Autor Subiect: Stiati ca.....  (Citit de 74470 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Simona56

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #120 : Duminică, 02 Decembrie 2012, 14:17 »
Ardeiul iute: iti vine sa crezi?

Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Beneficiile pentru sanatate Nu este nimic mai uimitor decat efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulara a capilarelor, venelor, arterelor si ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rau sau a trigliceridelor. Avand in vedere ca bolile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu la nivel mondial, proprietatile ardeiului iute sunt deosebit de importante.
Ardeiul iute este benefic atat pentru stomac cat si tractul intestinal deoarece stimuleaza miscarea peristaltica a intestinului, ajuta la eliminarea fecalelor si contribuie la reconstructia tesutului din stomac facilitand vindecarea leziunilor stomacale si ulcerelor intestinale. Atunci cand se consuma ardei iute, acesta declaneaza o senzatie de caldura in tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate in caz de degeraturi. Usturator si picant, ardeiul iute este adaugat in diverse feluri gustoase de mancare din intreaga lume. Iuteala este determinata de o concentratie ridicata de capsaicina, studiata pentru utilizarile ei pe scara larga de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum si capacitatea de a preveni aparitia cancerului. Capsaicina are un rol esential in deschiderea si drenarea pasajelor nazale congestionate. In plus, alaturi de continutul ridicat de capsaicina, ardeiul rosu este o sursa excelenta de vitamina A, prin concentratia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit in organism in vitamina A, un nutrient esential pentru sanatatea tuturor tesuturilor epiteliale (cele care captusesc toate cavitatile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal si tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util in reducerea simptomelor astmului, osteoartritei si artritei reumatoide. In plus, activitatea sa antioxidanta contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon diabet zaharat si alte complicatii, cum ar fi leziuni ale nervilor si boli de inima.
Lupta impotriva inflamatiei Ardeiul iute contine capsaicina, care incalzeste corpul si este un inhibitor puternic al substantei P, o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii. Cu cat este mai iute un ardei, cu atat contine mai multa capsaicina. In prezent se studiaza efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburarile fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis si neuropatie diabetica. Atunci cand animalele injectate cu o substanta care provoca artrita inflamatorie au fost hranite cu alimente care contineau capsaicina, debutul artritei a fost intarziat si inflamatia a fost redusa in mod semnificativ.
Ameliorarea pe cale naturala a durerii Capsaicina aplicata local, s-a demonstrat in urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap si cele provocate de osteoartrita. Multe dintre studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetica, au enumerat beneficiile aplicarii locale a capsaicinei si rolul ei in atenuarea durerii asociate cu aceasta conditie. In urma unui studiu de amploare, pacienti cu psoriazis au folosit preparate topice care contineau fie capsaicina fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o imbunatatire semnificativa a simptomelor. Principalul effect secundar ar fi resimtirea unei senzatii de arsura in zona aplicata.
Beneficii cardiovasculare Ardeiul rosu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sange, a trigliceridelor si agregarea plachetara, crescand in acelasi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanta cu rol important in formarea cheagurilor de sange. Oamenii care consuma din belsug ardei iute, au sanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonara.
Ardeiul iute amelioreaza sinusurile congestionate Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii cii stimuleaza fluidizarea secretiilor de mucus din plamani sau fosele nazale. Capsaicina este similara cu un compus care se regaseste in multe remedii pentru raceala, cu rol in ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de actiune (capsaicina actioneaza mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimuleaza rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorand nasul infundat si congestionat.
Stimuleaza imunitatea Ardeiul iute de culoare rosu aprins are un continut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Doua lingurite de ardei iute pisat, furnizeaza 47% din valoarea zilnica de vitamina A cu rol important in lupta anti-infectie si esentiala pentru sanatatea tesuturilor epiteliale, inclusive membranele mucoase care acopera pasajele nazale, plamanii, tractul intestinal si cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni, invadatori.
Prevenirea ulcerului gastricArdeiul iute are o reputatie negativa si nemeritata de a contribui la aparitia ulcerului gastric. Nu doar ca ardeiul iute nu provoaca ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate stimuland in acelasi timp celulele mucoasei stomacului sa secrete sucuri de protectie, care impiedica formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.
Pierderea kilogramelor
Caldura care este resimtita de catre o persoana in urma consumului de ardei iute este energie care rezulta in urma arderii caloriilor. Chiar si ardeii rosii contin substante care contribuie la termogeneza si la consumul de oxigen chiar si mai mult de 20 de minute dupa ce sunt consumate.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #121 : Luni, 03 Decembrie 2012, 09:21 »
Am descoperit intamplator.... M-a uimit si va arat si voua


Fac atatea antrenamente inaintea spectacolelor  incat dau impresia ca totul este extrem de usor si la ei nu exista "gravitatie".  :)

Caroline

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #122 : Miercuri, 05 Decembrie 2012, 22:47 »
Curiozităţi despre Moş Nicolae:

- este unul dintre cei mai populari sfinţi. Dovada? Este cel mai pictat dintre toţi sfinţii (cu excepţia Sfintei Fecioare Maria);

- preoţii susţin că Sfântul Nicolae ar trebui să fie socotit adevăratul aducător de cadouri, nu Moş Crăciun;

- moaştele Sfântului Nicolae se află la Catedrala din Bari, Italia, însă o parte din mâna sfântului este păstrată la biserica Sfântul Gheorghe Nou, din Bucureşti;

- circa 800.000 de români, majoritatea bărbaţi, îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae, în ziua de 6 decembrie;

- în România, există 327.736 de persoane cu numele Nicolae şi 204.566 cu numele Nicoleta. Însă, probabil cel mai interesant nume sărbătorit astăzi este Niculăiţa. Există o singură femeie cu acest nume în întreaga ţară.

Sursa: WWW

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #123 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 08:53 »
Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, este seful Consiliului National al Batranilor Maya, a 13-a generatie de lideri spirituali Quiche Maya?
nihil sine deo

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #124 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 10:52 »
extraordinar! n-as fi crezut.

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #125 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:05 »
extraordinar! n-as fi crezut.

 :slap: stiam! ca n-ai fi crezut  :buck2:

dar daca iti spun ca anul acesta, luna decembrie are cinci sambete, cinci duminici, cinci zile de luni ... crezi?
stiu ca ar fi extraordinar!  ;D  si asta!
nihil sine deo

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #126 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:46 »
e clar. vine sfarsitul lumii :'(

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #127 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:57 »
e clar. vine sfarsitul lumii :'(


stiai ca la "sfarsit" vei fi inconjurat de sfere luminoase si podeaua se va ondula?  ;)
nihil sine deo

silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #128 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 13:00 »
da? :-\ najpa! speram ca macar la sfarsit sa fiu inconjurat de femei. usoare :thumbup:

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #129 : Vineri, 07 Decembrie 2012, 13:09 »
atunci nu va mai conta "cantitatea", doar "calitatea"  ;) depinde doar de tine daca intri ... in alta dimensiune
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #130 : Sâmbătă, 15 Decembrie 2012, 12:19 »
Povestea codului de bare


In 1948, Norman Joseph Woodland l-a intalnit pe Bernard Silver, un student care tocmai fusese ofertat de catre un supermarket sa gaseasca o solutie pentru a putea inregistra electronic fiecare produs achizionat de clienti. Refuzat de catre decanul sau, Silver a apelat la ajutorul lui Woodland, care a vazut in aceasta idee o mina de aur.
In timp ce se afla pe plaja din Florida, Woodland a plecat de la teoria Codului Morse, care se foloseste de puncte si linii pentru a transmite informatie in format electronic, pentru ca a apoi sa inceapa sa traga linii si puncte in nisip intr-un mod similar.
Drumul codului de bare a trecut apoi din nou prin mainile celor de la IBM, care in 1971 l-au dezvoltat in laboratoarele din Carolina de Nord.



Desi extrem de folosit, codul de bare poate fi considerat astazi bunicul unui nou cod revolutionar, denumit QR (quick response) code.

 Inventat in 1994 in Japonia de catre Denso Wave, o companie din subordinea celor de la Toyota, pentru a ajuta scanarea produselor la mare viteza, acest tip de cod a devenit imediat un fenomen global
.


silviu

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #131 : Luni, 17 Decembrie 2012, 10:38 »
„Ce este dragostea?“ a fost cea mai căutată întrebare pe Google, în 2012, potrivit companiei?
Fie că ai tastat sau nu, în motorul de căutare, aceste cuvinte, cu siguranţă te-au pus pe gânduri, cel puţin o singură dată în viaţă, deşi suntem siguri că asta s-a întâmplat chiar de mai multe ori şi de fiecare dată ai mai adăugat o perspectivă propriei teorii asupra celui mai profund şi plin de nuanţe sentiment.


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #132 : Sâmbătă, 29 Decembrie 2012, 10:34 »
TOP Descoperiri in stiinta 2012

2012 va fi, cu certitudine, un an de referinta in stiinta. Cercetatorii din diverse domenii au reusit sa afle o multime de lucruri, incepand cu Particula lui Dumnezeu, si ajungand pana la zborul robotului Curiosity pe Marte. Iar toate aceste succese ale lor ne fac sa speculam faptul ca 2013 va fi, la randul sau, un an exceptional.

Bosonul Higgs
De aceasta particula naravasa, care s-a incapatanat pana acum sa se arate la fata, depinde toata fizica moderna, si toate teoriile recente ale fizicienilor. De existenta ei sunt legate explicatiile cu privire la evolutia Universului si nasterea stelelor si a planetelor.
In iulie, savantii de la CERN au anuntat ca sunt siguri in proportie de 99% ca au gasit particula lui Dumnezeu, sau o particula care sa se afle exact acolo unde estimeaza ei ca s-ar afla bosonul Higgs.
"Am descoperit un nou boson. Stim ca este un boson si este cel mai greu boson descoperit vreodata", spunea Fabiola Gianotti, unul dintre purtatorii de cuvant ai CERN.
Oamenii de stiinta sunt siguri in proportie de 99% ca au gasit bosonul. Asta inseamna ca prin tunelul de la Geneva se vor bombarda protoni si anul viitor, pentru ca descoperirea sa poata avea caracterul de certitudine.

ADN-ul, mediu de stocare a datelor

Uita de CD-uri, DVD-uri, SSD-uri sau HDD-uri externe. Doi baieti inteligenti de la Institutul Wyss al Harvard, George Church si Sri Kosuri, un bioinginer si un genetician, au inghesuit 700 de terabyte de date intr-un singur gram de ADN.
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au reusit sa transforme o carte de 53.426 de cuvinte in ADN, substanta ce ofera tiparul genetic pentru toate fiintele vii. Descoperirea ar putea revolutiona informatica, pentru ca ADN-ul ar putea fi folosit ca mediu de stocare pe termen lung a informatiei.

Curiosity
Cu sufletul la gura am stat sa urmarim cum a ajuns roverul Curiosity pe Marte, apoi am facut ochi mari la fiecare semnal de la el. Si nu degeaba! Pentru ca al nostru curios de pe Marte ar fi detectat substante organice simple, care joaca un rol cheie in procesele biologice de pe Pamant.
Oamenii de stiinta sustin ca trebuie sa mai faca unele teste pentru a fi siguri de aceasta descoperire. Vor sa stie clar ca substantele organice respective provin de pe Marte si nu au fost duse acolo chiar de robotul trimis de NASA, cu alte cuvinte, vor sa afle daca nu cumva probele respective ar fi contaminate.
O astfel de informatie, daca se confirma, nu inseamna neaparat ca pe Marte avem extraterestri. Insa ne indreptateste sa speculam ca in Univers pot exista forme de viata construite dupa aceeasi structura dupa care suntem construiti si noi.
Substanta despre care cercetatorii spun ca ar fi putut fi descoperita de Curiosity pe Marte este perclorat, sare a acidului percloric (HClO4). Au existat, de asemenea, si urme de compusi pe baza de clor si de metan, compusi care contin carbon.

Molecule de zahar, la 400 de ani lumina de Pamant
Si nu doar Marte este o planeta care ar putea avea viata. Astronomii sustin ca ar fi detectat banala substanta numita zahar la nici mai mult nici mai putin de 400 ani lumina de Pamant. Zaharul ar pluti in masa de gaz din jurul unei planete.
Aceasta descoperire nu demonstreaza faptul ca exista extraterestri. Ne spune doar ca nu e imposibil sa existe substante organice peste tot prin Univers.

James Cameron si aventura lui din adancuri

Nu trebuie sa fii om de stiinta ca sa faci ceva pentru stiinta. Ne-o demonstreaza regizorul James Cameron, pamanteanul care a vizitat cel mai adanc loc de pe Pamant: Groapa Marianelor.
Explorarea Gropii Marianelor, considerata cel mai adanc loc de pe Pamant, a durat trei ore. La bordul submarinului sau, Deepsea Challenger, James Cameron a surprins imagini incredibile de pe fundul oceanului.
Mesajul regizorului James Cameron este ca Groapa Marianelor seamana cu suprafata Lunii, dar exista totusi viata. E drept ca nu sunt monstri marini ca in filmele SF, nici bizare creaturi luminescente, ci doar amfipozi, lungi de numai 25 mm.

O noua planeta ar exista in zona intunecata a sistemului nostru solar
Astronomii ne-au anuntat, in luna mai, ca ar fi detectat o planeta noua, in zona mai intunecata a sistemului solar. Corpul ceresc ar fi prea departe de Pamant pentru a fi vazut cu telescopul.
Specialistii spun ca singurele semne ale existentei acestei planete ar fi unele anomalii intalnite in orbitele corpurilor cerecesti din Centura Kuiper, aflata dincolo de orbita lui Neptun.
Prima companie privata a trimis marfa spre Statia Spatiala Internationala
SpaceX a devenit prima companie privata care a reusit sa duca incarcatura spre Statia Spatiala Internationala. Capsula Dragon era incarcata cu jumatate de tona de mancare si de marfa. In total, cei de la NASA platesc, pentru 12 zboruri, suma de 1,6 miliarde de dolari. Pe viitor, cu naveta Falcon ar putea fi trimis si un echipaj uman.

O fetita bolnava de leucemie, vindecata cu ajutorul virusului HIV
Emma Whitehead, o copila de 7 ani, s-a vindecat de o forma grava de leucemie cu ajutorul unui virus HIV dezactivat. Fetita a participat la un program experimental pus la cale de Universitatea din Pennsylvania, SUA. La 7 luni de la tratament, fetita este in remisie. Specialistii au folosit tehnica in cazul mai multor adulti, iar rezultatele au fost fantastice si in cazul lor.
Cercetatorii, practic, elimina milioane de celule T si adauga gene noi in ele, pe care le programeaza sa distruga celule B, care sufera transformari maligne. Pana sa existe acest tratament, singura speranta a bolnavilor de leucemie era un transplant de maduva.


Caroline

  • Vizitator
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #133 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 19:25 »
"Un singur spermatozoid conține echivalentul a 37,5 megabytes de informații ADN, ceea ce înseamnă că în timpul unei partide de sex se produce un transfer de date de 1.500 megabytes."

Curiozitati stiintifice:
http://www.realitatea.net/un-spermatozoid-con-ine-37-5-mega-de-date-curiozita-i-tiin-ifice-uimitoare_1084519.html


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Re: Stiati ca.....
« Răspuns #134 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 19:32 »
Pai inseamna ca noi barbatii, suntem un fel de super-computere....Cu internetul insa este mai greu.... :-[