Autor Subiect: 2012 - Sfarsitul lumii?  (Citit de 48178 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sara

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 314
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #135 : Marți, 27 Decembrie 2011, 20:10 »
teoria stringurilor e in trend

si teoria reintruparii e in trend ....de niste mii de ani  :D!
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #136 : Marți, 27 Decembrie 2011, 20:18 »
deci la anu pe vremea asta lumea va fii numai in amintire !!  8)  dar de fapt cine isi va aminti ?

Offline Sara

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 314
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #137 : Marți, 27 Decembrie 2011, 20:33 »
dar de fapt cine isi va aminti ?

aia care vor mai fi  :)!
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Caroline

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #138 : Marți, 27 Decembrie 2011, 22:16 »
"Eu"-ul isi va aminti! Nu e curios ca orice fiinta vie isi "aminteste" inca de la nastere toate instinctele pe care stramosii ei, "eu"-ul colectiv le-a invatat? M-am intrebat mereu care este substratul fizic al acestor "amintiri"? Genele - zic unii. Atunci, ce anume din noi isi aminteste despre o experienta din copilarie cand celulele noastre nu mai sunt fizic aceleasi nici de anul trecut pana acum?!...  ::)

Nu sunt off-topic...  ::) Asta era introducerea la ce preda Rudolf Steiner la conferintele sale din seria "Omul - hieroglifa a Cosmosului", cu aproape 100 de ani in urma. Dr. Biolog Petre Papacostea scrie despre Steiner, in zilele noastre: "Sinteza de amploare covarsitoare, prezentul ciclu de conferinte ofera cheia clarificarii unor probleme dintre cele mai importante, in fata carora efortul intelectual de abstractizare caracteristic diferitelor domenii stiintifice si curentelor filozofice actuale ramane neputincios. In intelegerea CORECTA a crestinismului se afla puntea care leaga conceptia despre lume a stiintelor naturii cu conceptia morala despre lume."

Deci:

"[...] Am spus deja ca exista o anumita miscare care se exprima prin faptul ca punctul echinoctial sau vernal (punctul de unde rasare Soarele primavara) se deplaseaza, ca el parcurge in intregime Zodiacul (constelatiile fixe) o data in 25.920 de ani. Ce fel de miscare este aceasta? Putem gasi in Om ceva care sa-i corespunda? [...] Este o miscare careia in interiorul Omului trebuie sa ii corespunda ceva care exista ca RELATIE intre fortele interioare de miscare si fortele modelatoare.*
Soarele se misca intr-un mod oarecare in relatie cu cerul stelelor fixe. Fortele de miscare interioare umane trebuie sa se modifice permanent, astfel incat ele sa se raporteze mereu altfel la ceea ce este la periferia omului.
Va amintiti ca la conferinta anterioara, v-am vorbit despre ceva remarcabil din timpul vechilor greci. V-am spus ca grecii aveau acelasi cuvant pentru galben si pentru verde, ca nu vedeau albastrul asa cum il vedem noi ca, de fapt, asa cum consemneaza scriitorii romani, ei se bazau pe patru culori: galben, rosu, negru si alb. Ei cantau culorile vii. Grecii nu vedeau cerul atat de albastru cum il vedem noi astazi; il vedeau mai intunecat. Acest lucru se poate sustine cu certitudine. Daca stiti ca de atunci constitutia ochiului uman s-a transformat atat de mult, puteti sa va ganditi si la alte transformari din organismul uman care se desfasoara, vizibil, la exterior, in intervale de timp foarte lungi. Aceste transformari au loc la periferie, dar trebuie sa fie legate de forte interioare de miscare, caci este de la sine inteles ca digestia sau organele nu pot actiona singure in acest sens.
Transformarile care au loc la exterior, la periferia Omului, corespund in timp acestei migratii a punctului echinoctial al Soarelui in Zodiac, asadar unui interval de 25.920 ani pamanteni. In acest interval se modifica neamul omenesc. Nu trebuie in niciun caz sa ne gandim ca acum 25.920 ani neamul omenesc era cum este acum. Chiar si numai cunoscand aceste relatii fizice este un nonsens absolut sa se vorbeasca de acele numere pe care le indica geologia actuala pentru dezvoltarea umanitatii**, deoarece nu putem include neamul omenesc decat in intervalul de 25.920 de ani** si acestui interval ii apartine si viitorul. [...]
Omul, asa cum este construit acum, de fortele periferice, de fortele miscarilor interioare, de fortele organelor si ale metabolismului, a incheiat etapa sa de dependenta fata de fortele exterioare si se poate smulge acutalmente din acest context, cu organizarea fizica terminata. Exact asa cum in somn-veghe, noi avem o imagine a zilei si a noptii, dar nu suntem obligati sa respectam ritmul lor intotdeauna, dormind ziua sau veghind noaptea, tot asa, omul este capabil si incepe sa se smulga din ritmul macrocosmosului in ceea ce priveste ritmul vietii sale de-acum inainte. Pe aceasta se bazeaza libertatea umana. [...]
La animale se manifesta o dependenta mult mai mare fata de macrocosmos decat la om.*** O veche intelepciune vorbea despre ceea ce corespunde fortelor modelatoare nu ca despre "Zodiacul uman", ci "Zodiacul animal". Aceste forte instinctuale exista ca premise, dar realizarea lor - corpul astral il are si animalul - apartin animalitatii. Dar in timp ce noi trecem dincolo de ele, devenind oameni, trebuie sa trecem peste Zodiac. Dincolo de Zodiac se afla acel lucru de care noi suntem dependenti intr-o masura mai mare decat depindem de tot ceea ce se afla dincoace, adica dincoace de cerul vizibil cu stele fixe. Aceasta este in esenta ceea ce corespunde Eu-lui nostru, al Oamenilor. Aici este partea prin care noi ne-am eliberat. [...]
Daca ne referim la lumea care se afla in fata noastra ca formatiune vizibila si temporala, la tot ce se intinde in spatiu, pana la stelele fixe si cuprindem toate acestea in relatia lor cu Omul, vedem ca in Om se mai intampla ceva, care se desfasoara in afara acestor lucruri exterioare, in afara corpului fizic sau astral. Acolo nu mai exista nicio necesitate naturala - aici se afla numai ceea ce este legat de natura noastra morala. In cuprinsul cerului stelelor fixe, nu ne putem desfasura lumea noastra morala, dar in masura in care o dezvoltam in noi, NOI o inscriem in macrocosmos, in afara Zodiacului. Tot ce facem ramane ca efect in lume. Ceea ce se intampla in noi, de la forta noastra modelatoare pana la metabolism, este rezultanta trecutului. Dar trecutul nu prejudiciaza in Cosmos intregul viitor, nu acel viitor care porneste de la Om prin actele sale morale.

* Nota: Codul genetic fost descoperit cu aproximativ o jumatate de secol mai tarziu, iar relatia genomului uman cu proteinele reglatoare, abia in secolul XXI.

** Din punct de vedere darwinist si geologic, se apreciaza ca Homo sapiens ssp. sapiens (omul actual) a aparut acum aproximativ 36.000 ani.

*** Un lucru banal pe care, de exemplu, copiii la scoala nu il constientizeaza este ca omul este singurul "animal" capabil sa-si creeze un microclimat specific - lumina si caldura artificiala, apa la conducta, hrana in permanenta etc. - relativ independent de mediul natural sau chiar total independent (in navetele spatiale). Omul mai este si singura specie capabila sa se imperecheaza in orice perioada a anului...  8)



Offline Sara

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 314
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #139 : Marți, 27 Decembrie 2011, 22:26 »
In scoala nu se constientizeaza multe si asta pentru  ca scoala nu se ocupa cu constientizarea, cu trezirea, cu dezvoltarea individului ci cu robotizarea lui. Dar cei ce activeaza in sistemul de invatamant si care totodata au acces informational si de o cu totul alta natura decat cel strict agreat de Ministerul Invatamentului si a lor programa limitata, pot deschide noi orizonturi elevilor lor. Numai profesori deschisi catre nou sa fie!
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Offline Sara

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 314
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #140 : Marți, 27 Decembrie 2011, 22:30 »
M-am intrebat mereu care este substratul fizic al acestor "amintiri"? Genele - zic unii. Atunci, ce anume din noi isi aminteste despre o experienta din copilarie cand celulele noastre nu mai sunt fizic aceleasi nici de anul trecut pana acum?!...  ::)

Sufletul...care este nemuritor, care inmagazineaza informatii din vieti intregi...
Sufletul nu e vizibil (pentru marea majoritate), nu are forma, nu e palpabil dar totusi retine informatie si genereza energie.
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Caroline

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #141 : Marți, 27 Decembrie 2011, 22:32 »
Invatamentului si a lor programa limitata, pot deschide noi orizonturi elevilor lor. Numai profesori deschisi catre nou sa fie!

Asta incerc si eu... la catedra!
Concluzia - in topicul de fata - era insa alta: puterea e in fiecare dintre noi. Sfarsitul lumii nu va veni decat atunci cand ultimul om va inceta sa creada in el insusi... deja am inceput: divinitati, prejudecati, prezicatori, ghicitori in zodii etc. Mie mi se pare totul mult mai simplu: hai sa nu mai murim de vii!  :)

daliana

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #142 : Marți, 27 Decembrie 2011, 23:46 »
Din confruntare celor doi mari fizicieni teoreticieni Hawking si Sussking cu privire la gaurile negre a rezultat  si ideea ca informatiile nu se pierd nici macar intr-o gaura neagra. Informatia se proiecteaza undeva la marginea universului pe o holograma.  Pe urma a aparut teoria M, ca universul s-ar afla intr-o membrana (care confirma teoria mea ;) ca universul nostru ar fi un graunte de polen de pe piciorusul unei albine din alta lume).
Apoi fizicienii au imbratisat teoria universurilor paralele , de mult aparuta in SF-uri                                               

Caroline

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #143 : Miercuri, 28 Decembrie 2011, 00:21 »
Pe urma a aparut teoria M, ca universul s-ar afla intr-o membrana (care confirma teoria mea ;) ca universul nostru ar fi un graunte de polen de pe piciorusul unei albine din alta lume).

Asta era teoria mea!!!  :o Cand ma pun astia de le minister sa predau celula si microscopul la a V-a (varsta la care nu exista notiunea de abstractizare si copii "cred" doar ce "vad"), incep asa: sa ne imaginam ca aceasta clasa este un musuroi de furnici... sau un fagure de miere... ii intreb cum vede albina o picatura de apa... si pe urma merg invers, de la mic la mare, de la fagure la stup, de la celule la tesuturi si de la Pamant la organism... ce ne mai jucam!  :D Ba le mai dau si tema de lucru pe urma - compunere cu tema "Picaturica de H2O si calatoria ei pe Pamant", ca sa vad daca au inteles ceva...  ;D

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #144 : Miercuri, 28 Decembrie 2011, 09:01 »
si vin cu teme in 3D! :D
nihil sine deo

silviu

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #145 : Miercuri, 28 Decembrie 2011, 15:46 »
Soarele va "muri"
Experţii susţin că soarele nu va străluci la nesfârşit, însă ultimele zile ale astrului vor fi peste cinci miliarde de ani, iar atunci, evenimentul va fi cu adevărat impresionant. Până atunci însă, specialiştii explică modul în care va arăta acest sfârşit, luând ca punct de reper alţi aştri.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #146 : Miercuri, 28 Decembrie 2011, 21:17 »
5 miliarde de ani , pfoai, m-am linistit, mai am ceva timp la dispozitie  ;D

Caroline

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #147 : Miercuri, 28 Decembrie 2011, 21:36 »
Eu, nu!!! Numai atunci o sa se schimbe ceva?!  ;D

julia

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #148 : Joi, 29 Decembrie 2011, 09:22 »
hai ca lumea incepe si se sfarseste in fiecare an de revelion

silviu

  • Vizitator
Re: 2012 - Sfarsitul lumii?
« Răspuns #149 : Vineri, 30 Decembrie 2011, 12:13 »