Club singles. Singur? Haide cu noi!

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Vineri, 03 Octombrie 2014, 18:40

Titlu: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Vineri, 03 Octombrie 2014, 18:40
Check in: 20 mai 2015
Check out:   24 mai 2015
Cazare: 4 nopti Pensiunea Amethyst din localitatea Surdesti
Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti la pensiune de 3*, mic dejun inclus
     • 4 cine calde + 3 pranzuri reci la pachet
     • transport zonal 600km
Surdesti – Viseu de sus - Surdesti 240 km  - pt Mocanita
Surdesti – Sapanta - Borsa - Surdesti  (82km + 98km + 137 km) = 317 km (Sapanta, Manastirea Barsana, Cascada Cailor)
Surdesti – Pasul Gutai - Surdesti 30 km - pentru Creasta Cocosului
Nu sunt incluse:
     • excursia cu mocanita cca 50 RON
     • intrari la obiective, cca 4 - 6 RON, majoritatea sunt insa gratuite
Transport
Transportul de la Bucuresti la Surdesti si retur este organizat cu microbuzul. Traseul pe care acesta il va avea pana la destinatie: Bucuresti - Ploiesti - Campina - Brasov - Rupea - Sighisoara - Tg. Mures - Reghin - Dej - Surdesti
Tariful pentru dus si intors este de cca 200 RON/persoana si se calculeaza dupa numarul de pasageri si distanta pe care o parcurge fiecare. Transportul Bucuresti - Surdesti - Bucuresti = 3.000 RON. Suma se imparte proportional functie de kilometri oarcursi de fiecare pasager. Exemplu daca 14 persoane urca din Bucuresti si de pe traseu, de exemplu Brasov mai urca doi, cei care urca din Bucuresti vor achita in jur de 200 RON , iar cei din Brasov in jur de 100 RON. Cu cat mai multi pasageri, cu atat tariful va fi mai mic.
Precizari
Am pastrat locatia pe care am avut-o in 2012 si 2013, 2014 pentru ca serviciile de cazare si masa au fost excelente. Amplasamentul este ideal, avem acolo liniste, intimitate, putem face petreceri pe terasa fara sa deranjam pe cineva. Pensiunea are mai multe zone de relaxare si de trandaveala, foarte bine amenajate si functional si estetic.
Este o excursie complexa, are si drumetie, are si obiective culturale, isorice, religioase, are si o latura care vizeaza intalnirea cu traditiile populare. Ziua de drumetie impune echipament montan, traseul este submediu, dar necesita ghete tip trekking sau de munte, un rucsac mic si evident conditie fizica. Diferenta de nivel dintre Pasul Gutai si Creasta Cocosului este de 500 m pe o lungime de 4 km, deci o panta lina, mai accentuata doar pe ultima portiune din Rezervatie.

(http://i42.tinypic.com/280l44h.jpg)

Programul excursiei
20 mai Plecare din Bucuresti ora 7.00. Se ajunge in cca 11 ore plus o ora si jumatate pauza. Deci in jur de 19.30. Rezervare locuri la Mocanita. Cina ora 20.00

(http://i40.tinypic.com/2en6g08.jpg)
Cu Mocanita pe Valea Vaserului

21 mai prima zi:
Trezirea la ora 5.30, micul dejun la 5.45, la 6.15 se pleaca Surdesti – Viseu de sus. 115 km (cca 2 ore), din Bogdan Voda se ia la stanga spre Viseul de jos. Din gara Viseu de sus: Mocanita – plecare ora 9.00, la cca 15.30 ajungem inapoi. Pe traseu se viziteaza doua biserici aflate in patrimoniul UNESCO: cea din Bogdan Voda (parintele locuieste chiar langa) sic ea din Ieud (din Bogdan Voda sunt 7 km). La Barsana doua opriri: una la Manastirea Barsana si una la cioplitorul in lemn Ion Barsan. Pe drumul spre Surdesti se poate opri la Sarbi la un mester opincar, aflat chiar la iesirea din sat pe stanga.
22 mai - a doua zi:
Trezirea la 8.00, mic dejun 8.30 – 9.30. La 9.30 se pleaca catre Borsa 130 km (cca 2 ore si jumatate), dar pe drum oprim la Sarbi, in mijlocul satului, pe stanga, la Gheorghe Opris, pentru a vizita Vartelnita, Piua si Batoza, aflate in functionare de mai bine de o suta de ani. Se poate inchina cu nea Gheorghe o tuica, chiar el o face, are si cazan de rachiu, daca il prindem in toane bune, poate ne bate si ceva la toba. Are sticle cu pere inauntru, un litru cu para este 50 RON. La fel ca pret si unele cu scarita, montata cu penseta in sticla, peste care se toarna apoi tuica. La Borsa se ia telescaunul, costa dus si intors 20 RON si apoi intr-o drumetie de cca o ora si jumatate dus si intors se viziteaza Cascada Cailor. Nu este un traseu greu, dar are doua segmente de cca 300 m cu panta ceva mai inclinata, asta pe sensul de intoarcere. La Sacel vom vizita un atelier de ceramica dacica, dar avem sanse mici sa gasim si mesterul...este plecat la lucru in Germania.
23 mai - a treia zi
Se pleaca dimineata, la ora 9.00 spre Hanul Pintea Viteazu, aflat la 30 km de Surdesti. Plecarea este din parcarea de vis a vis de han, prcatic din Pasul Gutai. Se urca de la 987 m pana la 1470 m, la Creasta Cocosului. Traseul este unul lejer, trece prin padure, apoi prin niste poieni, urmand ca dupa cca 2 ore sa ne aflam la intrarea in Rezervatie, de acolo de unde incepe urcusul. Diferenta de altitudine este de cca 300m, pe un traseu ce nu depaseste 800m, deci unghi inclinat destul de mult.Solicita un pic organismul, dar cu pauze de reglare a respiratiei, in cca o jumatate de ora se ajunge sus in platou, langa stancile ce formeaza Creasta Cocosului. Dupa o pauza de o ora, urmam alt traseu, mergem spre Breb. Este mai lung decat traseul de urcare, dara asa aveti ocazia sa vedeti unul dintre cele mai frumoase sate din Maramures. Izolarea sa l-a pastrat in mare parte intact...A devenit mai mediatizat dupa ce Charles si-a cumparat o proprietate in sat si dupa ce niste englezi au renovat cateva case, integrandu-le apoi in circuit turistic. In sat ne va astepta microbuzul. Pt aceasta excursie e nevoie de ceva pregatire fizica si neaparat de echipament montan: ghete de munte sau trekking, rucsac, pelerina, bluze termice, tricouri.

(http://i44.tinypic.com/148gha1.jpg)
Creasta Cocosului

24 mai - a patra zi
Se pleaca dis de dimineata, la ora 7.30 spre Sapanta (ajungem la cca 9.00) , unde se viziteaza Cimitirul vesel, apoi in jur de 10.00 ne vom imbarca din nou pt a merge pana la Biserica Sapanta Peri, o constructie noua, cea mai inalta biserica din lemn din lume. De acolo, 18 km pana la Sighetul Maramatiei unde ne impartim pe doua grupe, functie de optiuni: unii care vor sa vada Memorialul raman in zona centrala pe Bulevardul Corneliu Coposu 5, ceilalti pe Strada Mocanitei, pe DN18 pt vizitarea Muzeului Satului

Inscrierile  se fac pe site-ul www.singlescamp.ro (http://www.singlescamp.ro), la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi de la Bon Voyage Sibiu, agentia care se ocupa de Singles Camp, un Email cu toate detaliile de plata si conditiile. In situatia in care in termen de 5 zile de la inscriere nu ati primit Email-ul de rezervare de la agentie, adresati-va va rog la Email: office@bonvoyagesibiu.ro

Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
La toate actiunile noastre transmiterea informatiilor se face doar pe forum, pe topicul deschis pentru fiecare vacanta in parte. De aceea daca intentionati sa participati si mai ales daca v-ati facut rezervare este recomandat sa urmariti ceea ce apare pe topic. Daca sunteti o persoana ocupata, atunci indicat este sa folositi abonarea la topic. Cum se face? Simplu! - deschizand topicul si apasand tasta "notify" (zona de deasupra ferestrei principale), veti primi pe Email tot ceea ce se scrie pe topic (asta in situatia in care aveti cont de user pe forum si v-ati dat adresa de Email corecta). Este adevarat ca pot fi doar discutii intre cei care s-au mai inscris la respectiva actiune si poate nu sunteti interesati de comunicare, dar pot fi de asemenea informatii si detalii importante pe care le-am transmis noi. Legate de transport, de intalnire, echipament, vreme si multe altele. Nu transmitem informatii nici pe Email, nici telefonic, folosim acele canale doar in mod exceptional pentru lamuriri si lucruri ce nu pot fi puse la punct in alt fel. Gasiti totul postat aici, vedeti cat de detaliat transmitem informatiile. In cazul in care aveti nelamuriri sau intrebari postati-le pe topic, raspunsurile pe care le dau pot fi generale, interesand si pe altii. Inscrierea la transporturile interne, pe microbuze se face la fel doar pe forum, pe topicul respectiv. Acolo se deschid liste in care fiecare isi trece, daca intentioneaza sa foloseasca microbuzul, unul dintre nume si o initiala. Agentia Bon Voyage nu are nici o legatura cu acel transport, este extra logistica, de aceea rugamintea noastra este sa nu sunati la agentie sau sa va bazati ca ati transmis Samizei ca doriti sa mergeti cu microbuzul. Singura lista valabila este cea de pe forum, ori ea nu are timpul si nici posibilitatea tehnica sa lucreze pe acele liste. De pe Email atata timp cat eu ca si insotitor de grup sunt mai tot timpul plecat, nu are cine sa colecteze intentiile de inscriere la transport si sa le insereze in lista de pe forum. Sunteti deci singurii care o puteti face! Pt asta asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (puteti posta), nu confundati inscrierea in grup (cea de pe site) cu inregistrarea de pe forum. Va multumesc de intelegere!  :flori:

Fotografii, postari, feed-back-uri din anii trecuti:
2011 http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,646.0.html (http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,646.0.html)
2012 http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1199.0.html (http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1199.0.html)
2013 http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1424.0.html (http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1424.0.html)
2014 http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1729.0.html (http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1729.0.html)

Si cateva poze de atunci:

(http://i44.tinypic.com/i5uskh.jpg)

(http://i44.tinypic.com/qq4nef.jpg)

(http://i40.tinypic.com/xbyms.jpg)
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Marţi, 21 Octombrie 2014, 15:05
O fi prea devreme, dar eu m-am inscris.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Marţi, 21 Octombrie 2014, 20:20
Da, Samiza va lua si va trimite Email-urile de rezervare in ordinea inscrierilor...Vad ca deja s-au inscris in jur de 8 persoane la aceasta excursie.  :) Maramuresul, Apusenii, zonele acestea atrag lumea pentru ca intradevar sunt ceva deosebit...
Despre rezervari am discutat azi cu Samiza, imi spunea ca o sa inceapa cel mai probabil la 1 ianuarie cu rezervarile pe intern (exceptie evident primele din an Pasi in zapada, Predealul si Carnavalul)...
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Simona56 din Marţi, 21 Octombrie 2014, 20:55
Si daca m-as inscrie si eu...???? Cum ajungem de la Sibiu la destinatie?
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: ingrid din Joi, 30 Octombrie 2014, 19:41
M-am inscris si eu.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: tashamaddy din Joi, 13 Noiembrie 2014, 12:39
Cu siguranta voi merge si eu...imi doresc de foarte mult timp sa ajung in Maramu  *|*
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Joi, 13 Noiembrie 2014, 12:43
La Maramures, asa cum am transmis prin newsletter, numarul de inscrieri este egal cu cel de locuri (ba chiar si o rezerva). Samiza cred ca deja a trimis Email-ul de rezervare, din momentul in care s-a transmis, rezervarile se fac in ordinea platii avansurilor. Deci nu e suficient daca unteti inscrisi pt a putea fi siguri pe locul in excursie. Trebuie sa achitati avansul sau sa comunicati o data pana la care o puteti face. Asta agentiei. Aici nu discutam de plati sau de rezervari ci doar de listele finale si de actiunea in sine.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Vineri, 12 Decembrie 2014, 10:30
S-au incheiat rezervarile pt aceasta excursie. Toate locurile s-au ocupat.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Karmen Rodika din Vineri, 12 Decembrie 2014, 10:46
La buna intalnire in Maramures..abia astept .drum bun si toate cele bune la urmatoarele actiuni.. *|* :smitten: :flori:
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: DCM din Vineri, 23 Ianuarie 2015, 10:52
Buna, sunt Cristina din Cluj-Napoca as vrea sa particip la aceasta actiune in cazul in care cineva deja inscris se va retrage. Nu stiu cum putem comunica dar sunt sigura ca organizatorii ne vor ajuta.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Vineri, 23 Ianuarie 2015, 10:59
Aici sunt sanse mai mari decat in Delta, sunt mai putini in lista de asteptare... :)
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Miercuri, 04 Martie 2015, 09:05
Buna dimineata, as dori sa aflu cind se discuta detaliile variantei microbuz din Bucuresti.?
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Miercuri, 04 Martie 2015, 10:17
Intotdeauna cu o luna inainte de placare. Nu mai repede pt ca la lista de participanti mai pot aparea modificari. Daca intrebarea vizeaza ora, o s-o folosim cea de anul trecut, s-a ajuns bine ca timp....
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Monicuta din Vineri, 06 Martie 2015, 15:31
Buna ziua tuturor.
Stiu ca este devreme dar am o nelamurire vis-a-vis de ruta microbuzului .
Va merge Bucuresti _Pitesti_Sibiu sau Bucuresti-Ploiesti-Brasov...
Suntem cel putin 2 persoane inscrise din Pitesti .
Multumesc Gigi.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Vineri, 20 Martie 2015, 08:03
Monicuta, imi pare rau, nu pot schimba traseul si asta din doua motive: prin Pitesti este mai lung cu km buni iar al doilea este ca am anuntat ruta. Este foarte posibil (nu am lista sa confirm 100%) sa fie persoane din Brasov, Moldova care s-au inscris pt ca se conecteaza perfect la traseul anuntat. Daca l-as muta prin Pitesti conectatea lor ar deveni dificila.

Pt ca lista este finala, iar eu o sa fiu plecat aproape legat in excursii, desi mai este ceva pana la sfarsitul lui mai, deschid lista de inscriere la microbuz.Acesta va pleca din Bucuresti pe ruta: Bucuresti - Ploiesti - Campina - Brasov - Rupea - Sighisoara - Tg. Mures - Reghin - Dej - Surdesti, va avea 19 - 22 locuri, depinde de numarul de inscrisi.
Ii rog mult pe cei din Bucuresti si de pe traseu sa se orienteze spre acest mod grupat de venire!

Eu am sa plec din Sibiu si o sa ma conectez la microbuz, deci cei care sunt din zona pot veni impreuna cu mine pana la Sighisoara.

Microbuz Bucuresti
1.


Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: luci_s din Luni, 23 Martie 2015, 11:06
Monicuta, imi pare rau, nu pot schimba traseul si asta din doua motive: prin Pitesti este mai lung cu km buni iar al doilea este ca am anuntat ruta. Este foarte posibil (nu am lista sa confirm 100%) sa fie persoane din Brasov, Moldova care s-au inscris pt ca se conecteaza perfect la traseul anuntat. Daca l-as muta prin Pitesti conectatea lor ar deveni dificila.

Pt ca lista este finala, iar eu o sa fiu plecat aproape legat in excursii, desi mai este ceva pana la sfarsitul lui mai, deschid lista de inscriere la microbuz.Acesta va pleca din Bucuresti pe ruta: Bucuresti - Ploiesti - Campina - Brasov - Rupea - Sighisoara - Tg. Mures - Reghin - Dej - Surdesti, va avea 19 - 22 locuri, depinde de numarul de inscrisi.
Ii rog mult pe cei din Bucuresti si de pe traseu sa se orienteze spre acest mod grupat de venire!

Eu am sa plec din Sibiu si o sa ma conectez la microbuz, deci cei care sunt din zona pot veni impreuna cu mine pana la Sighisoara.

Microbuz Bucuresti
1.Luci S
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: lylyelena din Miercuri, 25 Martie 2015, 12:40
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: maya13 din Duminică, 29 Martie 2015, 22:24
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Luni, 30 Martie 2015, 09:31
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: iuliana leonte din Marţi, 31 Martie 2015, 06:37
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
[5Iuliana Leonte Sighisoara/quote]
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Monicuta din Marţi, 31 Martie 2015, 20:09
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: OanaC din Duminică, 05 Aprilie 2015, 20:36
si eu vreau sa ma inscriu pentru microbuz Bucuresti  :)
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: OanaC din Duminică, 05 Aprilie 2015, 20:38
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: s_cristina din Luni, 06 Aprilie 2015, 18:34
Din pacate eu nu mai pot merge in aceasta excursie. Daca vrea cineva sa mearga in locul meu, il/o rog sa ma contacteze la nr de telefon 0744.81.44.22. Multumesc si imi pare sincer rau ca nu mai pot fi alaturi de voi in Maramures. Poate cu alta ocazie....
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Miercuri, 08 Aprilie 2015, 11:42
Gata, aici in urma newsletter-ului s-a ocupat locul.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: vivi din Miercuri, 15 Aprilie 2015, 14:46
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: kriss din Miercuri, 15 Aprilie 2015, 16:56
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9.cristina L.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Athena din Joi, 16 Aprilie 2015, 10:22
 Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Ť Reply #26 on: Wednesday, 15 April 2015, 16:56 ť

    Quote

Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9.cristina L.
10.Atena R
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: cristinaB din Marţi, 28 Aprilie 2015, 11:05
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9.cristina L.
10.Atena R
11. Cristina B - cu urcare din Brasov
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Marţi, 28 Aprilie 2015, 11:21
Locul de intilnire microbuz din Bucuresti pt. Excursie Maramures 20-24 mai?
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Marţi, 28 Aprilie 2015, 15:14
Plecarea ca la toate excursiile noastre: Bucuresti, statia de benzina AGIP Pacii Bulevardul Iuliu Maniu 194. Cand ne apropiem mai mult urmeaza sa va comunic soferul, numarul tf, numarul auto, ora de plecare.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: gabriela radu din Miercuri, 29 Aprilie 2015, 13:55
Microbuz Bucuresti
1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5.Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9.cristina L.
10.Atena R
11. Cristina B - cu urcare din Brasov
12.Radu Gabriela Viorica -cu urcare in Bucuresti
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Luni, 04 Mai 2015, 07:45
Vad ca pana acum in lista microbuzului de Bucuresti sunt doar 12 persoane.... ??? Restul?

Situatia inscrierilor la microbuzul de  Bucuresti este in acest moment urmatoarea:

1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5. Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9. Cristina L.
10. Atena R
11. Cristina B - cu urcare din Brasov
12. Radu Gabriela Viorica -cu urcare in Bucuresti
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Miercuri, 06 Mai 2015, 12:21
La aceasta excursie au aparut doua locuri libere. Deschid deci rezervarile.

Doresc sa va reamintesc ca avansurile achitate catre agentie NU SE RETURNEAZA in situatia renuntarilor sau intarzierilor de plata a restului. Singura posibilitate de recuperare a banilor este gasirea unui inlocuitor din Singles Camp. Forumul este citit de multi din grup si daca o renuntare este anuntata din timp cu siguranta se gaseste un inlocuitor.

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Miercuri, 06 Mai 2015, 12:47
Buna ziua, aveti o situatie a bucurestenilor, m-ar interesa pt. calculul costurilor de transport ?
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: gabriela radu din Miercuri, 06 Mai 2015, 19:32
Buna seara,
eu am renuntat la excursie, deci nu ma mai luati in calcul la transport.
Cu parere de rau,
Gabriela
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Karmen Rodika din Marţi, 12 Mai 2015, 08:15

1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5. Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9. Cristina L.
10. Atena R
11. Cristina B - cu urcare din Brasov
12.Carmen T. Mangalia cu urcare din Bucuresti
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Miercuri, 13 Mai 2015, 11:19
Tare s-au incurcat lucrurile datorita renuntarii de ultima clipa a celor doua prietene... :-[ Poate insa apar alte doua persoane in loc si tot algoritmul de costuri se reface...Ce imi pare cel mai rau insa este ca atat de multa lume ne-a sunat si si-a dorit sa vina si am tot refuzat, am tot refuzat din lipsa de locuri. Cu doar 2 saptamani inainte probabil ca e greu pt oricine sa-si faca liber in program...Dar cine stie...Am transmis newsletter am scris pe forum, pe site, pe facebook.... ??? Mai dati si voi sfoara in tara, mai vedeti daca aveti prieteni doritori... ::) Nu am plecat niciodata in Maramures decat full, acum ar fi o premiera cu 2 mai putin...Dar sa avem incredere... :)

Acum despre transport. Plecare din Bucuresti 20 mai ora 7.00 din statia AGIP Pacii. Rugamintea este sa fiti la 6.45 in statia de benzina, la ora 7.00 maxim se pleaca. Se ajunge in cca 11 ore plus o ora si jumatate pauza. Deci in jur de 19.30. Traseul o sa fie urmatorul Bucuresti – Ploiesti – Campina – Brasov – Rupea – Sighisoara – Tg. Mures – Reghin – Dej – Surdesti

Urcari:
Bucuresti: ora 7.00 - 11 pers
Brasov:  cca ora 10.00 - 1 pers
Sighisoara: cca ora 12.30 - 3 pers

Transportul costa 3.000 RON si se imparte proportional intre cei 15, functie de km parcursi de fiecare. Daca mai apar inca 2 persoane, tariful/persoana ajunge la ceea ce am estimat eu, adica 200 RON/pers, sau chiar mai jos.

Despre echipament, sa aveti la voi haine sport, lejere, ceva cu gluga pt excursia cu mocanita, pe trenulet este curent amplificat de cel al vaii Vaserului.  Pt traseul de Creasta Cocosului, echipament de munte, ghete de munte, rucsac, pantalon flexibil, pelerina (obligatoriu), bluze sport, sapca de soare.

Pt drumul pana la Surdesti sandviciuri, apa, pt ca nu oprim decat pt pauze scurte nu si pt masa la restaurant.

Daca prognoza meteo se mentine o sa avem o vreme foarte frumoasa, intre 23 - 28 grade, cu soare, cu mult soare. Doar duminica de plecare va fi urat...Dar ce mai conteaza?! ::)

Pt prima zi am sa fac rezervare pt mocanita, cred ca toata lumea va dori sa mearga...
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Miercuri, 13 Mai 2015, 14:39
Multumim de informatii. Inteleg ca aceasta excursie nu a avut rezerve? Pacat, e prea frumoasa excursia!
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Karmen Rodika din Joi, 14 Mai 2015, 14:29
pentru mine , care vin din Mangalia este foarte importanta ora de ajungere la Bucuresti in data de 24 ..duminica...functie de sosire pot sa ma gandesc cum ajung din nou la mangalia...v-as multumi foarte frumos daca mi-ati spune cum s-a ajuns in anii trecuti..
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: maya13 din Joi, 14 Mai 2015, 14:36
As dori daca se poate sa ne dati si numarul de telefon al soferului.
Noi vom pleca din Pitesti  spre Bucuresti la 5.30 , daca nu se intampla nimic pe drum in jur de 7.00 ajungem la autogara Pacii.
Nu dorim sa intarziem , pentru orice eventualitate dorim sa luam legatura cu soferul .

Multumim.

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Joi, 14 Mai 2015, 15:23
Karmen Rodica si Maya13 sunt in lista de microbuz?
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: luci_s din Vineri, 15 Mai 2015, 14:05

1.Luci S.
2 Lili T.
3. Monica T.
4. Liliana Tudorache
5. Iuliana Leonte Sighisoara
6. Monica M.
7. Oana Cojocariu
8. Viviana C.
9. Cristina L.
10. Atena R
11. Cristina B - cu urcare din Brasov
12.Carmen T. Mangalia cu urcare din Bucuresti
13. Rodica I.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Karmen Rodika din Vineri, 15 Mai 2015, 22:45
buna seara..as avea doar o intrebare...la intoarcere care este cu aproximatie ora de ajungere in bucuresti...as avea nevoie pentru a prenota intoarcerea la mangalia...multumesc frumos.... :flori:
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Sâmbătă, 16 Mai 2015, 08:17
O sa se plece in jur de ora 8.30. Apreciez ora 21.00.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Luni, 18 Mai 2015, 08:06
M-am intors din Buila, acum urmeaza pregatirea bagajelor si a tot ce mai este nevoie pt Maramures. Hai insa sa vad mai intai cum va fi vremea.
Hmm, grozav, intre 23 si 28 grade, soare, foarte putin nor. O minivacanta calda deci!  *|* :dance: :)

Despre ce sa aveti la voi v-am scris, acum un pic despre traseul de Creasta Cocosului. Nu este ceva greu, o sa mergem de la Pasul Gutai (Hanul Pintea Viteazu) o portiune lunga doar pe teren drept, drum forestier la inceput apoi poteca. Urcusul si partea ceva mai grea este in rezervatie. Si nu este mai mult de o jumatate de ora de efort. Orice persoana care are un pic de conditie fizica face fata fara probleme. Mi-as dori mult sa ne intoarcem pe alt drum decat pe cel de urcare, prin Breb, sa vedeti satul acela minunat cu casute vechi din lemn, dar depinde mult de cei din grup, cat vor fi de pregatiti pt un mic ocol...Merita tot efortul, asa ca o sa incerc sa va mobilizez cat pot mai bine... :) Pana atunci, mai faceti si voi o tura in parc, o alergare scurta, poate un pic de sala exercitii cardio, asa sa veniti cu muschii pregatiti...

La ghetele de munte aveti in vedere sa fie purtate cat de cat, sa nu veniti cu ele noi direct pe traseu...Sa aveti unghiile de la picioare taiate, sunt amanunte stiute de cei care merg la munte, dar poate sunt bune ca precizari pt cei care nu sunt obisnuiti cu traseele. Gheata trebuie sa aiba un numar mai mare decat purtati de obicei, iar completarea se face cu ciorap gros. Asa va feriti varfurile degetelor de traumatismul dat de lovirea repetata de varful bocancului...

Urmeaza sa ne intalnim la Sighisoara, acolo unde o sa urc eu. Pe drumul pana la Surdesti am sa va povestesc cate ceva si o sa discutam si de programul fiecarei zile. Dupa amiaza am sa postez numarul microbuzului, numele si numarul de telefon al soferului.

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Luni, 18 Mai 2015, 09:01
Ramane de comunicat numar masina, nume sofer si nr. telefon nu? Ora este 7 dimineata statia Agip Pacii, nu?
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Luni, 18 Mai 2015, 15:50
Da, asa cum mentionam in ultimul meu mesaj va transmit datele necesare imbarcarii:
Plecare din Bucuresti 20 mai ora 7.00 din statia de benzina AGIP Pacii (acum Mol), Bulevardul Iuliu Maniu 194. Rugamintea este sa va luati toate masurile de precautie si rezervele de timp necesare pt a va asigura ca la 6.45 sunteti in statia de benzina. La ora 7.00 maxim se pleaca!!! Soferul a primit din partea mea indicatia sa nu intarzie cu plecarea, este important sa ajunga la timp in Surdesti, sa-si poata face orele de refacere legale. Altfel nu o sa poata porni a doua zi la timp spre Viseu si se compromite programul excursiei
Numar microbuz: B 277 NEW
Sofer: Ciprian 0748 - 111.963

Am rugamintea sa nu sunati soferul pt a determina opriri in Bucuresti. Numarul de telefon este afisat pentru cei care se conecteaza la traseu, respectiv pt Cristina B (am sa te rog sa te intelegi cu soferul pt o statie pe traseul de traversare a Brasovului, astfel incat sa nu devieze de la traseu, tin sa nu se intarzie de loc fata de ce am prognozat) si pt cei care urca din Sighisoara.

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: cristinaB din Luni, 18 Mai 2015, 17:02
Multumesc Gigi!
O sa ajung eu undeva pe traseu desigur. Il sun eu maine dupa amiaza!Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Marţi, 19 Mai 2015, 11:34
 :oops: Cineva m-a anuntat ca AGIP a fost cumparat in Romania de MOL. Si ca statia de benzina indicata ca loc de intalnire s-a rebrenduit cu MOL!!!
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Marţi, 19 Mai 2015, 11:39
Brenduit, nebrenduit adresa A RAMAS IULIU MANIU 194. Mergem si intrebam salariatii ... voi sunteti sau nu?  :((
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Monicuta din Marţi, 19 Mai 2015, 12:11
ziua buna la toti. am o nelamurire .
 statia peco Agip sau Mol este pana in statia Metrou Pacii cand se vine din Pitesti ? si pe aceeasi parte?
desi am trecut de sute de ori nu am acordat importanta. multumesc
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Marţi, 19 Mai 2015, 12:42
Ziua buna, eu stiu ca este pana in statia metro Pacii dar... cand se pleaca din Bucuresti, pe aceeasi parte , imediat cum se termina blocurile...
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Marţi, 19 Mai 2015, 14:21
Postez un link google maps. Va va lamuri perfect.

https://www.google.ro/maps/place/Agip/@44.4341466,26.0081194,17z/data= (https://www.google.ro/maps/place/Agip/@44.4341466,26.0081194,17z/data=)!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x40b201007602a403:0xa0eae0b0e1ff22e

Mi s-a confirmat de inca o persoana care a trecut pe acolo, nu mai este branduita AGIP ci Mol (verde, rosu, alb). Adresa este clara, neschimbata.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Marţi, 19 Mai 2015, 15:02
Am facut cateva schimbari in program, condensand actiunile pe joi, vineri si sambata. Duminica este drum lung si un obiectiv important ca Sapanta il faceam cam pe fuga. Am luat acum in calcul sa vedem si locul in care s-au facut celebrele cruci din cimitirul vesel, suntem asteptati acolo.

Joi o sa fie o zi incarcata. O sa ne trezim dis de dimineata, astfel incat maxim la 6.15 sa fim plecati spre Viseu. Am rezervat locuri pt mocanita, vom pleca la ora 9.00 din gara. Nu ne intoarcem cum faceam de obicei spre pensiune, ci ne prelungim drumul cu inca putin, pana la Borsa. De acolo luam telescaunul si facem o plimbare pana la Cascada Cailor. Am discutat la telescaun, lungeste programul si ne asteapta pana coboram de la cascada.

Despre restul de program, cum l-am reasezat si detalii o sa va vorbesc pe microbuz.

Ce doresc sa va mai recomand este sa aveti la voi numerar pt lucruri de impuls si amintiri. O a puteti cumpara palinca din aceea cu para sau cu scarita inauntru, clopuri maramuresene (o sa vizitam atelierul), tot felul de obiecte de vestimentatie si podoaba, artizanat din Sapanta. Din Manastirea Barsana obiecte ce tin de cultura religioasa, miere si multe altele. O sa trecem prin multe locuri, pe la mestesugari autentici si o sa fiti tentati sa aveti amintiri sau sa oferiti prietenilor...Nu prea trecem pe langa banci asa ca, e bine sa va asigurati ca aveti cu ce cumpara.
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Monicuta din Marţi, 19 Mai 2015, 21:33
multumesc pentru indicatii. o sa ne descurcam.
noapte buna
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Miercuri, 20 Mai 2015, 06:17
Desi inca nici macar nu a inceput, am trecut aceasta excursie la actiuni incheiate... ??? Stiu ca la sosire o sa am foarte putin timp liber, practic o zi si jumatate pana la plecarea spre Bucuresti si in continuare spre Transrarau. Si am multe lucruri de facut atunci: de la transmisul pozelor si al adreselor de Email pana la a pune la punct ultimele detalii pt excursia urmatoare. Am preferat sa devansez un pic lucrurile si sa aduc topicul aici la..."incheiate". Nu stiu daca de data asta am sa reusesc sa impartasesc si celor care nu au fost ce am vazut, ce m-a impresionat si sa postez ceva fotografii...Daca nu acum atunci spre toamna, cand se mai raresc plecarile mele.  :)

Drum bun tuturor, sa ne vedem cu bine in Sighisoara unora, in Surdesti celorlalti! Sa ne bucuram de vreme buna, de locuri, de noi prieteni!  :)

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Duminică, 24 Mai 2015, 20:43
Vreme grozava, locuri minunate, mesteri, mocanita, flori - imens de multe flori, "inca 10 minute", horinca... :) Dar ce e frumos trece repede...si uita-ma din nou acasa...Simt insa in nari inca mirosul pajistilor maramuresene...

Din nou familia Costin a fost mai mult decat o gazda, a fost ceva ce doar oamenii din locurile alea si din Apuseni stiu sa fie...Ne-am bucurat de ciolanul acela gustos de ti se topea in gura, de sarmalute in paine, de ciorbe, ah ce minunaii de ciorbe face doamna, de slana, de branza de ceapa...
Si seara maramureseana, doamne cat am putut rade! Si cata palinca a curs... ::) Cum sa nu revi acolo in fiecare an, cum sa nu te bucuri de bucuria celor care vin cu tine?! Cu siguranta vom fi in fiecare an acolo...

Sunt pe mare fuga, mai am doar doua zile si ma indrept spre Gura Humorului, asa ca din pacate nu mai pot sa retraiesc clipele de acolo scriind despre ele, sa-mi prelungesc inca un pic placerea...Am ales doar cateva fotografii din cele peste 1000 pe care le-am facut si care chiar acum pleaca spre voi cei care ati fost acolo...

Imi iau ramas bun de la tine Maramures, dar promit sa revin la anu'...Iar voua celor cu care am ras si m-am bucurat cateva zile, va spun "pe curand!".

(http://i57.tinypic.com/so96j9.jpg)
(http://i57.tinypic.com/23u3dag.jpg)
(http://i59.tinypic.com/4tlzic.jpg)
(http://i61.tinypic.com/8zl0gn.jpg)
La gazda noastraTitlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Duminică, 24 Mai 2015, 21:36
(http://i58.tinypic.com/5cftya.jpg)
Cu mocanita pe Valea Vaserului

(http://i60.tinypic.com/rrijb7.jpg)
La Cascada Cailor

(http://i61.tinypic.com/2zivjpc.jpg)
Ceramica de Sacel. Din pacate curand se va stinge si ultimul izvor...

(http://i60.tinypic.com/2ewh9wo.jpg)
(http://i59.tinypic.com/rvwto7.jpg)
(http://i59.tinypic.com/2dbo5zn.jpg)
(http://i57.tinypic.com/2wq7w1w.jpg)
Drumetie la Creasta Cocosului, sau "Inca 10 minute"... :)

(http://i60.tinypic.com/2uxv8xz.jpg)
(http://i59.tinypic.com/241l8o3.jpg)
(http://i61.tinypic.com/2le30np.jpg)
(http://i62.tinypic.com/i2lmqg.jpg)
La nea Gheorghe acasa. Unul dintre oamenii pe care-i admir cel mai mult. Si cu care am placere de fiecare data sa dau doua-trei pahare de horinca pe gat...

(http://i58.tinypic.com/2n6ut6g.jpg)
La clopar acasa...

(http://i61.tinypic.com/140ah4o.jpg)
(http://i61.tinypic.com/10fx736.jpg)
(http://i58.tinypic.com/ajqzy8.jpg)
(http://i59.tinypic.com/r0s4e9.jpg)
(http://i62.tinypic.com/adgvis.jpg)
Sapanta. "Drumul crucii" de la casa creatorului pana in Cimitirul vesel. Atat cat un astfel de loc poate sa fie vesel.

(http://i60.tinypic.com/rvd8c8.jpg)
(http://i57.tinypic.com/2gvlfth.jpg)
(http://i57.tinypic.com/35ap53a.jpg)
(http://i61.tinypic.com/esq2yq.jpg)
Nimic nu personalizeaza mai bine Maramuresul decat gospodariile si constructiile din lemn..

(http://i60.tinypic.com/2m5fijd.jpg)
(http://i61.tinypic.com/1987k1.jpg)
(http://i60.tinypic.com/fepcu8.jpg)
(http://i62.tinypic.com/14c42e0.jpg)
Flori, am vazut mii si mii de flori...
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: cristinaB din Marţi, 26 Mai 2015, 12:11
Greu mi-a fost sa intru din nou in rutina mea zilnica dupa asa o excursie faina!

Gandul mi-a ramas inca la gazda noastra si la serile frumoase petrecute impreuna cu un grup frumos!
Cele doua surori care ne-au cantat si incantat in seara maramureseana mi-au ramas la suflet! Doua fete superbe si extrem de talentate!

Mi-au placut locurile vazute! Mai vazusem cate ceva in urma cu multi ani (sa fie vreo 15). Sunt multe schimbari, unele in bine , unele in rau , dar zona ramane cu un farmec aparte si oamenii sunt la fel de frumosi si de primitori!
Nu poti sa nu observi contrastul intre vechi si nou acolo in zona! Case vechi si traditionale aseazate langa vile cu gard de inox! Femei imbracate cu fusta de dantela si tocuri de 12 intr-o biserica veche de sute de ani!

Partea grea dupa asa o excursie este ca ajungi acasa si te intrebi de ce se agita atat lumea in jurul tau. Oamenii din Maramures sunt molcomi si calmi! (da, chiar mai calmi dect noi ardelenii)
Dar si mai greu e ca dupa 4 zile de horinca....esti aproape dependent!  :blush:

Dar, nu m-am lasat "prada" tentatiei. Horinca cumparata de acolo e inca intacta iar eu desigur am trecut pe ceai de galbenele si sunatoare si paine prajita! ;D :angel:

Abia astept sa ne revedem la urmatoarele actiuni!

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Rodica_I din Marţi, 26 Mai 2015, 14:03
Bravo , Cris , ma speriasem ca ati fost atat de impresionate de aceasta excursie ca ati ramas fara cuvinte!!
Nu vedeam nici o reactie.
Da..... si eu ma refac cu ceai de galbenele , ;D dupa cura cu palinca, nopti tarzii ,  lectii de dans , “atingerea crestei”…. :thumbup:
Felicitari  Gigi, ca de obicei ai stiut sa dai o nota deosebita prin programul excursiei .
Eu citesc cu nerabdare comentariile dupa fiecare actiune incheiata  asa ca am sa-mi fac timp sa va spun cateva impresii … desi … abia am gasit locusor.  :)

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: maya13 din Joi, 28 Mai 2015, 21:57
Dupa ce mi-a revenit glasul la propriu ( caci am facut laringita   >:D )  ... indraznesc sa spun ca nimic nu ma emotioneaza mai mult decat curajul oamenilor de a face exact ce viseaza . Am intalnit oameni frumosi , curati , locuri la care inca visez , gazde minunate , privelisti incantatoare , un grup de fete de poveste , un ghid de exceptie.
Multumesc tuturor .. .cu siguranta ne vom revedea!  :love:
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Liliana Tudorache din Vineri, 29 Mai 2015, 07:46
Buna! Si am o laringita, cred ca a vrut Ciprian sa nu-l uitam ... A fost minunat, iar fetele noastre au si libertatea de a face ce viseaza. Am inceput inghesuita de treaba la serviciu, ramane sa pun si eu pozele cu fetele vesele si traseele pe care ne-a dus Gigi pasionatul de tara si frumos .
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: ingrid din Vineri, 29 Mai 2015, 09:53
Vad ca nu sunt singura cu laringita. Eu am ramas fara voce, la propriu. Cu toate acestea excursia a fost minunata !
In weekendul acesta o sa va trimit si eu pozele, sper sa ne revedem in alte excursii si insanatosire grabnica!
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: cristinaB din Vineri, 29 Mai 2015, 10:39
Aha, deci excursia chiar ne-a lasat fara cuvinte..pentru ca da..si eu am facut laringita! Doar ca o forma mai usoara ...am mai putut totusi sa vorbesc...
Cred ca nu am baut destula horinca!

la serviciu m-a intrebat cineva ce mi-a placut cel mail mult in aceasta excursie!

Hmm...grea intrebare! A trebuit sa insir mai multe ... si in final am descris toata excursia!

Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Monicuta din Vineri, 29 Mai 2015, 13:16
Desi sunt inca in concediu de odihna am ajuns pe la servici. Astazi cu totii am fost in Maramures noroc ca este sfarsit de saptamana.
O colega a fost si ea ,cu familia, acum 2 ani in Maramures dar : nu s-a plimbat cu mocanita, nu a dansat/ascultat muzica din zona, nu a urcat pe creasta cocosului, nu a vazut cascada cailor sau case vechi de lemn desi s-a plimbat prin zona. Mi-a fost jena sa o intreb ce circuit a facut sau ce coordonate a setat pe gps...
In final multumesc fetelor de la Capalna pentru entertainment, la anul sper sa fiu si eu acceptata in trupa, colegii m-au asigurat ca e o interventie simpla, la moda printre vip-uri.... :giggle:
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: lylyelena din Vineri, 29 Mai 2015, 18:04
Buna tuturor fetelor vesele ! Cel mai bun tratament pentru laringita este o excursie in Maramures ! Va spune cineva care a incercat mai multe tratamente timp de o luna de zile iar acum dupa o asa vacanta mi-a revenit vocea ! Imi cer scuze daca v-am stresat cu "opreste aerul conditionat" !
Selectia pentru fetele de la Capalna o face coregrafa ! Asa ca pana atunci cum spune coregrafa "fetelor concentare si atitudine" !!!!!
 
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Rodica_I din Luni, 01 Iunie 2015, 21:42
Mai fetelor  , nu cumva ati facut laringita ca  :) ati interupt brusc terapaia de ras .
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: Rodica_I din Luni, 01 Iunie 2015, 22:06
Am promis ca voi scrie cateva impresii , scuzati intarzierea , eu  nu am facut laringita …dar cred ca am fost inca in  covalescenta  sau….. euforie prelungita.

Asa cum  ne-a obisnuit, Gigi cu vocea blanda si calma, ne-aa provocat  sa acesam informatii demult uitate  despre tara si acest popor minunat .

Fiind distanta foarte mare,  prima zi ne-am cam petrecut-o in microbuz, noroc ca  am avut un microbuz care starnea rasete pe banchetele din spate ….!!!!
Si uite asa am ajuns vesele si voiase la minunata pensiune , unde ne asteptau doi oameni minunati care au facut minuni pentru ca noi sa ne simtim, nu bine ci foarte bine.

Prima noapte a fost foarte “scurta” asa o fi in Maramures !!!!!..dar si mai interesant, am fost trezite dimineata foarte devreme cu “Desteaptate Roamne “..fapt ce ne-a facut sa fim voiase inca de dimineata , mai ales cele care au stat pe banchetele din spate ale microbuzului…

Am petrecut o zi minunata cu “Mocanita”cum a fost nu poate fi descris in cuvinte , trebuie trait momentul ,  cu in ghid ca Gigi  ,  o “ nasa (controlor de tren) superba si o pereche de tineri casatoriti (imbracati mire si mireasa ) tot drumul a fost feeric .

Restul  obiectivelor  m-au fascinat si mai tare, ( sau palincaaaa ;D) asa ca, am pierdut clonologia intalnirii cu fiecare in parte …

Cascada cailor , nu poate fi descrisa in cuvinte frumusetea , cascada a fost accesibila pentru toata lumea. :applause:
Creasta Cocosului ,  cand am zarit-o in departare  credeam cu toate ca este un obiectiv foarte greu de atins ,  dar a fost “floare la ureche “ :dance: …pentru o parte din noi… o parte a ramas sa cerceteze Poiana Boului…

Mesteri artizani la care ne-a condus Gigi, oameni deosebiti si cu mare dragoste de tara :applause: . Binenteles ca ne-am inbulzit (la modul frumos) sa cumparam operele de arte ale acelor artizani (operele de arta din lemn construite in interiorul sticlelor, clopuri , papuci , opinci,  ulcele din lut ) 

Pastravaria ,  cu pastrav, nisetru,morum,  (si aici o perche de tineri casatoriti ,imbracati mire si mireasa ) ,  Muzeul Satului Maramuresan , casele in stil Maramuresan, una din proprietatile printului Charles ,  Cimitirul vessel , cele doua biserici din lemn cu cele mai inalte turle, manastirea Barsana  au fost alte obiective pe care ni le-a prezentati Gigi dupa cum bine stiti , cu istorie cu tot  si ca mare dragoste .

Seara petrecuta in compania tarafului , tinerilor dansatori si mai ales  copila cu voce superba (poate pune cinva o inregistrare cu ea , eu nu am ) a fost inca un moment deosebit .

Sa nu uit cateva mici amnunte haioase  :
Palinca din stalpul porti ,
Aluziile …lui “nea”Gheorghe,
“Liviule…..…”  :o,
Dormitorul din sufragerie  cu inregistrarile …,  :thumbup:
Consumul de ceai de galbenele .....duce la dansuri ..... numai cu barbati  ... :thumbup:
Intrebarea  dementiala …D-na pot sa intru si eu in formatie..
Aa si spectacolul dat pentru juriu si super juriu .

Multumim  si felicitari Familiei Candea, pentru tot ce faceti ca noi sa ne simtim minunat.

Avem o tara minunata cu oameni minunati .
Titlu: Re: Excursie in Maramures 20 - 24 mai 2015
Scris de: admin din Marţi, 02 Iunie 2015, 07:49
Citat
O colega a fost si ea ,cu familia, acum 2 ani in Maramures dar : nu s-a plimbat cu mocanita, nu a dansat/ascultat muzica din zona, nu a urcat pe creasta cocosului, nu a vazut cascada cailor sau case vechi de lemn desi s-a plimbat prin zona. Mi-a fost jena sa o intreb ce circuit a facut sau ce coordonate a setat pe gps..
.

Monicuta, o familie sau si mai mult unui calator solitar ii este greu sa atinga obiectivele unei excursii cu grup intimizat de 8 - 20 persoane. Cum de asemenea unei agentii clasice ii este imposibil sa faca ceea ce organizam noi. Eu am plasat acest concept pe un suport, pe ceva invatat la cursurile cu americanii care m-au scolit in turism si datorita carora am ajuns de la ...inginer specialist in armament, la organizator de evenimente. Suportul acesta ofera maxima flexbilitate, in conditia in care profilele participantilor sunt asemanatoare. Daca cei care vin in excursii n-ar avea mai multe puncte comune, mi-ar fi imposibil sa organizez in acest fel excursiile. Sunt doar cateva care se preteaza la orice tip de grup, majoritatea insa sunt personalizate, le creez si adaptez dupa profilul vostru. De aceea este nevoie sa filtrez si sa nu accept cu noi anumite tipologii de persoane. Prima conditie pe care o cer este cea de toleranta si intelegere ca se face parte dintr-un grup...