Singles Happy Travel. Club de socializare

Arhiva => Arhiva => Subiect creat de: admin din Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 20:11

Titlu: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 20:11
Un antropologist a propus unor copii dintr-un trib african un joc. A pus un cos plin de fructe langa un pom si le-a spus ca cine va ajunge primul va avea parte de toate fructele din el. I-a aliniat si a dat semnalul de start. Dar copiii, intelegandu-se din priviri s-au prins toti de maini si asa impreuna, au fugit catre cos. S-au bucurat cu totii de dulceata fructelor....Curios antropologul i-a intrebat de ce au fugit toti impreuna si au impartit in mod egal fructele din cos in loc sa concureze si unul sa se bucure doar el de tot ce era in cos?  Un copil a raspuns: "UBUNTU, cum poate fi unul fericit sau multumit, iar toti ceilalti sa fie tristi?"

UBUNTU in cultura Xhosa inseamna: "Eu exist pentru ca voi existati"

(http://i44.tinypic.com/2cojtvt.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 20:22
Vardzia "vechiul oras de piatra" din Giorgia.

Cei care ati fost in Tara Luanei ati putut admira schiturile rupestre din Alunis si Nucu. La o scara mult mai mare, undeva in sudul Georgiei, ascetii sihastri au sapat in Muntii Erusheti, pe malul stang al raului Mtkvari, la 30 km de Aspindza, o adevarata manastire in piatra. Cea mai mare parte din cioplire s-a facut in sec XII. Locul a fost abandonat pe vremea Imperiului Otoman, asta pana in sec XVI.
Pe pereti, in interior, sunt realizate niste picturi exceptionale pt perioada in care au fost realizate. Este un sit protejat UNESCO.

(http://i43.tinypic.com/i1act4.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 20:24
Stiiti ce este:

(http://i44.tinypic.com/2whgy1c.jpg)

...Sculptura in nisip!!! ???
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 20:29
Un oras care urmeaza pe lista excursiilor Singles Camp:

(http://i42.tinypic.com/2962fki.jpg)

Seamana mult ca asezare cu Porto, un oras pe care am ajuns sa-l iubesc...! Este vorba de Toledo.
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 07 Noiembrie 2013, 06:45
Cu siguranta ca ati vazut-o, este o planta cunoscuta, o gasiti in case, birouri, chiar si in gradini pe timpul verii. Se numeste Dieffenbachia si s-a dovedit a fi periculoasa, asta dupa ce o fetita a bagat in gura o bucatica de frunza. A ajuns pana la punctul de sufocare, doar o minune a salvat-o.

Planta provine din Ruanda, unde este comuna. Ei o numesc "Otrava mortii" si o considera extrem de periculoasa in special pentru copii. Poate sa omoare un copil dar si un adult in mai putin de 15 minute. Are de asemenea si o actiune iritanta, pericolul nu este deci doar la inghitire ci si la atingere. Daca va atingeti ochii dupa ce in prealabil ati intrat in contact cu planta, puteti avea iritatii grave.

Asa ca atentie, mai ales la copii!

(http://i41.tinypic.com/29atzcl.jpg)


Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 07 Noiembrie 2013, 06:55
Undeva la 30 km sud-vest de orasul Panjin China se afla o plaja cu totul diferita de ce ati vazut pana acum. Se numeste Plaja Rosie si isi datoreaza culoarea neobisnuita unei plante de mare care este este adusa de mare pe plaja caracterizata de un sol sarat alcalin. Planta incepe sa creasca in aprilie sau mai si ramane verde pe perioada intregii veri. Toamna isi schimba culoarea in rosu, dand si plajei nuanta respectiva. Este ca un imens covor rosu...Adevaratul "Red Carpet"... ;D Bineinteles ca este o zona protejata, totusi pt curiosi s-a lasat si o bucatica pe care turistii au acces...

(http://i40.tinypic.com/2itn2hf.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 07 Noiembrie 2013, 07:02
Si sa ramanem la rosu: Ne-am obisnuit ca bananele sunt la coacere galbene, dar trebuie sa stiti ca exista si banane rosii cunoscute si ca Red Dacca bananas. Sunt mai mici decat cele obisnuite, galbene, de asemenea mai usoare ca si consistenta dar mult mai dulci. Se cultiva in Asia si America de Sud. In America Centrala sunt chiar cele favorite...

(http://i39.tinypic.com/2j2eukm.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 07 Noiembrie 2013, 07:21
Uite ca exista si in Germania lucruri interesante! Cine zicea ca Germania este prea ordonata, prea aliniata pentru a oferi ceva senzational sau macar neobisnuit...s-a inselat! :)

Exista acolo un oras numit Bamberg, locat undeva in Franconia Superioara, amplasat pe malurile raului Regnitz aproape de confluenta acestuia cu Main. Este si el ca si Roma si Lisabona un oras "al celor sapte coline", doar ca aici au alte denumiri...nemtesti: Dealul Catedralei, Michaelsberg (Dealul lui Michael - se numeste la fel ca si satul de langa Sibiu despre care am scris aici un articol), Kaulberg/Obere Pfarre, Stefansberg, Jakobsberg, Dealul Altenburger si Abtsberg. De la nord la sud orasul este impartit in doua parti: una plana, pe malurile si de-a lungul Regnitz-ului si unde se afla si o multime de insule si partea mai inalta, de pe coline, despre care deja v-am vorbit. Interesanta si deosebita este zona de insule, multe din constructiile care se gasesc acolo sunt absolut ingenioase si neobisnuite.

(http://i43.tinypic.com/24pytn8.jpg)
Bamberg

(http://i42.tinypic.com/dpbsdl.jpg)
Vechea Primarie din Bamberg

(http://i39.tinypic.com/28b7g2u.jpg)
Cea mai cunoscuta: Canal Hause Bamberg
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 07 Noiembrie 2013, 07:35
Nu, nu este bazinul de la Hajduszobszlo, seamana mult dar este altceva: Pestera Flautului din Trestie Guilin, Guagxi, China. Este ca si Polovraci la noi, ca si Postojna la sloveni, St Michael's Cave in Gibraltar, o pestera produsa de actiunea apei la trecerea printr-un sol calcaros. Are o vechime de peste...180 milioane de ani...Probabil ca intotdeauna a fost admirata nu doar de 1200 de ani de cand se stie de ea...Oricum, cu siguranta pretuita de cei care o foloseau drept adapost acum mii si mii de ani...
Se numeste asa datorita unui tip de trestie din care se construiesc niste instrumente de suflat ce scot un sunet tare melodios...
Redescoperita  de niste trupe militare refugiate acolo, a fost pusa in valoare prin sute de lumini colorate...

(http://i44.tinypic.com/23k7wvm.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 08 Noiembrie 2013, 05:48
Cine altii puteau fi catalogati drept cei mai corecti, decat nordicii!  :) Ordinea, disciplina, educatia isi spun cuvantul in comportamentul lor...
Finlanda a fost desemnat ca cel mai cinstit si corect oras din lume The Reader’s Digest “Lost Wallet” Test. Probabil ca ati citi sau vazut deja la televizor asta: 12 portmoneuri au fost "plantate" pe strada si...11 au fost returnate! Si uite cum o tara mica, linistita, care pare ca nu vrea sa iasa din anonimat a facut inconjurul lumii prin exemplu lor de corectitudine.

Iata insa si clasamentul, in care ne regasim si pe noi, pe un onorabil zic eu, loc de mijloc...Oricum inaintea portghezilor, spaniolilor si surprinzator chiar cehilor:

1. Helsinki, Finlanda (11 din 12)

2. Mumbai, India (9 din 12)

3. Budapesta, Ungaria (8 din 12)

3. New York City, U.S.A. (8 din 12)

4. Moscova, Rusia (7 din 12)

4. Amsterdam, Olanda (7 din 12)

5. Berlin, Germania (6 din 12)

5. Ljubljana, Slovenia (6 din 12)

6. Londra, Anglia (5 din 12)

6. Varsovia, Polonia (5 din 12)

7. Bucuresti, Romania (4 din 12)

7. Rio de Janeiro, Brazilia (4 din 12)

7. Zurich, Elvetia (4 din 12)

8. Praga, Cehia (3 din 12)

9. Madrid, Spania (2 din 12)

10. Lisabona, Portugalia (1 din 12)

Helsinki, orasul castigator:

(http://i41.tinypic.com/fnwwmr.jpg)


Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 08 Noiembrie 2013, 06:02
(http://i40.tinypic.com/s46m47.jpg)

Imaginea nu a fost luata nici in Hawai, nici in Bora-Bora, nici in alt loc exotic...Este mult mai aproape de noi, poate multi ati trecut prin zona fara sa stiti ce loc frumos ati ratat...Uite de aceea postez si o harta, poate cine stie, cand mai ajungeti pe coasta adriatica a Italiei, la Pescara, o sa stiti ca la doar 30 km este ....Punta Torre, Costa dei Trabocchi, Rocca San Giovanni, pentru ca asa se numeste locul din fotografie.

(http://i41.tinypic.com/2qdmred.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 08 Noiembrie 2013, 06:12
Sarpele are 100 pana la 400 de vertebre, depinde de specie, fata de noi oamenii care avem doar 24 coaste si 33 vertebre. Numarul mare de vertebre da sarpelui acea flexibilitate pe care o cunoastem cu totii. Daca am avea si noi mai multe.... ::) De asemenea si structura osoasa a capului este foarte complexa, permitand inghitirea unei prazi mult mai mari decat ar parea ca o poate face...

(http://i42.tinypic.com/255nsb6.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 08 Noiembrie 2013, 06:21
Serra Verde Express este unul dintre cele mai faimoase trenuri ce circula in Brazilia. O calatorie costa 30 USD si dureaza in jur de 3 ore.

(http://i40.tinypic.com/x2w5cn.jpg)

Un scurt montaj de prezentare:

www.youtube.com/watch?v=3hu-L1IlozU (http://www.youtube.com/watch?v=3hu-L1IlozU#)

Si site-ul oficial:

http://serraverdeexpress.com.br/en/ (http://serraverdeexpress.com.br/en/)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 07:22
Sunt locuri in care nu stii unde incepe cerul si unde se termina. Iar cand cerul coboara si sa rezeama pe apa, efectul de contopire intre cele doua este de-a dreptul extraordinar...Oare pestii inoata pe cer?

(http://i42.tinypic.com/2rxfzwg.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 07:44
Multi conducatori antici au visat si au dorit sa lege Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee. Unii s-au temut insa de inundatii pentru ca nu au stiut ce efect poate avea jonctiunea apelor celor doua mari. Altora le-a fost teama ca o sa piarda din importanta comerciala. Le-au lipsit evident si mijloacele pentru a realiza o taietura in stanca pe o lungime de 6 km. Totusi unul dintre conducatorii romani cunoscuti pentru megalomania si nebunia lui, a incercat...A fost Nero, care a dus acolo cateva mii de prizonieri evrei sa inceapa excavatia...Fara prea mari rezultate bineinteles... Tarziu in 1881 grecii si-au luat inima in dinti si au inceput sa sape. Si au tot sapat 12 ani..pana cand in 1893 canalul a fost finalizat. A scurtat cu 400 km ruta ambarcatiunilor usoare si asta nu e putin...Peste 11.000 de vase folosesc Canalul Corint. Are o latime de 21 de metri si o adancime minima de 8 m si asa cum spuneam nu poate fi strabatut de vase de capacitate mai mare...

(http://i44.tinypic.com/rc8s5j.jpg)Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 07:53
Tara Luanei este cunoscuta nu doar datorita salasurilor rupestre sapate de asceti in stanca ci si datorita "babelor" sau trovantilor cum numesc unii formatiunile care se gasesc in Muntii Buzaului. Explicatia mea, nu stiu insa daca ea si coincide cu a specialistilor este ca zona, fiind un fund de mare (cochilile de scoici, pietrele ce poarta amprenta unor vietuitoare marine stau marturie ca locul a fost odata un paradis al pestilor...) a fost puternic erodata de curentii de la fundul apei. Sau poate a fost chiar o zona litorala, actiunea valurilor putand de asemenea sa modeleze atat de ciudat stancile. Mi s-a intarit aceasta parere cand am vazut imaginile unei plaje din Canada si unde stancile sunt modelate aproximativ in acealasi fel. Evident la alta scara....Fara a dilua din farmecul si legenda "babelor" din Tara Luanei spun ca mai degraba acolo este mana naturii, mai putin cred ca a omului sau a...altcuiva. ???

(http://i44.tinypic.com/qoevc9.jpg)
Fundy Bay, Canada
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Duminică, 10 Noiembrie 2013, 07:41
Azi de dimineata aveam o remarca apropo de poza postata de wonderland in "Un gand bun de dimineata", apreciind fantezia si imaginatia unora. Mi-ar placea mult sa am macar cu un strop mai multa "betie" a mintii... ;D Uitati-va si la acesta ce a putut sa faca:

(http://i43.tinypic.com/11t8s5f.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Duminică, 10 Noiembrie 2013, 07:48
Imaginea de jos surprinde o asa numita "tornada de foc" un fenomen care apare in situatia unei zile caniculare, cand aerul fierbinte se misca in vartej. Rotatia este tot mai mare astfel incat produce o flama de pana la 100 m inaltime. Flacara nu tine mult, arde pret de cateva minute, dar daca intalneste in cale ceva inflamabil poate produce pagube mari...

(http://i40.tinypic.com/15x64xu.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Duminică, 10 Noiembrie 2013, 07:58
Orasul Kowloon, isi traieste ultimele clipe. A devenit un oras fantoma, asta dupa ce devenise un loc suprapopulat si periculos, datorita violentelor. Initial a fost un oras - cazarma in care marea majoritate a locuitorilor era militara, dupa al doilea razboi insa a ajuns un loc in care s-au imbulzit si ingramadit claie peste gramada, o multime de refugiati. Nici Marea Britanie, nici China nu au vrut sa se ocupe de aceasta zona, asa ca scapat cu totul de sub control, orasul a fost declarat ca si insalubru, anarhic si in afara controlului. Asa ca autoritatile vor sa scape de el cat mai urgen posibil...

(http://i40.tinypic.com/16krwcl.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Luni, 11 Noiembrie 2013, 06:52
Am vazut locul acesta de nenumarate ori. Am o multime de amintiri despre Schoenbrunn  si despre oamenii cu care am fost acolo. Asa ca mi-e tare drag si l-as revedea oricand cu toata placerea, fara sa ma plictisesc sau sa-mi devina prea cunoscut si monoton. Mereu descopar ceva nou si asta imi produce cate o mica bucurie...

Raman la parerea ca dinastia habsburgilor a fost cea care a influentat decisiv cultura central si vest europeana si ca intr-o anumita masura ei au fost cei care au facut  diferenta intre aceasta zona  si restul Europei. Educatia, predilectia pentru frumos, dragostea lor pentru arta au fost cele care au determinat construirea, decorarea, ambientarea unor edificii, perle arhitecturale.

Palatul Schoenbrunn este nestematul de pe coroana imperiala. Frumos si Hofburgul, dar nu are armonia palatului de vara. Din pacate acolo echilibrul arhitectural a fost un pic alterat (asta este punctul meu de vedere...nu dati cu pietre! ::)) de prea multe adaugiri, care au dus la spargerea echilibrului. Daca ar fi fost o cladire moderna ok, chiar se impune un pic de asimetrie, un pic de uscheala.. :).dar unei cladiri clasice, parca ii sta mai bine balantata...

Un loc din acesta, amenajat de la interioare pana la gradini intr-un mod mai mult decat aristocratic, iti da parca starea aceea de apartenenta la elita. Intrat in intimitatea imperiala, traversandu-i camerele, strabatandu-i parcul si gradinile ai senzatia ca apartii pentru cateva ore acelei lumi, despre care doar ai citit sau ai vazut filme...

Nu stiu daca exista loc mai potrivit pentru concerte de vara, decat acest minunat palat si gradinile sale. Anul acesta, in 2013, pe 30 mai, in fata a 15.000 de oameni, orchestra filarmonicii din Viena, sub bagheta lui Lorin Mazeel, a tinut un concert fantastic. Vocea solistului tenor Michael Schade, a incantat multimea de oameni stransi sa celebreze bicentenarul a doi giganti ai muzicii clasice:
Giuseppe Verdi and Richard Wagner.

(http://i41.tinypic.com/2e1hzpy.jpg)
Summer Night Concert 2013
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Luni, 11 Noiembrie 2013, 07:19
Mai vorbeam pe aici despre ingeniozitate. Uitati un "altul" cata fantezie pe capul lui!  :uglystupid2: Tom Davies din Noua Zeelanda si-a construit o barca doar din pet-uri.... I-o fi venit ideea dupa ce a vizitat Romania si a vazut cat de gratios plutesc la noi plasticurile astea pe rauri si lacuri... ::)

(http://i44.tinypic.com/2vmh7v8.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Luni, 11 Noiembrie 2013, 07:23
Meduzele sunt inofensive si mici...Nu intotdeauna! Va spun din experienta: acum vreo 15 ani am fost "urzicat" pe gat de o meduza din aceea mov care traieste in Mediterana si cu greu am ajuns la mal...Apoi toata vacanta mi-am petrecut-o cu fular la gat... :-[ Si erau 35 de grade...Asa ca nu le considerati doar o bucata de gelatina inofensiva...

Am gasit o fotografie care arata cat de mare creste o meduza...:

(http://i44.tinypic.com/2daakpc.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Luni, 11 Noiembrie 2013, 18:45
Destul de greu sa ai o sedinta de shooting la urs....Se pare ca nu intotdeauna este de acord cu pozitia in care e pus sa pozeze...Ba ca profilul nu il avantajeaza ca i se vede botul, ba ca din fata i se vede burta, din spate ciotul de coada...Si uite asa reusesti sa-l infurii pe urs....Tare m-a distrat ipostaza din "Behind de scene. National Georgrafic". Nu insa si pe "alergati"...

(http://i40.tinypic.com/2j4q34l.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 06:43
Daca nu ati vazut niciodata cum arata baobabii, iata o alee intreaga cu astfel de copaci. In Madagascar.

(http://i41.tinypic.com/122yz5j.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 06:46
Nu, nu, poza nu este facuta in China... :o Este Zurich... :)

(http://i40.tinypic.com/2najhq1.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 06:49
Unul dintre hotelurile cele mai avangardiste dar si exclusiviste: Zwembalkons din Mumbai. Fiecare camera are propria piscina...

(http://i40.tinypic.com/2ccwjsj.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 06:55
Sa ramanem tot la hoteluri, dar in total alta parte a lumii: Hotelul Kakslauttanen este situat intr-o zona permanent inzapezita din nordul Finlandei, numita Saariselka. Este foarte aproape de Cercul Polar...Ingenioasele cabine sunt construite din gheata si au transparenta necesara admirarii Aureolei Boreale. Asa ca daca va ganditi vreodata la ceva romantic, sa aveti si locul asta in vedere...

(http://i42.tinypic.com/dww0up.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 09:16
Aescher Hotel, Appenzellerland, Switzerland
(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1456684_551935651559577_58196538_n.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: gabi_nico din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 10:23
Buna!
Ce frumos! Dar cu piscina la etaj, nu m-as incumeta  :blush:
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 11:49
dar pe acoperiș, cum ar fi, gabi_nico? :faint:
(http://favimages.com/wp-content/uploads/2012/03/unique-pool-hotel-roof-people-great-view-swimming.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: gabi_nico din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 17:30
sa fie tot de sticla? Cred ca privelistea frumoasa, dar de la maaare departare de margine  :-[
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Marţi, 12 Noiembrie 2013, 19:33
nu stiu ce să zic gabi_nico, am impresia că e cu.... nimic. văd că cineva se tine cu brațele peste marginea piscinei. brrrrrr. nici nu mă pot uita :faint:
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 13 Noiembrie 2013, 04:55
Un astfel de "balcon piscina" exista in Austria, la Kaprun. Am fost de doua ori la complexul Tauern SPA si ne uitam cum se balaceau "in balconul" hotelului cei cazati acolo...

(http://i43.tinypic.com/jrqp89.jpg)

Si un link catre hotel, daca doriti sa vedeti mai multe imagini: http://www.tauernspakaprun.com/en/hotel/hotelspa (http://www.tauernspakaprun.com/en/hotel/hotelspa)
Deja imi pare rau ca nu mai ajung in Austria anul viitor...Era una dintre excursiile care imi placeau tare, tare mult....
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 13 Noiembrie 2013, 05:07
Cand eram copil citeam destul de multa fictiune, imi antrenam cred fantezia....Oricum cand ma jucam cu bete infipte in cutii de carton, vazusem eu ca asa se comunica in "Planeta Gigantilor" nici nu visam sa pot vorbi cu cineva din varful muntelui....Si sa-l mai si vad...
Mai scriam eu pe aici, ca m-am simtit atras de ideea de falanster, de comunitate mica, de initimitatea unui grup, care produce si pune in comun. Sunt un pic tribal oare??? Vedeam si citeam de tot felul de nazbatii, statii planetare, unde lumea statea sub o cupola cu atmosfera controlata, cultiva un fel alge pe care le consumau ca singura optiune de hrana...Si uite ca incet incet ce citeam atunci se intampla. Nu chiar asa, dar oricum extraordinar...

S.A.F.F.E Sustainable este un proiect care reprezinta primul pas pentru o "insula" de supravietuire izolata: capabila sa adaposteasca, sa produca hrana, energie, da posibilitatea de educatie...

(http://i44.tinypic.com/2con1wk.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Miercuri, 13 Noiembrie 2013, 05:12
Doua orase "insulare", minunate, :

Venetia: (http://i39.tinypic.com/ztw6br.jpg)

Berna: (http://i41.tinypic.com/adnrt5.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: gabi_nico din Miercuri, 13 Noiembrie 2013, 10:03
nu stiu ce să zic gabi_nico, am impresia că e cu.... nimic. văd că cineva se tine cu brațele peste marginea piscinei. brrrrrr. nici nu mă pot uita :faint:Nici eu!!! :o
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 14 Noiembrie 2013, 06:45
Tot la capitolul piscine de hotel...Mai postez o fotografie:

(http://i44.tinypic.com/ta0gwh.jpg)

Piscina se afla la etajul 24 al unui hotel Holiday Inn (unul dintre lanturile mele preferate). Din China. Piscina are cca 25 m lungime, 7 latime si aproape 2 m adancime. Este deschisa celor din hotel, dar si unui numar limitat de membrii al clubului de sanatate.

Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 14 Noiembrie 2013, 06:51
Ce lucruri remarcabile pot fi facute cu munca si...multa rabdare. Poate rezultatul muncii tale se va vedea peste multi ani, sau poate doar urmasii tai o sa se poata bucura de el. Ma gandeam de multe ori la cate o cladire din aceea imensa construita in antichitate sau ev mediu cand cate 6-7 generatii de aarhitecti lucrau la ea pana sa o finalizeze. Cam ce satisfactie trebuie sa ai cand faci ceva a de a carei finalitate nu o sa te poti bucura?  ???

Ma uit si la poza asta de mai jos, cat timp a trebuit condusa iedera pentru a da forma si consistenta, calutului? Nu stiu daca totul s-a petrecut intr-o viata de om...

(http://i40.tinypic.com/rm4bbn.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 14 Noiembrie 2013, 08:41
Privind cum serpuieste scara asta prin ceata, mi-am adus aminte de senzatia de carare de creasta....

(http://i43.tinypic.com/2ir7jao.jpg)

Imaginea este luata in Insula Oahu, Hawaii
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 14 Noiembrie 2013, 08:45
Un exercitiu pentru cei care au vertij...Asa se scapa de raul de inaltime... ;D

(http://i42.tinypic.com/1zyvktv.jpg)
Yosemite National Park, California, USA
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Joi, 14 Noiembrie 2013, 08:49
Privind ceea ce picteaza "omul" acolo, iti vine sa crezi, ca acum, acum vine apa peste el...

(http://i44.tinypic.com/2jg00w9.jpg)

Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: gabi_nico din Joi, 14 Noiembrie 2013, 12:39
Chiar este pictura? Super arata!
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 07:09
Jabuticaba sau arborele "strugure" este originar din Brazilia. Mai exista specii inrudite cu acest arbore in celelalte tari din America de Sud, dar jabuticaba traieste doar in statele Minas Gerais si Săo Paulo, in sud-estul Braziliei. Fructele, a caror pulpa este inchisa la culoare, spre negru chiar, se consuma atat fresh cat si conservate si prelucrate: gemuri, dulceturi si chiar vin.

(http://i44.tinypic.com/2cyfn6q.jpg)

(http://i39.tinypic.com/24o4me0.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 07:19
"Plaja ascunsa" Insulele Marieta din Mexic.

(http://i42.tinypic.com/biku51.jpg)

Este considerat unul dintre cele mai idilice locuri din lume. Apa de cristal, plaja cu nisip fin...un adevarat paradis. Curios este cum s-a format...pt ca nu este ceva 100% natural. Prin 1900 insula era folosita ca poligon militar, asta pentru ca nu era locuita si practic exercitiile soldatilor nu deranjau pe nimeni. S-a tras, s-a mitraliat, s-a tras cu tunul, chiar s-a bombardat. Si uite ca nu au rezultat distrugeri iar locul nu a ajuns unul degradat...Caderea boltii, a creat un spatiu extraordinar de pitoresc...Doar ca pentru a ajunge acolo ai de inotat un pic... :)

(http://i39.tinypic.com/b541ue.jpg)

Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 07:26
Si tot un loc deosebit...grozav de'o baie...hmmm, cand vine oare iar vara?  ::)

(http://i41.tinypic.com/280td34.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 07:27
Un nou stil de surf...

(http://i43.tinypic.com/vsdqmu.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 19:10
apropo de creativitatea unora ;D
Crazy but funny activities in desert
(http://2.bp.blogspot.com/-LRKQBBMdxtk/UiNj8_47l3I/AAAAAAAAB70/eYKa0kYyWs8/s640/Crazy+but+Funny+Activities+in+Desert.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 22:06
Mi se pare mie, sau camila aia tare'i mandra... ::) ;D ;D
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: frezya din Vineri, 15 Noiembrie 2013, 22:15
La ce priveliste le arata celor opt, nu poate fi decat mandra.Mi-e dor si mie sa revad desertul...
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013, 04:41
Cam asa se trece strada in Bangladesh:  ;D ;D ;D

(http://i43.tinypic.com/wbv2hd.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013, 04:51
Cel mai inalt punct din Europa: Chamonix - Mont Blanc, Franta

(http://i41.tinypic.com/53ajc6.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013, 04:57
Fort Caroll este o insula artificiala, undeva la sud de Baltimore, Maryland. La mijlocul sec XIX locul a fost construit avand o destinatie strategica, militara. In 1921 armata a abandonat fortul, iar in 1958 insula a fost cumparata pt suma de 10.000 USD de catre un investitor. Planuia sa construiasca acolo un casino, dar a realizat ca l-ar fi costat enorm...Asa ca zona a ramas parasita si acum doar pasarile si ceva animale mai populeaza cei 4 acrii.

(http://i43.tinypic.com/287nrpd.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: admin din Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013, 05:05
Si daca suntem la capitolul insule neobisnuite: in Marea Inland a Japoniei, exista o insula, Okunoshima, care este cunoascuta pt excesul de...iepuri care traiesc acolo. Animalutele nu sunt native, el provin de la laboratoarele de cercetare chimica de pe insula. In al doilea razboi mondial, aliatii au cucerit insula, au dezafectat laboratoarele si au dat drumul animalelor de cercetare de acolo. Populatia de urecheate a crescut vertiginos incepand cu 1988, cand pe insula s-a deschis un muzeu al armelor chimice. Turistii sositi pe insula au gasit niste iepuri tare prietenosi si "rasafatandu-i" cu mancare, numarul lor a tot crescut...

(http://i41.tinypic.com/9ht2x0.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013, 07:24
tuneluri în Taiwan (sau în Thailanda - nu se puteau hotărî, acolo de unde am luat poza :crazy2:). Dar mi-a plăcut că sunt...integrate în peisaj, fără să distrugă total pădurea :)
(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1466129_554159151337227_23025071_n.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013, 10:51
cică această femeie a fost arestată pentru indecența de a purta un costum de baie mulat. În 1907.
(http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/01/5273c675c7b855ff56a6884e/978x0.jpg)

găsiți și alte lucruri interesante,  multe dramatice, altele amuzante, în galeria de aici : http://adevarul.ro/cultura/istorie/40-fotografii-obligatoriu-vazut-scris-istoria-7_5273b2a3c7b855ff56a62654/2_5273c675c7b855ff56a6884e.html (http://adevarul.ro/cultura/istorie/40-fotografii-obligatoriu-vazut-scris-istoria-7_5273b2a3c7b855ff56a62654/2_5273c675c7b855ff56a6884e.html)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Duminică, 17 Noiembrie 2013, 07:00
iată o piscină la parter, pentru cei care au rău de înălțime  ;D
(https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1460968_554834521269690_501080693_n.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: almi_gabi din Duminică, 24 Noiembrie 2013, 09:00
Cum arată Antarctida de sub gheaţă ?


Sub platoşa de gheaţă care acoperă Antarctica, se ascunde un relief rămas în mare parte necunoscut până de curând. Recent însă, a fost realizată, cu ajutorul unor tehnici speciale, cea mai detaliată hartă a Antarcticii.
Harta digitală, numită Bedmap2, a fost creată de British Antarctic Survey, pe baza datelor adunate timp de mai multe decenii. N.A.S.A. a contribuit la proiect furnizând date colectate de sateliţii săi ICESat, şi de vehicule aeriene specializate, care au măsurat timp de mai mulţi ani, variaţiile grosimii stratului de gheaţă din calota glaciară, banchiză şi gheţarii antarctici, în cadrul programului IceBridge.
Cu ajutorul acestor informaţii, a fost creată cea mai detaliată hartă a continentului sudic: cercetătorii au decojit digital Antarctica de stratul de gheaţă care o acoperă şi au dezvăluit astfel relieful terenului de dedesubt.

http://youtu.be/usDzh7l5HZw (http://youtu.be/usDzh7l5HZw)

Studiind aceste caracteristici, oamenii de ştiinţă pot înţelege mai bine modul în care Antarctica reacţionează la schimbările climatice. Gheaţa Antarcticii nu este imobilă, ci curge neîncetat spre ocean. Cunoscând relieful terenului de sub ea şi grosimea gheţii, specialiştii pot simula pe computer aceste mişcări şi pot astfel prezice schimbările ce vor avea lor în viitor, ca răspuns la modificarea condiţiilor de mediu.Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: silviu din Luni, 25 Noiembrie 2013, 11:51
Imagini spectaculoase: Cea mai puternică explozie de raze gamma din istoria astronomiei (http://www.realitatea.net/imagini-spectaculoase-cea-mai-puternica-explozie-de-raze-gamma-din-istoria-astronomiei_1324355.html)
Exploziile de raze gamma sunt cele mai luminoase explozii din univers. Se crede ca au loc atunci cand nucleul unei stele masive ramane fara combustibil nuclear, se prabuseste sub propria greutate si formeaza o gaura neagra. Din gaura neagra ies jeturi de particule care trec prin stea si erup in spatiu cu o viteza apropiata de cea a luminii.

pfuuuu...cu gaura neagra nu te pui, nene! :faint:
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Joi, 28 Noiembrie 2013, 07:50
altă piscină. ce să fac, dacă îmi ies în cale :whistle:
(https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1476187_561470323939443_2065385269_n.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Joi, 28 Noiembrie 2013, 07:54
Încearcă cineva?
(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1426454_561470510606091_1352216621_n.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: almi_gabi din Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 11:31
Cele mai mari 10 mall-uri din lume

1.Siam Paragon

(http://i43.tinypic.com/14ty1f.jpg)

Siam Paragon este situat în frumosul oras Bangkok, Thailanda. Mall-ul are o varietate de magazine de specialitate si restaurante, un multiplex pentru film, un imens acvariu, o galerie de arta Thai, o sala de concerte de opera şi multe altele. Exista, de asemenea, un centru de karaoke si o pista de bowling pentru copii mai mari si adulti. Este o experienta plina de distractie sa calatoresti prin mall o zi întreaga si sa te bucuri de tot ce descoperi.

2. Berjaya Times Square

(http://i43.tinypic.com/v5fwc8.jpg)

Un mall situat in Kuala Lumpur, gazduit de Berjaya Times Square, care cuprinde hoteluri de cinci stele precum si un condominiu. Mall-ul are 65 de tarabe cu mancare, mai mult de o mie de magazine retail si diverse alte atractii. Acolo se afla faimosul Berjaya Times Square Theme Park, cel mai mare parc tematic din Asia si primul cinematograf IMAX 2D&3D.

3. Istanbul Cevahir


(http://i44.tinypic.com/nv8dhv.jpg)

Un mall de 3.47 milioane metri patrati, situat in Istanbul, Turcia, cu mai multe opţiuni de cumparaturi si divertisment pentru vizitatori. Mall-ul a fost deschis în 2005. Mall-ul gazduieşte mai mult de 343 de magazine de retail, 34 de restaurante fast-food si 14 cele mai exclusiviste restaurante. Istanbul Cevahir are si 12 cinematografe, bowling, roller coaster si multe altele.

4. SM Megamall

(http://i41.tinypic.com/2lxb894.jpg)

SM Megamall a fost deschis in 1991, in orasul Metro Manila si este declarat a fi unul din cele mai mari mall-uri din Filipine. Mall-ul consta din 2 cladiri, A&B, în care A găzduieşte un cinematograf, Regatul Jucăriilor şi un atrium de concerte in mall, iar B diverse magazine de retail. Podul care conectează cele două cladiri este plin de restaurante.

5. West Edmonton Mall

(http://i39.tinypic.com/2s8h6dj.jpg)

West Edmonton Mall, situat în oraşul Edmonton, a fost cel mai mare mall pană in 2004 si este în continuare cel mai mare mall din America. Mall-ul gazduieşte aproximativ 800 de magazine şi alte servicii, alaturi de cel mai mare parc de distractii de interior. Acesta are si cel mai mare parc acvatic de interior si un palat de gheata. Tot aici se gasesc si bowling si cinematografe.

6. Dubai Mall

(http://i44.tinypic.com/30k4tmu.jpg)

Dubai Mall, situat in complexul Dubai Downtown este considerat ca fiind cea mai inalta structura construită de om, făcându-l astfel cel mai mare mall din lume, pe baza spaţiului acestuia. Mall-ul are mai mult de 1200 de magazine, un patinoar, cel mai mare magazin de dulciuri din lume, un hotel de lux de 5 stele, 120 de restaurante si cafenele, 22 de ecrane pentru filme si multe altele pentru toti vizitatorii săi.

7. SM Mall din Asia

(http://i42.tinypic.com/k00ih.jpg)

SM Mall din Asia este situat in Bay City, Filipine, si a fost deschis in 2006. Acesta ofera activitati pentru copii mai mari şi adulţi, cum ar fi hochei pe gheata, patinaj, patinaj pe gheaţă şi mult mai mult. Mall-ul este format din 4 clădiri, interconectate cu alei separate. Mall-ul are şi un tramvai de 20 de locuri, care te duce în jurul mall-ului. Una din cele mai importante atractii ale mall-ului este cinematograful IMAX, care are unul din cele mai mari ecrane 3D din lume.

8. CentralWorld

(http://i42.tinypic.com/1zn8p55.jpg)

Mall-ul CentralWorld a fost deschis in 1990. Este un mall de 8 etaje, considerat ca fiind cel mai mare din Bangkok. CentralWorld este numai pentru thailandezii din clasa de mjloc si marketingul acestuia a fost realizat tinand cont de acest grup tinta. Mall-ul are restaurante, fast-food-uri, magazine de imbracaminte si cosmetice si un patinoar de interior.

9. Golden Resources Mall

(http://i40.tinypic.com/2j6adu0.jpg)

Cu mai mult de 6 milioane de picioare patrate spatiu, Golden Resources Mall a fost considerat ca fiind cel mai mare shopping mall din lume înainte de 2005, fiind situat în afara oraşului Beijing.

10. New South China Mall

(http://i42.tinypic.com/23vf5sx.jpg)

Mall-ul New South China Mall, situat in oraşul Dongguan din China are mai mult de 6,46 milioane de picioare patrate si este declarat a fi cel mai mare mall din intreaga lume, pe baza suprafetei inchiriabile brute. Mall-ul are sapte zone ce au ca modele orase internationale, precum si o copie a Arcului de Triumf si un canal cu gondole. Exista, de easemenea, un roller coaster interior si exterior. Mall-ul are de toate, mai puţin clienţii aşteptati. Astfel, mall-ul a fost poreclit „mall-ul fantoma” al lumii.
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: silviu din Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 12:11
imi plac mall-urile. contin pitzipoance :giggle:
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: Ana Maria din Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 22:13
Hmm... ceva interesant... despre cum se te incalzesti iarna cu doar 2 lei pe zi...  ???  :)

Articolul este aici: http://www.oradesibiu.ro/2013/11/uita-de-centrala-cum-sa-te-incalzesti-iarna-cu-2-lei-pe-zi-salvand-planeta/ (http://www.oradesibiu.ro/2013/11/uita-de-centrala-cum-sa-te-incalzesti-iarna-cu-2-lei-pe-zi-salvand-planeta/)

Si un filmulet explicativ: heating your home office for 8 pence a day- Potheadforkandle- www.keepturningleft.co.uk (http://www.youtube.com/watch?v=brHqBcZqNzE#ws)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Marţi, 03 Decembrie 2013, 07:30
Machu Pichu, Peru
Pe aici coboram sau  ne rostogolim?

(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1475898_564490790304063_186452114_n.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Miercuri, 04 Decembrie 2013, 07:11
O casă de 180 euro. Foarte tare. Mie mi-ar ajunge  :)
(http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/15786/11720338/4/casa-m.jpg?width=630)
găsiți imagini din interior aici
http://www.gandul.info/magazin/cum-arata-casa-de-180-de-euro-galerie-foto-11720338 (http://www.gandul.info/magazin/cum-arata-casa-de-180-de-euro-galerie-foto-11720338)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: almi_gabi din Miercuri, 04 Decembrie 2013, 12:48
o casuta pentru hobbiti  :) sau cel putin asa imi pare mie ( cred ca am vazut prea multe filme !!!  :giggle: ) dar totodata seamana si cu casele vechi din satele noastre facute din chirpici
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: almi_gabi din Vineri, 06 Decembrie 2013, 09:51
Accidente care au dus la descoperiri stiintifice


* Inginerul Percy Spencer a fost cel care a descoperit ca mancarea poate fi incalzita la microunde. Insa, in realitate, el studia cu totul si cu totul altceva. Angajat la Raytheon (o companie americana din industria aerospatiala si a apararii), Spencer realiza o cercetare asupra radarelor cand a observat ca in prezenta unui astfel de dispozitiv i s-a topit un baton cu ciocolata pe care il tinea in buzunar. Cand a realizat ca este posibil ca microundele sa fie vinovate pentru fenomen, Spencer a repetat experimentul cu porumb de floricele si ulterior cu un ou care i-a explodat in maini. Gratie acestei descoperii, in 1945 a luat nastere cuptorul cu microunde.

* Acidyl lisergic dietilamid (in engleza Lysergic acid diethylamide), cunoscut mai curand sub numele de LSD, nu a fost descoperit accidental. Insa efectele lui, da.
Cand chimistul elvetian Albert Hofmann a inceput sa lucreze pentru laboratoarele Sandoz in 1929, misiunea lui a fost aceea de a studia compusii derivati dintr-o ciuperca din genul Claviceps. Examinand si evaluand proprietatile acestor compusi pentru a decide eventuala lor utilizare in medicina, el a produs un derivat numit LSD-25. Totusi, alti oameni de stiinta ai timpului nu gasesc ca acest compus ar avea ceva special, iar Hofmann isi abandoneaza proiectul.
Cinci ani mai tarziu, omul de stiinta se decide sa mai arunce o privire asupra produsului, in speranta ca va descoperi proprietati unice ale acestuia. In timp ce tocmai il producea, in 1943, Hofmann a declarat ca a fost „intrerupt din lucru de senzatii ciudate”.  Din greseala, in timpul procesului de producere a LSD-ului, el ingerase substantele care ii dadeau tocmai aceste senzatii ciudate. Dupa ce a ajuns acasa si s-a intins pe pat, Hofmann a perceput „imagini fantastice” si forme „caleidoscopice”. Asa a fost descoperit efectul unuia dintre cele mai puternice droguri psihedelice.

* In 1964, Stephanie Kwolek era responsabila pentru crearea unei noi fibre usoare dar rezistente din care sa se poata confectiona pneuri. Pentru aceasta sarcina, Kwolek lucra cu polimeri care aveau potentialul de a fi utilizati pentru uz comercial. In mare, sarcina ei era de a amesteca solutii pentru a le determina reactiile si apoi asezarea solutiilor intr-o filiera (Piesa de metal cilindrica, avand fundul prevazut cu orificii, prin care se trage in fire solutia de matase artificiala sau de fibre textile obtinuta pe cale chimica). In una din zile, ea a amestecat un solvent pentru a dizolva un polimer, iar rezultatul a fost un amestec neasteptat care s-a separat in doua straturi cu doua caracteristici diferite: un strat era curat si galben, iar celalalt era tulbure, stralucitor si subtire. Cand Kwolek a creat fibre din acest material a constat ca ele erau foarte rezistente, dar si usoare comparativ cu restul de pana atunci. Zece ani mai tarziu, descoperirea poarta numele de KevlarŽ, un material de cinci ori mai rezistent ca otelul, folosit pentru vestele antiglont.

* In anii 1900, elvetianul Jacques Brandenberger este inspirat de un client al unui restaurant care a varsat vin pe fata de masa si a inceput sa se concentreze asupra formarii unui invelis impermeabil care sa se aplice pe materialele textile. De-a lungul timpului a realizat cercetari cu o multitudine de materiale. In cele din urma a aplicat vascoza lichida pe material textil. Experimentul a esuat, in sensul ca materialul a devenit prea rigid si totodata fragil. Cu toate acestea, Brandenberger a notat ca invelisul se cojea ca o pelicula transparenta care ar putea avea alte aplicatii. Asadar, cercetatorul incepe sa se concentreze asupra unui nou proiect legat de aceste pelicule si in 1908 creaza o masina care produce foi de vascoza transparenta numite celofan.

* Poate parea amuzant, insa sticla securizata a fost inspirata de neindemanarea unui cercetator care a daramat un pahar Berzelius de pe un raft. Cand a observat ca recipientul desi spart nu s-a imprastiat in zeci de cioburi pe podea, cercetatorul a analizat mai atent paharul. Astfel el si-a a dat seama ca recipientul nu fusese spalat bine si prin urmare plasticul pe care il continuse candva a captusit paharul pe interior si l-a impiedicat sa se imprastie cand a fost spart.
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Duminică, 15 Decembrie 2013, 09:13
Brazi de Crăciun cum nu mi-ar fi trecut prin minte :D
Bine, nici n-aș fi avut atâtea sticle de bere, ca într-una dintre idei.
În rest, nimic imposibil de realizat:)

http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/10/DIY-christmas-trees-28.jpg (http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/10/DIY-christmas-trees-28.jpg)
(http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/10/christmas-tree.jpg)

(http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/10/Book-Christmas-Tree1.jpg)

(http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/10/DIY-christmas-trees-28.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: almi_gabi din Vineri, 20 Decembrie 2013, 14:10
Cuvintele incrucisate implinesc in aceasta luna 100 de ani de existenta

Avand ideea de a include casute negre intr-un patrat, un violonist american de origine britanic, Arthur Wynne, poate fi considerat ca fiind adevaratul inventator al cuvintelor incrucisate. El a propus prima lui grila in Germania, fara a avea insa succes. Pe 21 decembrie 1913, Arthur Wynne a publicat-o in ziarul american New York World (in suplimentul acestuia, intitulat Fun), insa fara acele patrate negre, pe care le-a introdus mai tarziu. Succesul a venit imediat. La inceput, in Anglia (Morley Adams, in 1924, in Sunday Express - unde a infiintat prima agentie de cuvinte incrucisate), apoi in Franta, in acelasi an (pe prima pagina a ziarului Dimanche-Illustré, apoi in alte publicatii, precum Le Gaulois si l'Excelsior).

(http://i40.tinypic.com/2lj5kys.jpg)

Recorduri - Cotidianul francez Le Nouvel Observateur a publicat în 1989 o grilă 7x7 (7 rânduri şi 7 coloane) fara nicio casuta neagra. În 2010, Claude Coutanceau a creat o grila de 9x9 fara nicio casuta neagra si fara niciun cuvant care sa se repete .  Revista l'Impossible a publicat o grila 8x8 fara nicio casuta neagra, creata de Jean-Jacques Salgon. In 1997, Didier Clerc si Pierre-Claude Singer au construit o grila de 160.000 de patrate şi 50.139 de cuvinte, care a fost inclusa în Cartea Recordurilor Guinness.

Prima grila - Primele cuvinte incrucisate apar pe un zid din orasul antic Pompei. Este vorba de un patrat magic, ale carui cuvinte se citesc in toate directiile: de la dreapta la stanga, de la stanga la dreapta, de sus in jos, de jos in sus. Sensul lor nu se schimba, intrucât ordinea cuvintelor conteaza prea putin an latina. Sensul aproximativ al acestei fraze este urmatorul: "Muncitorul Arepo foloseşte rotile ca forma de munca".

(http://i42.tinypic.com/2qsp7yo.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Sâmbătă, 21 Decembrie 2013, 06:50
Top 10 muzee europene, gata făcut aici: http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=495 (http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=495)

5. Galeria Ufizzi, Florenta
(http://istorieimagini.files.wordpress.com/2013/12/601362731904.jpg?w=600&h=472)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: elenuca din Sâmbătă, 21 Decembrie 2013, 09:26
ai niste idei minunate de postari!
mi-am amintit, uitasem totalmente,ca vizitand cateva dintre ele, vreo trei-4 veri la rand ,m-am impacat cu mine si cu Dumnezeu.....
fara sa ma laud cu o educatie care sa ma ajute sa inteleg prea bine( cred ca Noica zicea ca omul vede ceea ce stie),este acolo ceva ce depaseste umanul, realul, palpabilul...e de ajuns sa fii acolo, restul, are ea arta grija!
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014, 05:31
Locuinta mea de vara... :)
(https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1503318_596115303793704_399320312_n.jpg)
Copaci modelati in locuinte naturale de catre Patrick Dougherty
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Miercuri, 05 Februarie 2014, 08:00
Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla la  noi cu locurile abandonate/dezafectate. Uneori chiar si cu cele abandonate, desi s-ar cadea sa fie amenajate, puse in valoare si in circuitul turistic. :strambatura:

Ce fac altii? Iata un exemplu de creativitate
(http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.messynessychic.com/content.messynessychic.com/wp-content/uploads/2014/02/650x309xghoststation1.jpg.pagespeed.ic.4lQUf3hSxj.jpg)
vedeti mai multe http://www.messynessychic.com/2014/02/04/metro-makeovers-for-the-abandoned-stations-of-paris/# (http://www.messynessychic.com/2014/02/04/metro-makeovers-for-the-abandoned-stations-of-paris/#)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: silviu din Luni, 17 Februarie 2014, 11:19
În ciuda diferenţei de vârstă dintre noi, Victor Eftimiu mi-a acordat prietenia lui, mai ales după ce am jucat rolul vagabondului din "Omul care a văzut moartea".

Făceam deseori vacanţele împreună la mare şi ne pierdeam în lungi discuţii peripatetice, el în plina facondă, eu fermecat de erudiţia lui în multe domenii.

O dată, la Constanţa, ne-am oprit în faţa unei vitrine în care erau expuse vreo douăzeci de busturi în miniatură ale lui Ovidiu, exilatul de la Tomis. Nişte orori din ghips, trase în serie. Peste grămada de busturi kitsch, un anunţ scris cu litere mari preciza: "OVIZI, 6 lei bucata".

Îmi amintesc explozia de râs pe care ne-a stârnit-o acest plural stupefiant şi de aici, consideraţiile de ordin lingvistic. În fond, negustorul făcuse o analogie: GUVID - GUVIZI, OVID - OVIZI...

Eftimiu, care se născuse în Boboştiţa din Epirul albanez şi n-a ştiut până la şapte ani, nici o boabă românească, era pasionat să descopere originea unor cuvinte şi deţinea secretul multor etimologii neaşteptate. De pildă, îmi spunea el, cuvântul săndulie, cu care oltenii numesc covoraşul de lângă pat, vine de la franţuzescul "descente du lit". Cine şi-ar fi închipuit că atât de neaoşul mujdei vine tot din franceză: mousse d'ail (adică spumă de usturoi)?

Cuvântul mişto, revendicat de ţigani, derivă, după Eftimiu, de la sintagma nemţească "mit stock", adică "cu baston", ceea ce înseamnă cineva de condiţie bună. Un tip cu baston e un tip mişto!

Tot din germană ne vine şi cuvântul şmecher. Boierii olteni care aveau podgorii, îmi explica Eftimiu, au angajat specialişti în degustarea vinurilor. În germană, schmecken înseamnă a avea gust, a fi bun la gust.
Omul care făcea operaţia era un şmecher, adică un specialist pe care nu-l puteai păcăli cu un vin prost. De aici, prin extensiune, un individ isteţ, imposibil de tras pe sfoară.

Cu totul neaşteptată este originea altor două cuvinte a căror etimologie o descoperise Eftimiu. E vorba de paţachină şi joben. Dicţionarul ne spune că paţachina e planta numită în latineşte Rubia tinctorum, dar nu ne arată că tot paţachină se spune şi unei femei de moravuri uşoare. Care e rădăcina acestei paţachine? În Bucureşti, exista pe vremuri un vestit mezelar pe nume Paţac. Fratele acestuia a fost cel dintâi care a deschis în România un "şantan" pe bulevardul Elisabeta, importând de la Viena nişte fete vesele care circulau seara pe bulevard în faţa "instituţiei", ca să atragă clientela. Acestea erau "fetele lui Paţac", adică paţachinele...

În ce priveşte cuvântul joben, multă lume se întreabă de ce acest soi de pălărie e desemnată în toate limbile cu cuvinte care indică forma ei (în franceză haut-de-forme, în engleză top hat, în germană zylinder, în italiană cilindro, limba română fiind singura în care numele înaltei pălării are cu totul altă denumire, afară de aceea populară de "ţilindru".
Explicaţia este simplă: cel ce a introdus în Bucureşti prestigiosul acoperământ era un negustor francez care avea magazinul pe Calea Victoriei şi se numea Jobin.

Tot Eftimiu mi-a revelat că, în limba engleză, animalele comestibile au două nume, un nume când sunt moarte şi un alt nume când sunt vii.

Boul se cheamă ox când e pe patru picioare, iar când e tăiat se cheamă beef. Viţelul viu se cheamă calf, mort se cheamă veal. Porcului i se pune pig, când e viu şi porc când e mort. Oaia este sheep când trăieşte şi când moare, devine mutton.

De ce? Fiindcă în Anglia, începând cu secolul al XIII-lea, paznicii de turme au fost întotdeauna nemţi: ox, sheep, calf, pig. În vreme ce bucătarii au fost totdeauna francezi: veau - veal; porc - porc; mouton - mutton; boeuf - beef!
Interesant, nu?

Note de insomniac - Radu Beligan
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: wonderland din Luni, 24 Februarie 2014, 07:32
Pentru că tot mă pregătesc de Carnaval, încerc sa intru si in atmosfera...destinatiei. Am descoperit acest blog, Povesti săsești, cu multe informatii interesante si povesti frumos asternute.
Asa am descoperit c㠔Pe malurile Isarului și ale Cibinului, la München și Sibiu, există două oaze de relaxare cu arhitectură asemănătoare, fiind operele aceluiași renumit arhitect. În ambele orașe, aceste clădiri sunt locurile în care generații de copii au învățat să înoate și continuă să fie refugii iubite de localnici, descoperite cu surprindere și de către turiști: Müllersches Volksbad din München și Baia Neptun din Sibiu.”
vedeti mai multe pe:
http://povestisasesti.com/2014/02/21/munchen-si-sibiu-doua-superbe-cladiri-surori-opere-ale-aceluiasi-arhitect/ (http://povestisasesti.com/2014/02/21/munchen-si-sibiu-doua-superbe-cladiri-surori-opere-ale-aceluiasi-arhitect/)
(http://povestisasesti.files.wordpress.com/2014/02/muenchen-muellersches-volksbad-609a84db-0238-415d-8434-b1f7aaa82939.jpg)
Titlu: Re: Lucruri interesante
Scris de: ioana din Luni, 24 Februarie 2014, 08:44
thassos.... superb