Autor Subiect: Poveste minunata si adevarata  (Citit de 8930 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

raskolnikov

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #15 : Miercuri, 27 Ianuarie 2010, 23:56 »
Multumesc pt raspunsul lung si binevoitor pe care l-ai oferit magariilor mele. Nu stiu ce sa spun? Sa-ti multumesc ori sa te condamn pt ca m-ai facut sa pierd vreo o ora ca sa ma dospesc de ineptiile frivole, plate, sterpe, dar insailate pe un ton ce se vrea doct de catre un ipochimen al breslei careia intentioneaza sa se revendice, numitul Andy Szekely, un ilustru vulgarizator al conceptelor si domeniului in care i-ar fi placut lui sa se priceapa, cu toate ca vad ca e scolit si prin strainatate. Observ, desigur, ca el intentioneaza sa se adreseze tagmei tagmei de contabili si socotitori sin care e descins, insa acest Szekely al tau se napusteste cu un tupeu  - ba chiar insolentza - de nedescris asupra rodului muncii unor studii apartinand unor mari personalitati ale culturii noastre, sa zicem contemporane, cei mai multi venind - culmea! - dinspre zona matematicii si a unei catedre de la respectiva Universitate din Bucuresti, mai toti discipoli ai renumitului academician Solomon Marcus, cum ar fi Dinu Petrisor, Mihai Dinu sau, de mai acana, adica de la Litere pe Liliana Ruxandoiu, Emil Ionescu, Emanuel Vasiliu ori chiar Cezar Tabarcea, ultimii doi, din pacate, decedati. Oameni cu adevarat docti, care nu si-au exhibat rodul cercetarilor pe internet, la indemana "Goagalului" atat de accesibil pana si unor cabotini ai intelectualitatii. Zici ca, studiindu-ma serios, ai dibuit la mine o dorinta poate maladiva de a fi lider si tocmai d-aia m-ai si expediat la "guru" Szekely. Gafa mare, mai ales ca ai raspuns cu un misoginism ce pare-se zacea in tine latent! Ghici unde te-ai dat de gol? Fa-ti analiza pe propriul text si apoi poate mai discutam. Cu sincera stima si mare respect! Inca o seara buna!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #16 : Joi, 28 Ianuarie 2010, 07:42 »
Imi face placere aceasta corespondenta publica cu tine si nu trebuie sa-mi multumesti pentru raspuns. Orice posibila conversatie din zona in care o port cu tine ma stimuleaza si ma incita, pot gasi aici subiecte si subiecti. Imi place si aristocratia ta, chiar asa cum este ea manifestata intr-o efervescenta incercare de a demola tot in jur. Cunosti vad foarte bine arta retoricii Raskolnikov si asta ar trebuit sa-ti spuna, ca un moderator trebuie sa ofere si sa creeze prilejul, sa faca posibil conflictul, altfel dialogul ar deveni sterp. Incearca si citeste-ma printre randuri si renunta la a enunta pareri luate sub influenta unui text la prima vedere. Ar trebui sa intuiesti ca nu fac cu tine un dialog, daca ar fi asa ai putea intradevar sa ma analizezi. Ceea ce fac eu, ca de altfel orice moderator, este sa intretin cadrul discutiei, iar asta stii prea bine, implica folosirea de tehnici de conversatie.
Referitor la Andy. Nu am nici un interes personal, in a-l promova sau a-l apara. Asta am vrut sa o lamuresc de la inceput. L-am cunoscut, am intalnit oameni care au participat la una dintre formele lui de initiere si poate ai fi putin surprins, multi sunt top managerii de companii mari din tara. Nu este un guru, nici nu incearca sa fie; bineinteles ca ce face el este intr-o mare masura mentoring, ceea ce poate creea impresia asta. Daca l-ai asculta macar o data, sunt convins ca mi-ai da dreptate si ai intelege de ce ti l-am recomandat. Si ceva foarte important:ca sa devi sau sa te pastrezi lider trebuie sa fi persuasiv, altfel nu ai nici o sansa in jungla si hatisurile de azi. Astfel de oameni, cum este Andy de exemplu, pot avea pareri care sa nu fie in consonanta cu ale tale, exista posibilitatea chiar sa le detesti. Dar daca vrei sa inveti ceva nu trebuie ca automat sa-si insusesti parerile celui care te indruma sau sa ti seama de ele; tinta ta este sa deprinzi tehnicile. Este in acelasi timp foarte adevarat ca sunt rare cazurile in care ucenicii de pe langa mari pictori, muzicieni, au putut sa se rupa de influenta marcanta a maestrului si sa poata evolua pe cai personale. Dar care au facut-o, incercand sa deprinda doar tehnica, au ajuns ei insusi maestrii. Iti dau un exemplu scolii de pictura de la Iasi, unde Dan Hatmanu si-a pus mai mult decat o simpla amprenta. Toti cei care au trecut pe acolo au fost striviti de personalitatea lui Hatmanu, intelegand doar sa-l copieze, fara discernamantul necesitatii individualizarii. Rezultatul a fost o pleiada de "hatmanei" care s-au pierdut in peisajele create chiar de ei. Un singur pictor s-a rupt de Hatmanu, dar nu inainte de a-i prelua tehnica, devenind unul dintre cei mai buni pictori din lume (din pacate este mai cunoscut la New York decat in Romania, dar asta este o alta poveste). Este vorba de Dan Perjovschi.

raskolnikov

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #17 : Vineri, 29 Ianuarie 2010, 01:07 »
Zici sa nu mai fac politicosul si sa-ti multumesc pentru amabilitatea de a raspunde grafomaniilor mele de noapte, asa ca n-o sa mai insist, insa nu stiu cum se face ca tot pe subiecte ce-mi sunt mult mai la indemana decat tie te bagi? De exemplu, exact acum 14 ani se facea ca locuiam intr-un apartament de din Bucuresti de pe strada Telita apartinand distinsei familii Perjovschi. Ei, sotii Perjovchi, Dan si Lia, nu stiu nici acum acest detaliu din trecutul meu, acestia lasand stabilimentul de la adresa susamintita la bunul plac al unui fost coleg de facultate, la vremea aceea redactor la revista "22", asadar coleg cu Dan. In decursul ultimilor 15 ani m-am intersectat de prea putine ori cu acesta si numai in chestii marunte, asa ca n-as putea spune ca-l cunosc prea bine si ca om, desi n-aveam cum sa nu remarc faptul ca era de un bun simt si de o politete, fie ea si rece, ce contrasta strigator la cer cu aroganta, nesimtirea si autosuficienta colegilor sai de la "22" din acea perioada, printre care se numarau Gabita Adamesteanu, Rodicutza Palade, Horica Patapievici, Iliutza Serbanescu, Gabi Liiceanu, nea Andrei Plesu ori chiar Ilenutza Malancioiu si in momentul in care intram pentru a intreba de vechiul meu prieten, in vremea respectiva coleg, fie si conjunctural, cu ei se aratau extrem de ofuscati si deranjatzi. Toti, cu exceptia lui Dan Perjovschi, care mereu se ridica de la birou si deborda de politetze incercan sa-mi spuna pe unde ar cam putea bantui amicul meu. Am relatat cele de mai sus nu ca sa fac pe desteptul - ca m-as fi invartit prin niste cercuri de oameni cu glagorie la cap, zice-se... -, ci, dimpotriva, pentru a crea iluzia obiectivitatii, cum ar putea rezulta dintr-o eventuala si ulterioara analiza a ta, nu-i asa?
In Fine!
 

raskolnikov

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #18 : Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010, 01:52 »
Vad ca te ocupi si cu turismul, fie el si zonal.Daca ajungi cat de curand prin Calnic - adevarata minunatie a zonei, desi tine de judetul Alba - saluta-l din partea mea pe primarul Oancea, un prostovan care nici nu banuieste ce pastoreste in comuna aia a lui. Am scos anul trecut un numar de revista turistica despre regiunea aia a voastra, in care iubesc nespus tot ce e neromanesc, adica tot ce ar putea conta. De fapt, acolo, daca nu dai pe langa un kkat langa un gard, nu gasesti nimic autentic romanesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #19 : Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010, 12:14 »
Din pacate, in ceea ce priveste intelegerea necesitatii conservarii vetrei satelor tipic romanesti, la nivel de administratie locala, situatia a fost si este aceiasi peste tot. La fel este si in Marginimea Sibiului, zona pe care o cunosc mai bine. Acelasi profil de primar cu a celui de care aminteai, dar cu pretentii de erudit si continuator al traditiilor romanesti in zona, un tip clasic al kitschismului rural, care vopseste bordurile cu rosu si monteaza containere de plasa pentru colectarea de plastic la doar 5 metri de un monument istoric, este la Sibiel, de fapt la Salistea Sibiullui, de care apartinem. Orice i-am propus, argumentat si motivat nu a vrut sa accepte, in schimb si-a tinut linia lui de gropar al unuia din ultimele petece de autentic satesc ramase...Acum 3 ani, atunci cand inca aveam disponibilitatea si rabdarea necesare sa mai discut cu el, i-am propus o revitalizare a taberei de sculptura monumentala de la Poiana Soaarelui, abandonata de vreo 12 ani. Ma vizitase atunci Renate Christin, o buna prietena, pe vremea vicepresedinta GEDOK, membra in consiliul de administratie al Asociatiei Artistilor Plastici din Europa si parea destul de interesata in a sprijini proiectul si de a interveni cu ajutorul necesar. Era necesara o surescitare internationala a taberei, pentru ca doar cu ajutor si participare locala era destul de greu sa poti face ceva de anvergura pe care o doream. Am vizitat impreuna zona, a avut o reactie pozitiva, am stabilit cateva detalii logistice si ne-am dus curtea regala, la personalitatea zonei, primarul Banciu. La orice ma asteptam dar la ce s-a intamplat si cum a reactionat acesta, in nici un caz. In primul rand nu ne-a primit la el, asa cum era ospitalier si firesc sa faca cu oricine care poate sa ajute zona cu ceva. Ne-a dat o fatuca, stagiara, care urma sa fie interfata intre noi, Renate si cu mine pe de o parte, administratia Saliste pe cealalta. El, ca o persoana importanta si implinita ce era, nu a inteles ca Renate, o femeie cu o prezenta modesta si discreta (in afara de parul de foc), care tinea discursuri alaturi de primarii Romei si Parisului la zilele oraselor, a venit sa ajute, nu sa ceara. Ce oferea era mai mult decat inestimabil, o interventie si un ajutor venite din partea unui om ca Renate, era ca ceva venit din cer. Bineinteles ca nu s-a putut materializa nimic, chiar si intelegerea Renatei fata de astfel de tratamente este limitata. Am folosit insa ocazia vizitei ei pentru a promova o fata talentata din Sibiu, care a fost invitata apoi de R.Christin la o tabara la Regensburg. Cate nu s-ar fi putut face acolo in Poaina Soarelui in conditiile unui festival international de sculptura si cat de mult ar fi avut de castigat zona! Ce loc bun de promovare pentru tinerii artisti romani! Dar asta este din pacate tarisoara noastra! Eu sunt ca multi sibieni o mixtura de 4 nationalitati: sunt si roman, dar si sas, si maghiar si un pic ceh. De aceea nu mi-ar sta bine declamand nationalismul meu, tin sa o spun totusi, desi stiu ca suna pentru multi un pic cam fortat, speram ca acum la varsta asta, cand am acumulat multa experienta in domenii foarte diferite, sa pot ajuta si eu cu ceva vizibil si plapabil. Dar uite ca nici asta nu poti sa o faci! Ce as putea sa-i transmit primarului din Calnic, cand ei atata gandesc, atata pot. Conjuctura le-a adus sub fund un scaun de primar, pe care-l folosesc pentru fala lor de baieti sanatosi si rumeni...
Perjovschi, are multe postari pe youtube de la diverse evenimente, daca ai placere poti sa-l urmaresti acolo. Omuletii lui au devenit tot mai activi, calatorind prin lume...Apropo de invidia de breasla: discutam cu un confrate de-a lui despre omuleti iar omul era atat de convins ca sunt copiati dupa un pictor spaniol, bineinteles ca nu stia care si de unde, incat nu accepta in nici un fel ideea de ingeniozitate geniala a lui Perjo...
Vezi astea sunt mediile in care clocim si ne dorim sa scoatem pauni, mirandu-ne ca eclozeaza doar cotofene...

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #20 : Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010, 23:19 »
Eii, Raskolnikov mesajele tale le astept cu placere, iar acum ar cam fi ora ta de aparitie pe scena.
M-ai facut curioasa si am tot cautat pe goagle articole despre Calnic in speranta ca am sa te descopar.
Sunt curioasa cum scrii cand nu esti nervos si razvratit. Poate imi trimiti vreun link daca nu sunt prea indiscreta.

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #21 : Duminică, 31 Ianuarie 2010, 00:37 »
Ai aparut...

capsuna

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #22 : Duminică, 31 Ianuarie 2010, 00:47 »
Noapte buna! 

Offline anamama13

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1227
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #23 : Luni, 29 Martie 2010, 17:51 »
foarte interesanta polemica sau, ca sa nu-l supar pe admy, sa spun... dezbatere ???? ... pacat ca ati lasat-o balta... ce s-a intamplat cu musiu R. ??? mai exista ?....  esti de admirat, admy.... ceea ce ai dori sa faci ptr altii nu poti decat impreuna cu unii din acelasi aluat....
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #24 : Luni, 29 Martie 2010, 18:27 »
Daca urmaresti forumul o sa-l regasesti si in alte topicuri pe Raskolnikov.

raskolnikov

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #25 : Luni, 29 Martie 2010, 23:14 »
??? Pricepu cineva ce vrea sa zica femeia asta? Macar eu am recunoscut ca beau

raskolnikov

  • Vizitator
Răspuns: poveste minunata si adevarata
« Răspuns #26 : Luni, 29 Martie 2010, 23:42 »
foarte interesanta polemica sau, ca sa nu-l supar pe admy, sa spun... dezbatere ???? ... pacat ca ati lasat-o balta... ce s-a intamplat cu musiu R. ??? mai exista ?....  esti de admirat, admy.... ceea ce ai dori sa faci ptr altii nu poti decat impreuna cu unii din acelasi aluat....

Imi cer scuze! Jur ca muierea care a scris chestile de mai sus n-a baut cu mine si nici macar n-o cunosc. Sa n-am parte!