Club singles. Singur? Haide cu noi!

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 16:07

Titlu: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 16:07
Tarif: 90 lei

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-bucurestiul-micul-paris-15-17-martie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-bucurestiul-micul-paris-15-17-martie-2019/)

Check in: 15 martie 2019
Check out: 17 martie 2019

Servicii incluse:
••    ghid local 3 zile

Servicii care nu sunt incluse in tarif:
••    transport 
•   • cazare
••    mese
••    intrari la obiective

Ghid: Daniela Dimitrescu 0721 428.014

Locuri disponibile: 35

Program

ZIUA 1 Vineri 15 martie 2019
Ora 11.00: Intalnire cu ghidul. Locul in care va va astepta Daniela, va fi comunicat fiecarui participant pe Email cu 2 zile inainte de excursie. De data aceasta pe forum nu va aparea aceasta informatie si va rugam mult ca dupa ce o aflati sa n-o postati aici sau in grupuri.
O sa ne deplasam cu mijloacele de transport in comun (metrou, abonament de 1 zi 8 lei).
Mergem la Domeniul Martisor, sa vizitam “Livada cu visini”- un spatiu inedit datorita istoriei si amintirilor pe care le poarta aceasta casa. Amplasata pe cel mai inalt deal al Bucurestiului, casa lui Arghezi vegheaza tacuta asupra furnicarului din oras. Picturi celebre, o casa facuta in culorile martisorului, manuscrise vechi si cotetul lui Zdreanta, sunt cateva dintre atractiile casei memoriale Tudor Arghezi.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/casa-memoriala-tudor-arghezi_809.jpg)

Acesta si-a construit  un mic paradis la marginea Bucurestilor. Oamenii din imprejurimi, mare parte veniti de la tara, veneau aici la sarbatoarea Martisorului si cu nostalgia locurilor in care au copilarit, agatau in visini snururi de martisor.

Ne deplasam apoi cu metroul in Piata Victoriei, unde vom lua masa de pranz, ceva "in fuga", pentru a avea cat mai mult timp de vizitare...Parcurgem Calea Victoriei, deschisa de Constantin Brancoveanu la 1692, pe cand se numea Podul Mogosoaiei, pentru ca era pavata cu lemn. Scopul construirii unui astfel de drum a fost obtinerea unei cai de acces intre Mogosoaia, unde se afla mosia Voievodului si palatul domnesc care era la Curtea Veche. Trecem prin fata, dar nu intram,  - Muzeul de Istorie naturala Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria- sediul Guvernului Romaniei.

Continuam pe Calea Victoriei cu vizitarea pe exterior a Casei cu lei sau Muzeul George Enescu. Continuam cu o scurta oprire in Piata Amzei. Vedem cladirea Coanei Mita Biciclista, o tanara excentrica a Bucurestiului interbelic, fiica unei spalatorese, pe numele ei Maria Mihaescu.

Piata Palatului Regal si oprire la statuia lui Eminescu din fata Ateneului Roman, acesta fiind inaugurat acum 130 de ani.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Ateneul.jpg)

Traversand pe langa Biblioteca Nationala, mai putem observa cateva bucati din lemn din pavajul Podului Mogosoaiei.

Trecere si vizitare exterior Balconul lui Ceausescu, magazinul Muzica, Biserica Crețulescu, considerată unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură ale orașului de la sfârșitul perioadei brâncovenești. A fost ridicată în anii 1720 -1722 prin grija marelui logofăt Iordache Crețulescu și a soției sale Safta, una din fiicele domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Marele logofăt a construit în vecinătatea bisericii și un han, nu numai pentru că așa se obișnuia în aceea vreme, dar și pentru faptul că aici se afla, pe atunci, bariera de nord a orașului, pe "ulița cea mare" sau "Podul Mogoșoaiei", în locul numit pe atunci "Puțul cu zale".

Continuam cu fostul Palatul telefoanelor, Hotel Bulevard, Casa Capsa, Cercul Militar. Trecem pe langa  Magazinul Victoria (fostele Galerii Lafayete).

CEC- ul mare - Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie (cunoscut îndeobște ca Palatul CEC, după denumirea ulterioară a instituției).

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/CEC.jpg)

Piatra de temelie a fost pusă în 8 iunie 1897, în prezența Regelui Carol I al României și a Reginei Elisabeta.
Până în 1875, în acel loc se aflaseră mănăstirea și hanul "Sfântul Ioan cel Mare". Datând din secolul al XVI-lea, așezămintele au fost restaurate de Constantin Brâncoveanu în anii 1702 - 1703 pentru ca apoi, degradându-se, să fie demolate în anul 1875. Actuala clădire a fost ridicată după demolarea primului sediu al Casei de Depuneri (ridicat la rândul lui în locul mânăstirii).

Traversam si admiram Muzeul National de Istorie al Romaniei, infiintat in 1970 ca cel dintai muzeu de arheologie si istorie din tara. Aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure si piese de mare valoare arheologica si istorica, pentru a ilustra mileniile de istorie nationala.

Biserica Stavropoleus construita in stil brancovenesc, inaltata in 1724 in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat (domnitor al Tarii Romanesti 1719-1730), de catre arhimandritul Ioanichie Stratonikeas originar din Epir.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/manastirea-Stavropoleos.jpg)

Actualmente din vechea manastire a ramas doar biserica si o cladire ce adaposteste o biblioteca si sala de conferinte. Curtea bisericii cu lapidariul este foarte pitoreasca. Corul bisericii canta muzica neobizantina (o singura voce sustinuta de un sunet prelungit numit « ison »).

Parcurgem str. Lipscani cu o vizită la "Hanul cu Tei".

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Hanul-cu-Tei.jpg)

Situată la etajul monumentului istoric "Hanul cu Tei", în centrul istorico-comercial al Bucurestiului, Galeria de Artă şi Antichităţi ocupă o suprafaţă de expunere de peste 1.400 mp, fiind astfel cea mai mare galerie de artă din ţara. Stilul unic de arhitectură medievală a reprezentat o permanentă atracţie turistică pentru un număr impresionant de vizitatori. Amplasata între Strada Lipscani nr. 63-65 şi Strada Blănari nr. 5-7, clădirea galeriei este prevazută cu doua intrări, ambele prin curtea interioară de tip spaniol. Întregul ansamblu arhitectural păstreaza încă viu suflul medieval, suflu ce poate fi resimţit atât la mansardă, cat şi la etajul cladirii, într-un spatiu de 1.142 mp. În galeria de artă şi antichităţi miroase a hârtie veche, a sulfină, a gutui, a nuci, a lemn de cireş şi a flori uscate. La "Hanul cu Tei" stau adunate toate comorile dintr-un timp pierdut al Bucureştiului: piese de mobilier (unele adevarate opere de arta), tapiserii şi covoare, tablouri şi gravure, fotografii şi hârti, corpuri de iluminat, bronzuri, porţelanuri, alpaca, argint, alamă, antimoniu, sticlărie, bijuterii, papuşi de porţelan şi încă multe altele.

Vizitam Curtea Domneasca de la Bucuresti - Cetatea Dâmboviţei, construită de Vlad Ţepeş, între anii 1458 şi 1459.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Curtea-Domneasca.jpg)

Ea constituie nucleul viitorului palat voievodal, care, în faza iniţială, îi va reproduce conturul exterior. Era alcătuit dintr-un parter cu plan dreptunghiular, desfăşurat în jurul unei curţi şi dintr-un subsol de aceeaşi formă. A fost distrus, parţial, în 1470, în urma unui asediu.

La sosirea pe tron, Constantin Brâncoveanu dobândea un edificiu deja impunător. Aceasta nu l-a oprit pe domn să-i desăvârşească aspectul. Faţada a capătat, la sud, două foişoare legate printr-o loggia. Urmele foişorului mare se află, acum, marcate pe peluza de la extremitatea de vest a palatului. Materialul litic recuperat (din care o coloană a fost montată, relativ recent, pe actuala terasă, în zona fostei loggia) dă imaginea eleganţei lor. În dreptul loggiei, jumătatea de sud a palatului era ocupată de sala tronului (divanul mare), din al cărei perete de nord se păstrează un fragment, spre est se afla spătăria mică, zidită încă din vremea predecesorului său şi, spre vest, un mic apartament domnesc, azi dispărut. Dincolo de divanul mare, un culoar ducea spre intrarea în paraclisul lui Grigore Ghica, căruia Brâncoveanu, încă din primii ani ai domniei, îi adăugase o turlă şi o tâmplă şi îl zugrăvise. Edificiul a căpătat şi un nou nivel, dar datele despre el sunt lacunare. Se păstrează doar doi pereţi (unul deasupra divanului mare, altul deasupra spătăriei mici). Adăugarea acestui nivel a antrenat modificări în subsol, unde zidării noi, menite să sporească capacitatea sistemului de boltire, închid o parte din arcele longitudinale de descărcare, întregesc stâlpii cruciformi şi lăţesc arcele dublou existente. Anterior intervenţiilor întreprinse în perimetrul palatului, Brâncoveanu construise o nouă casă domnească "pe stâlpi de piatră" (folosiţi, ulterior, la parterul unei locuinţe din sec. XIX, păstrat până astăzi). Peretele de est al acestei case domneşti, din care se conservă doar un fragment, era şi limita de est a complexului de clădiri ce constituia palatul brâncovenesc.

În timpul lui Constantin Brâncoveanu două porţi oficiale permiteau accesul în curte: Poarta de Sus (la intersecţia cu Str. Iuliu Maniu) şi Poarta de Jos care era în faţa Hanului lui Manuc. Fiecare poartă era apărată de câte un turn de strajă, iar curtea era împărţită în mai multe curţi interioare. Cercetările arheologice au descoperit zidurile de incintă ridicate de domnitor, construite din cărămidă, care înconjurau curtea, în mijlocul hanului lui Manuc, zid care a fost descoperit recent şi pe strada Gabroveni.
 
Vizitam Biserica Sf Antonie Curtea veche , celebra in Bucuresti, deoarece este ce mai veche din Bucuresti, ctitorie a domnului Mircea Ciobanul in timpul primei sale domnii (1545-1554). A servit timp de doua secole ca loc de incoronare a domnitorilor Tarii Romanesti.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/biserica-sfntul-anton-curtea-veche.jpg)

Masa o s-o luam la restaurantul  Carul cu bere. Este de fapt o berarie celebra, deschisa in anul 1879. Decorata in stil gotic, cu coloane si tavane de stucatura, cu lambriuri sculptate si picturi. Aici ne despartim, urmand sa ne intalnim a doua zi.

ZIUA 2 Sambata 16 martie 2019
La ora 9.30 ne reintalnim si ne indreptam spre Casa Poporului, asa cum era cunoscut inainte de Revolutie Palatul Parlamentului.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/palatul-parlamentului.jpg)

O sa avem o vizita exterioara dar si interioara. Este situata pe Dealul Arsenalului si masoara 270 m x 240 m si 86 m inaltime. Are si 92 m sub pamant realizat in spiritul arhitecturii realist socialiste. Are 9 nivele la suprafata si alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil, ca suprafata, din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si ce mai grea cladire din lume. Ideea nu a fost a lui Ceausescu, el a preluat si materializat dorinta regelui Carol al II-lea din 1935, care isi dorea construirea Camerei Deputatilor pe Dealul Arsenalului.

Masa de pranz la Beraria Germana, in apropiere.

Continuam cu vizita Palatul Cotroceni.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Palatul-Cotroceni.jpg)

Palatul Cotroceni este o resedinta regala din Bucuresti, care serveste azi ca sediu al Presedentiei Romaniei. O parte a Palatului a fost deschisa vizitelor publicului din 27 dec 1991, cand a fost inaugurat Muzeul National Cotroceni. In anul 1679 domnul Serban Cantacuzino a ridicat pe dealul Cotrocenilor o manastire. Biserica si anexele au fost continuate de Constantin Brancoveanu, care a poposit la manastire. In 1862 Alexandru Ioan Cuza a hotarat sa utilizeze Manastirea Cotroceni ca resedinta domneasca de vara. Principele Carol I al Romaniei primeste ca resedinta de vara vechile case domnesti de la Cotroceni si se hotaraste sa construiasca in incinta manastirii, un palat, in folosinta mostenitorilor Coroanei care sa serveasca drept resedinta oficiala in Bucuresti. Arhitectul Paul Gottereau intocmeste planurile edificiui in stil clasic venetian. Principesa Maria si principele Ferdinand s-au mutat la Cotroceni in martie 1896. In 1949-1976 Palatul Cotroceni a devenit Palatul Pionierilor. In 1984 biserica manastirii ridicata de Serban Cantacuzino a fost daramata din ordinul lui Ceausescu. Si povestile vor continua la fata locului.

Revenim la Piata Unirii pentru a lua masa de seara in celebrul Hanul lui Manuc. Aici ne despartim din nou, urmand sa ne reaintalnim in urmatoarea zi.

ZIUA 3 17 martie 2019
Ora 9.30 ne intalnim si ne deplasam spre Universitate, de unde vom merge pe jos, trecand pe langa Teatrul National Bucuresti, pe Bd Magheru. Ne putem opri la o prajitura in zona Scala, pentru a povesti despre evenimentele din acea zona si a vedea Gradina Lido, fostul sediu a Securitatii comuniste si Biserica Boteanu, cu o istorie impresionanta si povestea daramarii Bisericii Ienei.

Vom admira bd. Magheru si vom aminti despre istoria locurilor, pana la Piata Romana de unde vom lua metroul si vom merge pentru a vizita Parcul Herastrau, acolo unde se afla si cel mai mare complex expozitional din Romania, Romexpo.

Vizita  Muzeul National al Satului « Dimitrie Gusti », deschis in 1936. Fondatorul, prof Dimitrie Gusti spunea «Ne trebuia cu orice chip un muzeu in aer liber…cu case taranesti intregi, ele insile piese de muzeu, astfel incat sa inchipuiasca un sat adevarat ».

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/muzeul-satului.jpg)

Masa de pranz in zona Parc Herastrau – Beraria H sau similar. Aici ne despartim, dar nu pentru multa vreme...Ne vom revedea cu siguranta in alte excursii...

Adresabilitate, motivatie Daniela a gandit si oferit acest tur cu intentia de a-si prezenta orasul, de a va da voua celor din Bucuresti ocazia sa va intalniti, sa va cunoasteti, iar celor din alte zone sa viziteze cu un ghid profesionist capitala Romaniei.

Pot participa DOAR membri Singles Camp, nu veniti insotiti de copii, de cunostinte pentru ca vi se va refuza prezenta in grup.

Cazare. Pentru cei care vin din alte parti: daca achitati excursia si ne comunicati pana cel tarziu la data de 10 februarie 2019 dorinta de a rezerva o camera la hotel, pentru sambata/duminica sau chiar vineri/duminica, o sa organizam si acest serviciu, urmand sa-l achitati la sosire, Danielei. 

Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 16:40
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-bucurestiul-micul-paris-15-17-martie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-bucurestiul-micul-paris-15-17-martie-2019/)
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: noiembrie din Vineri, 01 Februarie 2019, 09:08
Si daca tot ne adunam in Bucuresti,sa descoperim si admiram frumusetile,sa ne imprietenim,nu putem avea si o "cuminte"petrecere?
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Louie din Vineri, 01 Februarie 2019, 11:51
Buna idee!  :applause:
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Sâmbătă, 02 Februarie 2019, 22:13
cind Gigi revine de peste mari si tari ne ajuta cu cazarea ? cam cit costa pentru 2 nopti ?
felicitari pentru excursie ! eu nu am vazut multe din locurile acestea  , mai ales in interior
de abia astept sa ne vedem

si daca mai vor si altii ar fi fain sa bem o bere la o terasa din centrul vechi
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: wonderland din Duminică, 03 Februarie 2019, 03:57
Cazare. Pentru cei care vin din alte parti: daca achitati excursia si ne comunicati pana cel tarziu la data de 10 februarie 2019 dorinta de a rezerva o camera la hotel, pentru sambata/duminica sau chiar vineri/duminica, o sa organizam si acest serviciu, urmand sa-l achitati la sosire, Danielei.

Cred că primul pas e să vă exprimati dorința de cazare. Așa cum scrie, pana pe 10 februarie, după ce se achita excursia, cu un email către agenție. (e drept ca asta nu scrie, dar eu așa înțeleg ;))

Succes!

Si mai vad un anunt, care pentru ca e la sfarsitul prezentării, prezinta un risc mare de a a fi omis, ignorat, recut cu vederea, mai ales de cei nou-nouti:
Pot participa DOAR membri Singles Camp, nu veniti insotiti de copii, de cunostinte pentru ca vi se va refuza prezenta in grup.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: admin din Marţi, 12 Februarie 2019, 06:55
Ideea acestei zile de Bucuresti este a Danielei, ea a venit cu propunerea unei intalniri si plimbari ghidate in capitala. Se doreste a fi ceva foarte simplu, o intalnire, cu plimbare, cu informatii despre oras. Mi-a placut ideea ei si de aceea am si promovat-o ca actiune. Ma gandesc ca multi dintre voi ati trecut poate de zeci de ori pe langa o cladire, pe langa un parc, pe langa o statuie fara sa le luati in seama, sau fara sa stiti despre ele mare lucru. Gasim de multe ori lucruri inedite la doi pasi de noi, fara a fi nevoie sa calatorim zeci sau sute de kilometri. Doar ca cineva trebuie sa ne atraga atentia asupra lor, sa ne dea explicatiile necesare.

Acum, cu toata placerea de a ajuta, trebuie sa va spun, iar voi sa intelegeti ca nu pot face mai mult decat promit. Nu ma pot implica peste un anumit nivel de detaliu. Despre cazare, urma ca lista creata in urma optiunilor voastre, transmise pana la 10 februarie, sa fie trimise Danielei, care urmeaza sa se ocupe de acest amanunt, sa ajute pe cei care au nevoie de cazare. Eu personal nu am cum. Am sosit de 24 de ore, incerc sa ma pun pe picioare dupa 23 de zile de calatori, dupa o diferenta de fus orar care nu ma lasa sa ma odihnesc cum trebuie, dupa o raceala cu care am sosit din drumurile facute. Iar ca timp....Trebuie in cele 10 zile pana la urmatoarea plecare sa pregatesc actiunile foarte grele, care sunt doar partial organizate si care asteapta sa fie lansate. Trebuie sa ma pregatesc pentru Cuba si Caraibe, cu informatii, confirmari samd.

Pentru petrecere este nevoie de logistica, de o sala, de DJ de mai multe lucruri. Astea trebuiau facute din timp, vazut cati oameni din cei inscrisi vor sa participe. Daca aveam in minte asta sa combin plimbarea cu petrecerea, o prezentam ca atare. Dar m-am limitat la o afisa ca o actiune simpla. Stiam ca nu am ragazul de a organiza mai mult...Imi pare rau, stiu ca fiecare dintre voi isi creaza asteptari, dorinte dar e important sa intelegeti ca nu pot mai mult...
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Marţi, 12 Februarie 2019, 09:35
Acuma trimit un e-mail in agentie sa ii rog sa ma treaca si pe mine pe lista celor care vor cazare in Bucureste 2 zile . Sper sa se rezolve .
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Louie din Marţi, 12 Februarie 2019, 20:26
Daca tot parcurgeti Calea Victoriei va propun inca un obiectiv, care zic eu, merita sa fie vizitat.
Este vorba despre Casa Filipescu-Cesianu - "Muzeul Varstelor", si se afla pe Calea Victoriei la numarul 151. Cladirea este o bijuterie arhitecturala, care a fost renovata de curand.
Nu este un muzeu foarte cunoscut, si eu, care locuiesc in Bucuresti de o viata, l-am descoperit abia acum vreo doi ani (si pentru ca nu-l stie toata lumea, este mai tot timpul pustiu). A fost o placere sa-l vizitez, pornind de la subsol pana la ultimul etaj am fost intr-o continua mirare  :)
Personalul este extrem de amabil, explicatiile referitoare la exponate au fost foarte detaliate, iar pretul dat pe biletul de intrare, absolut derizoriu.

Daca credeti ca va incadrati in timp, nu ezitati sa intrati.  :)
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Miercuri, 13 Februarie 2019, 08:46
Buna tuturor. ma bucur mult de interesul  vostru pentru aceasta excursie, ma bucur pentru cei care vin din tara, cu bilet de avion, deplasare,efort dar si pentru cei din Bucuresti, care au curiozitatea de a vedea "de aporape" capitala noastra. Asta deoarece multi au vazut multe capitale si au calatorit. Si pentru mine este o bucurie ca mi s-a oferit ocazia, in calitate de ghid de turism atestat local pe Bucuresti, sa va insotesc  la o plimbare de primavara. Decat ca doar ne vom aminti de expresia : "La bulevar, birjar!".
In legatura cu petrecerea, nu era ceva necesar neaparat, deoarece, am gandit programul, in asa fel, incat in fiecare seara sa luam masa la restaurante cu "iz istoric", care au si muzica, iar faptul ca suntem un grup maricel, va asigura sigur distractia.
De asemenea, am gandit mesele de seara in prima zi Carul cu bere si a doua zi Hanul lui Manuc si va voi comunica in scurt timp meniurile de grup, de unde sa alegeti, deoarece la grupuri este greu cu comanda pe loc, adica aproape imposibil.Ambele restaurante sunt interesante de vazut. Excursia se va raporta mereu la Bucurestiul interbelic, de unde si denumirea excursiei de  vizita "Micului Paris". Veti vedea si voi ce potential are aceasta capitala. Restul, il vom comenta la fata locului.
In prima zi a excursiei, va rog mult sa fim punctuali la intalnirea de la ora 11, locul este Universitate, Piata 21 Decembrie. Acolo este statia de autobuz 783, cel care vine de la aeroport.Tot acolo, este o casa de bilete pentru mijloacele de transport si veti cumpara un "portofel electronic"- Card Activ nenominal, in valoare de 11 lei, in care veti avea 8 calatorii.Vom merge cu autobuze si un traseu cu metroul in ziua a doua. Biletul de metrou il vom cumpara din statie sau verificam daca functioneaza intrarea pe baza oricarui card de credit/debit.Este imperios necesar sa fiti usori, sa aveti incaltaminte comoda si rucsac urban pentru apa, etc, pelerina de ploaie.
Excursia din ziua  intai va fi concentrata, sunt multe obiective pe Calea Victoriei si nu vom putea vizita muzee, dar sper sa va starnesc curiozitatea, pentru ca anul viitor sa vizitam si ceva muzee. In prima zi, vom face vizita scurta doar in "livada cu visini" din domeniul Martisor.
Voi reveni cu amanunte, referitoare la optiunea de meniuri si la vizitele din ziua a doua, pentru care sa aveti cartea de identitate asupra voastra.
Pe curand, cu drag ghida voastra Daniela.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Misona din Miercuri, 13 Februarie 2019, 09:59
Si daca tot ne adunam in Bucuresti,sa descoperim si admiram frumusetile,sa ne imprietenim,nu putem avea si o "cuminte"petrecere?

Buna

Ideea este minunata si subscriu!
Ca sa nu complicam lucrurile si/sau sa incurcam programul conceput de Daniela, propun ca bucurestenii care doresc sa se revada/intalneasca sa vina la cina de sambata seara de la Hanul lui Manuc.
Spatiul e generos, mancarea buna si din cate stiu eu, au si formatie, prin urmare, cine doreste, ar putea si dansa.
Sper sa avem vreme buna si sa putem sta afara.

Daca este de acord si Daniela, am avea destul timp sa ne organizam pana atunci:)

Sa ne vedem sanatosi si voiosi!
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Miercuri, 13 Februarie 2019, 14:54

  Ar fi o idee buna sa vina la Hanul lui Manuc si alti membrii din Bucuresti, care doresc sa-i intalneasca pe cei veniti in aceasta excursie. Trebuie avut in vedere totusi  ca noi cei 36 de persoane avem facuta rezervare la acest Hanul lui Manuc, in ziua de 16 martie 2019, ora 20. Vom avea  ocazia sa ascultam de la 20-23 muzica traditional romaneasca cu Taraful Hanului, iar intre 21-22 vor fi si trei reprize de dansuri populare cu ansamblul Rapsodia Carpatilor.
 Regula pe care ei au stabilit-o pentru masa: mi-au dat 3 variante de meniu, trebuie sa aleg numai una pentru tot grupul, afara de cei vegetarieni, care vor avea meniu spearat.
 Am ales  astfel:
ANTREU - Platou rustic cu zacusca de casa, salata de vinete si fasole batuta
FEL PRINCIPAL - Mixt grill ceafa de porc, piept de pui, frigarui asortate
GARNITURA - Legume coapte
SALATA - Salata verde cu lamaie
DESERT - Tort de ciocolata neagra cu visine alcoolizate
BAUTURI INCLUSE - Un pahar de vin ( 200 ml), sau bere ( 300 ml), sau suc (250 ml).Se poate suplimenta bautura, contra cost.

Pentru vegetarieni: acelasi antreu, acelasi desert, aceleasi bauturi
FEL PRICNIPAL  Salata de legume coapte la gratar cu mamaliguta
SALATA salata asortata de sezon

Un meniu costa 77, 50 lei+ 10% serviciul = total 86 lei.Ar fi bine sa pregatim banii fix, sa nu cautam rest, etc, eu ii voi strange si preda la masa.
Ca urmare, nu stim daca musafirii care vor veni ar trebui sa-si rezerve sau isi incearca norocul  la fata locului. Fiind sambata seara, va fi aglomerat.
Voi reveni si cu variantele de meniu de la Carul cu bere, acolo avem vreo doua trei variante.
Astept parerile voastre.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: noiembrie din Miercuri, 13 Februarie 2019, 16:33
Nu stiu altii cum sunt...pentru mine dorinta de a ne gasi sau regasi primeaza.Conteaza mai putin "imbucatura",bautura,nelasand la o parte ,muzica !
Stiu ca pentru cei mai multi dintre noi,timpul e cea mai mare problema.
Poate vom gasi totusi ragaz,vineri sau sambata,  sa fim impreuna si promitem sa ne comportam ca niste gazde.
Nu prea mi-a placut termenul de "musafiri"...
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 09:41
Salut , mai vine cineva din ardeal cu avionul ? ( poate nimerim la aceeasi cursa Cluj - Bucuresti si mai povestim pe avion ) apoi sa ne ajutam sa ajungem din Otopeni la universitate  ? eu o sa ajung vineri dimineata la 9,30
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: rox din Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 21:59
Salut! Eu sunt din Bucuresti si mi ar face mare placere sa ma alatur grupului pentru cel putin una din seri, la cina! De exemplu la Hanul lui Manuc! Ma ofer sa merg pana acolo si sa rezerv  masa/ mese  langa cele ale grupului, daca sunt doritori si daca e ok pt Daniela. Se poate chiar continua petrecerea in Centrul vechi....:)
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: rox din Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 22:17
Acum am vazut postarea ta,Misona !:)) deci gand la gand !
Sa incepem o lista pentru doritorii suplimentari pt Hanul lui Manuc?
1. Roxana  C, Bucuresti, meniu vegetarian
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: MihaB din Duminică, 17 Februarie 2019, 16:31
Buna tuturor! Sunt noua in Single Camp si mi-ar face placere sa particip la aceasta iesire . Eu sunt din Bucuresti dar nu pot sa imi iau liber vineri si as vrea sa stiu daca pot sa particip doar la intalnirile de sambata si duminica. multumesc :)
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Miercuri, 20 Februarie 2019, 14:30

Buna grupului excursiei "Micul Paris". Revin cu subiectul masa la cele doua restaurante, din zilele de vineri seara si sambata seara.
Meniul de la Hanul lui Manuc l-am prezentat anterior.
Va prezint si meniul de la Carul cu Bere. As avea rugaminte sa imi trimiteti in privat ( sms, messinger, WhatsApp optiunea voastra). Va rog sa-mi transmiteti, pana la 1 martie optiunea de participare si ce meniu alegeti.
Ideea cu restaurantele are doua motive: unul este in principal pentru a vedea restaurantele istorice, celebre in Bucuresti si sa povestim despre ele, gustand ceva acolo,  mai ales pentru cei veniti din tara, a doua este sa creem un cadru festiv pentru socializare, cunoastere si relaxare dupa zile pline de activitate turistica.
Restaurantul Carul cu Bere : 15 martie 2019 vineri, ora 20. Restaurantul Hanul lui Manuc: sambata 16 martie 2019, ora 20.
Nu este obligatorie prezenta, este doar pentru motivele aratate mai sus. Nu putem face nici modificari la meniu, pentru cine vrea numai antreu si desert sau numai desert.De aceea este bine sa stim numarul de persoane si sa facem corect rezervarile.


MENIU  CARUL CU BERE ( vineri 15 maartie 2019, ora 20)

VARIANTA 1
Antreu: Platou branzeturi romanesti (branza de burduf, telemea de capra, telemea de oaie, cas, castraveti proaspeti, cepa verde si rosii) : 53 lei pt 2 persoane : 2= 26,50 /1 pers.
Fel principal: Coaste porc la cuptor servite cu cartofi copti aromati cu rozmarin: 49,50 lei /1 pers;
Desert: papanasi de casa cu branza dulce, smantana si dulceata 21,50 lei.
O bautura la alegere  ( vin, bere, suc )11,40 + paine 1 pers 4,25 lei = 15,65 lei
Total 113,15 lei

VARIANTA 2
Antreu: Salata greceasca(branza, rosii, ardei gras sau capia, castraveti, ceapa rosie, masline Kalamata, oregano, dressing) - 28,90 lei
Fel principal: Cod pane in fulgi de porumb ( 240 g)- 31,50 lei
Desert: Tiramisu de casa - 21 lei
Bautura la alegere ( vin, bere, suc)+ paine 11,40 + 4,25 = 15,65 lei
Total 97,05 lei

VARIANTA 3 (VEGETARIANA)
Antreu: Salata vegetariana(250 g) Mix de salata, rosii, castraveti, ceapa rosie, ardei gras sau capia, masline kalamata, dressing Vinaigrette - 24,50 lei
Fel principal: Tocanita de hribi servita cu mamaliguta 300 g- 30,50 lei
Desert: Tort cu mere - 11,90 lei
Bautura ( la alegere vin, bere, suc) + paine : 11,40 + 4,25 = 15,65 lei
Total 82, 55 lei

La aceste totaluri se va adauga 10% c.v. servicii.
Bauturi sau feluri suplimentare, se vor achita separat ( exemplu apa minerala/plata este 12,90 lei sticla de 750 ml).

O zi frumoasa!

Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Miercuri, 20 Februarie 2019, 15:02

    Pentru turistii care vin cu avionul pe aeroportul Otopeni, vineri in 15 martie, vedeti ca este autobuzul 783 care va aduce direct la Universitate, Piata 21 Decembrie. La aeroport la sosiri interne este statie si la plecari internationale face statie. Exista si un automat de emitere a cardului Activ nenominal si pe care il veti alimenta cu bani. Aveti in vedere ca un bilet de autobuz costa in genere 1,30 lei, dar aceasta cursa 783 este expres si costa 3,50 lei.Deci, daca tot veniti de la aeroport, puteti alimenta cardul cu suma necesara pentru aeroport dar si pentru celelalte drumuri ale noastre ( care vor costa cca 11-15 lei pe toate 3 zile).
Tot 783 autobuzul va poate duce de la Muzeul Satului la aeroport, in ultima zi. De acolo va fi si 780, din Piata Presei, care merge la Gara de Nord si la Gara Basarab ( tot expres 3,5 lei).
  Pentru restaurantul Beraria H nu am facut rezervare, deoarece nu stim programul fiecaruia de intors in localitatile lor. Deci ne vom incerca norocul la fata locului.

   As vrea sa stiu daca sunteti de acord sa inchiriez pentru prima zi audioghid, ca sa putem prezenta oarecum din mers Calea Victoriei, sa ma puteti auzi bine, fara sa oprim multe minute in sir la obiective ( cca 70). Costa 8 lei /zi de persoana si pierderea aparatului 100 euro amenda.

  Pentru cei care au achizitionat excursia dar nu pot/ nu vor sa participe la una din zile, va rog doar sa fiu anuntata, deoarece la intalnirea de dimineata, nu vom astepta mai mult de 10 min sa vina turistii.Vom respecta orele, deoarece programul este bogat si dorim sa ne bucuram de el.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Vineri, 22 Februarie 2019, 09:03
 Buna ziua , am 2 intrebri pentru cei din agentie :
 1) pentru cei din alte orase care ne-am exprimat optiunea de rezervare a unei camere la hotel prin agentie , ne puteti confirma ca ne putem baza pe aceasta rezervare ? si  pe forum sau prin e-mail ne puteti spune la ce hotel si cam ce suma costa camera de hotel ?
 2 ) eu am ales aceasta optinune si am comunicat-o atit pe forum cit si prin e-mail ( prin replay la email-ul primit de la agentie cu confirmarea platii excursiei) , i-mi puteti spune daca sunt pe acea lista si pot conta pe rezervarea camerei de hotel ?
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: admin din Vineri, 22 Februarie 2019, 09:14
Radu, de regula daca ai intrebari directe catre agentie, te rog pune-le acolo. Eu nu am situatia din agentie, aceea va pleca direct la Daniela Dimitrescu, insotitorul vostru de grup, ea se va ocupa de partea aceasta. Deci nu te pot ajuta, imi pare rau. Iti va raspunde aici si Daniela, urmeaza sa citeasca si ea. Ea te va indruma cu siguranta.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Vineri, 22 Februarie 2019, 11:55
 Buna
 Te voi contacta Radu pentru aranjamentul de cazare.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Carmen Daniela din Joi, 28 Februarie 2019, 15:20
Și eu ajung din Timișoara la Otopeni vineri dimineață la 9:30. Ma îndrept spre autobuzul 783, spre Universitate. D-na Daniela spunea ca face 20 minute.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Carmen Daniela din Joi, 28 Februarie 2019, 15:29
 Și eu sosesc la Otopeni tot vineri dimineață, la 9:30, dar de la Timisoara. Putem ajunge la Universitate cu autobuzul 783, în aprox. 20 minute (informații de la d-na Daniela :) ) Carmen Olariu
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Louie din Joi, 28 Februarie 2019, 15:56
Daca aveti noroc (adica sa fie soseaua goala), ajungeti in 20 de minute.
Nu stiu daca in conditii de trafic intens si coloane care tin de la un semafor la altul se poate ajunge in 20 de minute. Nu va doresc, dar cred ca o sa dureze un pic mai mult.
Folosesc o parte din traseul asta 5 zile pe saptamana si stiu ce vorbesc.
Oricum, important este ca o sa ajungeti  :thumbup:
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Louie din Joi, 28 Februarie 2019, 16:21
Salut! Eu sunt din Bucuresti si mi ar face mare placere sa ma alatur grupului pentru cel putin una din seri, la cina! De exemplu la Hanul lui Manuc! Ma ofer sa merg pana acolo si sa rezerv  masa/ mese  langa cele ale grupului, daca sunt doritori si daca e ok pt Daniela. Se poate chiar continua petrecerea in Centrul vechi....:)
Si eu sunt din Bucuresti, cina de la Hanul lui Manuc este foarte tentanta. Parca as veni si eu...  :)
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Joi, 28 Februarie 2019, 18:01
 Buna
 Am transmis astazi fiecaruia pe email Programul detaliat pe zile , costuri referitoare la excursia noastra. Si necesitatea de a avea un act de identitate asupra voastra, pentru intrarea la Palatul Cotroceni si la Palatul Primaverii, obligatoriu carte de identitate sau pasaport, dar e bine sa aveti asupra voastra aces act oricum. Cititi cu atentie nota referitoare la restaurante, participarea nu este obligatorie, trebuiedoar sa exprimati optiunea de participare si meniul ales. Este doar pitoresc si potrivit profilului excursiei noastre sa facem "mica petrecere", socializare, timp petrecut impreuna, la restaurantele istorice, cele mai cautate de straini. Aceste rezervari se fac pe cale oficiala si necesita putina rigoare. Deci insistenta mea  este deoarece ma adresez unui grup de peste 30 de persoane si astept raspunsuri.
 

   ZIUA DE INTALNIRE  15 MARTIE  2019,  LA ORA  11,  LA PIATA 21 DECEMBRIE (UNIVERSITATE) , STATIA AUTOBUZ 783.

 Va rog sa urmariti in continuare forumul. Forumul este singurul loc unde putem avea discutiile, notificarile, anunturi si discutii intre noi, "forumul" fiind un instrument important pentru grupul nostru de socializare Singles Camp. Si cel care face diferenta, as zice.
   Va salut cu drag, Daniela.

Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Vineri, 01 Martie 2019, 07:36
Buna Carmen ma bucur ca am cu cine veni de la aeroport . Noi vom avea bonus excursia Otopeni - centru :)
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Vineri, 01 Martie 2019, 13:23
  Buna
Urez tuturor din grupul excursiei Bucuresti -" Micul Paris", o primavara frumoasa cu mult soare in suflet, sanatate, multe bucurii si implinirea gandurilor! Transmit astfel acest martisor si baietilor din grup, "in stil bucovinean" ( desi nu sunt din Bucovina).
Cu toate acestea voi avea sansa in 15 martie sa va mai urez o data la multi ani de martisor, la Domeniul Martisor, avand in vedere ca realitatea calendarului iulian arata ca de fapt pe la 15 martie am fi de fapt in data de 1 martie. Asta si explica putin de ce primavara "intarzie". Pentru ca noi cei pe stil nou al calendarului gregorian, "ne grabim" cu 15 zile.
Primavara frumoasa! Daniela
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Rami din Vineri, 01 Martie 2019, 22:02
Multumim mult Daniela!
Fie ca PRIMAVARA sa vina pentru noi toti, fete sau baieti  ;) , sa o avem in suflet, in gand si afara  ;) :flori:
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Carmen Daniela din Sâmbătă, 02 Martie 2019, 16:39
Radu, eu și o doamna din Rm. Vâlcea ne-am găsit cazare pe net, într-un apartament din clădirea Dales. La prețul de 52 EUR inclusiv taxe pt. 2 nopți, pe apartament. Pt. ca suntem putini cu cazare, nu se ocupa agenția.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Marţi, 05 Martie 2019, 16:41
Buna
Draga Radu te-am indrumat cum trebuie rezolvat cu cazarea.Sunt sigura ca nu e greu.Bucuria este ca facem parte dintr-un grup atat de vesel.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Marţi, 05 Martie 2019, 17:10

   Ma bucur  pentru cei din grupul Bucuresti - "Micul Paris" pentru ocazia de a vizita restaurantele istorice , Carul cu bere si Hanul lui Manuc.
   Carul cu bere - un adevarat  restaurant muzeu este gazduit intr-o cladire in stil neogotic  din 1879. Usa rotativa de la intrare, din lemn, ne va introduce rapid intr-o alta epoca.Un interior elegant, vitralii, picturi murle, stucaturi aurite, lambriuri si sculpturi din lemn.Nu e vorba de " o imbucatura", cum a minimalizat cineva aceasta capodopera, este vorba  despre astmosfera berariilor de altadata. Astazi cu taraf traditional si miniconcerat de vioara si program folcloric romanesc autentic. Ieri cu George Cosbuc client predilect  si un pahar cu vin chihlimbariu baut cu fiul sau.
Apoi Hanul lui Manuc, datand din 1808  si care a fost construit  pe o bucata din fosta Curte Domneasca.Cu o curte interioara pavata cu pietre de rau si cu frumoase cerdace ( ceardak in lb turca).Vom aminti de Manuk bey dar si de proprietarul  caruia i-a fost retrocedat , Serban Cantacuzino. Ar fi interesant sa povestim numai de familia Cantacuzinilor, fara sa vorbim si despre acte importante semnate aici in legatura cu finalizarea razboiului ruso-turc si atribuire de teritorii!
   Nimic vulgar, nimic redus la o simpla "masa".
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Joi, 07 Martie 2019, 16:04
Dragii mei
 Grupul vesel de Bucuresti am vazut ca este pregatit pentru aventura. Ma bucur mult ca ne vom intilni. Vom avea si participarea unor musafiri din Singles camp care si-au dorit sa vina.
 Astazi voi centraliza optiunile voastre pentru restaurante.Louie sau alte persoane care vor sa ne fie alaturi, va rog sa ma contactati, pentru ca maine voi da listele finale la restaurantele istorice.
  Excursiile nu sunt mici sau mari, ele se "masoara" prin dimensiunea pe care au lasat-o in sufletul vostru.Fiti siguri ca personal voi face totul ca sa va ramana in suflet. Ma bucur pentru fiecare din voi, pentru ca este o aventura dar nu si sigura. Hans Christian Andersen, de povestile caruia ne-am bucurat, spune ca " A calatori, inseamna a trai". Nu e musai sa ajunem in insule indepartate. Va voi duce cu gandul la calatorii, al caror amanunt va vor incanta! Nu bifam destinatii! Ne bucuram de "povesti" impreuna cu grupul nostru. Oamenii din grup, fiecare avand o poveste, reprezinta o deschidere pentru ceilalti prieteni. Sa ne bucuram de aceasta ocazie!
Sunt nerebdatoare sa va intanesc, va urez primavara frumoasa din Bruxelles, capitala Europeana unde Romania va avea de acum ceva de spus! Pentru care ma bucur mult!
Imi doresc, ca prin acestea sa inteleaga fiecare, dimensiunea sugleteasca a grupului nostru, Singles camp!
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Strainger din Miercuri, 13 Martie 2019, 18:08
Ma alatur grupului vesel SuplimentaR pentru Hanul lui Manuc:
1. Roxana  C, Bucuresti, meniu vegetarian
2. Cristian P, Bucuresti meniu normal
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Louie din Miercuri, 13 Martie 2019, 19:51
Nu pot sa ma hotarasc daca sa vin sau nu.
Dupa petrecerea de la Hanul lui Manuc sa ne povestiti si noua cum a fost!  O0
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Joi, 14 Martie 2019, 16:36
De abia astept sa ne vedem miine si sa mergem cu Daniela in aceasta aventura
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Rami din Joi, 14 Martie 2019, 17:37
Buna tuturor! :)
Si eu abia astept sa vina ziua de maine, sa ne vedem cu totii si sub indrumarea Danielei sa ne bucuram ochii si sa ne imbogatim sufletul si mintea cu tot ce ne v-a povesti, si sa reusim sa cunoastem cu adevarat o parte a Marelui Bucuresti, Micul Paris  :yeah: :flori:
Daniela, locul si ora de intalnire au ramas cele anunțate, nu?!
Si ai spus sa ne luam un portofel electronic- Card Activ nenominal de 11 lei, nu?!
O seara frumoasa tuturor, spor la bagaje, drum bun, siii, sa ne vedem cu bine maine :dance:
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: oli din Duminică, 17 Martie 2019, 20:59
Desi am chiulit de la unele evenimente, si sunt din Bucuresti, trebuie sa va precizez ca m-am simtit f bine in compania prietenilor din Singles Camp si Danielei la obiectivele turistice si am mancat copios si bun in istoricele si celebrele restaurante alese. Experienta pe Calea Victoriei a fost minunata. Daniela este un izvor de povesti, impanate cu detalii de picante irezistibile. Mi-ar fi placut sa am asa o profa de istorie.
Am ridicat poalele rochiei si am pasit pe Podul prafuit al Mogosoaiei! Am dat ochelarii de cal jos, al bucuresteanului obosit si stresat, si am ramas inmarmurita de stucatura cladirilor vechi, gradini interioare, ca ele au fost locuite de domnite frumoase, de oameni de stat, ca pe drumuri se inghesuiau calesti de firma, Mita biciclista gonea in pantaloni pe bicicleta sub ochii multimii de barbati care o admirau,  Caragiale bea o bere la Gambrinus, in timp ce se juca noua piesa la Teatrul National-cel de pe locul hotelului Novotel, Carol facea dintr-o tara balcanica un stat european independent, cu cai ferate, institutii, palat, rege.
Am devenit pe nesimtite turist in Bucuresti ghidat de Singles Camp.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: oli din Duminică, 17 Martie 2019, 21:22
(https://i.postimg.cc/hvx7mHm2/20190315-183823.jpg) (https://postimg.cc/hQDjWZpm)

(https://i.postimg.cc/vmcT9JF5/20190315-183942.jpg) (https://postimg.cc/CZpwp6KK)

(https://i.postimg.cc/DzHZcxnH/20190315-184325.jpg) (https://postimg.cc/yJhs1XJy)

(https://i.postimg.cc/9f6m9zBj/20190315-184710.jpg) (https://postimg.cc/1gK1hmTW)

(https://i.postimg.cc/tTFXNyrn/20190315-185933.jpg) (https://postimg.cc/7GY8xvrq)

(https://i.postimg.cc/mrzZh7Cw/20190315-190710.jpg) (https://postimg.cc/sBzCNQnQ)

(https://i.postimg.cc/ncFHByqM/20190315-191647.jpg) (https://postimg.cc/qgFVdZbd)

(https://i.postimg.cc/K84xstq2/20190315-192147.jpg) (https://postimg.cc/pmNwm5MG)

(https://i.postimg.cc/nhwcH3jr/20190315-215822.jpg) (https://postimg.cc/NKmwD7xv)

Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: admin din Duminică, 17 Martie 2019, 21:39
Bucurestiul ar putea deveni cu usurinta, un loc turistic foarte frecventat. Ii lipsesc foarte putine sa devina. In primul rand managementul de promovare, apoi agentiile locale, DMC-urile. Mai are nevoie de localuri tematice, locuri in care turistii pot avea contact cu traditiile noastre.
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 17 Martie 2019, 22:55
Buna tuturor!
Asa cum am mai spus, am ajuns de mai multe ori in Bucuresti, dar, mai mereu am fost cu treaba!
Zilele astea, am vazut un alt Bucuresti, un Bucuresti de poveste, plin de istorie, cu bune, cu rele, cu, cladiri cu o arhitectura impresionata, chiar, daca unele, din pacate, au fost date uitarii si stau aproape sa se prabuseasca  :'( , un Bucuresti, care a fost modelat de personajele care au trait aici, personaje de rang inalt, sau oameni obisnuiti...
Asa cum a spus si Olivia, am avut un povestitor pe masura Bucurestiului, pe Daniela, care a imbinat realitatea istorica, cu povestile vremii, reusind astfel sa ne capteze atentia la maximum!  :applause:
Multumesc mult Daniela pentru tot ce ne-ai impartasit zilele astea :bow: :flori:
Multumesc mult Gigi, ca ai dat o sansa acestei excursii  :bow:
Toti au spus ca, acum vad Bucurestiul cu alti ochi, chiar si bucurestenii ;)
Cred ca ar merita ca excursia sa aiba, macar o zi in plus, ca sa fie putin mai "aerisita", desi, in mod sigur, povestile Bucurestiului nu se vor termina...
A fost tare fain, am revazut oameni dragi, am cunoscut oameni tare simpatici, mi-a imbogatit mintea, sufletul si ochii, si am savurat niște nebunii culinare, uneori "stropite" cu o tinctura miraculoasa, made by Adina :giggle:, in doua locatii tare faine, in compania unor oameni tare faini, de prin toata tara  :thumbup:
Asa ca, va recomand tuturor, nu ratati urmatoarea, sau urmatoarele  ;) povesti ale Bucureștiului  :thumbup:
Sper ca ati ajuns cu totii cu bine acasa, si sper sa ne revedem in alte calatorii de poveste ale Singles Camp  :yeah:
Sanatate multa, multa  :angel:
Noapte buna tuturor! :)


Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: RaduM din Luni, 18 Martie 2019, 09:52
 Felicitari Daniela pentru aceasta excursue , ne-ai oferit ocazia sa vedem locuri pe care intr-o excursie organizata personal  ne-ar fi fost greu sa le vedem ( muzeul Cotroceni, palatul primaverii ) , e o idee foarte buna sa mergem cu autobuzul , asa am vazut mai multe cladiri dar si atmosfera de duminica a Bucurestiului , plimbarea pe strazi cu explicatiile tale ne-a ajutat sa vedem locuri pe care altfel nu le-am fi observat iar explicatiile au avut savoare si am ramas cu gustul dulce al prajiturilor de la scala . Multumesc Daniela .
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Marţi, 19 Martie 2019, 21:36
 Buna
Multumesc foarte mult tuturor participantilor la excursie. Am avut un grup minunat pentru care sunt foarte fericita. Am vazut interes de la primul pas de la Domeniul Martisor si am simtit cum v-a impresionat locul ce aminteste de poeziile copilariei voastre ("Zdreanta"), ca ati fost amuzati de poezia" Cantec de adormit Mitzura" pe care v-am recitat-o. Ma bucur ca am putut sa fac un simbol al lunii martie din Domeniul Martisor pentru voi.De asemenea multumesc in mod special celor care au fost alaturi de mine pana la ultima prezentare si am pasit nostalgici pe Bd Magheru, chiar daca eram obositi. Si cei care au avut rabdarea si interesul sa asculte la Muzeul Satului aprecierile facute de mine despre Viata romanilor de la sat acum 100 de ani, traditii, port, mancare, obiceiuri de nunta,  familie si de moarte si sageata facuta spre Muzeul Astra Sibiu. In final ne-am relaxat copios la Beraria H si am dansat cu Cornelia, sa nu zica lumea ca nu a fost nici un dans.
 Sunt sigura ca v-a impresionat si Palatul Primaverii si chiar pauzele de la pranz pe la Marul de Aur si Bistro 55 au fost tare, tare simpatice. Ma gandesc, la urmatorul tur de Bucuresti sa fac serile cele 2 una la Marul de Aur cu taraf, muzica si dans si una la Beraria H, daca avem noroc sa cante muzica aromana ( il iubesc mult pe Pindu, au ceva similar Turciei). Ma bucur ca Radu a mentionat Cofetaria Scala, chiar daca are un trecut trist ( cutremurul din 1977), amintirile le mentinem vii prin actiunile noastre.
  Bucuria voastra reprezinta dimensiunea satisfactiei mele profesionale, pentru care inca o data va multumesc. Va urez toate cele bune si frumoase.
  Daca eram de la Kanal D ziceam "Aveti grija de dvs- Kendinize iyi bakin!", dar zic:  Aveti grija ca va mai astept in Singles camp!
  Multumesc mult organizatorilor pentru ocazia oferita! !
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: admin din Marţi, 23 Aprilie 2019, 08:25
Scriam Dianei, dupa intalnirea din Brasov, acelasi lucru ca aici, Danielei. Foarte frumoasa initiativa ta Daniela, de a-ti prezenta orasul. Respect si apreciez mult de tot pe toti aceia care-si iubesc locul nasterii, pe acela in care traiesc. In aceiasi masura ii detest si ma dezgusta cei pe care-i aud vorbid afara tara de rau, care isi subapreciaza sau chiar uita locul in care s-au nascut, considerandu-l "prea mic si neinsemnat" pentru  "personalitatea" lor...
Titlu: Re: Sa descoperim Bucurestiul, "Micul Paris". 15 - 17 martie 2019
Scris de: Carmen-B din Miercuri, 24 Aprilie 2019, 21:56
Am citit impresiile participanților și m-au făcut să îmi para rau ca nu am fost si eu. Sunt multe locuri frumoase in Bucuresti si trecem grăbiți pe lângă ele. Ar fi frumos dacă s-ar mai organiza una anul acesta poate prin toamna. Ar fi frumos sa luam la pas Bucureștiul împreună cu Daniela și frumoasele ei povești.