Autor Subiect: Confortul  (Citit de 54021 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex_B

  • Vizitator
Confortul
« : Joi, 04 Martie 2010, 12:24 »
Sunt unul dintre cei care se simt dependenti de telefon, net, cablu tv. Si dintre cei care se simt in siguranta doar atunci cand au un card incarcat in portofel. Nu stiu cum as putea trai fara acestea. Nu stiu ce m-ar putea determina sa renunt la ele si cu ce as putea sa le inlocuiesc. Mai este oare capabil omul sa se intoarca la cum era acum 20 ani? Eu personal nu cred.

Saiuz

  • Vizitator
Răspuns: Confortul
« Răspuns #1 : Joi, 04 Martie 2010, 14:22 »
   Parerea mea este ca omul este o fiinta complexa care s-a putut si se va putea adapta in continuare . Dezvoltarea intelectului de la generatie la generatie il face capabil in momentul de fata , daca ar fi necesar sa inceapa din nou din epoca de piatra , sa reconstruiasca totul mult mai repede si mai bine . In privinta modului de viata actual , asa cum oamenii din tarile mai putin dezvoltate pot trai fara aceste elemente ... asa am putea si noi daca am fi pusi in aceasta situatie ....De placere oricum nu ar renunta nimeni la ele :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Răspuns: Confortul
« Răspuns #2 : Joi, 04 Martie 2010, 16:02 »
     Necazul este ca toti gandim si dorim sa traim intr-o societate relaxata, simpla si accesibila; lipsita de sresul determinat de abundenta de noutati tehnice si servicii sofisticate. E adevarat ca este mult mai comod, mult mai la indemana totul, dar asa cum remarcai si tu, creste dependenta fata de tot acest sistem de servicii. Gandeste-te ce s-ar intampla, daca si macar pentru o zi, in toata lumea n-ar functiona internetul. Totul ar fi paralizat: institutii, banci, transporturi...Dar daca, si mai grav s-ar virusa atat de grav retelele de intranet, determinand practic blocarea accesului la comanda. Majoritatea magazinelor si intreprinderilor s-ar inchide creand o paralizare totala a aprovizionarii, chiar si cu cele strict necesare. Multe dintre utilitati ar fi afectate, cu un cuvant ar fi o panica si un haos generalizat.   
     Deci atarnam acum de un fir atat de subtire, incat cu toate asigurarile specialistilor care dau ca imposibila o astfel de catastrofa, nu putem sa nu ne gandim cu teama la ce s-ar putea intampla. Din pacate noi am acceptat asta. Din dorinta de a performa si a progresa.
     Ascetismul fata de tot ce ni se pare de neinlocuit ar putea produce traume, pentru ca devine destul de frustant sa fi lipsit de ceea ce ti se pare normal si firesc sa ai. Filmele care prezinta o posibila viata after sunt romantate si prezinta intr-un mod artificial si previzionar cum ar arata o societate lipsita de comunicatie, de servicii si constransa la privatiuni.Iti poti insa inchipui cam cum ar arata in realitate...Brr, mi-e frica si sa ma gandesc.
     Deci cel putin sub aspect mental, omul nu mai este pregatit sa faca pasi inapoi; este obisnuit de prea multi ani sa-i faca doar inainte, asa ca mi-e tare greu sa cred ca vom putea vreodata sa ne intoarcem la o stare cu 20 ani in urma.
     Suntem poate nostalgici, ne-am dori poate sa traim mai simplu, dar refuzam sa renuntam la obisnuinta confortului. Asa ca nici macar un flash back nu este posibil...

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Confortul
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 16:46 »
Confortul este totul pentru omul civilizat. Nu  mai putem trai in pesteri, mancand ceea ce vanam. Ne cunstruim pe zi ce trece case mai sofisticate si mai confortabile. Depindem de televizor, de internet, de telefonul mobil, de masina pe care ne o dorim cat mai moderna si cat mai functionala. Am renuntat la mancarea traditionala si consumam fast food si semipreparate mai usor de preparat. Depindem de cuptorul cu microunde , de vesela super sofisticata in care uleiul pare de domeniul trecutului, folosim Zepter sau teflon, vase de sticla care permit prepararea fara prea mult efort.

Daca trece o zi in care sa nu folosim noua tehnica parca nu suntem noi. Cand vedem carute, case de lemn, curti pline cu straturi de legume ni se pare ca sunt de  pe o alta lume. Am devenit prea obisnuiti cu asfaltul, sticla, blocurile, supermarketurile.

In asta sta confortul! Si fara el nu ne mai putem adapta. Desiguri pusi in situtia de a renunta la el ne-am descurca dar i-am duce dorul.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Răspuns: Confortul
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:27 »
M-ar tenta un experiment temporar de a ma vedea lipsit de multe din lucrurile care impreuna dau senzatia de confort. Am zis o perioada doar...

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Confortul
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 19:18 »
Eu de exemplu imi dau seama de disconfortul pe care il simt chiar cand plec din localitate, din casa mea. Imediat simt lipsa ambiantei de acasa cu toate ca imi place sa calatoresc. Atunci cand revin parca regasesc cine stie ce minunatie.

Offline Laura

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
Răspuns: Confortul
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 19:27 »
Buna seara tuturor!!!

Tot invatul are si dezvat! va amintiti? omul puternic se adapteaza la orice situatie. si, cine stie?, ar putea gasi chiar o senzatie placuta in intoarcerea la origini! parerea mea...

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Confortul
« Răspuns #7 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 10:42 »
avem o casuta mica cu prispa, livada in fata casei, o mica gradina, in zona de munte sus sus sus(Rm.Valcea). satul in care se afla casa este parasit de toti cei tineri, au ramas batranii la care in vacantele de vara vin nepotii. nu exista cablu tv, nu exista retea telefonica, internet, lumea gateste la aragaz cu butelia sau direct in cuptorul cu lemne, soba, vara in curte la un camin amenajat in acest sens.
nu exista magazine decat acea "cooperativa", daca va amintiti cei care au crescut in acele timpuri la tara. totul dar totul a ramas asa cum stiam de mic copil, totul nealterat de civilizatia moderna.
cand merg acolo, sincer va spun, mai mult de 2 zile nu rezist, asta in conditiile in care veri intregi, vacante de iarna am petrecut acolo prin bunicii mei, in aceleasi conditii de acum(nu aia, nu cealalta).
linistea de acolo ma copleseste, lipsa agitatiei orasului, lipsa stresului de cat de aglomerata e masina, de cat fac pe traseu de la job acasa etc etc etc, lipsa tel mobil(acolo fff greu merg retelele telefoniei mobile), lipsa betoanelor, asfaltului supraincalzit din timpul verii samd...ma fac sa-mi doresc intoarcerea in oras.

da, cred ca in conditii impuse m-as readapta acestei vieti rutinate si cred ca as face fatza dar nu pt mult timp.
intoarcerea de la masina automata la ligheanul pus in curte cu apa de ploaie, de la cuptorul cu microunde la soba in care trebuie sa ai grija de lemne, de cate bagi ca sa nu arzi mancarea, de la tel mobil la strigatul de dupa poarta sau dupa celalalt deal....toate astea...vor fi un greu pas si efort mare din partea mea cel putin.

confortul il ai si in acel sat dar la acel nivel de dezvoltare, confort ai si in oras la nivelul sau de dezvoltare depinde cum privesti.

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Confortul
« Răspuns #8 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 13:13 »
   Parerea mea este ca omul este o fiinta complexa care s-a putut si se va putea adapta in continuare . Dezvoltarea intelectului de la generatie la generatie il face capabil in momentul de fata , daca ar fi necesar sa inceapa din nou din epoca de piatra , sa reconstruiasca totul mult mai repede si mai bine . In privinta modului de viata actual , asa cum oamenii din tarile mai putin dezvoltate pot trai fara aceste elemente ... asa am putea si noi daca am fi pusi in aceasta situatie ....De placere oricum nu ar renunta nimeni la ele :)
   

     Eu, cand vorbim despre confortul zilnic, pe care noi il consideram de la sine inteles si fara de care cu greu ne mai putem inchipui viata, ma gandesc la cei care nu au grad de comparatie! La ce ma refer: sunt si azi destule localitati uitate de civilizatie ( dar nu si de Bunul Dumnezeu, care acolo e mai prezent decat in orice alta parte) care nu resimt lipsa tuturor elementelor constitutive ale sale pentru simplul motiv ca n-au auzit de ele, sau, daca au auzit, nu le-au vazut! Copilasi care n-au mers in viata lor cu trenul, care n-au vazut un ecran de televizor! Si cu toate astea, in simplitatea lor, ei sunt poate mult mai fericiti decat noi! Ce sa mai zic de sanatate!
       Cat priveste ideea ca, daca am fi din nou in epoca de piatra, am reconstrui totul mult mai repede!! Nici asta nu cred! Argument: ce ati inventat, sau imbunatatit voi, personal, pana acum? Va spun eu: nimic!! Ca si mine, dealtfel!!  Le-am luat de-a gata, facute de altii! Confortul, in acceptiunea lui de acum, e creat de o mana de oameni - raportat la papulatia planete i- ( inventatori, cercetatori, etc.), noi ceilalti ne multumim sa adaptam acest confort, fiecare dupa posibilitatile materiale, in primul rand! 

Offline katie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Răspuns: Confortul
« Răspuns #9 : Miercuri, 12 Mai 2010, 09:46 »
Cateodata viata o ia razna...O decizie de moment si am schimbat confortul pe linistea unei casute ....mica cu o mare curte cu cativa pomisori fructiferi si ei tineri si la primul rod - o perioada grea pentru doua maini de femeie ...dar esentialul este ca copiii nu au crescut cu gasca de la scara blocului, au descoperit pasiunea lecturi iar calculatorul poate fi si biblioteca virtuala ,cainele si motanul le-au devenit prieteni si le-a creat responsabilitati si multe altele...Sunt multumita de viata simpla de la casa si cum a influientat mica familie.

Offline katie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Răspuns: Confortul
« Răspuns #10 : Luni, 17 Mai 2010, 13:26 »
Apropo: nu e confort dar e liniste ! :)

iulia17

  • Vizitator
Răspuns: Confortul
« Răspuns #11 : Duminică, 13 Martie 2011, 16:12 »
sunt convinsa ca daca viata m-ar pune la grea incercare, as reusi sa ma adaptez si fara ... confort.
dar pt mine ce conteaza mai mult e confortul interior. lucrurile cunoscute, oamenii de suflet, acestea imi confera siguranta si confortul psihic necesar sa o iau de la capat in fiecare zi


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Confortul
« Răspuns #12 : Duminică, 20 Martie 2011, 13:33 »
Omul. A fost modern tot timpul. Chiar inaintea timpurilor.

Omul alege confortul ~  in mediul in care il inconjoara, in gandire!
Dar oare putem obtine confortul interior fara confortul unei locuinte , al unui trai indestulat?

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Confortul
« Răspuns #13 : Duminică, 20 Martie 2011, 14:03 »
hai sa fim realisti, fara locuinta ? stand cu chirie sau cum?
fara un trai indestulat ?

confort interior ai cand exista o stabilitate, o siguranta in celelate lucruri care induc la el, confortul interior.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Confortul
« Răspuns #14 : Duminică, 20 Martie 2011, 14:51 »

confort interior ai cand exista o stabilitate, o siguranta in celelate lucruri care induc la el, confortul interior.

asa ma gandeam si eu....
nu-mi este clar la ce se refera iulia cand zicea ca  s-ar obisnui fara confort daca l-ar avea pe cel interior