Club singles. Singur? Haide cu noi!

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Luni, 30 Octombrie 2017, 14:56

Titlu: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Luni, 30 Octombrie 2017, 14:56
Tarif = 1350 Euro/ persoana – cazare in camera DBL hotel 4*
Avans: 500 EUR

 Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/paradisul-verde-al-insulelor-azore-18-27-august-2018/ (http://www.singlescamp.ro/eveniment/paradisul-verde-al-insulelor-azore-18-27-august-2018/)

Plecare: 18 august
Sosire: 27 august  
Cazare:
18/22 august Ponta Delgada Hotel Marina Atlantico 4*, Ponta Delgada, pe insula Sao Miguel
22/25 august Angra do Heroisimo Terceira Mar Hotel 4*, Angra de Heroisimo, pe insula Terceira
25/26 august Lisabona, Hotel Empire Lisbon 3*
Servicii incluse*:
• transport avion  Bucuresti – Lisabona - Ponta Delgada si retur  toate taxele incluse, inclusiv cele de aeroport, bagaj cala  si un bagaj mana
• transport avion Ponta Delgada (insula Sao Miguel) - Lajes (insula Terceira)
• transport avion  Lajes (insula Terceira) - Lisabona
• cazare 8 nopti hoteluri 4*  pe insule si 3* la Lisabona
• mic dejun inclus, 8 zile
• 2 insotitori de grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• taxa de oras la hoteluri
• mesele de pranz si cina
• costurile legate de excursiile pe insule (o sa se procedeze la fel ca in 2015, 2016. 2017 inchiriere microbuz 8 + 1 si costurile au sa fie impartite intre participanti - este cea mai ieftina solutie de vizitare a insulelor) - 180 EUR/persoana (daca toata lumea participa)
• transfer de la aeroport Ponta Delgada - hotel si de la hotel la Ponta Delgada (cca 5 EUR/pers/cursa - este cota din tariful de 20 EUR)
• transfer de la hotelul din Terceira pana la aeroport (in 2015 am avut un shutlle care ne-a costat 5 EUR/pers)
• excursie optionala whale watching la Angra de Heroisimo de pe insula Terceira cca 50 EUR/persoana
• optional "inot cu delfinii" in ocean, la Ponta Delgada tarif cca 50 EUR
• intrarile la obiective

Grup  = 15 + 2 persoane

Insotitori de grup:
Gigi Cindea 0040 745 106501 si
Lidia Mandache 0040743122214

Orar de zbor comunicat:

18 AUG  06:35 OTOPENI - LISABONA    09:10
18 AUG  11:00 LISABONA- PONTA DELGADA 12:25
22 AUG 07:15 PONTA DELGADA – TERCEIRA 07:55
25 AUG 13:45 TERCEIRA – LISABONA 17:00
26 AUG 23:50 LISABONA – OTOPENI 05:50 +




Program excursie

Ziua 1 18.08 Zborurile cu care vom ajunge pe insula Sao Miguel sunt efectuate de TAP Portugal: TP1325  18 AUG  06:35 OTP - LIS 09:10 conexiune TP1867 G 18 AUG LIS 11;00 - PDL 12:25 Intalnire cu insotitorii de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 4.35 (dimineata).
Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Ponta Delgada insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata la plecare de pe Otopeni si cea de conexiune de la Lisabona (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la aeroportul dinFunchal, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.
Ne deplasam cu totii la hotel unde se vor desfasura formalitatile de check in. Ordinea acordarii camerelor va fi cea in care s-a facut inscrierea. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie locati pe cat posibil cu persoane compatibile.
Refresh, reintalnire in 2 ore in holul hotelului, iesim la o plimbare in zona centrala a orasului, unde vom servi si masa.

Ziua 2 19.08 Dupa micul dejun la ora 9.00 urcam in microbuzul inchiriat si mergem sa vizitam o plantatie de ananas, pe Rua Sao Joao de Deus. Apoi traseul de vizitare al zilei va fi: Pisao view point - Vila Franca do Campo si insula Vila Franca (unde va propun si o baie intr-una din zile) - Senora da Paz Mirador - Lacurile Furnas si Izvoarele calde - apoi satul Furnas (o sa parcam pe avenida Arraga) si mancam cozido la Tony's. De vizitat Parque Terra Nostra, o zona verde cu vegetatie luxurianta. De la Furnas ne intoarcem un pic sa vedem Pico de Ferro view point, apoi pe un drum secundar spre Sao Bras si inainte de a ajunge acolo bem un ceai adevarat, la singura plantatie de ceai verde din Europa, Cha Gorreana. Continuam cu Achada, vedem in drum cascada Nordeste si ajungem la mirador Ponta di Mandraguda. Trecand doar prin Provoacao si Ribeira Quente, in jur de 21.00 ajungem la hotel, in Ponta Delgada. Total zi 200 km, o multime de locuri exceptionale, la care o sa oprim sa ne bucuram de imagini, sa fotografiem.

Ziua 3 20.08 Ora 9.00 imbarcare in microbuz plecam la Lagoa do Fogo, apoi urmatoarea noastra oprire va fi Ribeira Grande. Vizitam acolo Fabrica de lichior, Rua do Estrela - Rua Praca si plecam spre Caldeira Velha. (cine doreste se poate balaci 30 minute in bazinul cald, sub cascada naturala cu apa termala calda). Directia este Rabo de Pexe. In drum, dupa o curba gasim poate cea mai interesanta gradina exotica de pe insule, acolo plantele incalzite de izvoare termale ajungand la dimensiuni uriase. Cine doreste se poate balaci 30 minute in bazinul cald, sub cascada naturala cu apa termala calda). 15 minute pentru refresh si directia Rabo de Pexe - Ferral da Luz - Capelas - viewpoint - San Antonio. Mergem sa vedem Sete Citades spre interior, un loc absolut fantastic, o sa si coboram apoi, traversam pe podul dintre lacuri si luam directia Mosteiros. Acolo sunt mai multe piscine naturale, se poate inota daca apa va fi...cat de cat buna. Ne intoarcem spre Ponta do Ferraria si de acolo direct spre Ponta Delgada, la hotel. Masa de pranz undeva pe drum, cel mai probabil la Mosteiros.

Ziua 4 21.08 Este o zi cu program free. Ce va propun pt prima parte a zilei, asta daca timpul este bun si apa potrivita pt baie: sa mergem pana la Villa Franca si sa ne asezam de dimineata frumos la rand sa trecem cu o ambarcatiune pana pe insula rezervatie Villa Franca. Este spectaculos. Practic o sa faceti baie intr-un crater vulcanic. Fiind rezervatie doar 400 pers/zi sunt admise pe micuta insula...La intoarcere avem ocazia sa mancam la un restaurant din micutul golf, unul in care se pregatesc cele mai bune preparate de peste si fructe de mare. Dupa amiaza o sa ne-o petrecem in Ponta Delgada.

Ziua 5 22.08 Check out hotel devreme, intalnire in hol hotel la ora 5:00, luam taxi in grupaje si mergem la aeroport. Zbor SP 450  22 AUG PDL - TER 07:05 - 07:55  Aterizam deci la Lajes la ora 7.55, facem formalitatile de ieire din aeroport, noi insotitorii de grup luam in primire microbuzele, incarcam bagajele si pornim, 25 km, spre Agra do Heroisimo, capitala si locul in care vom fi cazati. In drum spre hotel incepem vizitarea insulei cu grota Algarve (atentie la program!), lago Negro si apoi cea mai frumoasa panorama de pe insula. Ajungem la hotel spre seara. Luam masa in apropiere, intr-un local familial.

Ziua 6 23.08 Continuam vizitarea insulei Terceira cu microbuzul, urcam si la panorama de pe Monte Brasil. Ajungem spre seara...

Ziua 7 24.08 Whale&dolphins watching  (mergem cu o ambarcatiune specializata, pentru a vedea balene si delfini). Dureaza cca 5 ore, apoi program free.

Ziua 8 25.08 Este cea de plecare din Azore, dar nu spre Bucuresti, vom poposi pentru o zi si jumatate la Lisabona. De la Angra do Heroisimo pana la Lajes luam un microbuz inchiriat in regim de taxi, costa cca 7 EUR/persoana pana la aeroport. Zbor Terceira – Lisabona. TP 1824 25AUG TER - LIS 13:45 - 17:00. La aterizarea pe aeroportul din capitala lusitana, transfer in grupaj auto cu taxi (achitat de fiecare cf cota) la hotel.

Ziua 9 26.08 Mic dejun. Free day.  Check out hotel 11.00. 21.00 - reintalnirea la hotel pentru a lua bagajele si a ne deplasa in grupaje de cate 4 persoane, in taxi, spre aeroport. Zbor spre casa: 26 AUG LIS  23:50- OTP 05:50/b]           
   
Observatii
Insulele Azore, la fel ca Madeira constituie o destinatie de vacanta activa. Nu este indicata celor care prefera genul de vacanta all inclusive, cu plaja nisipoasa la doar cateva sute de metri de hotel, cu program de entertainment la hotel si mancare pe saturate. Este o destinatie exotica, are o flora si un rellief neobinuit noua, tot acolo sunt singurele plantatii de ananas si de ceai din Europa. Se adreseaza iubitorilor de excursii, celor care vor sa descopere lucruri noi, deosebite de ceea ce au vazut pana atunci. Amplasarea insulelor la 1500 km de tarm si faptul ca sunt relativ departe una de cealalta, face un pic dificil accesul si vizitarea. Insulele sunt legate intre ele prin trasee maritime, sunt ferry ce circula intre acestea si de asemenea prin linii aeriene. In tariful de excursie este inclus zborul intre Sao Miguel si Terceira.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. (http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/.) Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este deja nominalizat, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro (http://www.singlescamp.ro). Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

(http://i61.tinypic.com/9tecer.jpg)

(http://i58.tinypic.com/15886rm.jpg)

(http://i60.tinypic.com/2s9dhcz.jpg)

Cateva informatii despre Insulele Azore:

Insulele Azore sunt situate departe in largul coastei de vest a Portugaliei la cca 1500 km de Lisabona. De acolo, o aruncatura de bat si esti...la New York :) Este o gluma evident, pana pe coasta de est a Americii de nord sunt 3900 km..

Cele 9 insule care formeaza arhipelagul sunt: Săo Miguel, Santa Maria, Terceira, Faial, Pico, Săo Jorge, Graciosa, Flores, Corvo. Sunt de origine vulcanica si au suprafete incepand de la doar 17 km patrati (Corvo) pana la 747 km patrati (Săo Miguel).

Populatia ce traieste pe insule este de doar 240.000 locuitori...cei mai multi fiind pe Săo Miguel. Capitala este Ponta Delgada cu 64 000 locuitori.

Relieful vulcanic da o nota deosebita locurilor, sunt acolo o multime de cratere si conuri vulcanice. Cel mai mare Pico - 2351 m.

Un documentar despre Azore:

www.youtube.com/watch?v=asKJ9FUgaNw (http://www.youtube.com/watch?v=asKJ9FUgaNw#)

Săo Miguel este cunoscuta ca Insula Verde si este cea mai mare din arhipelag. Acolo se afla si sediul presedentiei Regiunii Autonome al Azorelor. Are in jur de 60 km lungime (cam cat Madeira) si 15 km latime. Este insula care are cele mai multe de oferit: lacuri extraordinar de frumoase, plaje cu nisip, munti inalti, campii de un verde...irlandez si in jur...oceanul de un albastru senzational.
Ponta Delgada are o multime de locuri istorice, de monumente, strazile pastreaza aerul coloniilor vechi portugheze dar in acelasi timp se simte puternic si influenta moderna...Are un port modern, restaurante, magazine, baruri, night - cluburi si cafenele cu vedere la ocean.
 
(http://i61.tinypic.com/14b0rye.jpg)

(http://i60.tinypic.com/2j512xc.jpg)

(http://i61.tinypic.com/efrtea.jpg)

(http://i60.tinypic.com/2mqt6ia.jpg)

(http://i62.tinypic.com/2m6o95y.jpg)

Terceira. Portughezii sustin ca ei sunt descoperitorii acestei insule, ca Gonçalo Velho Cabral ar fi cel care a pus prima oara piciorul in acest paradis. 1439 apare ca document official al desoperirii. Au mai aparut insa indicii ca doar 6 ani mai tarziu, de 1 ianuarie s-ar fi ajuns acolo iar Cabral ar fi fost doar carmaciul, capitanul fiind Vincente de Lagos. Initial a fost numita Ilha de Jesus Cristo (Insula lui Isus Hristos) iar mai tarziu Ilha de Jesus Cristo da Terceira.

Exista insa dovezi ca mult timp inaintea portughezilor, cu vreo 3500 ani in urma insula era dej locuita. S-au descoperit morminte provenind din acea perioada….Nu stiu daca pentru noi cei care o s-o vizitam are mare importanta cine au fost primii locuitori, important este ca avem unde sa aterizam, unde sa stam si unde sa mancam, sa ne bucuram de minunatia rasarita din apele Atlanticului.

A treia ca marime din arhipelagul Azore, dupa Sao Miguel si Pico, cu o populatie de cca 58.000 de locuitori, Terceira, sau “insula liliachie” cum mai este numita datorita superbelor apusuri de soare de aici - nu are mai mult de 30 km de la un capat la celalalt si 17 km pe directia nord – sud.

(http://i61.tinypic.com/2q1t0fr.jpg)

Are insa doua aeroporturi, care fac mai usor posibil accesul pe insula. Cea mai importanta asezare de pe Terceira este Agra do Heroisimo, cea mai veche asezare din arhipelag (1534) acolo unde urmeaza sa poposim si noi pt 3 nopti. Cu o exceptionala arhitectura a sec XVII si XVIII Agra este un sit UNESCO, unde pot fi admirate cladiri coloniale. Din pacate cutremurul din noaptea de an nou din 1980 a distrus o parte din acestea…

(http://i58.tinypic.com/mj0r50.jpg)

(http://i59.tinypic.com/dhbi2c.jpg)

Mai este numita si “insula festivalurilor fara sfarsit” asta pentru ca in lunile de vara este o continua celebrare:  Festas do Espirito Santo, apoi festivalul producatorilor de vin si de produse alimentare si in fine cel mai “sangeros” – „touradas ŕ corda”  atunci cand se dau drumul taurilor pe strada.

(http://i61.tinypic.com/2a5yvzp.jpg)

In Agra sunt mai multe restaurante si pentru ca Portugalia nu este o tara scumpa la mancare, acestea sunt asaltate de turisti.

(http://i57.tinypic.com/308ebee.jpg)

Al doilea orasel ca marime de pe insula este Praia da Victoria. Se afla aproape de unnul dintre aeroporturi, unul ce serveste ca baza de operatiuni americane, dar care este folosit si pt zboruri civile. In Praia se afla o frumoasa plaja cu nisip.

(http://i61.tinypic.com/a1oegy.jpg)

Peisaje exceptionale, locuri de vizitare de mare varietate, asta atrage turistii pe insula. O grota,
Algar do Carvăo, este recomandata in mod deosebit a fi vizitata. Are un program destul de scurt in care este deschisa publicului 14.45-17.45.

(http://i61.tinypic.com/pyhvm.jpg)

(http://i62.tinypic.com/2hhlseh.jpg)

Nu departe de Algar se afla  Serra da Santa Barbara, cel mai inalt punct de pe Terceira (1021 m). Din varf peisajul este superb, trebuie insa ajuns dimineata pana cand nu este cald si vizibilitatea este afectata.

Intr-un tur al insulei, dupa vizitarea celor doua obiective se impune o ….pauza. In apropiere se afla
Lagoa da Falca, un loc potrivit pentru asta. Intr-o mica padurice se afla amenjat un loc de picnic, de grill si in jur o gramada de …rate. De admirat nu de pus la frigare… :)

(http://i58.tinypic.com/ixuj9d.jpg)

 O exceptionala panorama se poate admira din  "Serra da Ribeirinha", o zona aflata in apropierea Agra do Heroisimo pe drumul ce leaga acest oras de Praia de Victoria. Un semn indica  spre
"Serra da Ribeirinha".

Alte atractii ale insulei sunt micutele dar adorabile sate Porto Judeu, Biscoitos, Ribeirinha, Săo Mateus and Terra Cha. In Biscoitos se poate vizita un muzeu local al vinului, se poate vedea acolo cum licoarea zeilor era produsa cu mult timp inainte. Intrarea este libera, la fel si ghidajul si o degustare. Dar bineinteles ca apoi oamenii asteapta sa si cumperi. La vanzare este doar vin alb, vinul rosu atat de vestit se produce in cantitati insuficiente pt a fi comercializat.

Despre relief si vegetatie, cateva observatii. Terceira este mult mai impadurita si mai verde in partea sa vestica, acest lucru datorandu-se precipiatiilor mai dense din acea zona. Cam acelasi lucru care se poate observa si pe Madeira, acolo insa diferentele sunt mult mai mari, de la desert la vegetatie exotica. Pe insula exista zona de campie Achada, zona de munte langa Santa Barbara, si in interior sunt si doua mici ochiuri de apa, Lagoa das Patas si Lagoa da Falca.

(http://i61.tinypic.com/j5dsh1.jpg)

Coasta Nordica este marcata de o activitate vulcanica care a fost mai intensa si mai propuntata, sunt acolo mai multe "mistérios" (campuri de lava), piscinele naturale din Biscoitos.

(http://i61.tinypic.com/1671gdx.jpg)

In timp ce zona centrala este mai inalta Algar do Carvăo si Furnas do Enxofre, doua forme vulcanice, populare in randul turistilor dar in special al geologilor.

(http://i59.tinypic.com/2n8bhhk.jpg)

(http://i59.tinypic.com/9kxyfq.jpg)

Aproape toata insula este ridicata fata de ocean cu cca 20 de metri, doar langa Agra fiind diferit. Acolo curgerea lavei in apa a format un con numit Monte Brasil, care protejeaza natural portul capitalei de furtuni. Conul are un diametru al bazei de cca 1 km si o inaltime de 200 de metri. 

(http://i57.tinypic.com/30usjs5.jpg)

Harta insulei:

(http://i60.tinypic.com/2aaimwy.jpg)
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Luni, 06 Noiembrie 2017, 18:38
Rezervarile sunt deschise incepand de azi, dar fac precizarea ca pe lista de inscriere in urma chestionarului sunt 17 persoane pe 15 locuri. Locurile se vor ocupa in ordinea efectuarii avansului.


Pana cand nu primesc din agentie situatia inscrieri vs rezervati, nu pot face inscrieri decat cei care au facut pre-inscriere. Daca in 5 zile nu se confirma mai mult de 3 locuri, deschidem rezervarile pt locurile ramase neocupate
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Marţi, 07 Noiembrie 2017, 11:07
Gigi, eu m-am inscris aseara si tot aseara am trimis la agentie pe mail solicitarea facturii, insa fara copie CI deoarece o trimisesem cu doar cateva ore inainte, pentru intocmirea facturii de Islanda. Dimineata am reluat procedura, inclusiv cu o copie a CI.
Inteleg ca teoretic factura se intocmeste in termen de 48 ore, insa fiind 17 rezervari pe 15 locuri iar ocuparea acestora facandu-se in ordinea platii, nu ma pot abtine sa nu intreb: practic, care ar fi un termen rezonabil in care sa revin cu un mail la agentie.

Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Oana Nartea din Marţi, 07 Noiembrie 2017, 11:14
Inteleg ca tragi sperante Mihaela!!! Esti pe lista de pre-inscrieri? Eu n-am stiu de ea :buck2:
Aplicat si eu, cine stie!!!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Marţi, 07 Noiembrie 2017, 11:27
Oana, e lista aceea care a fost afisata pe site in iunie- iulie, in sectiunea Excursii si vacante/Unde mergem in vacanta. In Scotia am aflat de ea, ca eram noua, nu stiam unde sa ma uit..
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Marţi, 07 Noiembrie 2017, 11:31
Lista de pre-inscriere s-a format in urma unui newsletter chestionar transmis acum 2-3 luni, in care rugam pe toti cei din Singles Camp, care doresc sa participe la una dintre actiunile prezentate pe lista, sa-si transmita intentia de participare. Asa am evaluat cererea si numarul de posibili participanti pe fiecare actiune, de asta am tinut cont in alegerea destinatiilor si de disponibilitatea de locuri pentru fiecare.

Mihaela, in momentul aceasta nu e nici un risc de a pierde locul pe care te-ai inscris. Avem in total neconfirmari de participare, asa ca 17 - 3 = 14. Deci cei de pe lista de pre-inscriere au la dispozite 5 zile sa se decida ferm, transmitand CI-ul pt factura, iar locul ramas disponibil din renuntari l-am scos la...ocupare. Se pare ca va fi a Oanei, daca a aplicat deja!  :)
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Marţi, 07 Noiembrie 2017, 11:37
Multumesc Gigi, am urmarit ieri si Islanda si m-a naucit dinamica inscrierilor, de aceea am insistat!!!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Oana Nartea din Miercuri, 08 Noiembrie 2017, 15:02
Oana, eu? Daaa, am aplicat! Mai am o Oana in asteptare, a aplicat si ea. Astept confirmare pe mail pt locul ala liber?
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Miercuri, 08 Noiembrie 2017, 16:53
Iti raspund din Ungaria: da si pentru a doua Oana! Cu mare bucurie!  :dance:
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Oana Nartea din Miercuri, 08 Noiembrie 2017, 16:54
URAAAAA!   :D :D :D  Dam copiile CI pe mailul de confirmare a inscrierii. Imediat
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Miercuri, 08 Noiembrie 2017, 17:30
Uraaaa, vin Oanele! *|* 
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Duminică, 12 Noiembrie 2017, 18:06
Buna Gigi, am trimis copia CI vineri, asa ca astept factura ca sa fac plata. M-am inscris in intervalul de 5 zile, asa ca avand si optiunea trimisa acum cateva luni, sa nu pierd locul!
Iti urez petrecere frumoasa pe unde esti!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Gabriela Georgescu din Duminică, 12 Noiembrie 2017, 21:30
 :help: :help: :help:Eu ma rog sa mai renunte cineva sa intru si eu in grupul norocosilor, sau poate ca deja este un loc vacant, ce zici Gigi , pot sa sper? eu sunt pregatita cu banii imediat.  :D
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Luni, 13 Noiembrie 2017, 07:08
Ieri seara ne-am intors din Hajdu, nu am idee in acest moment de ce s-a intamplat in agentie. In jurul amiezii o sa avem o discutie referitoare la situatia locurilor care au mai ramas disponibile la excursii. Pana atunci nu pot spune nimic.
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Bon Voyage din Luni, 13 Noiembrie 2017, 13:11

Mai avem 1 loc intr-o camera dubla la baieti.
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Luni, 13 Noiembrie 2017, 13:34
Gigi, eu sunt la Madrid cu job-ul si am lasat fiului meu banii sa plateaca factura, pe care o astept pe mail!

O zi frumoasa sa ai!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Luni, 13 Noiembrie 2017, 19:55
Gata! Ura!!! Merg in Azore!!! :applause:
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Joi, 16 Noiembrie 2017, 10:58
Locurile s-au ocupat, cu exceptia unuia, la barbati. Deci:

disponibilitate la femei = 0

disponibilitate la barbati = 1
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Duminică, 19 Noiembrie 2017, 16:30
Asteptam un baiat simpatic, de gasca, vesel si bun camarad!👏
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Duminică, 19 Noiembrie 2017, 17:01
Am incercat sa-l conving pe Rentzi, insa fara succes.....E adevarat ca nici eu nu am depus toate diligentele...
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Joi, 15 Februarie 2018, 17:36
O filmare cu drona, pe insula Sao Miguel

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=oMH95n5CemI#)
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Joi, 15 Februarie 2018, 23:36
Un adevarat PARADIS! Chiar nu ma pot abtine sa nu spun, inca o data ca: sunt o norocoasa!!! *|*
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Iustin din Vineri, 16 Februarie 2018, 11:41
Un adevarat PARADIS! Chiar nu ma pot abtine sa nu spun, inca o data ca: sunt o norocoasa!!! *|*

As vrea sa vad o eruptie vulcanica sau macar gheizere active. Pot conta pe norocul tau? :D
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Rentzi din Vineri, 16 Februarie 2018, 12:02
Ai grija ce iti doresti....  :-\ 
Pentru vulcan cat de cat activ recomand Stromboli.  ^-^
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Vineri, 16 Februarie 2018, 13:24
Laurentiu, anul viitor promit sa mergem iar acolo. Am in plan pt 2019, cateva 8 + 1, printre care si Sicilia, in varianta modificata, cea de care discutam acolo.
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Rentzi din Vineri, 16 Februarie 2018, 14:15
 O0
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Vineri, 16 Februarie 2018, 17:03
Iustin, daca vrei sa te bazezi pe norocul meu, vino in Islanda! Parca in 2010 a erupt unul pe acolo..
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Vineri, 16 Martie 2018, 13:02
Buna Gigi, intreb si eu pentru ca urmeaza ultima rata pentru aceasta excursie care se anunta un regal: mai este valabila reducerea aceea de 40 euro pentru...veterani, adica cei care au mai participat la 3 excursii externe?
O zi frumoasa sa ai!

Adriana
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Oana Nartea din Vineri, 16 Martie 2018, 13:18
Exista asa ceva?  :)
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: wonderland din Vineri, 16 Martie 2018, 13:54
Exista, acolo unde scrie ca exista! Aici nu vad.
De obicei, pe forum, pe prima pagina de prezentare a excursiei, imediat dupa tarif/avans. E un text scris cu albastru in care se mentioneaza cine poate beneficia de reducere, cum se face plata cu discount etc.  :)

Oricum, pe 2018, doar la Madeirea si Irlanda vad discount de 40 euro. Mai vad si alte cateva excursii externe cu discount de fidelitate, dar de valoare mai mica (30 euro)

PS  Textul de prezentare a fiecarei excursii trebuie citit cu atentie. Exista niste texte generale, pe care le regasim la mai multe excursii, dar exista si particularitati, cerinte specifice doar uneia sau alteia dintre actiuni...
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Iustin din Vineri, 16 Martie 2018, 15:30
vino in Islanda! Parca in 2010 a erupt unul pe acolo..
Erau deja ocupate locurile in Islanda si mai este si consecutiva cu Azore.
Ma inscriu cu prima ocazie (daca apuc pentru ca unele apar cu locuri deja ocupate... )
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Vineri, 16 Martie 2018, 16:01
Iustin,
a fost o lista de pre-inscrieri care s-a format in urma unui chestionar transmis cu 2-3 luni inainte de lansarea excursiilor externe. Despre aceasta lista a mai vorbit Gigi, chiar aici, pe acest topic..
Eu am facut tot ce a tinut de mine, insa ma consider "o norocoasa" si in ceea ce priveste Islanda!
Revenind la Azore, spun doar ca abia astept! *|*
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Vineri, 16 Martie 2018, 20:20
Eu doar am intrebat, nu am dat cu parul! Daca pentru Azore nu este valabil, nu-i bai, oricum sunt fericita ca am reusit sa ma inscriu! Abia astept sa cunosc si alti membri Singles Camp si sa revad prieteni mai vechi, cu care am fost in alte calatorii minunate!

O seara frumoasa sa aveti!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Duminică, 05 August 2018, 07:44
Mult a fost, putin a ramas si pana incepe si aceasta vacanta. Pana atunci eu si Lidia, insotitorii vostri in paradisul verde, o sa mai avem o excursie, astazi plecam in Islanda.

Pana in acest moment, zborul este anuntat cu acelasi program, asa ca urmeaza sa ne vedem sambata, in 18.08, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 4.35 (dimineata). La 6.35 urmeza sa zburam. Pe avion primim de mancare pe ambele curse, dar eu intotdeauna recomand sa se ia in bagajul de mana un sandvici-doua, ceva de omorat foamea, un fruct...

Nu uitati sa aveti cu voi cartea de identitate valabila si ca masura suplimentara in caz ca pierdeti CI, pasaportul.

Moneda acolo este euro, asa ca pe card sau cash, sa nu uitati acest...amanunt important acasa.

Azore este o destinatie destul de activa, o sa mergem mult cu microbuzele, in jurul, de-a lungul si de-a latul insulelor, dar va fi si ceva de mers pe jos... :) Tineti cont de recomandarea mea si veniti incaltati corespunzator unei excursii mare parte in natura: pantofi trekkersi, cu talpa aderenta. De schimb o incaltaminte sport gen adidas, dar nu de running sau de oras, nu sunt indicate pentru astfel de locuri...
Sa aveti tricouri la voi, sapca sau palariuta, ceva care sa va protejeze de soare, pantalon lung, pantalon scurt, cat mai elastice, o bluza de vant si neaparat o pelerina. Pentru ca nu se stie nicioadata. Nu uitati nici de costumul de baie si de slapi.

Despre bagajul de cala, va recomand ceva de mici dimensiuni si usor manevrabil pentru ca avem cateva manipulari date de mutarea dintre insule. Gretutatea o gasiti aici: https://www.flytap.com/en-gb/baggage. (https://www.flytap.com/en-gb/baggage.) Nu uitati si de un rucsac de dimensiuni medii, pe care sa-l aveti cu voi in fiecare zi in excursii.

Pentru cei care stiu ca au rau de masina, luati cu voi medicamente care sa va calmeze starea.

Pentru ca am amintit de masina, regula pe microbuze este sa va rotiti, nu accept locuri ocupate si in proprietate. Fiecare are dreptul sa stea in fata, la fereastra, asa ca in fiecare zi ne rotim cu cate un scaun. Cu exceptia mea si a Lidiei evident... :)

Mi-as dori mult un grup ca in Portugalia, ca in Madeira, sa avem parte de zile frumoase de vacanta impreuna, sa ne distram, sa vedem tot ceea ce e frumos acolo. Cu rabdare, cu intelegere, cu toleranta, cu armonie de grup. Asa ca luati zambetul de vacanta cu voi si haideti sa exploram impreuna acele minunate oaze de verde din mijlocul Atlanticului!

Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Miercuri, 15 August 2018, 10:39
Programul detaliat al excursiei

Orar de zbor (TAP Portugal)

18 AUG  TP1325  06:35 OTOPENI - LISABONA    09:10
18 AUG TP1867 G  11:00 LISABONA- PONTA DELGADA 12:25
22 AUG 07:15 PONTA DELGADA – TERCEIRA 07:55
25 AUG 13:45 TERCEIRA – LISABONA 17:00
26 AUG 23:50 LISABONA – OTOPENI 05:50 +

Ziua 1 18.08   Intalnire cu insotitorii de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 4.35 (dimineata). Zborurile cu care vom ajunge pe insula Sao Miguel sunt efectuate de TAP Portugal: TP1325  18 AUG  06:35 OTP - LIS 09:10 conexiune TP1867 G 18 AUG LIS 11;00 - PDL 12:25. La Lisabona, am rugamintea sa asteptati imediat dupa debarcare pt a face impreuna tranzitul pentru conexiune. Dupa zborul spre Sao Miguel ne reintalnim cu totii pe aeroportul din Funchal, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in taxi-uri.
Ne deplasam cu totii la hotel unde se vor desfasura formalitatile de check in. Ordinea acordarii camerelor va fi cea in care s-a facut inscrierea. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie locati pe cat posibil cu persoane compatibile. Daca zborurile nu au intarzieri si totul o sa se desfasoare normal, in jur de ora 14.00 o sa ajungem la hotel. Check in, refresh o ora, apoi intalnire in holul hotelului, iesim la o plimbare. Daca lumea nu e asa...flamanda, va propun sa mergem sa vizitam o plantatie de ananas Pineapples St. Antonio. Avem 2.7 km pana acolo, ii facem povestindu-va cate ceva despre insula pe care ne aflam. Ne intoarcem apoi in acelas fel, pe jos, urmand sa mergem in centru, pentru masa si recunoasterea zonei. Intrebare: cine doreste sa manance cozido de furnas, cine doreste inot cu delfinii? Rezervari pentru ambele. 

Ziua 2 19.08 Ora 08:30 Preluare microbuz din aeroport. Grupul se intalneste in holul hotelului dupa micul dejun la ora 9.00. Urcam in microbuze si mergem sa vizitam o plantatie de ananas (daca nu am facut-o in prima zi). Apoi traseul de vizitare al zilei va fi: Pisao view point - Vila Franca do Campo si insula Vila Franca (unde va propun si o baie intr-una din zile) - Senora da Paz Mirador - Lacurile Furnas si Izvoarele calde - apoi satul Furnas  si mancam cozido la Tony's. De vizitat Parque Terra Nostra, un loc fermecator. Tarif: 8.00€. De la Furnas ne intoarcem un pic sa vedem Pico de Ferro view point, apoi pe un drum secundar spre Sao Bras si inainte de a ajunge acolo bem un ceai adevarat, la singura plantatie de ceai verde din Europa, Cha Gorreana. Continuam cu Achada, vedem in drum cascada Nordeste si ajungem la mirador Ponta di Mandraguda. Trecand doar prin Provoacao si Ribeira Quente, in jur de 21.00 ajungem la hotel, in Ponta Delgada. Total zi 200 km, o multime de locuri exceptionale, la care o sa oprim sa ne bucuram de imagini, sa fotografiem.

Ziua 3 20.08 Costum de baie, prosop si slapi. Ora 9.00 imbarcare in microbuz plecam la Lagoa do Fogo, apoi urmatoarea noastra oprire va fi Ribeira Grande. Vizitam acolo Fabrica de lichior si plecam spre Caldeira Velha. Directia este Rabo de Pexe. In drum, dupa o curba gasim poate cea mai interesanta gradina exotica de pe insule, acolo plantele incalzite de izvoare termale ajungand la dimensiuni uriase. Cine doreste se poate balaci 30 minute in bazin, sub cascada naturala cu apa termala). 15 minute pentru refresh si directia Rabo de Pexe - Ferral da Luz - Capelas - viewpoint - San Antonio. Mergem sa vedem Sete Citades spre interior, un loc absolut fantastic, o sa si coboram apoi, traversam pe podul dintre lacuri si luam directia Mosteiros. Acolo sunt mai multe piscine naturale, se poate inota daca apa va fi...cat de cat buna. Privelistea cu stancile in ocean este fantastica. Ne intoarcem apoi spre Ponta do Ferraria si de acolo direct spre Ponta Delgada, la hotel. Masa de pranz undeva pe drum, cel mai probabil la Mosteiros.

Ziua 4 21.08 Dimineata trebuie sa predam microbuzele, la ora 8.30. Este o zi cu program free. Ce va propun: Villa Franca – baie in rezervatia insulei. Este spectaculos. Practic o sa faceti baie intr-un crater vulcanic. Fiind rezervatie doar 400 pers/zi sunt admise pe micuta insula...La intoarcere avem ocazia sa mancam la un restaurant din micutul golf, unul in care se pregatesc cele mai bune preparate de peste si fructe de mare. De la hotel pana la insula sunt 24 km. Se poate merge acolo cu transport public sau cu share taxi. Alta posibilitate: inot cu delfinii. Exista in port o agentie care organizeaza astfel de tururi, dar programarea trebuie facuta din timp, cel mai bine in prima zi.

Ziua 5 22.08 Check out hotel devreme, intalnire in hol hotel la ora 5:00, luam taxi in grupaje si mergem la aeroport. Zbor SP 450  22 AUG PDL 07:15 - 07:55 TER  Aterizam deci la Lajes la ora 7.55, luam bagajele, apoi noi insotitorii de grup microbuzele. Incarcam trollerele si pornim, aproximativ la 9.00, 45 km (pe ocolit, in drum drept ar fi 25 km), spre Agra do Heroisimo, capitala si locul in care vom fi cazati. In drum spre hotel incepem vizitarea insulei cu Praia da Vitoria, unde vom ramane in jur de 2 ore, iar la 11.00 urcam la panorama Serra do Cume. Continuam cu Sao Sebastiao -  Baia da Mina (un loc de panorama de Ponta Contendas) – punct de panorama - Porto Judeu – Angra do Heroisimo.  Ajungem la hotel in jur de 13.30, facem check in, refresh si iesim apoi intr-o plimbare prin oras. Pana in port sunt in jur de 2 km, cca o jumatate de ora de mers. Servim masa in zona centrala, in timpul acesta eu merg sa aranjez pt whale watching, apoi ne continuam plimbarea: Primarie (poate e deschis si putem vizita), Parcul Municipal, de unde urcam la panorama. Free time, fiecare face ce doreste...

Ziua 6 23.08 Continuam vizitarea insulei Terceira cu partea vestica: Sao Mateus da Calheta – Ponta das Cinco Ribeiras (view point) – urcam apoi daca vremea este frumoasa cu microbuzele pana la panorama de pe varful Santa Barbara (1000 m). Apoi pe coasta de vest doua puncte de belvedere exceptionale: Miradouro da Ponta do Queimado si Ponta da Rominho. Intre ele: Miradouro da Mata da Serreta. Intram acolo in zona de padure. Ne continuam drumul pana la Biscoitos. Stop si masa de pranz. Continuam apoi: Lagoa do Negro, Furnas do Enxofre si vizitam grota Algar do Carvão. Acela este ultimul stop, revenim la hotel. Free time pt cona si plimbare.

Ziua 7 24.08 Predam microbuzele. Whale&dolphins watching  (mergem cu o ambarcatiune specializata, pentru a vedea balene si delfini). Dureaza cca 5 ore, apoi va recomand sa mergem intr-o plimbare si apoi drumetie de 3-4 ore pe Monte Brasil.

Ziua 8 25.08 Este cea de plecare din Azore, dar nu spre Bucuresti, vom poposi pentru o zi si jumatate la Lisabona. De la Angra do Heroisimo pana la Lajes luam un microbuz inchiriat in regim de taxi, costa cca 7 EUR/persoana pana la aeroport. Zbor Terceira -– Lisabona. TP 1824 25AUG TER - LIS 13:45 - 17:00. La aterizarea pe aeroportul din capitala lusitana, transfer in grupaj auto cu taxi (achitat de fiecare cf cota) la hotel. Iesim, cine doreste, la o seara de fado.

Ziua 9 26.08 Mic dejun. Free day. Cine doreste, pot sa-l insotesc pana la Oriente, acolo unde se afla cel mai lung pod din Europa, Oceanarium, Centrul Comercial Vasco da Gama. Va fi nevoie insa de check out la 9.30, ora la care intentionez sa plecam. Ceilalti care nu ma insotesc, pot preda camera de hotel pana la 11.00. Lasam bagajele la hotel si ne reintalnim la ora 21.00 - pentru a lua bagajele si a ne deplasa in grupaje de cate 4 persoane, cu taxi, spre aeroport. Zbor spre casa: 26 AUG LIS  23:50- OTP 05:50        

Recomand salvarea si tiparirea acestui program. Il veti avea astfel permanent ca reper, in timpul excursiei.
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Miercuri, 15 August 2018, 18:36
Ce doresc sa mai precizez: am gandit programul asa incat sa ne putem si balaci in anumite locuri mai speciale (Caldheira Velha, Biscoitos, Praia de Victoria, Ihla Franca). De asemenea sa mai facem si cate o drumetie ad-hoc, nu doar din microbuz la mirador si de la mirador la microbuz. Am in vedere niste trasee pe langa Lago Nero, Cete Citades, Monte Brasil. Nu lungi, nu de urcat, dar care cat de cat sa va tonifice un pic. Daca vremea este buna, este pacat sa nu trageti in piept CEL MAI CURAT AER DIN LUME.

De aceea din rucsacul zilnic de excursie sa nu lipseasca: costum de baie sau schimb, slapi, prosop de baie, pantofi de drumetie (trekking), pantalon de drumetie elastic (am recomandat celor din Islanda promotia de la Himalaia si au fost foarte foarte multumiti de cum s-au comportat), sapca, pelerina, apa.

Am cerut partenerilor din Angra o oferta mai complexa nu doar o iesire pe ocean pt a vedea balenele si delfinii, ci si sa ne duca intr-un loc pe care il stiu ca minunat: Ilhéus das Cabras. Seamana mult cu Ilheu da Vila Franca, unde v-am propus de asemenea sa mergem sa facem baie. Este unic! Astept propunerea lor de tarif, pt a va o comunica in prima zi de excursie.

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=KUSr5S5YXi4#)

Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Miercuri, 15 August 2018, 19:38
V-ati supara tare, daca v-as spune ca am schimbat un hotel?  :-[ :-\ ::) Partenerul nostru ne-a comunicat acum vreo 2 luni ca incearca sa ne ofere ceva deosebit si acum cateva minute Samiza a primit confirmarea!  :dance: *|* :thumbup: O sa stam intr-un hotel senzational, de 5* Hotel Grand Hotel Açores Atlântico 5*, in loc de unul de 4*...Sper ca v-am facut seara mai frumoasa!  :)
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Gabi sb din Miercuri, 15 August 2018, 23:13
Ca întotdeauna, multe surprize frumoase suprapuse peste o ofertă inițiala încântătoare. Mulțumim Gigi!
 Și ce bine că mai sunt doar 2 zile până la plecare!  De abia aștept!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Vineri, 17 August 2018, 13:28
Am primit de la parteneri tariful pentru excursia pe apa la balene si delfini, combinata, asa cum am cerut, cu o vizitare a Insulei Cabra, acolo unde o sa facem si o baie in ocean.

Programul incepe la ora 8.30, avem o intalnire cu un oceanograf, care ne va da mai multe explicatii referitoare la fauna marina a Azorelor. Cred ca este acelasi de anul trecut, un tip extraordinar, fost jucator de Liga 1 in Portugalia si profesor universitar cu specialitatea Oceanografie.

Apoi la 9.00 ne indreptam spre larg, in zona frecventata de balene. Daca este o zona buna de a vedea balene, pai cu siguranta aceea este, de fiecare data am vazut minim 10...Iar delfini, fara numar...Toata actiunea dureaza cu ceva peste 5 ore, luand in considerare si expicatiile primite. Deci in jur de 14.00 ne intoarcem. Numai bine pt masa de pranz si apoi pt o plimbare intr-un parc exceptional, cel municipal. Vizitam si Primaria, urcam si la panorama...

Mi-a facut, pentru ca sunt deja colaborator vechi, un tarif foarte bun, ambele activitati 50 EUR. In loc de 75 cat ar fi costat normal...Ambarcatiunea este foarte faina, special construita pentru observatii marine, am calatorit cu ea chiar si intre insule...Deci este foarte sigura. Stiti ca nu sunt genul sa ma extaziez fara rost de ceva, nici sa incerc sa conving pe cineva...dar activitatea asta chiar este deosebita si unica, merita pe deplin incercata...
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Vineri, 17 August 2018, 13:47
Ce de surprize! Multumim, apreciem efortul, chiar ca ajungem in Paradis! Eu as vrea si aceasta excursie.
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: ligia din Vineri, 17 August 2018, 18:14
Si eu , si eu !!/
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Iustin din Luni, 27 August 2018, 23:04
Ne-am sucit, ne-am rasucit si ne-am intors cu o mulțime de amintiri de neuitat și multe sticle de lichior.
Cel mai mult mi-au plăcut românii pe care i-am întâlnit pe acolo și majoritatea erau chiar de la noi din echipă :))
Apoi, mi-au mai plăcut peisajele, în mod deosebit cele care nu includeau biserici.

Mulțumesc organizatorilor și colegilor pentru clipele minunate !
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Marţi, 28 August 2018, 08:31
A fost o adevarata vacanta pentru mine, desi am fost organizatorul si unul dintre insotitorii de grup ai acestei excursii. O vacanta cu prieteni dragi, oameni cu care este mai mare placerea sa calatoresti, sa impartasesti clipe, cu care sa te bucuri...Uite ca pamantul portughez aduce al 3-lea grup superb anul acesta: unul pe continent, altul in Madeira si acesta in Azore...

Azore a fost mereu pentru mine "the dreaming land", un loc in care tare mult mi-ar place sa-mi petrec ultimii ani...Un taram ivit din ape, o oaza de verde intr-un ocean de albastru de cerneala...Totul imi place acolo: dealurile parca desenate, panoramele de vis, hortensiile uriase, oamenii, mancarea, padurile, vacutele...chiar si bisericile... ;D ;D ;D Un loc care te linisteste, care iti relaxeaza mintea, care-ti aduce zambetul de bucurie pe fata...

Sunt atat de multe de povestit despre ce am vazut, despre ce am facut...dar din pacate nu am timpul necesar pentru a scrie...Poate o fac cei cu care am petrecut cateva zile de vis!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: ligia din Marţi, 28 August 2018, 16:02
Un loc incredibil de frumos , spectaculos , surprinzator , neasteptat , care ne-a tinut in priza non-stop .
Raman totusi cu regretul ca nu am facut baie in piscinele naturale , dar a fost mai bine asa, caci daca as fi intrat acolo nu as mai fi iesit !
"Singles Camp" a fost - in acest caz - un "Group Camp" , sa ne vedem cu bine in viitorul apropiat . Mi-a placut mult acesta excursie !!!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Marţi, 28 August 2018, 18:25
Din pacate nu ma pot tine de cuvant cu transmiterea fotografiilor. Ce s-a intamplat, ce nu, habar n-am dar nu pot descarca in PC o parte din fotografiile si filmuletele facute. Au intrat in icloud, dar de acolo nu le pot descarca...Am cautat pe forumuri, am tot incercat, dar cum sunt la limita cu timpul de pregatire a excursiei din Maroc, a trebuit sa renunt pentru moment.  :-[
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: MihaelaAld din Marţi, 28 August 2018, 21:25
Nu e nici o suparare, avem amintiri inca vii dintr-un adevarat paradis! Te-ai tinut de cuvant in ceea ce priveste " o vacanta in Paradis" si asta nu este putin lucru. Daca mai punem la socoteala ca vremea a fost foarte buna, organizarea impecabila, prietenii de calatorie de nepretuit, iar Lidia o insotitoare absolut minunata, cand tragem linie si adunam, iese un rezultat de invidiat. Multumesc tie, Samizei, Lidiei si nu in ultimul rand prietenilor de calatorie! A fost o vacanta absolut memorabila si sper sa ne revedem cu bine intr-un alt Paradis!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Marţi, 28 August 2018, 22:24
Nu ma las cu fotografiile....Lucrez si acum...Ii dau de capat pana la urma, dar cu mult efort. Any way, chiar daca Iphone este foarte stabil si bun ca device, vad ca a facut modificari care te impinge spre a cumpara tot felul de aplicatii. Care la Android nu sunt necesare. Deci daca doriti un tf pt foto, in nici un caz Iphone!
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Miercuri, 29 August 2018, 18:10
Am transmis fotografiile si filmuletele, nu asa cum v-am obisnuit prin wetransfer. Sunt link-uri spre arhiva googlephotos. Din pacate unele sunt salvate in format HEIC, nu JPEG. Daca vreti sa le vedeti trebuie sa le convertiti in format jpeg...stiu este laborios...

Aici este site-ul pe care aceasta operatiune se poate face online: https://heictojpg.com/.

Sau poate cineva, specialist IT are o alta solutie, eu nu am gasit-o... :-[
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: simo arad din Miercuri, 29 August 2018, 20:02
Am avut, din nou, o vacanta de vis, un taram minunat, peisaje incredibile, de neuitat, ca nu ne puteam opri din fotografiat, asa ca nu-ti fa probleme Gigi, avem poze toti. Vremea a tinut cu noi, am avut parte de tot ce ne-am dorit si asteptat. O vegetatie cum nu am mai intalnit in alte parti, aer curat, lacuri intinse, izvoare, balene si delfini jucausi. Un grup de oameni frumosi, veseli si prietenosi, o vacanta minunata. Multumiri organizatorilor, Samiza, Gigi, Lidia. Salutari tuturor, sa ne vedem cu bine, cat de curand. 
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: admin din Joi, 30 August 2018, 14:37
Un montaj cu filmuletele facute pe ocean...

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=rgTsTPlkPs0&t=9s#)
Titlu: Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
Scris de: Alintata din Duminică, 09 Septembrie 2018, 10:16
Am fost cu adevarat in Paradis! Organizare impecabila, pentru care multumim lui Gigi, Samizei si Lidiei! Au trecut aproape doua saptamani de cand ne-am intors si retraiesc minunatele zile petrecute alaturi de un grup de oameni frumosi, pe care parca i-as fi cunoscut dintotdeauna. Va multumesc si voua, dragi parteneri de calatorie, pentru compania deosebit de placuta! Sper sa ne revedem curand! Nu pot sa spun nici acum ce mi-a placut mai mult, au fost atatea locuri minunate, atata verde “ de Irlanda “, vorba lui Gigi, atatea flori superbe, parfumul fascinant al leandrilor in Ponta Delgada, albastrul ca cerneala al oceanului, negrul rocilor vulcanice, aerul imbatator, mancarea delicioasa, albastrul de azur al apelor oceanului langa tarmul dantelat, vegetatia luxurianta, delfinii jucausi, TOTUL! Si pentru ca nu am avut curaj sa incerc plaja si baia la Vila Franca, ma gandesc serios sa ajung din nou in...Paradis!