Autor Subiect: Stiati ca.....  (Citit de 74520 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #75 : Marți, 26 Iunie 2012, 07:45 »
azi de dimineata ca tot omul ( cel muncitor  oO ) m-am indreptat spre job si am vazut ca masinile aveau drapelul si m-am intrebat  26 iunie, ce zi o fi astazi? si am aflat  :)

... stiati ca azi este ziua drapelului?
( proclamata printro lege 1998 )



In ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

Caroline

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #76 : Marți, 26 Iunie 2012, 21:07 »
noi si ceilalti latini... intr-adevar verticali si etc. eu cred ca drapelul asta reprezinta o aspiratie, nu o realitate.  >:D

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #77 : Marți, 03 Iulie 2012, 15:39 »
  În timpul actului sexual, se eliberează endorfine care au efect analgezic, alungând durererile de cap, dar si pe cele musculare.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #78 : Marți, 03 Iulie 2012, 15:54 »
 În publicaţia "Sănătatea de azi", se menţioneză faptul că după mesele bogate, ne scade auzul şi nu mai percepem sunetele din jur cu aceeaşi acuitate. Ba chiar atenţia se reduce considerabil. Ai grijă ce mânănci la serviciu!

Caroline

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #79 : Joi, 05 Iulie 2012, 20:19 »
În publicaţia "Sănătatea de azi", se menţioneză faptul că după mesele bogate, ne scade auzul şi nu mai percepem sunetele din jur cu aceeaşi acuitate. Ba chiar atenţia se reduce considerabil. Ai grijă ce mânănci la serviciu!

Pai e normalenweisen, cum zice neamtu'. Imediat dupa mancare, si cu cat aceasta e mai consistenta, vasele de singe de la creier se contracta astfel incat marea majoritate a capacitatii sangvine sa fie folosita in zona abdominala, pentru digestie. Nutritionistii de moda veche (adica din secolul trecut, atunci cand asta mai era posibil) recomanda siesta de dupa-masa, tocmai din acest motiv. In cazul in care ne incapatanam sa rationam logic chiar si in aceasta perioada in loc sa inchidem ochii (chiar si fara sa dormim efectiv) in relaj total pentru cel putin 15-20 de minute, sangele va fi dirijat vrand-nevrand spre creier si e posibil ca in timp sa apara probleme consecutive de digestie sau malabsorbtie.

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #80 : Vineri, 06 Iulie 2012, 12:11 »
aha, pai atunci e la fel de normalenweisen ca imediat inainte de sex cat si in timpul sexului, vasele de sange de la creier sa fie contractate, astfel incat majoritatea capacitatii sangvine sa fie concentrata in zona pelviana, pentru...  :blush: d'aia e unii care se albeste la fatza si nu mai judeca :(
iata si esplicatia pentru care anumiti barbati, prinsi asupra faptului de cine nu trebuie si luati la intrebari, raspund candid: pai ce minte am io?! :-\

Caroline

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #81 : Vineri, 06 Iulie 2012, 17:31 »
Da, asa este, Silviu. De aceea unii isi pierd "uzul ratiunii"... si nu fac rau.  :giggle:

NICOLAE

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #82 : Vineri, 06 Iulie 2012, 17:56 »
  În timpul actului sexual, se eliberează endorfine care au efect analgezic, alungând durererile de cap, dar si pe cele musculare.
...nici nu mi mai amintesc cum or fi alea :)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #83 : Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 16:16 »
De ce spunem „hmm” cand ne gandim ?

"Hmm", sau "hmmm", ori "hm", sunt printre cele mai frecvente interjectii pe care le folosim atunci cand cadem pe ganduri. Cu toate acestea, i-am oferit banalului „hmm” o vasta paleta de conotatii, iar o echipa de lingvisti americani a reusit sa descopere de ce il folosim atat de des cand ne aflam in plin proces de gandire.

Rostit cu o intonatie ascendenta, hmm poate semnifica: "Nu inteleg, mai spune o data". Emis prelung cu un "m" amplu: "Ma gandesc serios la ce mi-ai zis."Rostit mirat, pe ton inalt: "Da, poate - buna idee!". Emis rapid si cu un registru jos: "Ma îndoiesc - nu cred..."
Cu toate ca exista in majoritatea limbilor pamantului si intr-o varietate de forme, originile acestei interjectii atat de des folosite sunt inca neclare.
"Nu am nicio teorie cu privire la originea sa. Este posibil sa fi aparut în limba engleza dupa ce a fost preluat din franceza... doar că nu-i putem gasi urmele. Presupun ca interjectia este atat de naturala, si a fost dintotdeauna la indemana oricui, incat putea aparea simultan in mai mullte forme de limbaj", declara Anatoly Liberman, lingvist în cadrul Universitatii din Minnesota si expert in datarea originii termenilor.

Hmm este considerat o interjecţie, la fel ca alte asocieri de sunete din familia sa, precum um, huh, au, oau.
"Primul h emis este un simplu substitut pentru respiratie, pe cand m, emis cu gura inchisa, simbolizeaza faptul ca nu suntem siguri de ceea ce urmeaza sa spunem. Pauza indica faptul că suntem temporar fara replica, dar inca atenti la discutie. Varietatea de tonuri are legatura cu multitudinea de trairi pe care le exprimam prin aceasta banala interjectie", adauga dr. Liberman.
Pe de altă parte, Nicholas Christenfeld, psiholog in cadrul Universităţii California din San Diego, este de parere că hmm este atât de popular si de folosit deoarece este, initial, un sunet neutru, mult mai usor si comod de emis decat oricare altul.

sursa:  LiveScience

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #84 : Luni, 20 August 2012, 09:49 »
De unde izvoraste egoismul ?


Un nou studiu, realizat de cercetatorii elvetieni, a descoperit locul din creier in care se adaposteste egoismul.

Conform cercetatorilor, egoismul se formeaza in locul numit jonctiunea temporoparietala. Constatarea a fost facuta in urma unui studiu realizat pe 30 de participanţi care au fost rugati sa joace un joc cu bani. Participantii au primit sume mici de bani si au fost rugati sa ii imparta intre ei si o persoana anonima. Unii participanti au tinut toti banii pentru ei, iar altii au impartit banii cu persoana necunoscuta, cu care se jucau. Apoi, oamenii de stiinta au monitorizat creierele participantilor si au observat ca oamenii care s-au comportat intr-un mod egoist, pastrand toti banii pentru ei, au avut mai putina materie cenusie în jonctiunea temporoparietala comparativ cu cei care si-au impartit banii.
Jonctiunea temporoparietala nu este o descoperire recenta. Cu ceva timp in urma s-a constat ca regiunea este implicata in procesul de luare a deciziilor. Studii anterioare au descoperit ca perturbarile de la nivelul acestei arii au impact asupra capacitatii noastre de a lua decizii. De asemenea, se pare ca joncţiunea temporoparietala are legatura si cu empatia, capacitatea de a te putea transpune "in pielea altcuiva" pentru a intelege trairile celuilalt.

In timp ce studiul condus de Ernst Fehr de la Universitatea din Zürich sustine ca aceasta zona are o oarecare legatura si cu altruismul, cercetarea nu a reusit sa arate daca marimea jonctiunii temporoparietale este determinata genetic.

"Rezultatele sunt foarte interesante. Cu toate acestea, nu ar trebui sa concluzionăm ca un comportament altruist este determinat numai de factorii genetici", a incheiat Ernst Fehr.

Surse: descopera.ro, BUSINESS INSIDER

Offline iana

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #85 : Duminică, 26 August 2012, 23:08 »
Zombi apar pe ecranele televizoarelor, dar, surpriza ! Zombi pot exista in realitate !
Zombi provin din Haiti. Ei sunt oameni care au fost aproape ucisi, fiind mai apoi adusi la viata dintre oamenii aproape morti de catre preotii woodoo, pentru a fi folositi ca sclavi tot restul vietii lor mizerabile. Zombi se pot misca, pot manca, auzi si vorbi, dar nu au memorie si nu constientizeaza starea in care se afla. Legendele despre zombi exista de secole, dar un caz real nu a fost documentat decat in 1980.
Povestea incepe in 1962 in Haiti. Un barbat pe nume Clairvius Narcisse a fost vandut unui stapan de zombi de catre fratii sai, din pricina ca acesta a refuzat sa isi vanda cota parte din pamantul familiei. La scurt timp, Clairvius a murit "oficial" si a fost ingropat. Cu toate acestea, el a fost mai tarziu dezgropat si pus sa munceasca pe o plantatie de zahar, alaturi de alti multi zombi. Dupa ce stapanul de zombi a murit in 1964, Clairvius a haladuit de-a lungul si latul insulei, intr-o transa psihotica, timp de 16 ani. Medicamentele care ii indusesera psihoza incepeau, treptat, sa isi piarda efectul. In 1980 s-a intalnit intamplator cu sora sa si a recunoscut-o. Ea nu l-a recunoscut, dar a convins-o de identitatea sa povestindu-i diferite momente din copilaria lor.
Dr. Wade Davis, un etnobiolog de la Universitatea Harvard, a calatorit pana in Haiti pentru a cerceta indeaproape aceasta poveste si a descoperit procedeul prin care oamenii sunt transformati in zombi. Mai intai ei sunt "ucisi" iar apoi sunt "innebuniti", pentru ca mintile lor sa fie maleabile.Adesea, un "vraci" local le da, in secret, medicamentele necesare.
El isi "ucide" victimele cu un amestec din piele de broasca raioasa si peste-balon, pus in mancare sau frecat pe piele. Victima pare in curand sa fi murit, avand o respiratie foarte lenta si un puls slab. In Haiti oamenii sunt ingropati la foarte scurt timp dupa moarte, caldura provocand o degradare rapida a trupurilor. La cel mult 8 ore de la ingropare, corpul trebuie dezgropat, altfel victima va muri prin asfixiere.
Victimele sunt apoi "innebunite" prin hranirea fortata cu o pasta facuta din ciumafaie (planta erbacee medicinala foarte toxica). Ciumafaia rupe orice legatura cu realitatea, stergand toate amintirile recente, astflael incat un zombi nu stie ce zi este, unde se afla si nici cine este. Zombi, aflati acum intr-o stare semi-permanenta de delir psihotic, sunt vanduti pe plantatiile de zahar drept sclavi.
 Totul seamana cu medicamentul "soma" despre care Aldous Huxley scrie in cartea sa "Brave New World", mai putin partea cu fericirea.

Sursa: "Mari mituri spulberate" (Dr. Karl Kruszelnicki) 

Offline dauina

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 642
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #86 : Marți, 28 August 2012, 23:29 »
Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta fratelui lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să                      picteze peste 800 de tablouri.                                               
                                                                             
In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".                                                                   
                                                                             
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi "fara nici o şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.                                       
                                                                             
Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte,                nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate - nu?                                                           
                                                                             
Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea:" Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit."                                                                     
                                                                             
Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunoştinţe minime despre fotbal şi o totală lipsă de                                       motivaţie."                                                                 
                                                                           
In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ". Sunt sigură că ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum cine are habar cine e Emmeline Snively?                                           
                                                                             
Winston Churchill a rămas repetent când era in clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim-ministru. El a scris mai târziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or                   small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."                                                                         
                                                                           
Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors                       la biroul lui şi a continuat să scrie.                                       
                                                                           
Charles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ţi pasă de nimic înafara de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt                     
chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.                                       
                                                                             
Profesorii lui Thomas Edison  spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o                         invenţie cu 1000 de paşi."                                                   
                                                                             
Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să                           
construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.                                                                     
                                                                           
La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul                             Activităţii.                                                                 
                                                                             
Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.                                                                                      Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cante deloc. Părinţii vroiau ca el să devină inginer.                             
                                                                           
Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari                         
violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns:"Pentru că încă cred că fac progrese."                                       
                                                                                                                                       
 
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Caroline

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #87 : Duminică, 02 Septembrie 2012, 20:19 »
Interesant... dar dupa atata Reality show in direct in Delta, nu stiu cum, da' mi-a pierit oarecum apetitul pentru dezbateri online...  |o

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #88 : Luni, 03 Septembrie 2012, 10:19 »
Caroline, te cred şi te înţeleg foarte mult.  :)

Offline Matei

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 933
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #89 : Miercuri, 05 Septembrie 2012, 11:38 »
Interesant... dar dupa atata Reality show in direct in Delta, nu stiu cum, da' mi-a pierit oarecum apetitul pentru dezbateri online...  |o

wassup, sis? :)
"Stay hungry, stay foolish"