Autor Subiect: Cum sa devii popular  (Citit de 10515 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Cum sa devii popular
« : Miercuri, 24 Februarie 2010, 20:11 »
     Ce au in comun oamenii populari?  Poarta toti aceleasi haine? Au aceiasi tunsura a parului? Spun aceleasi lucruri? Bineinteles ca nu. Ei sunt diferiti din aceste puncte de vedere, dar au totusi o caracteristica comuna: faptul ca poseda abilitati de acomodare. Pot sa se descurce si sa comunice in acelasi fel indiferent unde sunt: la scoala, la serviciu, la un party. Poate au fost nascuti cu aceste abilitati de comunicare si de adaptare sau poate le-au invatat in familie. Oricum ar fi fost deprinse, genetic sau prin exemplu, efectul acestora este evident. Daca tu ai sentimentul ca iti lipsesc aceste abilitati si simti ca nu esti perceput de cei din jur ca o persoana populara, iata cam ceea ce ar trebui sa faci pentru a deveni asa:
    Accepta sa pasesti in afara zonei tale de confort. Daca nu esti popular, e din cauza ca nu ti-e comod sa faci anumite lucruri pe care oamenii populari le fac – sa deschizi si sa mentii o conversatie, sa spui glume, sa flirtezi si in general sa stimulezi oamenii. Probabil ca esti introvertit, timid sau tacut iar pentru a realiza ceea ce vrei, trebuie sa schimbi modul in care interactionezi cu oamenii. Nu este nimic rau in a vrea sa ai relatii bune cu toata lumea (este exact ce inseamna de fapt popularitatea). Ca sa fii popular o sa fie nevoie sa-ti asumi cateva riscuri care te pot pune in situatii de disconfort.
    Fii prietenos. Oamenii populari sunt in relatii bune cam cu toata lumea – nu doar cu colegii si cu prietenii ci si cu profesorii, sefii, vanzatorul de la magazinul din colt, cu copiii deci cu toata lumea care ii inconjoara ( singurii oameni cu care nu sunt in relatii bune sunt aceia cu care practic este imposibil sa fii si nici macar nu merita efortul sa incerci).
Ei sunt disponibili pentru a putea purta o conversatie scurta si prietenoasa cu oricine din jurul lor. Nu exista nici un motiv pentru care tu nu ai putea face si tu asta.  
•   Vorbeste si converseaza cu toti cei care se afla in jurul tau. Zambeste, saluta si daca esti salutat inapoi pune-le 2-3 intrebari despre ce mai fac etc. Nu conteaza unde mergi, fa-ti un obicei prin a purta un dialog cu necunoscutii chiar daca este unul foarte scurt
•   Incearca sa ai discutii cat mai banale si mai scurte pentru a putea dezbate doar topice “sigure”. Nu te baga in discutii contradictorii cum ar fi religia sau politica. Incercarea de a-ti exprima punctele de vedere in topice controversate o sa te faca sa scazi in ochii celor care sunt de cealalta parte a barierei
•   Fii politicos. Pastreaza si respecta intimitatea fiecaruia. Invata sa citesti “ limbajul trupului“ pentru a putea vedea cand intrebarile tale ii pot face pe cei din jurul tau sa simta un anumit disconfort. Nu te autoinvita si nu intrerupe pe nimeni in timpul unei conversatii. Cu alte cuvinte nu fi enervant.  
   Nu te mai gandi doar la tine. Dintre toate abilitatile oamenilor populari, exista una care nu le lipseste : empatia. Cat de bine relationezi cu cei din jurul tau?  Nu te mai ingrijora atat de mult de modul cum arati, cum esti perceput si incepe sa te concentrezi a intelege cum se comporta "popularii". Gasesti suficiente exemple in jur si asta te va ajuta sa deprinzi direct abilitatile de care ai nevoie. Nu incerca sa pari interesant pentru a capta atentia celorlalti si incearca sa pari interesat de ei. Intreaba-i cum le merge la lucru sau la scoala, intreaba-i despre familiile lor, ce li s-a mai intamplat de la ultima voastra discutie etc
   Fii de ajutor. Oamenii populari nu cunosc pe toata lumea dar sunt in relatii bune cu toti. Ei stabilesc aceste legaturi prin a-i ajuta si nu o fac in moduri particulare pe care altii nu ar putea sa o faca. Ei ofera un pix celui care are nevoie. Ei inchid poarta vecinului care s-a deschis din cauza unui vand puternic. Ei isi tin usa deschisa. Dar cel mai important este ca ei asculta of-urile oamenilor si incearca sa le dea o mana de ajutor. Daca faci aceste lucruri din suflet inseamna ca intr-adevar doresti ca acestea sa se intample si acest lucru este perceput de persoana in cauza. Daca nu ii poti ajuta cu nimic, macar ureaza-le toate cele bune. Cateva fraze care le auzi din gura oamenilor populari
•   "Sper ca toate sunt in ordine acum . Daca ai nevoie de ceva suna-ma OK ?”
•   "Asta e o nebunie. Nu pot sa cred ca a facut asta . Vrei sa vorbesc eu el in locul tau?”
•   "Da vreau intr-adevar sa verific asta . Vrei sa mergem impreuna ? Putem sa impartim treburile in acest fel. “
   Fii tu insuti. Suna trivial dar oamenii populari traiesc dupa acest motto. Poate crezi ca pentru a fi popular trebuie sa fi atractiv si talentat, dar o sa fii uimit sa afli ca multi oameni populari nu sunt inzestrati cu talente iesite din comun sau foarte frumosi.
   Nu te forta prea tare. Surprinzator multi oameni populari nu depun prea mult efort constient pentru a fi asa. Daca esti disperat sa fi popular , acest lucru se va reflecta in actiunile tale si oamenii te vor trata ca pe un ciudat. Ajunge sa iti gasesti un grup de prieteni in care sa aveti interese comune, unde poti fii tu insuti. Cu timpul cand consideri si simti ca te-ai invatat mai multa lume in jurul tau cu care sa porti discutii libere si relaxante, poti incepe sa intri in discutie cu oameni diferiti. Dar niciodata nu-ti abandona vechi prieteni
   Imbraca-te cum iti face placere. Multi oameni populari poarta haine scumpe, de firma, dar este mult mai usor sa te imbraci firesc, asa cum iti place. Majoritatea persoanelor imbracate pretentios, impopotonate peste masura atrag dezaprobarea celor din jur, mai ales cand se constata si un IQ scazut. Tine minte insa ca la fel sunt tratati si cei neglijenti si neatenti cu stilul lor vestimentar. Imbraca-te asa cum iti cere un anumit eveniment sau sezon , nu o sa vezi niciodata un om popular purtand jeansi si tricou la 0 grade!
   Fii increzator ! Capul sus, relaxeaza-te, nimeni nu te va remarca daca stai intr-un colt. Incearca si fii in centru atentiei.


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Cum sa devii popular
« Răspuns #1 : Marți, 16 Martie 2010, 10:14 »
Cel mai simplu mod de a deveni popular, mi se pare că este de ajuns, să fii prietenos cu lumea din jur, atentă la nevoile lor, gata să îi ajuţi, cordială. Astfel devii preţuit de cei din jur.

GeorgeC

  • Vizitator
Răspuns: Cum sa devii popular
« Răspuns #2 : Marți, 16 Martie 2010, 10:51 »
    Ar mai exista totusi ceva care cred ca trebuie mentionat aici . O caracteristica comuna a oamenilor populari este increderea in sine , cunoasterea proprilor calitati si evidentierea lor dar si a proprilor defecte pentru a le putea corecta de-a lungul timpului sau in cel mai rau caz de-a le ascunde .

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: Cum sa devii popular
« Răspuns #3 : Marți, 16 Martie 2010, 10:57 »
Da, intradevar, ai concis tot ceea ce scrisesem eu pe larg. Acest lucru inseamna sa fi popular. Si ar mai fi ceva: sa fi natural, sa fi tu insuti, chiar daca reflexul de a fi deschis si prietenos nu este nativ ci dobandit prin educatie. Sa nu razbata nici o nuanta de artificialitate, pentru ca cel putin pentru mine, gesturile sau cuvintele care nu-mi par a veni din suflet le percep altfel decat au fost adresate. Imi amintesc o intamplare de acum 20 ani. Eram in Anglia si fusesem invitati acasa la o familie de profesori universitari care locuiau langa Cambridge. Am pregatit un buchet de flori, si am plecat inspre resedinta familiei Show, asa se numeau amfitrionii. Am sunat si ma asteptam la o primire conventionala, cand doamna, o femeie respectabila la 50 ani, grizonata asa cum doar englezii stiu sa devina, aproape ca mi-a sarit in brate de bucurie ca am ajuns. Bineinteles ca la orice fel de primire ma asteptam, dar la asta nu. Asa de tare m-a derutat atitudinea ei, incat fastacit i-am oferit buchetul dar nu inainte de a-i saruta mana. Acesta este un obicei pe care tatal meu a insistat mult sa-l deprind explicandu-mi ca este un gest de rafinament si eleganta, doar ca trebuie folosit cu cine trebuie si unde trebuie. Imi intrase in reflex si il foloseam, cum il folosesc si astazi, bineinteles atunci cand este cazul. Acolo, in Anglia gestul era total deplasat pentru ca nu sta in obiceiul lor si nu stiu cum sa-l interpreteze. Doamna a fost la fel de socata de gest, cum am fost eu de primire, dar am trecut amandoi cu atata senitate si naturalete, ca si cand ar fi fost doar un shake the hands si atat. Atmosfera a fost excelenta, intadevar doi oameni rasati, culti si gazde desavarsite. Desi momentul acela penibil trecuse, totusi mi-a ramas si acum in minte si pentru ca fac asocierea cu numele lor Show. De aceea, fara ca lumea sa ma inteleaga la ce ma refer, atunci cand aduc vorba de artificialitate si formalism, spun doar "show", pt ca mi se pare ca se potriveste perfect.