturbă, de asemenea, ritmul activităţii genelor.

Pentru a evalua acest efect, cercetătorii au supus 22 de subiecţi unui ritm modificat, de 28 de ore, fără alternanţa de lumină şi întuneric caracteristică ritmului circadian normal.

Ca rezultat, ciclul de somn-veghe al participanţilor a fost întârziat cu 4 ore zilnic, până când perioada lor de somn a ajuns să fie defazată cu 12 ore faţă de programul normal de somn.

Analizele de sânge au arătat că, după experiment, voluntarii prezentau o reducere de 6 ori a numărului de gene care manifestau un ritm circadian (de 24 de ore).

După  declaraţiile prof. Derk-Jan Dijk, de la Centrul pentru Studiul Somnului din cadrul Universităţii Surrey, cercetătorii au constatat că aproximativ 6% dintre genele umane prezintă un ritm circadian, activitatea lor fiind mai intensă în numite momente ale zilei decât în altele. Organismul uman are, se crede, cca. 24.000 de gene, ceea ce înseamnă că peste 1.400 dintre ele ar fi vulnerabile la schimbarea ritmului de somn-veghe. Specialiştii cred că genele activate de lumină sunt implicate mai cu seamă în funcţia imunitară, iar cele activate de întuneric ar fi implicate în reglarea funcţionării altor gene.

Modificarea activităţii genelor, determinată de schimbarea ritmului normal de somn-veghe şi a alternanţei normale de lumină şi întuneric, ar explica asocierea dintre munca în schimburi şi creşterea riscului apariţiei unor probleme de sănătate.

Rezultatele studiului, publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences, ar putea impulsiona realizarea, în viitor, a unor studii mai ample asupra acestor asocieri.

După cum explică prof. Dijk, perturbarea programului de somn şi de masă modifică procesele moleculare, determinând perturbări în ritmul genelor. Aceste cercetări ar putea ajuta la înţelegerea problemelor de sănătate asociate cu munca în schimbul de noapte, fenomenul jet lag (tulburarea ritmului biologic determinată de schimbarea fusului orar, în cazul călătoriilor lungi cu avionul) şi cu alte situaţii în care este afectat ritmul genelor. Peste 97% dintre genele cu ritm circadian sunt afectate şi funcţionează defazat atunci când ne este perturbat programul normal de somn, ceea ce explică de ce nu ne simţim bine după o călătorie lungă cu avionul sau atunci când lucrăm în schimburi neregulate.

Sursa: www.descopera.ro
http://www.descopera.ro/dnews/11937643-de-ce-este-atat-de-daunatoare-munca-in-schimburi

Offline frankfurt

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #187 : Miercuri, 22 Ianuarie 2014, 16:07 »
De ce nu ar trebui să luăm medicamente care reduc febra atunci când suntem răciţi sau gripaţi?
Atunci când ne îndopăm cu pastile pentru a face faţă gripei, creştem riscul celor din jur deoarece medicamentele cresc nivelul de virusuri din corp, spun oamenii de ştiinţă.

Multe remedii pentru răceală şi gripă sunt prezentate drept medicamente care ne ajută să rămânem puternici în timpul zilei, chiar şi atunci când suntem răciţi sau gripaţi. Însă, oamenii de ştiinţă au descoperit că prin reprimarea febrei putem face ca boala să fie mai rea atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru.

De fapt, febra reduce nivelul de virusuri din corp, astfel încât medicamentele precum ibuprofenul, aspirina şi paracetamolul ne fac mai infecţioşi, lucru care poate duce la zeci de mii de cazuri de gripă.

Coordonatorul studiului, David Earn, profesor la Universitatea McMaster din canada a declarat că: „atunci când au gripă, oamenii au tendinţa de a lua medicamente care să le reducă febra. Nimănui nu îi place să se simtă rău, dar se pare că atunci când ne asigurăm confortul riscăm să îi infectăm pe alţii”.

„Din cauză că febra poate ajuta la reducerea nivelului de virusuri din corpul persoanei bolnave şi la scăderea riscului de transmitere a boli către alţii, administrarea pastilelor menite să reducă febra poate creşte şansele de transmitere a virusurilor. Când am extrapolat la nivelul întregii populaţii, noi am descoperit că această creştere are efecte semnificative”, a mai adăugat acesta.

„Adesea, oamenii iau sau le dau copiilor medicamente pentru reducerea febrei, pentru a putea merge la serviciu sau la şcoală. Poate ei cred că dacă reduc febra, scad şi riscul de a le da şi altora virusurile. În realitate, efectul este exact invers: oamenii bolnavi transmit virusurile şi altora deoarece febra a fost redusă”, a mai explicat Earn.

Pentru această cercetare oamenii de ştiinţă au adunat informaţii din multe surse, inclusiv din experimente realizate pe voluntari umani sau pe dihori.

Apoi, ei au folosit un model matematic pentru a calcula cum creşterea nivelului de virusuri cedate de o singură persoană care ia medicamente pentru reducerea febrei, ar putea creşte numărul total de cazuri într-un an obişnuit, sau într-un an în care o nouă tulpină gripală cauzează pandemie.

Rezultatele au indicat că suprimarea febrei creşte numărul anual de cazuri cu aproximativ 5 procente, cauzând mai bine de 1.000 de decese apărute ca urmare a gripei într-un an obişnuit, şi asta doar în America de Nord.

„Această cercetare este importantă deoarece ne va ajuta să înţelegem cum să stopăm mai bine răspândirea gripei. Febra este un mecanism de apărare care ne protejează atât pe noi, cât şi pe alţii. Medicamentaţia destinată reducerii febrei ar trebui administrată doar reducă senzaţia de disconfort, nu şi pentru a le permite oamenilor să meargă în comunitate atunci când, de fapt, ar trebui să stea acasă. Adesea, oamenii sunt sfătuiţi să ia medicamente pentru reducerea febrei, iar manualele medicale susţin că acest lucru este inofensiv. Acest obicei trebuie să se schimbe”, a declarat dr. David Price, de la McMaster's Michael G. DeGroote School of Medicine.

Sursa: www.descopera.ro
http://www.descopera.ro/dnews/11943573-de-ce-nu-ar-trebui-sa-luam-medicamente-care-reduc-febra-atunci-cand-suntem-raciti-sau-gripati?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29

Offline frankfurt

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #188 : Miercuri, 22 Ianuarie 2014, 16:09 »
Oamenii ne ştiinţă ne oferă noi motive pentru a consuma ciocolată şi vin roşu
Ciocolata, vinul roşu şi fructele de pădure, bogate în antioxidanţi, reglează nivelul de glucoză din sânge, prevenind astfel diabetul de tip 2, afirmă cercetătorii britanici, într-un studiu publicat luni în Journal of Nutrition.

Flavonoidele sunt antioxidanţi regăsiţi în plante, dar şi în ceai, vin roşu şi ciocolată, care protejează împotriva unor boli precum afecţiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer şi demenţă.

Studiul cercetătorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) şi de la King's College, din Londra, a relevat că o dietă bogată în flavonoide şi antocianine - regăsite în căpşuni, coacăze negre, mure şi afine - este asociată cu o insulinorezistenţă mai scăzută şi cu o reglare mai bună a glucozei din sânge.

Conform rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanţi reduce riscul de inflamaţii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer.

"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regăsesc în verdeţuri şi legume precum pătrunjel, cimbru şi ţelină, şi asupra antocianinelor, regăsite în fructe de pădure, struguri negri, vin şi alte fructe şi legume de culoare albăstruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scară largă, efectuate pe oameni, care examinează modul în care aceşti compuşi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la Şcoala medicală din Norwich, afiliată UEA.

Cercetătorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sănătoase de la fundaţia TwinsUK, care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, pentru a estima aportul zilnic de flavonoide.

Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele de sânge, în vederea evaluării nivelului de glucoză şi al inflamaţiilor, analizând, de asemenea, gradul de insulinorezistenţă, un indicator al diabetului de tip 2.

"Am descoperit că femeile care au urmat o dietă bogată în antocianine şi flavone au avut un grad de insulinorezistenţă mai scăzut. Insulinorezistenţa ridicată este asociată cu formele de diabet de tip 2, prin urmare, persoanele care consumă alimente bogate în aceşti compuşi - cum ar fi fructe de pădure, verdeţuri, struguri negri, vin - au o probabilitate mai redusă de îmbolnăvire", a adăugat Aedin Cassidy.

Sursa: www.descopera.ro
http://www.descopera.ro/dnews/11931847-oamenii-ne-stiinta-ne-ofera-noi-motive-pentru-a-consuma-ciocolata-si-vin-rosu?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29


Offline dauina

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 642
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #189 : Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014, 20:39 »
CUPTORUL CU MICROUNDE – DUȘMANUL DIN CASA TA
Description: cuptor cu microunde
E posibil ca milioane de oameni să-și sacrifice sănătatea fără să știe de pericolele la care se expun?
De ce a interzis Uniunea Sovietică aceste aparate în anul 1976?
Cine a inventat cuptorul cu microunde și de ce?
Cum funcționează acesta?
Sunt câteva întrebări la care vom încerca să răspundem în acest articol. Răspunsurile ar putea să va șocheze așa de tare, încât, dacă dețineți unul, nici măcar să nu vreți să-l dați altcuiva, ci pur și simplu să-l aruncați la gunoi.
Presupun că deja mai toată lumea știe acum că hrana pe care o mâncăm are legătură directă cu sănătatea noastre fizică, mentală și spirituală. Alimentele ne pot vindeca sau îmbolnăvi, în funcție de felul în care au fost crescute, recoltate, păstrate, manipulate, preparate și, bineînțeles, gătite.
Cel mai eficient și sigur mod de a mânca alimentele este în starea lor cât mai naturală, crudă. Dar nu toată lumea e pregătită să facă schimbarea asta. Pe de altă parte, există unele alimente care nu pot fi mâncate crude. În secolul vitezei însă, valoarea unei mese nu este dată nici măcar de faptul că hrana e crudă sau gătită, bio sau procesată, ci de bani și rapiditate. Acesta este și unul din motivele pentru care fast food-ul a devenit un succes. Nu e vorba neapărat de gust, cât de metoda rapidă de preparare și servire, de disponibilitate și, bineînțeles, de economie. Pentru cei care nu știu, deși în România nu este cazul încă, în țările vestice și mai ales la americani, fast food-ul oferă cea mai ieftină mâncare, dacă o putem numi mâncare. Iar problema vine tocmai din această preparare rapidă. Din dorința de a vinde ceva aparent hrănitor, cu viteză cât mai mare, totul este preambalat, conservat și depozitat cu mult timp înainte. Iar metodele de „gătit”, pentru a da impresia unei mese calde, sunt prăjitul sau încălzitul. Și ce dispozitiv este folosit pentru cea mai rapidă încălzire sau gătire? Ați ghicit: cuptorul cu microunde.
Dacă stăm bine să ne gândim, multe din casele noastre se transformă încet, încet, în mici restaurante fast-food, unde, dacă nu ne aducem sau nu ne comandăm o asemenea mâncare, o preparăm noi, așa preambalată, la cuptorul cu microunde. Personal, nu cred ca ceva să fie mai periculos pentru sănătatea noastră decât mâncarea pregătită la cuptorul cu microunde.
Dacă e atât de periculos, de ce există pe piață?
În prezent, foarte mulți români posedă în bucătăria lor un asemenea cuptor. De fapt, sunt puțini cei care nu-l au. Să nu mai vorbim de restaurante și chiar bucătăriile din birourile unor firme, unde cuptorul cu microunde este un element de bază. Faptul că este ieftin, ușor de folosit și își face treaba într-un mod aparent curat și rapid, dă o valoare considerabilă acestui aparat în bucătărie. Puțini sunt cei care știu că aceste aparate sunt periculoase. De ce? Păi, dacă ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza și ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare că NU!
Cum funcționează!
Microundele sunt o formă de energie electromagnetică, precum undele radio, și ocupă o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Ele sunt o formă de unde foarte scurte (de unde și numele) care călătoresc cu viteza luminii. În lumea modernă, microundele sunt folosite la telefonia pe distanțe mari, programe de televiziune, internet, sateliți ș.a.m.d. Dar pentru mulți dintre noi, acestea reprezintă doar o noțiune legată de gătirea sau încălzirea rapidă a alimentelor.
Fiecare cuptor cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiații interacționează cu moleculele din alimente. Toate undele își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei, au un capăt pozitiv și unul negativ, precum un magnet are polaritate nord și sud.
În modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wați. În timp ce microundele generate de magnetron bombardează alimentele, ele fac moleculele polare să se rotească la aceeași frecvență de milioane de ori pe secundă. Toată această agitație creează fricțiune moleculară, care încălzește mâncarea. Fricțiunea însă este și cauza multor deteriorări ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformează forțat.
Făcând o comparație cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat, care nu creează căldură prin fricțiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creează căldură prin fricțiune. La ele, energia undelor se duce într-o singură frecvență îngustă din spectrul energetic, pe când energia soarelui operează într-un spectru de frecvență foarte larg. În vreme ce căldura soarelui vine progresiv, din exterior în interior, în cazul microundelor de la cuptoare, căldura vine dinspre interior în afară. Poate explicația asta e puțin prea tehnică sau științifică (și pe mine m-a obosit), dar trebuie să cunoști cum funcționează un lucru pentru a-l înțelege.
Periculos pentru bebeluși!
Din păcate, tot mai multe mame tinere folosesc microundele pentru a încălzi laptele bebelușilor. Pentru multe dintre ele, este o metodă rapidă și ușoară, dar ele nu realizează că, de fapt, cele câteva minute câștigate pot afecta serios sănătatea pruncilor. Într-un articol publicat în 1989 într-una dintre cele mai respectate reviste de medicină, Lancet, dr. Lita Lee afirmă: „Formulele pentru bebeluși încălzite la microunde transformă anumiți aminoacizi trans în izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de-atât, un aminoacid, L-prolina, este convertit în d-izomer, cunoscut a fi o neurotoxină (otravă pentru sistemul nervos) și o nefrotoxină (otravă pentru rinichi). Este destul de rău nu numai faptul că bebelușii nu sunt alăptați la sânul mamei, dar acum le este dat „lapte fals”, transformat în ceva otrăvitor prin microunde”. O modalitate mult mai sigură ar fi încălzirea recipientului cu lapte la jetul de apă caldă al chiuvetei sau într-un vas cu apă caldă, pe aragaz, testând din când în când temperatura. Cele câteva minute în plus nu merită riscul la care ne supunem copiii. Un alt pericol vine din faptul că, în cazul cuptoarelor cu microunde, încălzirea alimentelor nu este uniformă, așa că, unele părți sunt mai calde, iar altele mai reci. Au fost cazuri când bebelușii s-au ars pe buze din cauză că mamele testaseră temperatura într-o porțiune mai rece.
Sângele încălzit la microunde omoară!
În 1991, a existat un proces în Oklahoma, în care un spital a folosit la o transfuzie sânge încălzit la microunde. Cazul a implicat o pacientă, Norma Levitt, care, în urma unei operații la șold, a primit o transfuzie de sânge încălzit la microunde de către o asistentă. În urma transfuziei, pacienta a murit. Aceasta tragedie dovedește că încălzirea prin microunde are efecte mult mai periculoase decât credem. Sângele pentru transfuzii este încălzit câteodată, dar în nici un caz la cuptorul cu microunde. În cazul de mai sus, sângele a fost alterat, astfel încât a provocat moartea. Este clar că încălzirea alimentelor în acest mod alterează mâncarea printr-un proces cu multe necunoscute. Iar în momentul în care ne hrănim cu aceste alimente, ingerăm și toate aceste necunoscute. Pentru că organismul nostru este prin natura lui electrochimic, orice forță care disturbă sau schimbă evenimentele electrochimice, va afecta cu siguranță într-un mod major și fiziologia corpului.
Fapte și dovezi științifice
Într-un studiu publicat în 1992 de Raum & Zelt numit Studiu comparativ între mâncarea pregătită convențional și cea pregătită în cuptorul cu microunde, autorii afirmă: „O simplă ipoteză a medicinii tradiționale spune că introducerea în corpul uman de molecule și energii cu care acesta nu este obișnuit, este foarte probabil să producă mai mult rău decât bine. Mâncarea preparată la microunde conține atât molecule, cât și energii care nu sunt prezente în alimentele gătite în modul tradițional, adică la foc. Energia microundelor de la soare și stele e bazată pe curent direct. Microundele produse în mod artificial, inclusiv cele din aceste cuptoare, sunt produse prin alternarea curentului și forțează inversarea polarității de milioane de ori pe secundă în fiecare moleculă din alimentele pe care le ating. Producerea de molecule nenaturale este inevitabilă. S-a observat că amino acizii care se formează în mod natural suportă schimbări izomerice și transformări în forme toxice sub impactul produs de microundele din aceste cuptoare”.
Studiul clinic elvețian
Doctorul Hans Ulrich Hertel, care este acum pensionar, a lucrat ca cercetător în domeniul alimentației pentru una din marile companii de profil elvețiene, ale cărei afaceri sunt la nivel global. Cu câțiva ani în urmă, el a fost concediat pentru ca a pus întrebări în legătură cu anumite proceduri prin care alimentele erau preparate, proceduri ce deteriorau mâncarea.
În anul 1991, dr. Hertel, împreună cu un profesor de la Universitatea Lausanne, au publicat un studiu, arătând că mâncarea preparată la cuptorul cu microunde prezintă riscuri mai mari asupra sănătății decât mâncarea pregătită în mod convențional. De asemenea, în nr. 19 al revistei Franz Weber a apărut un articol în care se arată faptul că alimentele pregătite la cuptorul cu microunde au efecte cancerigene asupra sângelui. Doctorul Hertel este primul om de știință care a efectuat un studiu de calitate asupra efectelor pe care le au nutrienții supuși cuptorului cu microunde asupra sângelui și fiziologiei corpului uman. Studiul său restrâns dar foarte bine documentat a arătat forța degenerativă a cuptoarelor cu microunde asupra alimentelor. Concluzia științifică a fost aceea că prepararea la cuptorul cu microunde modifică nutrienții din mâncare, schimbări având loc și în sângele celor care consumă aceste alimente, ceea ce duce la deteriorarea organismul uman.
Studiul a fost făcut împreună cu dr. Bernard H. Blanc de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția și în colaborare cu Institutul Universitar de Biochimie, de asemenea din Elveția. La intervale de 2 până la 5 zile, voluntarii participanți la studiu au primit una din următoarele variante de mâncare pe stomacul gol: (1) lapte crud; (2) același lapte gătit convențional; (3) lapte pasteurizat; (4) același lapte crud înfierbântat la cuptorul cu microunde; (5) legume crude de la o fermă organică; (6) aceleași legume gătite în mod convențional; (7) aceleași legume înghețate și dezghețate într-un cuptor cu microunde; și (8) aceleași legume gătite la cuptorul cu microunde. După ce voluntarii au fost izolați, le-au fost recoltate probe de sânge înainte să mănânce, iar apoi le-au fost luate alte probe, la anumite intervale după ce au mâncat alimentele în cauză.
S-au descoperit schimbări semnificative în sângele recoltat de la cei care au mâncat alimentele gătite în cuptorul cu microunde. Acestea au implicat în special hemoglobina, colesterolul (mai ales raportul dintre HDL și LDL) și limfocitele. Nivelele de hemoglobină au scăzut, iar nivelele de leucocite și colesterol au crescut, în vreme ce limfocitele au scăzut. Toate aceste semne au indicat efectul de degenerare. A fost introdusă o bacterie luminescentă (care emite lumină) pentru a detecta schimbările energetice din sânge. Atunci când bacteria a fost expusă sângelui obținut după consumul de alimente preparate în cuptorul cu microunde, au fost constatate creșteri energetice semnificative. Acest lucru l-a făcut pe doctorul Hertel să concluzioneze că astfel de energii, derivate tehnic, sunt preluate de om prin ingerarea mâncării modificate de microunde.
Dintre toate substanțele naturale, care sunt polare, oxigenul din moleculele de apă interacționează cel mai sensibil. Acesta este modul în care funcționează prepararea alimentelor la cuptoarele cu microunde. Se produce o fricțiune violentă în moleculele apei din interiorul alimentelor. Acest fenomen este diametral opus metodei convenționale de gătit, în care căldura se transmite din exterior spre interior. Aceeași deformare violentă care are loc în corpurile noastre când suntem supuși radiației are loc și în moleculele alimentelor pregătite astfel. Dar aceste cuptoare mai produc și altfel de componente numite radiolitice, care sunt create prin decompoziția moleculară, ca rezultat direct al radiației.
Producătorii de cuptoare cu microunde insistă asupra faptului ca alimentele preparate cu microunde nu au nivele de componente radiolitice semnificativ mai mari, față de cele preparate convențional. Dar din cele prezentate aici cred ca e destul de clar ca aceasta este o minciună. E ca și cum cei de la McDonalds ar spune că Big Mac nu e mai dăunător sănătății decât chifteluțele bunicii.
În urma studiilor de felul acesta, se pun întrebări care ridică suspiciune. De ce nu există studii mai mari, făcute și în alte țări, precum SUA? De ce preocupările vizează mai degrabă modul de manipulare a acestor dispozitive, decât efectele lor directe? Personal cred că pentru cei care controlează lumea și implicit sănătatea oamenilor, un astfel de adevăr ar fi ca un început de avalanșă. În momentul în care oamenii vor realiza că au fost mințiți și otrăviți atâția ani, vor deveni suspicioși asupra mai multor lucruri din viața lor și vor începe să pună întrebări și să ceară răspunsuri clare. Acest lucru trebuie evitat! Scopul lor este ca oamenii să fie ignoranți, bolnavi și lipsiți de energie, pentru ca în eforturile lor disperate de supraviețuire nu aibă timp să-și pună întrebări de acest gen și astfel să consume în continuare otrăvurile scumpe, ambalate frumos.
Căutarea independentă a adevărului
Cu ceva ani în urmă, pe când era în clasa a 6-a, un tânăr admirabil din Cluj, care are acum 18 ani, a făcut un experiment în cadrul unui proiect științific al școlii pe care o urma. Tânărul, pe nume Na’im Zerbes, și un prieten apropiat, a găsit 12 voluntari dispuși să participe la experimentul lui. El le-a dat să mănânce, timp de 3 zile, pe rând legume în stare crudă, încălzite convențional și încălzite la cuptorul cu microunde . Apoi a testat urina colectată de la fiecare, a doua zi dimineața și a pus datele cap la cap. Bineînțeles că rezultatele au arătat că cea mai sănătoasă mâncare este cea crudă pe când cea mai nesănătoasă este cea încălzită la cuptorul cu microunde. Cu acest proiect, tânărul Na’im, care studia în regim de învățământ la distanță la o școală din Canada (având mama canadiancă și tatăl român), a câștigat premiul întâi pe țară în cadrul unui concurs numit Canada Wide Virtual Science Fair. Puteți citi mai multe despre experimentul lui urmând acest link.
Încercări de a ascunde adevărul
În momentul în care doctorii Hertel și Blanc și-au publicat rezultatele, autoritățile au reacționat. O organizație comerciala puternica, Asociația Elvețiana de Distribuitori de Electronice Menajere și Industriale, l-au forțat în 1992 pe președintele Tribunalului de la Sftigen, Berna, să emită un ordin împotriva celor doi doctori. În 1993, doctorul Hertel a fost condamnat pentru ” intervenirea în comerț” și i s-a interzis să publice restul rezultatelor sale. Cu toate acestea Hertel nu s-a dat bătut și s-a luptat pentru mulți ani împotriva acestei decizii. În cele din urmă, în 1998, Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, a inversat decizia hotărând că s-a comis un abuz împotriva lui Hertel în 1993.
Cine a inventat cuptoarele cu microunde?
Există mai multe surse în acest sens. Pe de o parte, invenția îi este atribuita unui american, dr. Percy Spencer, care în 1946, în timp ce experimenta cu o tehnologie radar, a observat întâmplător cum alimentele care erau în preajmă se încălzeau. Pe de alta parte îi este atribuită unui englez, Leonard Gföllner. Mai există o ipoteză interesantă, și anume că acesta a fost inventat de naziști. Poate nu e varianta la care v-ați fi așteptat. Dar să nu va ducă acum imaginația că era o tehnologie menită să ucidă, ci din contră, chiar să hrănească. În timpul invaziei lor în Rusia, nemții ar fi creat aceste cuptoare, ale căror avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea rapidă a mâncării pe scară mare, de producerea de alimente într-un timp foarte scurt, precum și de economisirea de combustibil pentru gătit. După război, aliații – americanii, englezii dar și rușii – au găsit aceste cercetări medicale făcute de nemți, le-au dus în țările lor și le-au clasificat ca secrete de stat. În vreme ce în America, după așa zisa invenție a cuptorului cu microunde a ajuns să facă miliarde, în Rusia, acesta a fost interzis cu desăvârșire, iar în urma testelor pe care le-au făcut, rușii chiar au transmis un avertisment internațional referitor la pericolele, atât biologice, dar și de mediu înconjurător.
Carcinogeni (substanţe care provoaca cancerul) în mâncarea preparată la cuptoarele cu microunde
În cartea sa, Health Effects of Microwave Radiation (Efectele radiației microundelor asupra sănătății), precum și în edițiile din martie și septembrie ale revistei Earth Letter (Scrisoarea Pământului), Dr. Lita Lee afirmă că cuptorul cu microunde scapă radiații electromagnetice, denaturează mâncarea, și transformă substanțele din alimente în produse toxice și chiar carcinogene. Alte cercetări citate în aceste surse au ajuns la concluzia că aceste dispozitive sunt cu mult mai periculoase decât se crezuse până atunci. Cercetările arată că alimentele destinate preparării rapide, la microunde, conțin toxine eliberate din caserolele și ambalajele de plastic în care trebuie să rămână pe timpul preparării (Wall Street Journal, 12 Oct 1998). O serie de studii făcute în Rusia au ajuns la concluzia că în toate alimentele preparate la microunde se formează substanțe cancerigene, deși niciun aliment nu a fost ținut în aparat mai mult decât era necesar. Iată câteva din rezultatele cercetărilor rusești:
- Carnea preparată la microunde duce la formarea de dietanolamidă, cunoscut cancerigen
- Laptele și cerealele preparate la microunde își transformă o parte din aminoacizi în carcinogeni
- Dezghețarea fructelor înghețate cu ajutorul microundelor transformă glucoza și galactoza în substanțe carcinogene
- Scurta expunere a legumelor, crude, gătite sau înghețate la microunde, transformă alcaloizii în carcinogeni
Cercetătorii ruși au observat de asemenea și o accelerare a degradării structurale a alimentelor și o scădere în nutrienți a acestora. Astfel, prin expunerea la microunde, alimentele și-au pierdut între 60 și 90% din nutrienți. Au fost observate:
- Pierderea bio-disponibilității complexelor de vitamina B, vitamina C și vitamina E.
- Pierderea mineralelor esențiale precum și a altor factori lipotropici în toate alimentele testate.
- Deteriorări ale unor substanțe din plante, ca alcaloizii, glucozidele etc.
- Degradarea nucleoproteinelor din carne.
Microundele ucid apa!
Apa, elementul vital al vieții, este afectat cel mai repede și în cel mai periculos fel de către microunde. Cum explicam mai devreme, apa este cea mai sensibilă la interacțiunea cu aceste unde și în consecință este afectată și denaturată în mod fatal. A fost făcut un experiment simplu: peste o sămânță ținută în vată sau în pământ se toarnă apă încălzită 2 minute într-un cuptor cu microunde. Acea sămânță nu va încolți. Este un experiment ce poate fi făcut de oricine, acasă. Concluzia: apa își pierde proprietățile dătătoare de viață. Dacă ne gândim că oamenii sunt 70% apă, ne putem imagina ce efect au aceste radiații asupra apei din interiorul nostru.
Radiațiile din cuptoarele cu microunde se scurg
Poate ca ați auzit de pericolul rezultat din faptul că din aceste cuptoare se scurg radiații și atunci când nu sunt pornite. Trebuie să recunoaștem că acest risc era mai mare cu modelele vechi, cele mai noi fiind testate mai riguros. Adevărul e că oricum există scurgeri, recunoscute și de instituțiile de specialitate, prin geamul de privit, însă se spune că nu sunt în cantități periculoase. Deoarece expunerea la radiații scade cu cât ne aflam la mai mare distanță de cuptorul cu microunde, ni se sugerează să stăm mereu la o distanță destul de mare de acesta. Sistemele de siguranță necesare la fabricarea cuptoarelor cu microunde sunt foarte stricte. Ele trebuie să aibă două sisteme independente, care să oprească funcționarea în caz că ușa se deschide și încă un sistem de monitorizare, care să oprească funcționarea în cazul în care cele două sisteme de închidere nu mai funcționează. Cu toate aceste măsuri, ar trebui să credem că suntem în siguranță. Dar după cum afirmă o organizație non-profit, Powerwatch: „Chiar și în cazul în care cuptorul cu microunde funcționează corect, nivelele de radiație din bucătărie sunt crescute și chiar mai mari decât cele emise de o stație de telefonie mobilă aflată în apropiere. Amintiți-vă de asemenea și de faptul ca microundele călătoresc prin pereți, daca aparatele sunt lipite de aceștia”. Exista afirmații cum că un singur cuptor cu microunde lipit de peretele bucătăriei poate radia în toate apartamentele de pe scara respectivă. Cercetările au relevat faptul că și dacă stăm la o distanță de un pas de cuptor suntem expuși la o cantitate de radiații în mod clar legată de leucemie. Deci, pentru cei care au un astfel de aparat, este de preferat să nu stați în prejma lui prea mult timp, mai ales femeile însărcinate și copii. De asemenea datorita faptului ca ochii sunt foarte sensibili la radiația provenită de la microunde, exista un mare pericol de cataractă.
13 motive să-ți arunci cuptorul cu microunde
- Mâncând pe termen lung alimente preparate în cuptorul cu microunde, vom suferi deteriorări neurologice permanente (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea și demagnetizarea țesuturilor nervoase);
- Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute, rezultate în urma supunerii alimentelor la microunde;
- Producerea de hormoni este oprită sau modificată, atât la bărbați cât și la femei;
- Efectele produselor secundare rezultate în urma folosirii cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru corpul uman;
- Mineralele, vitaminele și alți nutrienți din alimentele preparate în cuptoarele cu microunde sunt distruse sau alterate, astfel încât, corpul uman nu poate beneficia de ele, ori absoarbe nutrienți alterați, care-i fac rău în loc de bine;
- Mineralele din legume sunt transformate în radicali liberi, cauzatori clari de cancer, atunci când legumele sunt preparate la cuptorul cu microunde;
- Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoacă tumori intestinale și stomacale. Acest lucru poate explica creșterea îngrijorătoare a cancerului de colon în SUA, unde 90% din populație folosește un astfel de aparat;
- Consumul prelungit de alimente supuse radiațiilor cuptoarelor cu microunde duce la înmulțirea celulelor canceroase în sângele uman;
- Consumul continuu de alimente preparate la microunde determină deficiențe imunitare grave în ceea ce privește glandele limfatice și alterarea sângelui;
- Hrănirea cu astfel de alimente provoacă pierderea memoriei și a concentrării, instabilitate emoțională și chiar scăderea inteligenței;
- Scurgerile necontrolate de radiații pot provoca leucemie și cataractă;
- Radiațiile se pot scurge prin pereți;
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #190 : Duminică, 26 Ianuarie 2014, 08:05 »
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

CristianT

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #191 : Luni, 27 Ianuarie 2014, 00:24 »
de asta n-am eu cuptor cu microunde  ;)
Nici eu. Dar nu de asta ci pentru ca sunt conservator.

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #192 : Miercuri, 29 Ianuarie 2014, 15:43 »
stimati conducatori auto! stiati ca principala cauza a accidentelor in trafic este incaltamintea nepotrivita?
iata cateva exemple cu odioasele incaltari |o

 ::)


 :help:


 :faint:


 >:(


 :fight:

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #193 : Duminică, 02 Februarie 2014, 16:17 »
...daca bei un pahar de vin negru iti vine a...mai bea unul? :strong: