Club singles. Singur? Haide cu noi!

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Vineri, 02 Noiembrie 2018, 08:48

Titlu: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: admin din Vineri, 02 Noiembrie 2018, 08:48
Tarif = 140 EUR

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-distractie-plaja-si-vizite-orasul-de-liliac-19-21-iulie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-distractie-plaja-si-vizite-orasul-de-liliac-19-21-iulie-2019/)

Plecare: 19.07.2019 (vineri)
Sosire: 21.07. 2019 (duminica)
Cazare: Hotel Prezidivum 4*, un hotel aflat in parcul orasului, inconjurat de trandafiri.

INFORMATII TRANSPORT:
Nume si numar telefon sofer: Bogdan Cristica - 0753 87 84 54
Nr de inmatriculare masina : B - 284 - NEW
Plecarea va fi la ora 07:00 Parcul TineretuluiServicii incluse
•   transport cu  miniautocar 30 locuri pe tot parcursul excursiei, cu plecare din Bucuresti;
•   2 nopti  cazare la Hotel Presidivum 4*, mic dejun inclus
•   insotitor de grup pe toata perioada excursiei;

Nu sunt incluse:
•   Asigurare medicala;
•   Asigurare storno;
•   Intrari la objective : Cetatea Hisarya 3 leva, Deli Hamamm ( muzeul apei) 4 leva, Parcul national Maarata ( casacele Krushuna) 3 leva, Pestera Devetascha 3 leva, Muzeul Etnografic 4 leva.
•   Mese de pranz si cina;

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu   tel. 0721.428.014

Important pentru cei care doresc sa participe la actiunile noastre. Cititi va rog, dand CLICK pe acest link: https://bit.ly/2La4tA2 (https://bit.ly/2La4tA2)

Informatii de transport
Ora si loc de intalnire - Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai), ora 06:45; plecarea va fi la ora 07:00.

Program

Ziua 1 – Vineri 19.07.2019 - Intalnirea la ora 6:45 intalnire cu insotitorul de grup, in Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai),  imbarcare ora 7.00 si plecare din Bucuresti. Numarul auto va fi comunicat cu o seara inainte, aici pe forum. Va rugam nu intarziati, pentru ca avem nevoie de orele soferului, nu ne permitem sa stam dupa cei care  nu se trezesc  sau care nu-si iau masurile de siguranta pentru a ajunge la timp.
Orasul de destinatie este Lovech,  aflat la o distanta de Bucuresti, cca 230 km.  Cu pauzele aferente, in conditii de trafic normal, o sa ajungem in jur de ora 13.00. Opririle pe drum sunt doar pentru pauzele legale a soferului (30 minute, respective 15 minute), nu sunt suficiente pentru masa la restaurant sau a cumpara ceva de mancare. De aceea va rugam sa avetiin bagajul de mana sandviciuri sau ceva alternativ, care sa va tina de foame pana mai tarziu.

Dupa ce ne cazam, mergem pentru pranz la o meyhana traditionala.

Primul obiectiv pe care o sa-l vizitam este Cetatea Hisarya, apoi coboram in vechiul cartier Varosha, asezat in terase si o luam la plimbare pe stradutele pitoresti. Urmatorul obiectiv: Podul Acoperit de unde intram in zona comerciala cu multe magazine si carciumi traditionale. Dupa vizitare, timp liber.

Cateva lucruri despre orasul pe care urmeaza sa-l vizitati:
Lovech este un orasel foarte cochet si neatins de modernismul urbanist, pastreaza traditia si multe dintre casele care se afla in jur sunt restaurate, foarte frumoase. In centru se afla podul acoperit vechi de peste cateva sute de ani si care este bine conservat, in interior este plin de magazine cu suveniruri, iar a jumatatea lui se afla o cofetarie cu produse de cofetarie facute dupa retete vechi de 100 de ani , si este tot acolo prezentata si machete orasului in miniature cu ele mai attractive puncta de interes turistic.

Situat pe ambele maluri ale raului Osam, orasul Lovech este atat plat cat si pre-montan, fiind inconjurat de dealurile Hisarya si Bash Bunar.Mai este cunoscut sub numele Orasul Liliac, datorita numarului mare de tufisuri de liliac salbatic, care cresc in parcul Stratesh.Acesta este situate pe un platou de 250 metri inaltime, in zona estica a orasului.Lovech este inconjurat la sud-vest de dealurile Hisarya si Bash BUnar, fiind strajuit de Cetatea Hisarya, martor al trecutului sau istoric indepartat.A fost ridicata, se pare, pe locul unei mai vechi cetati tracice.A avut un rol militar, aparand drumul catre Veliko Tarnovo.Aici s-a semnat tratatul de pace, in 1187 cu Imperiul Bizantin, astfel luand nastere al doilea stat bulgar.
Unii istorici considera ca Lovech este locul in care se afla capitala traca Melta, o legatura terestra intre triburile tracice care locuiau in Rodopi, Valea Maritza si Romania.In timpul colonizarii romane a zonei, a fost infiintata o baza militara la Lovech, cunoscut sub numele de Prezidivum.Acesta a fost un punct foarte important din punct de vedere strategic de-a lungul Via Tryana-una dintre cele mai mari drumuri romane care leaga marea de Dunare.Urme ale drumului roman se gasesc si astazi in Lovech.

In timpul sec. al XVII-lea Lovech (Lofca in limba turca), a devenit din nou un centru rutier care leaga nordul si sudul Bulgariei.Se crede ca mestesugurile si comerciantii din Lovech au ajuns pana in Tsarigrad, Odrin, Salonic, Viena si Bucuresti, pentru a numi doar cateva orase.Orasul era cunoscut si la “Golden Lovech” ( Altin Lovech in turca), din cauza succesului sau comercial.Din 1780-1784 orasul s-a dezvoltat rapid, ajungand pana la 20.000 de locuitori.Intre anii 1872-1874 arhitectul Kolyu Ficheto a construit Podul acoperit (Pokrit Most in bulgara) peste raul Osam.Podul a fost distrus de foc in 1925 dar a fost reconstruit cu success in 1931, asa ca il putem vedea in aceeasi forma ca cea originala si astazi. Astazi Lovech este un oras cu mult farmec, mai ales cartierul vechi Varosha, unde se pot admira casele traditionale bulgaresti.Acesta reprezinta partea veche a orasului Lovech, ce a fost declarata Rezervatie arhitecturala si istorica in 1968.Cele peste 180 de case din aceasta zona au fost construite in sec. XIX in perioada renasterii bulgare.Sunt bine reconditionate, oferind astfel o imagine pitoreasca.Multe locuinte au fost transformate in pensiuni cu balcoane si curti pline de flori frumoase.

In zona istorica sunt de vizitat Complexul Etnografic Lovech, in doua case monument si Muzeul Vasil Levski, doua biserici vechi Sf Duminica (Nedelia) si Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Despre Muzeul apei Deli Hammam: nu este un spa ( ::) ???) ci un muzeu ce se viziteaza. In Lovech se pare ca a functionat ultima baie publica cu aburi de tip turcesc, hamam, de pe teritoriul bulgaresc. A fost construita pentru populatia zonei din ordinal lui Yahia Pasa. Cladirea veche de aproximativ 400 de ani a fost reconstruita cu fonduri europene, are un sistem modern de prezentare video a modului de functionare a unui hamamm si a istoriei orasului Lovech dar si a anticului sistem roman de incalzire cu aburi prin pardoseala – Hypocaustul. I-au fost refacute cazanul de apa si cuptorul unde lemnele erau arse, supravegheat. Podeaua in unele camere a fost inaltata cu grinzi de ceramica peste care sunt panouri de sticla si de unde in cazul unei demonstratii de grup, se poate arata functionarea sistemului. Peretii cladirii sunt cei de acum patru secole, originali, iar acoperisul are o structura aparte, cu 3 domuri si guri de aerisire sofisticate, pe interiorul primului proiectandu-se imagini din trecut. In camera centrala este proiectata bolta cerului pe o cupola aflata la 10 m inaltime, iar podeaua da impresia apei ce se misca in bazin. Deli Hammam se afla in cartierul Varosha, aproape de Podul acoperit, iar intrarea costa 4 leva.

Ziua 2 – sambata 20 iulie 2019. Haideti la distractie, plaja si baie! O zi in mijlocul naturii!
Dupa micul dejun, in jur de 9,30 plecam spre Parcul National Maarata. Pentru vizitarea parcului este nevoie de pantofi de trekking sau adidas cu talpa aderenta , pentru a nu aluneca pe poteci, echipament lejer si ceva de ploaie. Aici vom petrece aproape toata ziua, vom vizita Cascadele si ne vom putea relaxa la piscine, la plaja pe sezlong. Nu uitati deci costumul de baie , papuci de baie, prosop, palarie de soare, crèma de protectie solara. In incinta parcului sunt restaurante si se poate servi masa de pranz, de asemenea bauturi, inghetata, etc.

Dupa amiaza, la orele 18.00 plecam sa vizitam Pestera Devetascha, supranumita si pestera OZN. Dupa care ne intoarcem la Lovech.

Parcul Natural Maarata sau cascadele de la Krushuna reprezinta una dintre atractiile regiunii Lovech, o oaza mirifica de vegetatie luxurianta si ape curgatoare. Un peisaj pitoresc, impadurit, cu grote si cascade picturale alunecand de pe coama Balcanilor de Nord. O intreaga zona impanzita de caderi de apa si fenomene carstice, amenajata pentru vizitare. Sunt 2 trasee marcate: unul rosu ceva mai scurt si celalalt, albastru. Poteca rosie va va dezvalui forme spectaculoase. Dupa doar 200 m de urcus usor prin padurea deasa de foioase, traversand din loc in loc podete suspendate, insotiti de susurul de ape descoperim The Blue Pool, o acumulare de apa cazuta de pe trepte de travertin. Apa, de o claritate ireala, din anumite unghiuri ia tonuri de smarald si azur. La 100 m ne apare in toata spelndoarea sa cascada principala, cunoscuta ca Bogonaga, o cadere de apa de cca 15 m, de-a lungul coltilor calcarosi ai Starei Planina.
De acolo poteca rosie coboara spre punctul de informare turistica in aporpierea caruia functioneaza un restaurant unde aveti posibilitatea de a manca si o mica pensiune care are de asemenea un restaurant.
De la cascada Bogonaga trecem pe traseul albastru catre pestera cu acelasi nume pe o poteca stramta si uneori cam alunecoasa. De aceea retineti recomandarea noastra de a fi echipati mai sport, cu incaltaminte adecvata potecilor. Datorita umezelii specifice, toata zona este intesata de muschi, o suprafata nesigura, asa ca se impune mare atentie cum pasiti. Pestera Bogonaga sau Vodopada, are 1995 metri lungime. Traseul albastru urca pe o poteca care daca este umed afara devine alunecoasa, ceea ce o face mai greu accesibila. Ea conduce catre casacada misterioasa, o cadere de apa delicata, apoape ca o prelingere. Inaltimea de la care apa vine de sus lipindu-se de peretele stancos imbracat in muschiul verde al padurii, nu e de neglijat, iar debitul sau la fel, abia la baza lui sesisezi ca nu e deloc cum pare, ci considerabil. Zabovim putin in preajma ei pentru poze si odihna. Nu ne goneste nimeni…Apoi o luam inca vreo 100 m in sus, la Pestera Maarata care mai degraba este o insiruire de cavitati mai mici. Toata zona aceasta, ca o inima in cadrul intregului parc, este marcata pe harta ca fiind Maarata Natural Landmark, adica partea lui reprezentativa. De aici poteca albastra, intr-o stare relativ buna, ingusta in anumite portiuni, coboara independent de cea rosie, cateva sute de metri, catre intrarea in parcul natural. Pe la jumatate ei exista o jonctiune cu cea rosie pe o portiune foarte scurta pe o cararuie foarte abrupta, dar care in cateva zeci de metri se sfarseste. De aici pana la poiana cu hanul, nu este decat o aruncatura de bat.
In acest parc sunt restaurant unde se poate servi masa de pranz, bere, sucuri, inghetata.

Pestera OZN , pestera Devetashka: ajunsi acolo veti avea sentimental ca locul e din alta lume. Intrarea in pestera are 35 de metri latime si 30 metri inaltime. Dupa vreo 50 m parcursi de-a lungul paraului care o strabate, pestera se largeste, devenind o mare sala cu o suprafata de 2400 mp si cu un tavan care are intre 60 si 100 m inaltime. Interesant este ca tavanul pesterii are 7 gauri, dintre care unele absolut imense, prin care soarele patrunde si ilumineaza interiorul. Pur si simplu spectacolul este grandios si este inutil de descris in cuvinte. O sa-l savurati acolo...
Interesant de stiut ca aceasta pestera este una dintre cele mai vechi vetre de locuire de pe teriroriul Bulgariei, urmele descoperite aici atestand locuirea inca din Epoca de piatra (cca 70.000 I Hr). Pestera este renumita datorita imensei colonii de lilieci pe care o adaposteste - cca 30.000 exemplare. Din pacate filmarile pentru pelicula Eroi de sacrificiu 2 ( The Expendables 2) din anul 2011, au dus la moartea a mii de lilieci, astazi efectivul fiind de doar de vreo 8000 de lilieci, pe care specialistii ii protejeaza.
In interiorul pesterii, trecem printr-un mic tunel care ne scoate intr-o sala imensa unde vom vedea trei platforme imense, rotunde. Se spune ca prin anii 1950 pestera a fost folosita ca baza militara si depozit de produse petroliere. Unii zic ca existau chiar si lansatoare de rachete…

Ziua 3 – duminica 21 iulie.
Mic dejun si plecare de la hotel ora 9.30 cu bagajul facut si incarcat in miniautocar. Mergem spre centrul Lovech, urmand sa aveti free time pentru ultimele cumparaturi.
Ora 13.00, dupa masa de pranz, ne deplasam catre localitatea Troyan ( 34 km). Aici vom vizita Manastirea Troian si Targul de ceramica.

Orasul Troian face parte din districtul Lovech si este situat pe raul Osam beli, la poalele de nord ale muntelui Troyan - Kalofer, la 35 km de Lovech, fiind o statiune montana cunoscuta pentru tratarea bolilor pulmonare.
Se afla la altitudinea de 300 - 499 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 60.243 km patrati si are o populatie de 22348 locuitori.
Originea asezarii de astazi se crede ca dateaza din secolul 15, cand Bulgaria a cazut sub stapanire otomana, o multime de refugiati bulgari fiind nevoiti sa fuga si sa se stabileasca in aceasta regiune impadurita. Orasul a progresat pana la inceputul secolului 19, cand a fost in mod repetat, invadat de catre Kurzhalii, asa numitii talhari turci.
In secolul 19, in apropiere de Manastirea Troian s-a dezvoltat o mare piata care-si pastreaza traditia si astazi. In fiecare an, din iunie pana in septembrie - mii de oameni vin la Targul traditional al mestesugarilor in satul Oreshak.
Regina targului este fara nicio indoiala ceramica in stil Troian, care abunda in culori frumoase, expresia caracterului vesel a poporului.

Ora 17:30 plecare spre Bucuresti. Functie de conditiile de trafic, apreciem sa ajungem la Bucuresti orele 22.00- 22:30.

Programul excursiei poate suferi modificari, functie de conditiile de trafic, meteo. Insotitorul de grup va decide si va comunica grupului daca apare o astfel de situatie.

Nota importanta : Pentru trecerea frontierei aveti nevoie de cartea de identitate valabila cel putin 6 luni. Nu o uitati acasa! Va asumati intreaga responsabilitate ce decurge din nerespectarea acestei recomandari. Insotitorul de grup si agentia nu sunt vinovate de situatia in care nu sunteti lasati sa intrati in Bulgaria, veti pierde deci integral suma achitata pentru excursie.

Recomandari
: Va sfatuim sa schimbati leva (moneda locala in Bulgaria) in localitatile d-voastra, la banca. Daca nu ati reusit, cel mai bun curs il veti obtine la punctul de frontiera, cand vom intra in Bulgaria. Si in oras sunt case de schimb valutar, dar acolo schimbul lei - leva este  nu este avantajos (1 leva = 2,5 lei la Bucuresti, iar in Bulgaria 1 leva = 4,10 lei). Daca schimbul de face din euro, 1 euro = 1,92 leva.

Lovech

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/lovech-1.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/769805073_9f85918cdf.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/15.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/29178123_1610980212284702_1492820092516302848_n.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/Lovech-Podul-suspendat.jpg)

Cetatea Hisarya:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/destination-1.jpg)

In Parcul Maarata (Cascadele Krushuna):

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/Kuang-Si-Falls-Waterfall-in-Laos-Landscape-HD-Wallpaper-3840x2400-915x515.jpg)

MG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/KrushunskiVodopadi3.jpg[/IMG]

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/5004920339_5b9967d3f5_b.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/2-700x525.jpg)

Pestera Devetashka:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/3-devetashka-1529343062590-870x600.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/Devetashka-Cave-The-Bulgarian-main-landmark-with-more-than-70-000-years-of-human-presence-5734474e68669__880.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/pestera-devetashka.jpg)

Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi sa determine viitoare relatii de prietenie, sau doar de comunicare. De aceea insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

De recomandat ca bagajul sa contina putine lucruri, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport sau ideal trekking, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata.

Hotelul este nominalizat, aveti link-ul catre site, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pe cel mai bun din zona. Dar exista, am intalnit in excursii, persoane foarte pretentioase (eu zic ca nejustificat... ???) care sau din dorinta de a arata ce pretioase sunt, sau pt ca nu se pricep si nu pot face o evaluare corecta, au de comentat. De aceea rog la fiecare excursie, verificati unde mergeti, asumati locatia si acolo ne ocupam doar de lucruri bune si placute... ::) :) 

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. (http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/.) Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

 La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro (http://www.singlescamp.ro). Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Este a patra oara cand ajungem la Loveci, cu acelasi ghid, Daniela, Puteti citi aici despre impresiile celor care au fost in primavara lui 2018:  http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2615.0.html (http://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2615.0.html)
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: admin din Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018, 10:24
Rezervarile sunt incepand de azi, deschise. Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-distractie-plaja-si-vizite-orasul-de-liliac-19-21-iulie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-distractie-plaja-si-vizite-orasul-de-liliac-19-21-iulie-2019/)
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Miercuri, 09 Ianuarie 2019, 14:47
buna ziua,
Sunt Cristina din Brasov.
Mi-am facut rezervare pentru excursia din iulie, la Lovech. Mai este cineva interesat/a?
Tinem legatura aici. Imbratisari tuturor!
Titlu: Re: Lovech – 19 - 21 iulie 2019
Scris de: mar61r0@gmail.com din Marţi, 15 Ianuarie 2019, 10:46
Buna Cristina, sunt Maria din Bucuresti si da, voi fi prezenta in aceasta minunata excursie. Tinem aproape  si curand ne vom cunoaste face to face:smitten:
Titlu: Re: Lovech – 19 - 21 iulie 2019
Scris de: mar61r0@gmail.com din Marţi, 15 Ianuarie 2019, 10:49
Scuze Cristina, m-am incurcat in programari. Sut inscrisa la cea din aprilie :D
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019, 13:32
Servus, Maria,
Aaaa, mi-ar fi placut sa fi in cea din iulie,  sa ne cunoastem, dar daca asta e situatia sunt convinsa ca vom avea alte ocazii! :)
In ce priveste excursia, astept din tot sufletul sa imi povestesti cum a fost!
Distractie placuta atunci....si in general!  :) :love:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: mar61r0@gmail.com din Luni, 28 Ianuarie 2019, 09:48
Multumesc de urar iCristina, sunt convinsa ca vei fi impresionata de aceasta excursie, cum de altfel sunt toate! Sunt de cativa ani in grup si-ti pot confirma ca SC creaza dependent! :smitten:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Marţi, 29 Ianuarie 2019, 15:51
Multumesc! Te imbratisez cu drag!
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Vineri, 10 Mai 2019, 19:08
Buna grupului meu
Desi mai este ceva vreme pana la excursia noastra, am vrut sa va salut si sa va asigur de un lucru important: mai intai in legatura cu Bulgaria. As vrea sa stiti ca este o destinatie aproape, si totodata aproape necunoscuta. In afara de zona litorala, nu multi stiu despre Bulgaria.Desi este o tara cu populatie in regres, stie sa-si aprecieze valorile si sa-si mentina traditiile, fiind foarte bucurosi de oaspeti. Ceea ce ma apropie sufleteste pe mine de ea este natura fantastica, totul verde, zona "de munte" accesibila si celor care vor doar relaxare si plimbare si bogatia culinara.Dar mai mult ca orice atmosfera Turciei rurale, de multe ori te simti ca la bunici la tara in Turcia. Fiindca s-a aflat sub stapanire otomana astat de mult timp, are influente dar totodata ne farmeca si cu coltisoare cu arhitectura proprie, biserici foarte vechi si o pace care te ajuta sa te relaxezi, odihnesti si sa revii in tara cu bateriile incarcate.
Ca sa va convingeti de faptul ca  este putin cunoscuta, puteti citi si programul excursiei "Bulgaria- carari nebanuite si vizita in orasul zgarcitilor".
Intreaga atmosfera si notele de etnografic si folclor, cantecele bulgaresti, instrumentul muzical de referinta-cimpoiul, costumele populare, dragostea pentru trandafirii "rosa damascena", natura coplesitoare cu cascade, cu canioane, paduri bogate, pesteri nebanuite, sunt toate ingrediente ce pot face o vacanta scurta de relaxare in Bulgaria, de neuitat!
In legatura cu dependenta pe care o produce Singles camp, va voi lasa pe voi sa va convingeti de asta, dar pot sa va spun ca este un club de elita pentru socializare si prieteni noi, cu aspiratii si hobby-uri asemenatoare, in care toata lumea vine singur, dar nimeni nu se simte singur!.
Deci pentru cei noi, le urez bine ati venit in familia Singles camp si urez tuturor toate cele bune si frumoase !
Insotitorul vostru de grup - Daniela
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Vineri, 10 Mai 2019, 21:56
Buna, Daniela, ma bucur de cunostinta! ❤
Am citit mesajul tau si imi dau seama ca am facut o alegere foarte buna cu aceasta destinatie, pentru ca sunt convinsa ca Bulgaria, ca multe alte tari, are lucruri minunate de oferit, in afara de litoral. Recunosc, eu nu am fost nici pe litoralul Bulgariei...😉😐
Abia astept sa mergem impreuna in vacanta asta si sa ne bucuram de tot.
Tinem legatura aici. Astept orice informatie pe care o consideri necesara in legatura cu excursia.
Imbratisari calde din Brasov! Brrr 🤣🤗🤗
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: CristinaIonescu din Vineri, 24 Mai 2019, 12:14
buna Daniela!
abia astept sa vad locuri noi! si eu mi-as dori, daca crezi ca e ceva de stiut suplimentar.  :smitten:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: MayaS din Joi, 06 Iunie 2019, 10:14
Ziua buna, tuturor

Sunt Maria, din Bucuresti si particip pentru prima data intr-o astfel de actiune.Recunosc, am ceva emotii dar sper sa decurga totul cat mai firesc si sa constituim un grup minunat.
Pana la data plecarii, poate reusim sa comunicam, cat de cat, prin intermediul forumului.

Toate cele bune!
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: LiaI din Luni, 01 Iulie 2019, 19:49
Buna tuturor!
 
Nu am avut ocazia de a ne intalni pana acum. Urmaresc de ceva vreme acest grup si sper sa ne si intalnim.
 Sunt din Brasov, m-ar interesa sa stiu daca merge cineva din Brasov in excursia de la Lovech din aceasta luna. Este putin cam greu cu legaturile la acea ora.
Poate reusim sa rezolvam cumva, daca mai am vreun brasovean. O seara frumoasa va doresc.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: LiaI din Luni, 01 Iulie 2019, 19:51
Acum am vazut, am o brasoveanca, Cristina.
Astept confirmarea.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: ada81 din Luni, 01 Iulie 2019, 21:31
Lial draga sau dragule, sa sti ca sunt foarte multi brasoveni in Singles Camp.  Dar multi nu posteaza stam doar si ne delectam cu impresiile de calatorie ale unora sau altora.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: costi31 din Luni, 01 Iulie 2019, 21:51
Si foarte rau din partea ta si a lor....la un moment dat ( eu sper ca nu  :-[ ) nu o sa mai posteze nimeni ce si cum a fost, prin urmare nu o sa mai aveti cu ce va delecta  :sorry:
Seara faina si ganduri senine !  :bow:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Louie din Luni, 01 Iulie 2019, 22:31
Si foarte rau din partea ta si a lor....la un moment dat ( eu sper ca nu  :-[ ) nu o sa mai posteze nimeni ce si cum a fost, prin urmare nu o sa mai aveti cu ce va delecta  :sorry:
Seara faina si ganduri senine !  :bow:
Costi, ai pus punctul pe i ! Bravo!  :applause:
Si eu ma numar printre cei care ar vrea sa afle impresii din excursiile la care nu am participat. Eu sunt genul care imi place sa impartasesc pareri, idei, poze pentru ca pur si simplu imi este drag Singles Camp.
Incerc sa-i inteleg si sa nu-i judec pe cei care doar "viziteaza" fara sa posteze nici o opinie. Imi este greu sa postez mereu intrebandu-ma de fiecare data daca de data asta voi primi vreun raspuns, sau macar un simplu  :) sau  :(
E ca si cand as vorbi in vint. De multe ori mi-am zis ca nu mai scriu nimic, dar revin de fiecare data, probabil pana intr-o zi...
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: LiaI din Marţi, 02 Iulie 2019, 07:02
Ma bucur! Mi-as dori sa avem ocazia sa ne si intalnim si sa ne distram. Sunt Lia (draga, nu dragule :) )
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: ela muresan din Marţi, 02 Iulie 2019, 11:11
Buna tuturor! As vrea sa ma inscriu si eu la aceasta iesire, dar inca ezit pt ca locuiesc la 500 km de Bucuresti!!! Din partea organizatorilor as dori o estimare aproximativa a costurilor suplimentare ( dejun, cina, etc ), Deci cam cate leva ar trebui sa schimb? Multumesc anticipat pt raspuns! Zi frumoasa si sper sa ne cunoastem !  :smitten:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: ada81 din Marţi, 02 Iulie 2019, 11:40
Si foarte rau din partea ta si a lor....la un moment dat ( eu sper ca nu  :-[ ) nu o sa mai posteze nimeni ce si cum a fost, prin urmare nu o sa mai aveti cu ce va delecta  :sorry:
Seara faina si ganduri senine !  :bow:
O sa te superi pe mine, dar tin sa te informez ca , daca nu am activitate pe forum , nu inseamna ca nu postez. Da , intotdeauna mi-am scris impresiile avute la iesirile execptionale cu SC , dar strict la excursia respectiva. Nu mi se pare nornal sa postez vrute si nevrute doar ca sa am activitate. Sa vada unul si altul ce "tare" sunt.  Daca Admin sau altcineva considera ca gresesc , imi asum greseala .  :-[
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Marţi, 02 Iulie 2019, 11:53
Buna tuturor
As aprecia ca Lovech este destinatia ideala cu care poate incepe un "new entry" excursiile externe cu Singles Camp&Travel, oferind parametrii de organizare si componenta unui grup Singles Camp.Pe langa natura uimitoare din Bulgaria, se adauga dupa cum spuneam, acea atmosfera de pace, liniste si pitoresc, care ofera intr-un week-end senzatia de vacanta intreaga. Pentru amanunte va invit sa cititi la capitolul din Forum Feed-back excursii, impresiile de la Lovech din aprilie acest an. Veti avea surpriza sa gasiti o Bulgarie traditionala, care stie sa-si puna in valoare mostenirea si sa faca turism. Ne vom opri in timp pe Podul Acoperit, unde vom admira mestesugarii si vom manca prajituri facute dupa retete vechi de peste 100 de ani.Atmosfera Turciei rurale descrie cel mai bine atmosfera locului, cu hamamul vechi al "nebunului", Deli Hamam, si strazile pietruite, acoperisurile de ardezie.Doar bisericile vechi ne vor aminti ca suntem de fapt, in Bulgaria.Veti fi impresionati de cascade, de ochiurile de apa si veti crede pentru cateva minute ca sunteti la Plitvite, dar in miniatura fata de cele din Croatia.Ne vom bucura de un hotel foarte frumos si comfortabil, aflat intr-o gradina de trandafiri, dar mai ales in aporpiere de cativa pasi, de o catedrala care va va uimi.Odata intrati, albul si atmosfera va vor face sa va simtiti usori si fericiti, veti vedea.

Vom schimba bani la frontiera Bulgariei.Cel mai bine este sa schimbam leva din euro.Cursul era in 14-16 iunie, cand am mers la Balcik, 1 euro= 1,9250 leva.Este bine sa avem bani suficienti, fiindca duminica casele de schimb valutar sunt inchise.
Ca si cheltuieli vom achita cca 4 leva Cetatea Hysaria, 6 leva Deli Hamam, 5 leva Muzeul Etnografic. O masa simpla snitel, salata, bere costa in jur de 10 leva.O masa mai bogata 18-20 leva. 1 leva = 2,50 lei. Desigur cine doreste sa cumpere ceva suveniruri pentru cei de acasa, obiecte mestesugaresti lucrate manual de artizanii de pe Podul Acoperit, dulceata de trandafiri, sapunuri de lavanda, trandafiri sau liliac, obiecte traditionale din ceramica si margele norocoase ( cititi "Magazinul de margele"din Povestile de calatorie ale Danielei). NU vom rata inghetata si prajituri facute dupa retete vechi de la cofetaria cu perdelute de pe Podul Acoperit.
O suma normala necesara ca bani de buzunar consider 50-100 euro.
Nu uitati costumul de baie si prosopul pentru plata in zona cascadelor, unde avem o piscina semiolimpica la indemana.
La cascade incaltamintea trebuie sa fie una potrivita la plimbarea pe poteci in padure si unele locuri pot fi alunecoase, unde pamantul e jilav datorita umiditatii. Palarie si sapca de soare dar si pelerina de ploaie, ar trebuie sa fie cu voi. Nu e cazul de bete, traseul este unul usor de distractie, sub cotlii Starei Planina.

Pentru cei ce sunt din tara si vin cu o zi inainte in Bucuresti, sau doresc sa si ramane a doua zi dupa excursie, le propun cazare in Pensiunea Daniela, apartament inchiriat de catre mine in regim hotelier si ne putem deplasa desigur impreuna la locul de intalnire pentru plecarea in excursii. Amanunte in privat, pe telefon, WhatsApp sau Messinger.

Cu drag, Daniela insotitor de grup al excursiei Lovech iulie 2019
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: CristinaIonescu din Marţi, 02 Iulie 2019, 15:27
Multumim Daniela de amanunte! mai este un picut si plecam!!!!
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: LiaI din Marţi, 02 Iulie 2019, 16:23
Buna, Daniela, ma bucur de cunostinta! ❤
Am citit mesajul tau si imi dau seama ca am facut o alegere foarte buna cu aceasta destinatie, pentru ca sunt convinsa ca Bulgaria, ca multe alte tari, are lucruri minunate de oferit, in afara de litoral. Recunosc, eu nu am fost nici pe litoralul Bulgariei...😉😐
Abia astept sa mergem impreuna in vacanta asta si sa ne bucuram de tot.
Tinem legatura aici. Astept orice informatie pe care o consideri necesara in legatura cu excursia.
Imbratisari calde din Brasov! Brrr 🤣🤗🤗


Cristina, ma poti contacta pe adresa de mail, te rog?
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Marţi, 02 Iulie 2019, 20:12
Buna, Lia, da, eu sunt din Brasov.
Nu putem vorbii pe mail, sau pe alte retele, nici la telefon, pentru ca asa este specificul acestui grup. Va trebui sa ai rabdare sa ne cunoastem cu totii la punctul de intalnire, apoi, dupa excursie, putem lega prietenii, putem schimba nr de telefon, adrese de mail si altele... :)
Dar te asigur ca totul este ok, insa este absolut normal sa ne conformam regulilor grupului si anume sa vorbim aici, pe forum.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Marţi, 02 Iulie 2019, 20:17
In privinta excursiei eu sunt foarte nerabdatoare sa merg, cred ca va fi minunat, aceasta ar fi a doua iesire cu ei, pt mine, am mai fost in mai in Cinque Terre si a fost super fain.
Eu voi pleca din data de 18 si ma cazez la Daniela, pt ca mi-e mai comod asa. Si la intoarcere voi face la fel.
Voi pleca cu un tren din Brasov, dar inca nu m-am hotarat la ce ora, voi vedea.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: krondia din Marţi, 02 Iulie 2019, 22:19
Buna, Lia, da, eu sunt din Brasov.
Nu putem vorbii pe mail, sau pe alte retele, nici la telefon, pentru ca asa este specificul acestui grup. Va trebui sa ai rabdare sa ne cunoastem cu totii la punctul de intalnire, apoi, dupa excursie, putem lega prietenii, putem schimba nr de telefon, adrese de mail si altele... :)
Dar te asigur ca totul este ok, insa este absolut normal sa ne conformam regulilor grupului si anume sa vorbim aici, pe forum.

Cristina,  schimbul de contacte este permis in vederea organizarii calatoriei impreuna cu alti participanti la o actiune. Este mai placut si uneori mai ieftin, mai ales ca veniti din acelasi oras.
 Nu este permis schimbul de contacte in orice alta situatie.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: LiaI din Miercuri, 03 Iulie 2019, 17:51
Buna Cristina, sper sa vezi mesajul, trebuie sa ma familiarizez cu forumul. Pana acum am trimis mesaje de pe telefon si este mai greu sa vad tot.Te intrebasem in ideea de a ne grupa cumva, pentru ca nu avem cum ajunge la acea ora in Bucuresti.
Nu stiu cum sa fac, inca nu m-am inscris, mai sunt 3 locuri, dar nu stiu cum voi putea ajunge.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: ANCUTA66 din Vineri, 12 Iulie 2019, 18:18
Buna Cristina, sunt din Cluj si m-am inscris in aceasta excursie. Din intamplare voi pleca din Brasov in 18.07, cu trenul dar nu stiu cu care si ma voi caza la Daniela  inainte si dupa excursie. Am inteles ca faci la fel. Daca vrei sa calatorim impreuna din Brasov suna-ma la tel. 0741196722. O seara frumoasa.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: ANCUTA66 din Luni, 22 Iulie 2019, 12:25
Buna ziua tuturor! Din pacate excursia la Lovech s-a terminat. A trecut așa repede..... Prima mea excursie cu SC. A fost excepțional. Am intalnit oameni foarte frumosi, deschiși, sociabili  încât nici o clipă nu m-am simțit singura dar in acelasi timp am avut si liniste si libertate.  Acest grup minunat a fost insotit de Daniela care pe langa frumoasele prezentari ale traseului a fost tot timpul atentă sa ne fie bine. Bogdan, șoferul ne-a făcut călătoria cat mai plăcută si fara evenimente. Multumesc tuturor pentru aceasta minunata iesire. Deja le astept pe urmatoarele. Zile frumoase.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: admin din Luni, 22 Iulie 2019, 13:15
Bravo, un grup fain inteleg! Asta ma bucura enorm si da din nou incredere Danielei. Avea nevoie de asa ceva!  :) Grupul este extrem de important, atat de mult conteaza calitatea omaenilor, modul lor de a interactiona, de a se comporta, pentru ca face mai mult de 50% dintr-o excursie.

Cat de faina sa fie excursia, cat de bine sa fie pregatit totul, conteaza mult cu cine mergi...Am avut acum cateva zile bucuria sa primesc un mesaj de la o noua pereche formata in Singles Camp. Isi petrec luna de miere in Ischia, acolo unde au fost in prima lor experienta impreuna cu mine. M-am gandit imediat de ce acel loc...Si raspunsul a venit imediat:

"Ceau Gigi,
Salutari din Ischia unde am revenit cu mult drag impreuna cu .... care te saluta si ea! Pentru mine a fost cred ca cea mai frumoasa excursie cu Singlecamps ... poate fiindca a fost prima mea excursie cu voi,... poate datorita grupului super fain cu care am fost impreuna si locurile minunate pe unde ne-ai dus... ❤️👍 ... ce amintiri faine...
Multumesc draga Gigi! Sper sa ne revedem cu bine!
.... te pupa si ea!"

Cel care mi-a scris aceste cuvinte a fost in mai multe excursii cu mine. Poate mai faine decat cea in Amalfi&Ischia&Capri&Napoli. Eu am fost acelasi, entuziast, atent si responsabil. Poate ca un pic mai batran... ::) :) Totul a fost foarte bine pregatit ca de fiecare data si totusi acea excursie a fost preferata lor. Da, poate pt ca era prima oara, dar motivul principal, acela pe care il amintesc si ei sunt oamenii, cei cu care au fost atunci in vacanta. Imi amintesc si eu cu drag de gasca aceea nemaipomenita. 

De atatea ori cad dezamagit cand aud de cate cineva care se trezeste ca "prostu' in porumb" cu comentarii, cu tabieturi si nevoi de te si miri cum omul ala mai poate sta cu picioarele pe pamant, cum de nu incepe sa pluteasca impoderabil... :-[ De nu stiu cate mi-am spus ca trebuie sa inchid portile Singles Camp si sa pastrez, filtrat, doar pe cei care sunt acum aici...De zeci de ori mi-am propus sa nu ma mai enervez, sa nu ma mai las afectat...Si sa ma uit doar in fata, ca acesti oameni care-ti zdruncina increderea, te demotiveaza, te fac sa mai dai un pas in spate, dispar de la sine, ca un praf stelar, meteoritic...Ca personaje de genul asta nu conteaza...Sa ma uit doar la miile de oameni faini care s-au strans aici, sa ma motivez de reusite, de cuvinte asa sunt ale Ancutei...

Cu siguranta Singles Camp&Travel va merge mai departe, va mai bucura inca multi oameni de aici incolo!
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Zaharia Mihaela din Luni, 22 Iulie 2019, 15:51
Multumesc foarte  mult Daniela!esti o persoana deosebita :love:   !! :flori:A fost foarte frumos ,nu mi-am inchipuit ca pot sa ma relaxez alaturi de niste oameni pe care abia i -am cunoscut *|* !!!A fost deosebit!!!!recomand sa incercati astfel de excursii singles camp !!!nota 10 grupul a fost minunat,peisajul deosebit ,inghetata delicioasa :D  *|*
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: pinkpanthere din Marţi, 23 Iulie 2019, 11:28
Buna tuturor celor din singles, si staff-ului care se ocupa de noi
Excursiile in compania Danielei sunt extrem de relaxante. Pentru mine, cel putin, care locuiesc in Bucuresti imi place foarte mult sa evadez la bulgari. E mai aproape, sosele mai putin aglomerate iar locurile in care mergem sunt mai neasuprite de turisti. Daniela se pricepe la destinatia Bulgaria (astepram Belgia, la anul), iar gruprile cu care am fost pana acuma au fost chiar faine. Acuma ... se mai intampla sa se strecoare si cate un personaj nelinistit printre noi. Dar, nicio grija ... se autoelimina. Multumesc tuturor celor care se gandesc la cei singuri atat de frumos ... :flori:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Marţi, 23 Iulie 2019, 13:48
Multumesc tuturor pentru parerile frumoase si incurajari. Datorita voua imi mentin entuziasmul si dragostea de a impartasi povesti, calatorii si experiente turistice. Imi face mare placere sa fiu in mijlocul grupului si sa gustam din tot ce este frumos, natura, experiente culinare si sa ne cunoastem, sa impartasim impresii.
Multumesc grupului minunat de la Lovech, unde am cunoascut persoane ce mi-au imprimat energie pozitiva si alaturi de care am petrecut zile frumoase. Va multumesc daca ati inteles cum vad eu Bulgaria, verde, verde, verde si cu atmosfera Turciei rurale, cu mancare gustoasa si cu ospitalitate tracica, in spiritul vlahilor frati Asan. Am in pregatire Plevna, in continuare pentru Bulgaria, ca sa continuam cu povestile istorice dar si cele romantice medievale.
In ceea ce priveste Belgia, sunt nerabdatoare sa ma insotiti la Bruxelles in 13-17 august 2020 la Covorul de flori, care se face o data la doi ani, poate si cu vizita de data aceasta la Anvers, Brugges sau Oostende, la Marea Nordului. Fetele de anul acesta stiu, am fost cu tramvaiul Kustram pe malul Marii Nordului impreuna si a fost minunat.
Iti multumesc si tie Pinkpantere, ma bucur ca te alaturi mereu grupurilor mele, te astept cu drag  la Covorul de flori din Belgia.
Va urez tuturor o vara frumoasa si numai zile bune!
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: pinkpanthere din Marţi, 23 Iulie 2019, 18:03
Vineeee ... fataaa! Scoate "oferta"  :... Boss! :whistle:  *|*
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: pinkpanthere din Marţi, 23 Iulie 2019, 18:08
Ah ... cum era sa uit: daca nu ma astepti cu Kamenitza in aeroport, nu vin! Prietenii stiu de ce ...
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Ramona Revencu din Marţi, 23 Iulie 2019, 22:05
Buna seara, grup de oameni frumosi!  :love:

M-am simtit tare bine la Lovech cu voi, ca intre prieteni, inca din prima zi!!  :smitten:
As vrea sa multumesc in mod special ghidei noastre Daniela, o persoana cu multa empatie, deschidere catre oameni, energie pozitiva si mult mult umor (nu am mai ras asa cu pofta demult... :thumbup:)! Toata excursia am primit foarte multe informatii utile, interesante.
Daniela e ca o enciclopedie ambulanta si stie foarte multa istorie, e documentata, are povesti frumoase (ca in 1001 nopti? ;)), ce mai... a fost un deliciu sa o ascultam, pe orice tema! :-) Felicitari, Daniela, le meriti din plin!!!
Multumim si lui Bogdan care ne-a condus in siguranta toata excursia si ne-a dat muzica foarte frumoasa in autocar:))
Aceasta este la mine a doua excursie cu Singles si pot sa marturisesc ca da, ati avut dreptate, draga echipa Singles, chiar creeaza dependenta:-) Ma bucur mult ca am avut curajul sa intru in aceasta comunitate de oameni faini si veseli, in care chiar nu m-am simtit nicio clipa singura. Va multumesc!
Sa ne revedem cu bine in excursiile urmatoare! (Daniela, sunt deja pe lista de Cappadocia de la anul in echipa ta:)!
O vara minunata va doresc tuturor si multe experiente minunate!
Pupici de la Bucuresti! :smitten:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Miercuri, 24 Iulie 2019, 12:19
Buna tuturor,
Vreau sa scriu si eu un feed-back la excursia in Lovech din iulie 2019, pentru ca merita si pentru ca, cu ajutorul celor scrise de mine si de voi aici, poate ii vom determina si pe alti doritori, unii dintre ei indecisi,  sa se decida si sa faca aceasta excursie minunata.
In primul rand insotitoarea de grup, Daniela, este un suflet minunat, un om cald si deschis, o eciclopedie in ceea ce priveste zona aceasta din Europa, dar nu numai, o femeie vesela, optimista si cu foarte multa toleranta.
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Aeisy din Miercuri, 24 Iulie 2019, 12:29
Nu-s postaca de felul meu, dovada ca de cand exista facebook nu m-am incumetat sa-mi fac vreun cont. Dar uneori parca vreau sa impartasesc si altora intamplari minunate care se pot ivi la o cotitura de destin. Sau despre cum se intampla uneori, unora, ca intr-un moment de deruta sa li se arate cumva o noua cale, un drum nou si nu neparat cu o anume destinatie (pana la urma calatoria e mai importanta decat destinatia, nu?!). In felul acesta, intamplator, am descoperit Singles Camp, fara sa-mi fi spus cineva dinainte ca ar exista asa ceva (sigur, poate nu atat de tarziu si intamplator daca aveam cont pe facebook...  :)). Apoi o suma de alte intamplari pe care le-am luat ca si semne a facut sa ma inscriu in prima excursie disponibila la momentul acela: Lovech (19-21 iulie 2019). Cum sunt o fana inraita a Bulgariei (cu predilectie a partii de litoral pe care o bantui de cca 14 ani, cu o frecventa de cel putin o data pe an), am adunat la suma semnelor de mai inainte si oferta asta.
Initial am avut ceva ezitari, am studiat conditiile de eligibilitate, destinatiile din oferte, forumul si m-am decis. Pana la urma ce avea sa fie rau atat timp cat aveam sa cunosc oameni trecuti, mai mult sau mai putin, prin experiente asemanatoare?! Curajul la bagaj, deci si drum bun la Lovech!
Am pornit astfel in aventura in care aveau sa se impleteasca turismul cu distractia, in care aveam sa intalnesc oameni minunati carora sa le aflu povestile (spuse in gura mare sau soptite, sumare sau extinse, dupa disponibilitatea de deschidere a fiecaruia). Si meritul reusitei a fost deopotriva al ghidului (exuberanta Daniela in cazul meu), al oamenilor care au participat la aceasta excursie, al soferului Bogdan care ne-a dus, plimbat si adus in conditii optime, drept pentru care celor nominalizati mai sus le multumesc inca odata!
Concluzia finala a fost ca a meritat fiecare secunda destinata acestei calatorii, pentru ca ghida noastra (venita in Singles Camp ca turist singuratic si cucerita de concept pana la dedicare profesionala in slujba acestuia), ne-a aratat locuri si ne-a spus povesti pe care le-a descoperit pentru sufletul ei si a tinut sa ni le impartaseasca si noua.  Astfel, desi destinatia era Lovech, primul obiectiv „turistic” evocat de Daniela a fost la Crematoriul Cenusa (pe langa care tocmai treceam in drumul nostru), risipind intrebarile nerostite din ochii calatorilor cu o frumoasa poveste (poate de dragoste neimpartasita) care inca se consuma in columbarul acestuia (protagonisti fiind poeta Nina Cassian si unicul vizitator al acesteia si chiar al crematoriului). Chiar daca suna cumva macabru, tristetea acestei povesti are in sinea ei o dimensiune catre care orice fiinta omeneasca tinde in cel mai launtric coltisor al sau.
Au urmat alte si alte locuri (cetatea Hisarya, Deli Hammam, Parcul Maarata, Pestera Devetashka, manastirea Troian, si bonus, o cascada proaspat descoperita de Daniela pe traseul de intoarcere) despre care Daniela ne-a impartasit cu seriozitate sau umor (dupa caz) date istorice sau legende ori istorioare cu iz de cancan tesute pe marginea acelor locuri.
Free time-ul inserat intre obiectivele turistice a avut de asemenea un farmec aparte dandu-ne ragaz tuturor sa ne cunoastem, sa socializam in fata vreunui deliciu culinar si/sau bahic local, sa spunem sau sa ascultam istorioare personale, expuse cu doza consistenta de umor si autoironie, pana tarziu in noapte, fara a mai fi tentati sa stam cu ochii pe ceas sau sa ne facem griji pentru cearcanele de a doua zi ...
Nefiind de felul meu genul de calator avid (dator sa bifeze pe repede inainte cat mai multe obiective turistice) ci preferand sa-mi ofer ragaz sa-mi bucur ochii cu privelistile dar si sufletul cu atmosfera locurilor vizitate, la finalul excursiei ma simteam ca proaspat coborata dintr-un carusel fara sa mai pot pune ordine in ganduri, imagini, impresii... Puteam sa recunosc insa cu certitudine starea imensa de bine, de baterii fully charged si, surprinzator (sau nu?!), instaurarea unei stari subite si acute de dependenta (Pe bune, asa din prima?!...) de trairi intense, de oameni faini si locuri minunate despre care tot citisem pe forum...
Overall, am perceput totul ca pe un soi de terapie prin calatorie pe care nici cel mai incapatanat adversar al terapiei clasice nu cred c-o poate refuza. Pentru ca ce poate fi mai benefic decat sa descoperi locuri si oameni noi, sa-ti redecorezi peisajul interior cu alte imagini, fie ca sunt ale locurilor prin care ai trecut, fie ale semenilor care te-au insotit in calatorie sau si una si alta deopotriva?! Sa pleci intr-o excursie de trei zile si sufletul sa te urmeze abia dupa o saptamana (daca nu mai mult de atat) pentru ca a refuzat incapatanat sa urce cu tine in autocar pe drumul de intoarcere, ramanand sa mai hoinareasca o vreme prin locurile pe care cu regret le parasesti...
Cu certitudinea ca voi deveni recidivista notorie (si cu regretul ca n-am facut-o pana acum), multumesc celor ce-au gandit, infaptuit si desavarsit Singles Camp, tuturor celor care pun umarul ca fiecare pachet turistic oferit sa fie in fapt un concept si o experienta atat de complexe!
Pentru ca m-a luat valul si pornind sa scriu despre Lovech am luat-o mult pe aratura (adica am fost un soi de Bula care cu piesele furate de la fabrica de biciclete se caznea sa faca bicicleta pentru fii-su si tot mitraliera ii iesea  ;D), rog si provoc pe cei care au fost in excursia despre care am incercat sa vorbesc (si care n-au facut-o pana acum), sa duca in concret impresiile de calatorie cu descrieri specifice, eventual asezonate de poze. Le multumesc anticipat!  :bow:
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: CristinaIonescu din Miercuri, 24 Iulie 2019, 13:55
Provocari de-astea placute sa tot avem.
Recunosc nu sunt fan de Bulgaria dar mi-am zis sa incerc si altceva, nu doar mare. Sunt fan de drumetii si pe prieteni noi.
In aceasta excursie, ca si in prima, nu am cunoscut pe nimeni dinainte, dar Dumnezeu mi-a dat sansa sa va cunosc pe voi si ii multumesc.
(am uitat, am cunoscut pe cineva mai inainte, pe Bogdan, cu care am avut privilegiul sa merg de fiecare data pana acum in excursie. Si de fiecare data ne-a adus acasa cu voie buna si in siguranta)
Excursia a fost peste asteptarile mele, adica a fost super.
Daniela, careia ii multumesc pentru felul in care "ne-a imprietenit", tot spunea ca Bulgaria este o tara VERDE. Are mare dreptate.
Mi-am bucurat retina ochilor cu mult verde, absolut fantastic.
Este o excursie pe care o recomand tuturor, fie ca sunt la inceput de drum in Singles Camp fie ca vor doar sa petreaca un weekend cu oameni faini si peisaje splendide. Se mananca bine si ieftin la bulgari, cu conditia sa va intelegeti cu ei (stiu prea putina engleza).
Si nu uitati, cand veti mai merge, luati cu voi o boxa mica wireless, v-ati distra si mai bine pe terasa hotelului, care a fost toata a noastra, dar pe alocuri neexploatata la capacitatea ei.
Si indrazniti sa descoperiti locuri noi, sa va strecurati sub cascada, sa va catarati pe poteci de munte iar apoi sa va relaxati la piscina!
Asa excursii sa tot avem!
Titlu: Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 19 - 21 iulie 2019
Scris de: Cristina73 din Miercuri, 24 Iulie 2019, 14:57
Buna tuturor,
  Vreau sa scriu si eu un feed-back la excursia in Lovech din iulie 2019, pentru ca merita si pentru ca, cu ajutorul celor scrise de mine si de voi aici, poate ii vom determina si pe alti doritori, unii dintre ei indecisi,  sa se decida si sa faca aceasta excursie minunata.
  In primul rand insotitoarea de grup, Daniela, este un suflet minunat, un om cald si deschis, o eciclopedie in ceea ce priveste zona aceasta din Europa, dar nu numai, o femeie vesela, optimista si cu foarte multa toleranta.

[/quote  ]In ce priveste programul excursiei, trebuie sa spun ca el s-a desfasurat absolut conform programului, de la ora plecarii si pana la intoarcerea in Bucuresti, ceea ce este foarte "linistitor" si da un plus de incedere. Soferul autocarului este un " profesionist" din toate punctele de vedere, a condus foarte atent, nu a vorbit nici o clipa la telefon, nu s-a angajat in depasiri riscante, a incercat sa nu ne bruscheze in nici un fel si ne-a ajutat mereu cu bagajele, atat la urcare cat si la coborare! ( bravo Bogdan!) Poate ca par lucruri marunte, dar eu consider ca la drum lung, conteaza cine conduce si in ce fel! :)
  Programul excursiei il veti vedea in descriere, insa sunt cateva mici chichite care cred ca conteaza cand te gandesti daca sa pleci sau nu intr-o excursie:
- in primul rand, ce haine sa-ti pui in bagaj: pai tinand cont ca mergi cateva ore in autocar si la dus si la intors, ar fi bine sa fi imbracata lejer, sport, comod, pt ca transpiri si amortesti si se lipesc toate de tine; apoi, la cetatea Hisarya, poti sa porti si o rochita comoda daca vrei sa fi mai lejera, dar ar fi bine sa te incalti cu pantofi sport, pentru ca drumul este pietruit si cu denivelari; In ziua in care se merge in parcul Maarata, se vor vizita cascadele si apoi, seara, perstera OZN ( Devetraska), si ar fi indicat sa fi incaltat cu trekkeri sau macar adidasi, haine sport si neaparat protectie pentru tantari, pentru ca sunt ffff multi si pisca fff tare! :)))
-banii pt cheltuieli suplimentare: eu am schimbat la vama 70 de euro in leva, dar ar fi fost mult mai bine sa schimb 100. Nu cred ca mai mult de 100 mi-ar fi trebuit , dar 100 de euro e ok, nici sa nu-ti ajunga nici sa-ti ramana! Cheltuielile suplimentare merg pe cateva intrari la obiectivele turistice, pe mesele de pranz si cina, pe bere, pe suveniruri, pe inghetata si ,eventual, pe consumatia de pe terasa, seara! noi am gasit un magazin alimentar de unde am putut cumpara bautura mai ieftina, pe care am baut-o pe terasa hotelului, intr-o seara! Am mancat pranz sau cina si cu 18 leva si cu 10 leva/pers, inghetata este si cu 5 leva si mai ieftina, suvenirurile variaza, in fct de ce vrei: dulceata de trandafiri 6 leva, rahat, diverse sortimente 3-4-5 leva, halva 7 leva, crema sau sapunuri cu lavanda 4-5 leva, boluri de ceramica, in fct de dimensiuni, 5-6-7 leva! Tips-ul ospatarului nu e inclus in pret, ii lasi tu cat consideri!
- repartizarea pe camere se face in fct de afinitati, prietenie sau cunostinta, fler, simpatie sau pur si simplu, pentru ca asa ai nimerit pe scaunul autocarului, insa te asigur ca totul este foarte ok, nu am vazut pe nimeni nici suparat, nici deranjat si nici nedormit! :)))
- in afara programului de vizitat, timpul liber se petrece socializand, razand, glumind, cantand si dansand, stand la un pahar, povestind, spunand bancuri, glume sau intamplari, impartasind experiente din celelalte excursii, povestind despre copii, fosti, ex-i sau ce vrei tu! te asigur ca nu ai cum sa te plictisesti, doar daca ai tu o problema de socializare, dar nici asa...
  Daca vrei sa mergi in Lovech si inca ai dubii, esti nehotarat sau ai emotii, sper ca scurta mea prezentare sa te fi ajutat sa te decizi macar intr-un anumit procent, sa te faca sa te hotarasti sa faci ceva nou si sa iesi din zona ta de confort!
  Va imbratisez si va doresc Drum bun!
PS: o sa punem si poze!