Arhiva > Arhiva

Atitudine pozitiva (arhiva)

(1/4) > >>

admin:
  N-am avut niciodata inclinatii spre filozofie, n-am simtit nevoia explicarii starilor si a analizei posibilitatii ca acestea sa fie influentate. Nu stiu si n-as putea explica de ce. Poate pentru ca structura mea este una autofunctionala si autoreglabila astfel incat determinarile exterioare sunt minimalizate ca importanta si ca efect, neglijate.
    Educatia primita ca si copil, dezvoltarea mea ca adult s-au centrat pe o forma de optimism a reusitei. Am privit si apreciat obstacolele si provocarile ca pe ceva firesc, normal si stimulativ, nu le-am considerat ca greutati sau piedici. Optimismul si pozitivismul exista si se mentin la persoane care au fost ferite de dezamagiri, nereusite si incertitudini. Asa cum sunt si ma socotesc eu: o persoana fericita, implinita si norocoasa.
   Ma intreb insa, cum pot sa abordeze o astfel de atitudine, cei carora ursitoarele nu le-a harazit un drum la fel de lin? Reteta sta in puterea de a nu accepta fatalitatea si repetabilitatea negativa a faptelor. Intotdeauna dupa vreme rea vine si buna, dupa greu vine usor, dupa amar vine si dulce. Viata are alternanta si se autoechilibreaza. Dar mai trebuie sa fie si stimulata sa urmeze calea dorita. Nu se poate accepta o pasivitate si o nedeterminare a pozitivitatii lucrurilor, cand de acestea depinde fericirea ta.
    A doua conditie este sa-ti elimini din jur tot ce iti face rau sau ti-l determina. Conventionalitatea in astfel de cazuri este o prostie fara margini. Nu poti sa te temi de ce spune lumea, nu trebuie sa-ti fie teama de a renunta, de a incepe ceva nou.
    Increderea in ce poti, este factorul care poate genera si crea starea de siguranta si de certitudine a reusitei in schimbare. Pentru ca trebuie sa ai puterea sa poti renunta, daca ceea ce ai si ceea ce esti intr-un anumit moment, iti impiedica, afecteaza si altereaza sansa de a fi fericit si multumit. Intotdeauna exista o linie care poate fi un sfarsit si un inceput. Daca frica te impiedica sa o treci, sa lasi in urma oameni, locuri, obiceiuri si obisnuinte, gandeste-te un singur moment la ce ai putea obtine daca o treci. Fa pasul daca acum nu ti-e bine!
     Oamenii trec usor peste necazuri in general cu ajutorul celor din jur. Explicatia sta in faptul ca starea de pozitivism neafectat a acestora se transmite chimic si imaterial catre cei loviti. Prietenii, familia simt organic si inexplicabil legati si fara a fi constienti, reusesc sa participe preluand o parte a raului, diminuandu-i puterea si determinarea. Cu ei in jur veti reusi sa treceti momentele grele fara urme prea adanci. Daca nu ai astfel de oameni, cauta-i pentru ca exista. Fiecare dintre noi are potentiali prieteni adevarati, doar ca trebuie gasiti si mentinuti.
     Pozitivismul se obtine si din minireusite de moment. Cei care spun ca victoriile facile sunt neimportante, gresesc amarnic. Insumarea acestora sau obtinerea in momente de cumpana sau in perioade lungi in care nota dominanta este cea de esec, au efecte foarte bune asupra psihicului afectat de nereusite.
    Am sa reiau aceasta tema, in cadrul unui alt subiect.

capsuna:
Prin intermediul unor procese chimice se obtine si palinca (etilicul, in general) si tot o stare de fericire aduce, daca imi permiti o paralela, cam infantila e drept...

admin:
Ca veni vorba de licori: azi am sorbit din binecuvantatul ceai verde, cu gandul la aroma cafelei...

capsuna:
Si cum ti s-a parut?

capsuna:
Des nu vad nici o problma in a bea cafea si cura de slabire. Daca vrei bea-o fara zahar.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă