Autor Subiect: Stiati ca.....  (Citit de 59176 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 7607
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #30 : Marţi, 13 Septembrie 2011, 20:40 »
imi plac constructiile si arhitecturile mai deosebite - antice sau moderne - in articolul urmator gasiti cateva din cele mai reprezentative poduri din lume - fiecare este deosebit prin ceva

poduri celebre

Offline everyoung

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 68
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #31 : Vineri, 16 Septembrie 2011, 19:25 »
Ştiaţi că?
Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteţi ţine în gură un obiect de argint.
- Organismul unui om cu masa de 70 kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint.
- Cei care poartă bijuterii de argint sînt mai calmi.
- Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la confecţionarea bijuteriilor şi tacîmurilor.
- Soluţiile coloidale de argint se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.
- Pînă la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur preţuia cît 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint.

   
Sanatate pretioasa – Leacuri de argint
Apa pastrata in vase de argint are calitatile unui antibiotic natural extreme de eficient
Încă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mîncau cu tacîmuri de argint. Preoţii împart sfînta împărtăşanie cu linguriţă de argint. Apa sfinţită rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint. Ce au în comun aceste practici? Argintul, un metal ale cărui virtuţi terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rîndul. Astăzi, ştiinţa a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient. Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului, cea mai cunoscută este apa de argint, leac pe care-l cunosc şi astăzi oamenii de la sate. Şi despre care se spune că ajută la menţinerea sănătăţii şi păstrarea longevităţii.
Un medicament vechi de milenii
Acum 4.000 de ani, medicii chinezi făceau acupunctură cu ace de argint. Fenicienii navigau luni întregi peste mări. Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru a le păstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat că în perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie. Explicaţia: foloseau tacîmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii şi boli. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau cîteva picături de soluţie de argint în ochii nou născutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Bijutierii care lucrează cu argint sînt renumiti pentru sănătatea lor. Staţiile cosmice NASA şi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă. Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament, detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept. Antibioticele sintetice fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele patogene devin rezistente la acestea. N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?
Antibiotic şi antioxidant
Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un „sistem imunitar secundar“. Din rezultatele obţinute de dr. Hery Margraff aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi. Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare. S-a mai constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugînd radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer). S-a demonstrat că argintul este şi un imunomodulator, adică ajută la creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G şi a limfocitelor T. În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim). A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripă aviară. Există mărturii şi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumînd apă de argint.

De cît argint avem nevoie?
Strămoşii noştri primeau o oarecare doză de argint prin hrană. Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încît acest element nu mai există în alimentele pe care le consumăm. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii. Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore. Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede, încă din cavitatea bucală. Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman. Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioară a ochiului şi în oase.
Surse de argint
Argintul coloidal nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu. Dat fiind faptul că el este în forma coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va acumula în ţesuturi. Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidală nu interacţionează cu alte medicamente. Şi Organizaţia Mondială a Sănătaţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile. Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor şi a bolilor. Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe stomacul gol. Leacul este util şi animalelor de companie. Această apă este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului prescris. Cum putem obţine această valoroasă apă? Păstrînd apa potabilă în vase de argint. Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată. Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră.
Atenţie la doză!
În terapia cu apă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastră, dar numai în cazul consumului exagerat de metal. Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări psihice. Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră, nu produce asemenea pericole, dimpotrivă, este un bun remediu împotriva microbilor. OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă potabilă. Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului. Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat tratamentul cu argint. Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mîinile. O particularitate a „oamenilor de argint“ este că le plac dulciurile.
Boli învinse de un metal
În ce cazuri este indicată terapia cu apă de argint? Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului sînt numai cîteva dintre afecţiunile care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal. Este cel mai bun remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială, hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes. Cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine, şi a virozelor respiratorii. Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu apă de argint capătă un ten frumos. Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare sînt mai puţin vizibile.
Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri cît mai aseptice este folosită tot apa de argint. Şi fiindcă tot e alertă de gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii. Se recomandă cîte două linguriţe pe zi de apă de argint.

Rezultate în tratarea bolilor grave
• Deoarece în SIDA în stare activă, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau antibiotic pe scară largă.
Un cercetător al Universităţii Brigham Young a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul medical UCLA, care au răspuns: „Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator“.
sursa: internetul

julia

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #32 : Duminică, 18 Septembrie 2011, 22:46 »

nu mai stiu unde (parca la Oprah) era unu care bause din asta si se facuse albastru din cap pina in picioare


Offline almi_gabi

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 7607
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #33 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 10:46 »
Abraham Lincoln a fost ales in Congresul American in 1846.
John F. Kennedy a fost ales in Congresul American 1946.

Abraham Lincoln a fost ales Presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales Presedinte in 1960.

Numele Lincoln si Kennedy au cate 7 litere.
Amandoi erau interesati in special de drepturile civile.
Sotiile amandurora au pierdut un copil in timp ce erau in Casa Alba.

Amandoi presedinti au fost impuscati intr-o zi de vineri.
Amandoi au fost impuscati in cap.

Iata una interesanta....
Secretara lui Lincon se numea Kennedy.
Secretara lui Kennedy se numea Lincoln.

Amandoi au fost asasinati de sudisti.
Amandoi au fost succedati de sudisti.

Amandoi succesorii s-au numit Johnson.
Andrew Johnson, care l-a succedat pe Lincoln, s-a nascut in 1808.
Lyndon Johnson, care l-a succedat pe Kennedy, s-a nascut in 1908.

John Wilkes Booth, care l-a impuscat pe Lincoln s-a nascut in 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a impuscat pe Kennedy s-a nascut in 1939.

Amandoi asasinii erau cunoscuti cu toate cele 3 nume, lucru mai rar intalnit in cultura nord-americana.
Numele asasinilor sunt compuse din 15 litere.

Booth l-a impuscat pe Lincoln intr-un teatru numit "Ford".
Oswald, l-a impuscat pe Kennedy intr-o masina numita "Ford" Lincoln.

Booth a fugit din teatru si a fost prins intr-un depozit.
Oswald a fugit din depozitteatru si a fost prins intr-un teatru.

Booth si Oswald au fost asasinati inainte de a fi judecati.

Si in cele din urma...
Cu o luna inainte ca Lincoln sa fie impuscat a fost in Monroe, Maryland.
Cu o luna inainte ca Kennedy sa fie impuscat a fost cu Marilyn Monroe.

Offline steliana

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 5133
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #34 : Marţi, 04 Octombrie 2011, 13:23 »
... in gandirea si in limba moderna, blandetea nu este o calitate de admirat, cuvantul continand in el si o nota de lipsa de curaj, de forta sau barbatie?
nihil sine deo

silviu

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #35 : Marţi, 04 Octombrie 2011, 19:14 »
Si in cele din urma...
Cu o luna inainte ca Lincoln sa fie impuscat a fost in Monroe, Maryland.
Cu o luna inainte ca Kennedy sa fie impuscat a fost cu Marilyn Monroe.
iata si diferenta: john kennedy a murit fericit 8)

luciamanta

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #36 : Joi, 06 Octombrie 2011, 07:49 »
Un literat cunoscut a fost supranumit si poetul cizmar. Este vorba de poetul Hans Sachs pentru ca a fost si cizmar si  trubadur al Nurnbergului. El a trait intre anii 1494 si 1576.

luciamanta

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #37 : Joi, 06 Octombrie 2011, 07:54 »
  Subiectul  iconografic al "Madonei cu pruncul" a prilejuit creatii de seama in istoria artelor plastice. Pictorul italian Rafael Sanzio (1483-1520) a pictat celebra "Madona Sixtina", aflata in muzeul de la Dresda (Gemaldegallerie).

luciamanta

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #38 : Joi, 06 Octombrie 2011, 07:57 »
Cea mai rapida insecta este libelula, care pe parcursuri mici poate atinge  si 90 km pe ora.

luciamanta

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #39 : Joi, 06 Octombrie 2011, 19:45 »
Numele localitatii Snagov vine de la slavonul sneg - zapadă. Altadata localitatea mai era numită si Sneagov. De la aceeasi radacina provine si denumirea "nea" pentru zăpadă.

luciamanta

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #40 : Luni, 10 Octombrie 2011, 10:53 »

Offline almi_gabi

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 7607
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #41 : Sâmbătă, 15 Octombrie 2011, 13:12 »
........Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei?Cu o capacitate de circa 5.000 de persoane, celebrul asezamant de cult brasovean masoara 90 de metri lungime si 37 de metri inaltime, cu un turn al crucii de 65 de metri.

numele original al Bisericii Negre este Biserica Sfanta Maria?

cel mai probabil, constructia acestei biserici a inceput in anul 1377? Lucrarile de constructie au fost finalizate in 1477, intinzandu-se asadar pe o perioada de 100 de ani. In acest rastimp insa, Biserica a avut de suferit ca urmare a invaziei otomane din anul 1421.

biserica era prevazuta, initial, cu doua turnuri? Din cauza lipsei fondurilor, al doilea turn nu a mai fost construit niciodata. Singurul turn al Bisericii Negre a fost finalizat in 1514, cu 37 de ani mai tarziu decat restul edificiului.

in turnul bisericii se afla trei clopote de dimensiuni impresionante? Cel mai masiv cantareste 6.300 Kg si este cel mai mare din Romania si unul din cele mai mari din Europa

Offline valaura11

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 322
 • Socoteste fiecare zi o viata
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #42 : Duminică, 23 Octombrie 2011, 17:20 »
           
       Dansul ploii, joc ritualic pentru invocarea ploii, a fost practicat de vechii egipteni, dupa care a fost  utilizat de cultura maya pentru ca in secolul al XX-lea sa patrunda in zona Balcanilor (paparuda)?

Offline almi_gabi

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 7607
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #43 : Duminică, 18 Decembrie 2011, 19:06 »
......un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decat unul cu apa rece.
......pestii de apa sarata beau apa, iar cei de apa dulce nu.
......desi populatia lumii a crescut  (si creste in continuare) exponential in ultimele secole, resursele de apa au ramas aceleasi? Astfel, noi avem acum la dispozitie aceeasi cantitate de apa pe care o aveau si primii homo sapiens 1.460 petatone (1 petatona = 1015 tone).

Caroline

 • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #44 : Duminică, 18 Decembrie 2011, 21:49 »
Stiati ca atasamentul (fata de o persoana, o casa, un obiect, o religie, o politica... nu conteaza) este o emotie negativa in cultura budhhista, un "pacat", cum am spune noi? Sentimentul pozitiv care ar trebui dezvoltat in loc este compasiunea... fara obiect, fara subiect si fara simtul proprietatii.  :)
Asta pare sa sune la fel ca ultima gaselnita a mediciniei occidentale: Stiati ca dragostea este o boala? Da, uite ca orientalii stiau deja...  ;)