Autor Subiect: Cum sa mentii o conversatie  (Citit de 9557 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Cum sa mentii o conversatie
« : Miercuri, 03 Martie 2010, 07:21 »
    Pentru a fii placute, conversatiile trebuie sa aiba continuitatea subiectelor, sa contina inflexiuni potrivite ale vocii, sa fie comode, sa nu stanjeneasca.
    Felul in care mentii o conversatie este determinat de structura ta nativa, de educatie si nu in ultimul rand de tehnici.
    Pauzele lasate in vorbire de unele persoane, modelarea vocii necorespuzator celor spuse, o gestica nepotrivita, toate conduc la un disconfort al conversatiei.
    Pentru a mentine controlul conversatiei pe registrul de „placut” va trebui sa va te gandesti la cateva aspecte:
-   in general persoanele egoiste isi manifesta defectul si in conversatiile pe care le poarta; vorbesc intotdeauna mai mult decat altii, nu asculta, intrerup, schimba brusc subiectele. Sunt atenti doar la ce trebuie sa spuna ei, neglijand total regula unei conversatii: asculta si raspunde cat mai implicat. Egoistii sunt persoane care sunt evitate, pentru ca dau disconfort si enerveaza, ori rolul unei conversatii este sa relaxeze.
-   diferenta intre monolog si dialog este imensa. Rare sunt momentele in care interlocutorii accepta monologul, asta se intampla doar in situatia unui subiect extrem de interesant si captivant. In rest toti preferam sa ascultam dar sa avem posibilitatea si sa vorbim. Ori daca cineva lungeste nepermis de mult un subiect, nelasand si pe ceilalti sa vorbeasca, conversatia devine plictisitoare si risca sa se termine repede.
-   pentru a antrena si mentine o discutie fara potential, foloseste intrebari simple legate de cotidian; fa remarci scurte si apoi incet, incet poti aborda si subiecte mai ample, dar doar dupa ce te-ai convins de participivitatea celorlalti
-   pe mine cel putin m-au enervat intotdeauna teribil persoanele care in timpul unui dialog, intrerup discutia pentru un apel  si lungesc convorbirea telefonica uitand ca stai langa ele ascultandu-le fortat monologul. De cele mai multe ori sfarsesc prin a face un semn de  „vezi ca am plecat” si ma indepartez cat mai repede pentru a nu fi nevoit ca din bun simt sa mai raman pana-si termina discutia
-   intrebarile sunt bune intr-un dialog, il invioreaza si-l mentin. Dar cand se exagereaza cu „interogatoriul” conversatia afecteaza, pana la enervare pe cel chestionat
-   este placut sa conversezi cu persoane spirituale, cu umor. Te relaxeaza si te fac sa zambesti. In situatia in care nu esti o persoana inzestrata cu abilitati verbale care sa-ti permita un dialog viu, in zona umorului, nu te aventura in a copia astfel de persoane, ai toata sansa sa devii penibil. Participa la dialog natural, fara sa fortezi nuante care nu te caracterizeaza.
 

Dorin

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #1 : Joi, 04 Martie 2010, 12:49 »
Eu sunt o persoana careia nu-i place mult conversatia. Dar imi place compania, sa vad impreuna cu altii locuri si sa ma bucur „muteste”. Si cred ca asa ca mine sunt multi. Felicitari pt idee!

Saiuz

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #2 : Joi, 04 Martie 2010, 14:40 »
   Conversatia este ceea ce-l face pe om sociabil , uneori si faimos . Eu conversez din placere , totul este sa-ti alegi oamenii potriviti pentru asa ceva , cu care sa ai ceva in comun. Chiar si cand nu cunosc pe nimeni , incerc sa leg o discutie cu strainii . O sa va impartasesc si voua cateva pareri personale in ceea ce priveste o conversatie reusita :
 - atunci cand iti exprimi niste pareri personale , trebuie sa o faci scurt ( nu mai mult de 2 minute ) pentru a nu interveni plictiseala . Daca ai cunostinte minime de psihologie umana poti vedea dupa mimica partenerului de conversatie daca subiectul ii face placere . Detaliaza atunci cand ti se cere , nu o fa de capul tau
 - intoarce intotdeauna conversatia cu replici de genul " Ce parere ai ? " , " Dar tu ? "
 - determina-ti partenerul de conversatie sa participe , cu intrebari si raspunsuri
 - fii capabil sa identifici niste subiecte si hobby-uri comune , si indreapta discutia spre acestea
  As fi curios sa mai aud cateva pareri , pentru a putea sa-mi imbunatatesc acest "talent"

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #3 : Duminică, 21 Martie 2010, 12:46 »
@Saiuz bine de retinut punctele atinse privind reusita unei conversatii. ai mers pe aceste principii in dialogurile tale, in incercarea de a lega o conversatie? :)

Lunaintrestele

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #4 : Duminică, 21 Martie 2010, 17:14 »
Dupa parerea mea conversatia trebuie sa vina de la sine ...si cand esti pe aceiasi unda cu partenerul vorbesti cate in luna si in stele:)
Banuiesc ca ati trecut prin momente cand senzatia era ca va cunoasteti de cand lumea si pamnatul dar si momente cand nu se legau doua fraze.

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #5 : Luni, 22 Martie 2010, 09:13 »
@Luna si chiar dac nu vine de la sine, incerci cumva sa-ti determini partenerul de dialog sa raspunda, sa obtii un feedback. insaaaaaa daca n-ai cu cine...n-ai pur si simplu.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #6 : Luni, 22 Martie 2010, 10:32 »
Am găsit pe net acest mic exemplu despre o conversatie reuşită. Mi-au plăcut sfaturile şi m-a distrat finalul! ;D


ARTA  REPLICII  SI  CONVERSATIA  AGREABILA

  Trebuie sa fii intotdeauna atent la ceea ce spui , astfel incit sa nu-ti pui interlocutorul in inferioritate , chiar daca esti mai instruit sau mai informat decit el. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i dai mereu dreptate celuilalt. Oricit de paradoxal ar parea , in acest " joc " poti capata reputatia unui coseur stralucit. De ce ? Pentru ca a sti sa asculti este o arta dupa cum a te abtine sa dai mereu sfaturi este o dovada de intelepciune. Sa respecti opiniia celuilalt , chiar daca difera de a ta deorece s-ar putea sa fie intemeiata. Asta nu inseamna sa renunti automat la propria opinie si nici s-o consideri minora. Subiectul poate ramine deschis , iar dialogul unica modalitate de a-l elucida.

Nimic nu te impiedica sa-ti sustii ideea in cadrul dialogului creat. Fa-o fara a-ti jigni interlocutorul. Sa evitam interventiile categorice de genul " Aiurea ! ", " Nici vorba ! " , " Va inselati !" sau " Ce eroare ! ". Ele sunt o dovada a lipsei de educatie si pot bloca iremediabil conversatia. Dati-i si celuilalt posibilitatea sa intervina. Astfel , este mai potrivit sa spuneti : " Iertati-ma , domnule , dar asupra parerii dumneavoastra se mai poate discuta. " In orice caz sa nu ne intrerupem niciodata interlocutorul. Cel care o face este la fel de vinovat ca cel care vorbeste tot timpul. La acest capitol ar fi util sa precizam ca este foarte important si cu cine " conversam ".

Sa nu discutam fara discernamint cu oricine anumite subiecte , deorece riscam ca spalatoreasa noastra , o femeie foarte cumsecade altfel , sa umple tirgul cu necazurile noastre intime ! Daca nivelul conversatiei ne depaseste , nu deschidem gura ; cel putin nu riscam sa ne facem de ris ! Am asistat la urmatoarea intimplare amuzanta - intr-un grup de intelectuale ce se plingeau de lipsa de spatiu , a nimerit o tinara mai putin scolita care s-a simtit in drept sa intervina : da , aveti dreptate , si la noi e inghesuiala in bucatarie , unul intra , altul iese - e pur si simplu , cum sa va spun ... un trafic de influenta
 
 :D

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #7 : Luni, 05 Aprilie 2010, 17:27 »
Se spune ca atunci cind esti pe linga subiect, e mai bine sa taci si sa creada ceilalti ca esti prost, decit sa deschizi gura si sa inlaturi orice banuiala.

Offline anamama13

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1227
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #8 : Luni, 05 Aprilie 2010, 18:18 »
buuunaaaaa..... ;)
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #9 : Marți, 06 Aprilie 2010, 16:05 »
O conversatie o poti mentine cand discuti sincer, la obiect, cand iti respecti partenerul de discutie

Offline anamama13

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1227
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #10 : Marți, 06 Aprilie 2010, 19:47 »
vorba semnaturii tale : " Doamne ajuta !"....
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Cum sa mentii o conversatie
« Răspuns #11 : Miercuri, 07 Aprilie 2010, 11:00 »
menţin conversaţia doar dacă îmi face plăcere
din politeţe, mă simte partenerul de discuţie şi nu dau bine, nu mă pot preface
nihil sine deo