Autor Subiect: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019  (Citit de 27315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« : Marți, 03 Aprilie 2018, 15:49 »
A aparut un loc disponibil.

06.06.2018
Rezervarile la aceasta excursie s-au inchis ,nu mai exista posibilitate de suplimentare a locurilor.
Pretul pe care l-am obtinut la aceasta excursie este conditionat si de conditiile f stricte pe care ni le impun furnizorii nostri de servicii din Vietnam .
Am impartit ratele pentru aceasta excursie in asa fel incit  pina la jumatatea lunii noiembrie suma sa fie achitata integral pentru a putea face platile catre agentia partenera conform contractului pe care l-am semnat cu ei.


Tinem sa precizam: aceasta excursie este organizata nu doar in varf de sezon turistic, ci si in perioada celui mai important eveniment din Vietnam: Anul Nou Lunar, este un fel de Revelion al nostru, dar cu radacini si traditii mult mai puternice. Sarbatoarea se numeste lunar pentru ca stim, calendarul este bazat pe miscarile lunii. Cunoscut în Vietnam ca Tet Nguyen Dan, sau pur și simplu Tet, Anul Nou Lunar este o sărbătoare a primăverii și a anului viitor. Sărbătorile Tet încep de la începutul unui nou an, bazat pe calendarul lunar chinezesc. În calendarul gregorian, Anul Nou Lunar se încadrează între sfârșitul lunii ianuarie și jumătatea lunii februarie. În cele mai multe zone ale din Vietnam, festivitățile lunare de Anul Nou durează cel puțin trei zile. În acest timp, poporul vietnamez isi petrece timpul cu familia și prietenii,  reamintandu-si ceea ce au facut anul trecut. Am scris un articol despre aceasta sarbatoare in Vietnam, il puteti citi aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2715.0.html
Am tinut sa va oferim, celor care mergeti acolo cu noi, ocazia de a vedea ceea ce foarte foarte rar agentiile turistice ofera, este usor de inteles de ce.

O sa gasim Vietnamul in haine de sarbatoare! Punctul culminant al festivitatilor va fi la mijlocul excursiei noastre, pe data de 5 februarie, atunci cand in Vietnam se va intra in Noul An! Asa ca o sa sarbatorim al doilea Revelion!

Tarif: 2050 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/excursie-vietnam-cambodgia-31-ianuarie-11-februarie-2019/

Avans care sa confirme rezervarea: 300 EUR

Plecare: 30 ianuarie 2019, programul incepe in 31 ianuarie
Sosire: 10 februarie 2019

Zboruri Quatar Airways:

Plecare:
30JAN BUCHAREST OTP      - DOHA DOH         QR   222 12:10 18:00           
30JAN DOHA DOH           - BANGKOK BKK      QR   830 20:20 06:55+         
31JAN BANGKOK BKK        - SIEM REAP REP    QR  4475 11:35 12:35         

Intoarcere:
10FEB HANOI HAN        2 - DOHA DOH         QR   969 08:55 13:25         
10FEB DOHA DOH           - BUCHAREST OTP    QR   219 16:00 20:30   

Cazari
HANOI - SUNWAY HANOI HOTEL 4*
HA LONG - FLAMINGO CRUISE 4*
HCMC - EDEN SAI GON HOTEL 4*
CAN THO - TTC CAN THO HOTEL 4*
CHAU DOC - VICTORIA NUI SAM LODGE 4*
PHNOM PENH - PHNOM PENH HOTEL 4*
SIEM REAP - SOMEDEVI ANGKOR HOTEL 4*

Servicii incluse:
• Zboruri Bucuresti - Doha; Doha - Bangkok; Bangkok - Siem Reap; Hanoi - Bucuresti
• Cazare in hoteluri de 4* in camera dubla, mic dejun zilnic inclus
• Transferuri si transport cu microbuz dedicat grupului
• Taxele de intrare si vizitare in functie de itinerarul mentionat
• Ghid vietnamez vorbitor de limba engleza
• Excursie cu ambarcatiune
• Mese, conform celor indicate in program: 7 pranzuri + 1 brunch + 4 cine)
• Bilet de croaziera de la Phnom Penh la Chau Doc
• Insotitor de grup roman, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• zborurile domestice (interne):
02 FEB SIEM REAP REP - PHNOM PENH PNH 
06 FEB HO CHI MINH - HANOI HAN 
Impreuna, cele doua zboruri costa 230 EUR/persoana
• Viza de Vietnam, 25 USD/persoana, se achita la sosire in Vietnam cf autorizatie de la agentie
• Viza de Cambodgia, 35 €/persoana, se achita la inscriere, se obtine electronic
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi, se achita la fata locului ghidului insotitor (cca 30 EUR/persoana)
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Cindea Gigi 0040 745 106501

Program si servicii:

30 ianuarie Ziua 0 9.30 Intalnire pe aeroportul OTP, Bucuresti Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Zbor Quatar Bucuresti - Doha 12.10 - 18.00. Conexiune Doha - Bagkok 20.20 - 06.55 (31 ianuarie)

31 ianuarie Ziua 1 Zbor Bangkok - Siem Reap 11.35 - 12.35. La sosirea in Siem Reap, veti fi preluati de pe aeroport si transferati la hotel pentru check-in. Timp liber, refresh apoi transfer la restaurantul unde se ia cina de bine venit. Cazare la Siem Reap.

1 februarie Ziua 2 Sosire SIEM REAP. Servicii: transfer, ghidaj si cina. CITY TOUR Dupa micul dejun, vizitati poarta de sud a Angkor Thom, Templul Bayon, Terasa elefantului presupus a fi fost sala de audienta a regelui. Continuam vizitarea cu terasa din Leper King - considerat a fi fost locul care gazduia ceremoniile regale. Dupa-amiaza, vizitam templul Angkor Wat. Urcam pe dealul Bakheng pentru un apus fantastic, cu panorama spre Angkor Wat si Baray. Pentru cina: show-ul Apsara Angkor Dance. Cazare in Siem Reap.

2 februarie Ziua 3 SIEM REAP - Servicii: turul orasului cu ghid, mic dejun, pranz si cina. Dupa micul dejun vizitam templul Banteay Srei construit in secolul 11 si Templul Ta Prohm. Plecam apoi spre aeroport pentru a lua avionul care ne va duce la Phnom Penh. Check in la hotel si incepem sa vizitam: Muzeul National, Piata Ruseasca, Monumentul Independentei si Templul Wat Ounalom. cazare in Phnom Penh.

3 februarie Ziua 4 SIEM REAP - PHNOM PENH. Servicii: mic dejun, pranz si ghid Dupa micul dejun plecam la Chau Doc, cu barca, pe delta Raului Mekong (5 ore pe apa in care veti intelege viata celor care traiesc pe Mekong). Ajungem in Chau Doc, de unde vom fi preluati si transferati la hotel. Check in si apoi timp liber. Cazare in Chau Doc. 

4 februarie Ziua 5 PHNOM PENH - CHAU DOC Mic dejun si ghid. Servim micul dejun si continuam calatoria e apa pe Mekong, pentru a vizita un sat de pescari Cham Village si moscheile de acolo. Ne intoarcem apoi la hotel pentru check out. Plecare apoi la Can Tho, bucurandu-ne sa vedem si sa intelegem viata locuitorilor din Mekong. Ajungem in Can Tho, check in, dupa care program liber. Cazare in Can Tho.

5 februarie Ziua 6 CHAU DOC - CAN THO Micul dejun, masa de pranz si ghid. O excursie pe apa de-a lungul Mekong Delta, pentru a vizita o piata plutitoare, cea foarte cunoscuta, Cai Rang. Vizitam si ne bucuram de savoarea fructelor locale, de gradinile de orhidee. O sa avem programata apoi o vizita la Binh Thuy Ancient House. Plecam la Ho Chi Minh City, cel mai mare si viu oras din Vietnam. Transfer la hotel si check in. Timp liber pentru a descoperi viata de noapte a orasului. Cazare in Ho Chi Minh City.

6 februarie Ziua 7 CAN THO - HO CHI MINH CITY Micul dejun, pranz si ghid. Dupa micul dejun plecam sa vizitam zona centrala ce contine multe cladiri construite in perioada dominatiei franceze: Notre Dame Cathedral, Sediul Central al Postei, Piata Ben Thanh. Dupa amiaza continuam vizitarea cu cartierul chinezesc si in apropiere Cho Lon, Piata Binh Tay, pagoda Thien Hau. Apoi plecare la aeroportul Tan Son Nhat pentru a lua avionul spre Hanoi. Ajungem in Hanoi, check in si apoi relaxare. Cazare & in Hanoi.

7 februarie Ziua 8 HO CHI MINH CITY - HA NOI Mic dejun, pranz si ghid La ora 8:00 dimineata plecam de la hotel. Dupa o calatorie interesanta de 3,5 ore vom ajunge la Ha Long. De-a lungul drumului sunt insirate geometric orezariile si satele vietnameze. O sa fim apoi transferati cu un tender pe un hotel plutitor de lux. O sa fim primiti cu un coctail  iar apoi o sa savuram o masa vietnameza cu fructe de mare locale proaspete. O sa porniti intr-o croaziera, printre fantasticele formatiuni carstice ce se ridica deasupra marii. Splendidul Golf Ha Long, inclus de UNESCO in Patrimoniul Mondial, are aproape 2.000 de insulite acoperite in varf de o vegetatie de jungla densa. Legenda spune ca acest golf s-a format cand un dragon s-a aruncat in mare si, trantindu-si coada cu entuziasm, a sculptat regiunea intr-un arhipelag. Turnurile carstice care se ridica la sute de metri de apele golfului se pare ca l-au inspirat pe regizorul James Cameron in crearea decorului filmului Avatar. Trecand printre insulite, o sa ajungem cu barca la Pestera Liliecilor (Hang Doi), unde vom avea trei optiuni: sa vizitam un sat de pescari, sa intram si sa vizitam pestera sau sa ne relaxam la bordul ambarcatiunii...O cina vietnameza o sa fie servita la bord si tot acolo o sa ne petrecem noaptea...in paradisul Ha Long Bay. 

8 februarie Ziua 9 HA NOI - HA LONG Mic dejun, brunch, cina si ghid. Relaxare sau luati o lectie de Tai Chi pe punte, admiram apoi rasaritul, de pe punte. Plecam cu ambarcatiunea spre Grota Surprizelor. Un brunch va fi servit intre 8:30 si 10:00 dimineata. Vom porni apoi sa navigam spre Ha Long Bay pentru relaxare si fotografii. Croaziera ne intoarce la Hon Gai si ajungem la Ha Long la aproximativ 11:30 AM. Ne intoarcem la Hanoi, unde ajungem in jur de 16.00. Timp liber, relaxare sau shopping. Cazare la Hanoi. 

9 februarie Ziua 10 HA LONG - HA NOI Mic dejun, Brunch, Cina si ghid. Ghidul și soferul se vor prezenta la ora 08.00 la hotel. Vom avea un transferul cu microbuzul, apoi o vizită la mausoleul Ho Chi Minh (dacă este deschis pentru vizitare), un loc important de pelerinaj pentru vietnamezii, Casa Ho Chi Minh pe Stilts, construită în stilul minorităților etnice din Vietnam, înconjurată de verdeață și gradini liniștite, Pagoda cu o coloană, construită în secolul al XI-lea, de lemn pe un singur stâlp de piatră, asemănător cu o floare de lotus, simbol al purității. Apoi, vă puteți bucura de o vizita la Muzeul de Etnografie, un centru valoros pentru păstrarea patrimoniului cultural al celor 54 de grupuri etnice din Vietnam. Dupa-amiaza, vizitatm Templul Literaturii, infiintat in 1070 de imparatul Ly Thanh Tong, si dedicat filozofului chinez Confucius. Apoi, vizitam Lacul Hoan Kiem - cel mai frumos lac din Hanoi, templul Ngoc Son - construit pe o insulă în secolul al XIX-lea. Înainte de a vă retrage în hotel, mergem în cartierul istoric vechi din Hanoi, cu ale sale 36 de străzi renumite pentru mărfurile vândute odată acolo, Hang Be market - o piață tipică vietnameză de zi. Înapoi la hotel. Cazare în Ha Noi

10 februarie Ziua 11 Mic dejun la pachet, check out hotel, transfer la aeroport, zboruri spre tara:
10FEB HANOI HAN  - DOHA DOH         QR   969 08:55 13:25         
10FEB DOHA DOH  - BUCHAREST OTP    QR   219 16:00 20:30   

:oops:!!!! Precizari referitoare la inscrierea in excursie. Am anuntat aceasta vacanta, cu 10 luni inainte de perioada de desfasurare pentru a fi siguri pe rezervarile de avion pana la destinatie si de zborurile domestice (cele interne).
 
Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Care nu sunt genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic. Asteptam oameni veseli, deschisi, care armonizeaza usor intr-un colectiv. Asta pentru ca atmosfera sa fie la fel ca in toate actiunile noastre.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single Singles Camp.

In caz de renuntare nu puteti gasi usor un inlocuitor! Zborurile sunt nominale si nu pot fi transferate. Conditiile de renuntare sunt cuprinse in contractul pe care il incheiati cu agentia si sunt prezentate general pe site-ul nostru aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Avand in vedere aceste precizari, va recomand sa va asigurati ca in perioada anuntata pentru excursie, nu o sa intervina probleme de servici sau de natura sa va impiedice sa plecati in vacanta. Pentru a preintampina pierderea avansului achitat, in situatii medicale, puteti incheia o polita storno, care acopera anumite situatii f.serioase. 

Pentru ca mergem acolo de Revelionul vietnamez:



Fotografii...o sa va convingenti insa ca realitatea este mult mai frumoasa!


















Cateva filmulete de prezentare a unora dintre locurile pe care urmeaza sa le vizitam: 


Hanoi:

! No longer available


! No longer available


Spectacol de papusi pe apa:

! No longer available


Halong Bay:

! No longer available


! No longer available


Ho Chi Minh

! No longer available


Cai Be Floating market

! No longer available


Cham Village

! No longer available


Phnom Penh:

! No longer available




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #1 : Vineri, 06 Aprilie 2018, 13:21 »
Rezervarile sunt deschise. Prioritate au cei care deja ne-au transmis intentia de participare. Inscrierile se fac aici:

http://www.singlescamp.ro/eveniment/excursie-vietnam-cambodgia-31-ianuarie-11-februarie-2019/

Offline albinuta1973

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #2 : Miercuri, 18 Aprilie 2018, 18:48 »
buna   astept raspuns daca mai sunt locuri libere   sunt noua in acest grup si nu stiu prea multe dar sper sa prind vechime incetisor

Offline albinuta1973

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #3 : Miercuri, 18 Aprilie 2018, 18:49 »
MULTUMESC

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #4 : Joi, 19 Aprilie 2018, 09:51 »
Albinutza, eu nu am posibilitatea sa fiu 24/24 aici. Nici sa raspund imediat. Dintr-un motiv simplu: pe langa activitatea de organizare a actiunilor, de alegere a locatiilor, de indrumare online, in jur de 170 de zile pe an sunt plecat cu grupuri, pt ca oamenii de aici sa poata beneficia de ceea ce stiu. Acum sunt plecat cu un grup in Maroc, iar o zi am petrecut-o in Sahara. Si este cam greu de raspuns de acolo...

Valabil pt toti cei noi: ceea ce cerem noi la profilul participantului este INTELEGERE si toleranta. Si la intelegere intra si rabdarea. Si tot pt cei noi: incercati ca in primul rand sa cautati raspunsurile singuri, citind ceea ce se explica pe site, pe forum in diferite situatii. Asta va ajuta sa intelegeti intreg modul nostru de lucru.

Punctual, raspunsul la intrebarea pusa, este foarte usor de gasit: atata timp cat pe site apar locuri libere, cat sistemul de rezervare nu arata ca s-au epuizat, atata timp cat se poate face inscriere, este logic ca sunt locuri libere.

Offline Irina L

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #5 : Luni, 21 Mai 2018, 19:36 »
Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu viza pentru Cambogia. Trebuie sa o obtinem fiecare personal in momentul in care achitam avansul, sau se poate mai tarziu? Sau trebuie doar sa depunem banii in contul agentiei?
Intreb pentru ca eu am pasaportul expirat si pe site -ul MAE scrie ca avem nevoie de pasaport valabil 6 luni de la intrarea pe teritoriul statului. Faptul ca nu am pasaportul valabil acum reprezinta un impediment pentru excursie?
Multumesc frumos.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #6 : Luni, 21 Mai 2018, 19:50 »
Suntem acum doar in faza de inscriere - rezervare loc. Nu este o problema ca la inscriere pasaportul nu este valabil, se poate achita avansul pentru ocuparea locului. Dar pentru a rezerva zborul agentia are nevoie de un pasaport valabil, deci va fi nevoie sa urgentati obtinerea.

Termenul de 6 luni se refera la momentul in care se intra in Cambogia, nu la data de azi. Pt viza de Cambogia o sa procedam mai incolo, colectiv.

Offline Irina L

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #7 : Luni, 21 Mai 2018, 22:49 »
Multumesc frumos

Offline dauina

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 642
Re: Vietnam - Cambodgia 31 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #8 : Marți, 22 Mai 2018, 09:59 »
Viza pentru Cambogia se obtine simplu la sosire, pe aeroport! Poate fi ceva coada, in functie de cate avioane sosesc atunci, dar se inainteaza relativ bine.
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #9 : Vineri, 01 Iunie 2018, 11:06 »
💥🌍🏵️ Anunt pe cei care isi doresc sa calatoreasca impreuna cu noi in Vietnam- Cambogia, ca mai sunt doar 2 locuri disponibile. Exista si pentru aceste locuri inscrieri, dar pana in acest moment nu au fost confirmate prin plata avansului.
🚩Ocuparea celor 2 locuri se va face in ordinea achitarii avansului. Este practic...ultimul clopotel! 📣

Va anunt de asemenea, pe cei care sunteti inscrisi, ca am completat detaliile de zbor, le puteti consulta in mesajul principal.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 546
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #10 : Miercuri, 06 Iunie 2018, 13:13 »
06.06.2018

Nu mai sunt locuri.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #11 : Joi, 27 Decembrie 2018, 18:38 »
Avem un loc dintr-o renuntare. Cine doreste sa ocupe acest loc, sa anunte agentia si sa se inscrie pe site: https://www.singlescamp.ro/eveniment/excursie-vietnam-cambodgia-31-ianuarie-11-februarie-2019/

Pentru cei rezervati: am sa revin curand cu mai multe informatii legate despre aceasta excursie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #12 : Vineri, 28 Decembrie 2018, 10:02 »
Incepem cu informatiile pentru aceasta excursie.

In primul rand cele legate de plecarea din Bucuresti. Asa cum explicam in prezentarea excursiei, eu ca insotitor de grup, o sa plec direct din Tailanda, asa ca veti calatori singuri pana la Siem Reap.

Daniela Dimitrescu, pe care o parte o cunoasteti deja, daca nu va fi prilejul de a o face (pentru ca sigur o sa va intalniti si cu ea ca insotitor de grup) va veni in aeroport pentru a se asigura ca toata lumea a ajuns, sa va conecteze unii cu altii, pentru o calatorie mai usoara, in grup.  Numarul ei de telefon este: 0721 428.014. Va rog sa-l folositi doar in situatie de urgenta la aeroport.

Daniela o sa va astepte cu biletele de avion, la ora 9.30,miercuri 30 ianuarie, Aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, in partea stanga a salii de intrare, in fata Lavazza. O sa aiba un ecuson Singles Camp.

Zborurile pe care o sa le aveti:

30JAN BUCHAREST OTP      - DOHA DOH         QR   222 12:10 18:00           
30JAN DOHA DOH           - BANGKOK BKK      QR   830 20:20 06:55+         
31JAN BANGKOK BKK        - SIEM REAP REP    QR  4475 11:35 12:35

Dupa cate vedeti, nu o sa stati mult in conexiuni, la Doha o sa fie chiar putin, in jur de doua ore. Va recomand sa fiti foarte atenti la porti, este posibil sa se mai schimbe. Stati grupati, este mai simplu si timpul trece mai repede.

Daca totul decurge cf programului de zbor, la ora 12.35 o sa ajungeti pe aeroportul din Siem Reap. Veti fi asteptati de ghidul local si beineinteles de mine.

Noi am trimis din timp agentiei partenere copiile pasapoartelor voastre pentru ca acolo sa fie mai usor cu obtinerea vizei de Vietnam, insa pentru Cambogia nu am facut nici un demers. Viza de Cambogia se poate obtine online pe site-ul oficial al guvernului https://www.evisa.gov.kh/(pe alte site-uri se platesc taxe suplimentare mari) si costa 36 USD  sau foarte usor pe aeroportul din Siam Reap, taxa fiind mai mica, de doar 30 USD. Chiar daca acolo veti fi fotografia O sa aveti nevoie suplimentar de 2 fotografii 4 x 6 cm (uneori cer doar una) Desi initial ma gandeam sa facem online vizele, pentru a fi mai ieftin si unitar, o sa le facem direct in aeroportul Siem Reap. Dureaza 15 - 20 minute.

Deci nu uitati cand plecati de acasa:

- pasaportul - care trebuie sa valabilitate cel putin 6 luni de la data intrarii in Vietnam
- 4 fotografii 4 x 6 cm ( 2 pentru Cambogia si 2 pentru Vietnam
- un pix, pentru a completa cat mai repede formularele de viza
- bani cash
- card
- numarul de telefon al insotitorului de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501 (este disponibil si in whatsapp)
- troler + eventual bagaj de mana. Acceptat gratuit de linia aviatica: 30 kg bagaj de cala si 8 kg bagaj de mana.

Referitor la bagaj. Ganditi-va sa luati cu voi doar strictul necesar. Nu ingramaditi in troler tot ce va vine la mana cu gandul, "poate imi trebuie". Avem mai multe check-in-uri si check-out-uri, deci manevrari ale bagajelor. Nu are cine sa va ajute, ganditi-va la acest aspect, nu exista servici inclus de a lua trolerele din camere si a fi duse la masina. Deci luati cu voi doar atat cat credeti ca puteti duce usor. Parerea mea este ca nu aveti nevoie de mai mult de 15-16 kg, este perioada calda, hainele si incaltamintea sunt mai usoare. Incaltaminte sport, usoara, cu talpa care nu aluneca, sa fie deja purtata, nu luati ceva nou. Tricouri din material care sa respire, NU din bumbac. Transpirati, umiditatea este mare si veti simti un disconfort destul de mare. Daca nu aveti asa ceva mergeti la Decathlon, gasiti acolo sunt destul de ieftine. Tineti cont ca dimineata si seara trebuie sa aveti mainile si picioarele acoperite, este cea mai buna paza contra insectelor, in special al tantarilor. E bine de stiut ca malaria, care se transmite prin intepatura, chiar daca este declarata ca eradicata, tot mai face uneori cate o victima...Stiu ca se recomanda in zone de acestea sa iei profilactic medicamente contra malariei, dar sa stiti ca acestea pot da si efecte secundare. Asa ca mai bine va paziti natural. Luati pantaloni usori, o bluza cu mancei lungi care de asemenea sa fie cat mai "respirabila"..

Ca bagaj de mana va recomand un rucsac in care sa puteti avea zilnic cu voi pelerina, apa, poate un fruct, sapca.

Daca a venit vorba de sapca, deci de protectie...sa va spun ce va recomand sa aveti cu voi:

Majoritatea dintre voi nu au mai fost expusi in ultima perioada la soare, deci nu aveti pielea obisnuita cu razele calde...Protejati-va in fiecare zi si purtati cu voi in rucsacel un tub cu crema...O pereche de ochelari de soare este de asemenea bine venita

Si profilactic medicamente: in primul rand cele pe care le luati frecvent si apoi: pentru dureri de cap/gat /raceala: fiecare are preferatul lui: Nurofen, Eferalgan, aspirina, Fervex. Ceva pentru durere de gat – Strepsils sau orice altceva.
Antibiotic: exista antibiotice specializate pentru anumite tipuri de infectii, dar nu puteti avea toata farmacia dupa voi, asa ca discutati cu medicul de familie sa va prescrie (pt a putea cumpara) ceva mai general. Diaree: schimbati climatul, nu stiti cum reactionati la mancarurile de acolo, la tot felul de factori, asa ca neaparat ceva dintre – Saprosan, Imodium, Smecta, luati si voi ce stiti ca va face bine sau ce va recomanda farmacistul. Daca aveti probleme inverse, de constipatie, luati-va medicamentele favorite.
Dureri / aciditate gastrica: cine stie ce mancati si o sa va doara stomacul sau o sa simtiti arsuri. No-spa (pentru dureri) si Dicarbocalm (pentru arsuri). Dureri de muschi: daca va duceti sa vedeti locuri, cel mai probabil veti depune un efort mai mare decat acasa, asa ca e posibil sa aveti probleme cu durerile de picioare, mai ales dupa primele zile. Va recomand in mod deosebit aspirina, este excelenta pentru a preintampina febra musculara.
Zgarieturi si intepaturi de insecta: in mod cert, daca va duceti in zone cu probleme cu tot soiul de insecte, trebuie sa va luati spray anti-tantari si anti-alte vietati. Pentru tantari, cel mai bine este sa luati spray cu o valoare DEET egala sau mai mare de 50. Toate sprayurile din supermarketuri si farmacii au in general un DEET maxim de 30, care e destul, dar nu cand mergi in zone cu malarie sau cu alte boli. In Romania, nu am gasit spray cu DEET 50 decat la magazinul Himalaya din spate de la Cocor… dar puteti gasi probabil si pe net, si la alte magazine specializate in calatorii. De asemenea, in caz ca vreun tantar a trecut de „barajul” spray-ului, sa aveti creme, pentru a nu va scarpina non-stop :).
Creme antibacteriene: va taiati, va juliti, ca sa evitati o infectie bacteriana
Considerati ca ceea ce am scris este doar o recomandare. Este ceea ce iau eu in trusa mea, dar nu sunt medic si nici farmacist, deci nu pot sa sfatuiesc in alegerea si administrarea medicamentelor si nici nu pot sa generalizez medicamentatia mea pentru altii.

Despre bani.
Moneda nationala a Cambgiei este Riel Cambogian (KHR) Rata de schimb: 1 USD = 4 KHR. Aici nu o sa schimbam, pentru ca circula dolarul la fel ca in America. Nici nu va dati seama ca alta este moneda lor.
Moneda nationala a Vietnamului este Dong Vietnamez (VND). Rata de schimb: 1 USD = 23 VND (denominare, vechi mai are inca 4 zerouri). Ghidul vietnamez o sa ne dea toate detaliile necesare, unde schimbam, cat schimbam.

Ce este mai bine sa aveti la voi, USD sau EURO. Oricare dintre ele, dar trebuie spus ca USD este mai mult folosit si cunoscut in cele doua tari. LUati cu voi bancnote mici, cat de multe de 1 USD. O sa aveti nevoie, in multe locuri nu vi se poate da rest. Chiar si centi e bine sa aveti la voi, pt ca in Cambogia, care este mult mai ieftina, o bere de exemplu costa 50 de centi si e mai simplu sa platiti asa, decat sa vi se dea rest in rieli.

Bancomate sunt peste tot, comisionul este de cca 1 USD pe tranzactie. Asigurati-va insa ca banca la care aveti cardul are corespondenta si operatiuni acolo.

De cati bani aveti nevoie, cam cat credeti ca veti cheltui.

Pai hai sa incepem cu... inceputul (vizele) si sfarsitul (bacsisurile). Avem de achitat 30 USD la viza de Cambogia si 25 USD viza de Vietnam. Apoi bacsisurile cca 30 USD. Va rog sa le aveti in vedere, sunt anuntate...Deci total 85 USD

Apoi pentru mese. Avem incluse 10 mic dejunuri (unul box) + 7 pranzuri + 1 brunch + 4 cine, deci ne mai raman de luat si achitat in plus maxim 8 mese, ceea ce nu este mai mult de 100 USD.

Avem intrarile in tarif, croaziera, ambarcatiune, transferurile, transportul, ghizii. Deci cam...tot!

Raman costurile de impuls: racoritoare, cate o bere, fructe. Apoi cateva amintiri. Stiu eu, aici depinde de fiecare cam cat este dispus si...ispitit. Nu uitati ca vom fi in perioada anului nou asiatic, este posibil sa mai avem tentatii...

Parerea mea, ca una peste alta, ca buget minim sa aveti la voi 300 USD si alte cateva sute, de siguranta si just in case, pe card.

Vremea

Va fi destul de cald, cu maxime de 27 - 32 de grade, 22 grade noaptea. Ploaie nu se anunta in acea perioada, riscul este de 1 zi pe luna, dar cine stie? - de aceea v-am recomandat pelerina.

Despre organizare, reguli de calatorie

Toate serviciile (cu exceptia zborurilor) sunt oferite de o agentie premium din Vietnam, este cea invitata sa reprezinte an de an aceasta tara la targurile internationale de turism. Programul este fixat pe ore si TREBUIE sa-l respectam, pentru a ne incadra in vizitarea tuturor obiectivelor. Nu exista posibilitatea unui program alternativ, cine s-a inscris intelege cred ca nu ma pot imparti in doua si ca trebuie sa particip la actiunile comunicate. Cine insa este mai solitar si are nevoie de o intimtate turistica, pe raspunderea lui si cu programul facut de el, poate sa nu participe la actiunile noastre, in fond fiecare este liber sa-si organizeze vacanta cum doreste. Este insa important sa ajunga la locul de servire a meselor, pentru a beneficia de serviciile incluse in pachet, pentru ca nu se pot face returnari de bani pentru asta.

Nu se accepta intarzieri. Plecarea se face la ora anuntata, asa ca daca va cunoasteti persoane mai putin active, luati-va masurile de siguranta pentru a ajunge chiar mai repede. Respectam regula de turism international, cine nu vine la ora comunicata, este considerat NO SHOW.

In microbuz locurile nu sunt for ever...Ne schimbam intre noi, ne mai rotim, mai facem modificari, astfel incat toata lumea sa stea in fata.

Discutam doar in ora locala din fiecare tara. La fiecare coborare, la fiecare sfarsit de zi, comunicam ora de reintalnire. Daca nu ati auzit sau nu ati fost atenti, intrebati la coborare insotitorul de grup pentru a va asigura ca stiti la cat trebuie sa va prezentati.

Ghidajul este, asa cum am anuntat, in limba engleza. Daca nu stapaniti bine aceasta limba, apelati la insotitorul de grup sa va ajute individual cu traducere. Trebuie insa inteles ca nu se poate face o traducere completa, se extrage doar esentialul si nu povesti sau conversatii si de asemenea ca acest extra-serviciu se face doar la cerere, nu in mod automat. 

Listati programul de excursie pe ore, pentru repere. Cu mentiunea ca pot aparea anumite modificari, dar care - daca vor exista, vor fi comunicate din timp. Prezentarea este in engleza, asa cum am primit-o de la parteneri. Veti gasi aici si adresele hotelurilor si cele ale restaurantelor (aici insa mai pot aparea modificari)

DAY 1 (31 January 2019) 13:00 Arrive Siem Reap airport by flight. Meet by local guide and transfer to hotel for check in.  The rest of time is free at leisure. 18:05 Welcome Dinner at local restaurant.  Overnight in SIEM REAP. 
Meals: Dinner at Square 24 Restaurant – Add: Street 24, Achasvar, Siem Reap.
SAEM SIEM REAP HOTEL Address: Krom 6, Phoum Sala Kanseng, Sangkat Svay Dangkum, Siem Reap

DAY 2 (01 February 2019) 07:00 Have breakfast at hotel. 08:00 Visit South Gate of Angkor Thom, Bayon Temple, terrace of elephant – which used to be a base for the King’s grand audience hall, visit terrace of Leper King – supposed that it was a terrace housed the Royal ceremony.  12:30 Lunch at local restaurant. 14:00 Visit Angkor Wat. Climb Bakheng hill to have birds eye view of sunset, Angkor Wat and Western Baray.  19:00 Enjoy dinner with Apsara Angkor Dance show at Somadevi Hotel.    Overnight in SIEM REAP. 
Meals: Breakfast, Lunch, Dinner. 
Lunch at Samros Srah Srang Restaurant – Add: Angkor Area. Dinner at restaurant of Somadevi Hotel – Add: Sivatha Blv, Mondol II Village, Sangkat Svay Dangkum, Siem Reap. 
SAEM SIEM REAP HOTEL Address: Krom 6, Phoum Sala Kanseng, Sangkat Svay Dangkum, Siem Reap

DAY 3 (02 February 2019): SIEM REAP – PHNOM PENH  (Flight K6108 @ 15:25/16:25) 07:00  Have breakfast at hotel and check out.  08:00 Visit Banteay Srei temple built in the 11th century and Ta Prohm temple.  12:00 Have lunch at local restaurant.  13:30 Depart to airport to take flight to Phnom Penh.  16:25 Arrive Phnom Penh, pick up Group and transfer to hotel for check in. The rest of time is free at leisure.    Overnight in PHNOM PENH 
Meals: Breakfast, Lunch.   
Lunch at Sata Restaurant – Add: 134 Samdech Tepvong Street, Taphol village, Svay Dangkhom.   
SUNWAY HOTEL – DELUXE ROOM Address: No 1, street 92 Sangkat Wat Phnom, Phnom Penh

DAY 4 (03 February 2019): PHNOM PENH – CHAU DOC (B/-/-) 07:00  Have breakfast and check out. 08:00 Visit National Museum, Russian market, Independent Monument and Wata Ounalom.   12:00 Depart to Chau Doc by boat on Mekong Delta (start at 13:00) 18:00 Arrive Chau Doc, car and guide pick up and transfer to hotel. Check in hotel for relaxing.   Overnight in CHAU DOC. 
Meals: Breakfast only CHAU PHO HOTEL Address: Trung Nu Vuong, Chau Phu B, Chau Doc City, An Giang Province

DAY 5 (04 February 2019): CHAU DOC – CAN THO  07:15 Breakfast at hotel. Check out. 08:15 Take a boat to visit Fish ponds and Cham village with their mosques.  09:15 Depart to visit Tra Su Cajuput Forest.  10:15 Arrive and visit the impressive ecological diversity and wild natural beauty of forest.  12:00 Have lunch at Tra Su Restaurant. 13:30 Depart to Can Tho, enjoy the daily life of Mekong people on the way.  17:30 Arrive Can Tho, check in and relax at the hotel.   Overnight in CAN THO. 
Meals: Breakfast, Lunch.  Lunch at Tra Su Restaurant – Add: Tra Su Forest.   
TTC CAN THO HOTEL – DELUXE CITY VIEW ROOM Address: 02 Hai Ba Trung, Tan An, Ninh Kieu, Can Tho   

DAY 6 (05 February 2019): CAN THO – HO CHI MINH CITY  06:00  Car pick up and and transfer to the wharf to take a boat trip to visit Cai Rang floating market.   Visit fruit garden to see the daily life of Mekong delta people.   08:00 Back to hotel for breakfast.  09:30 Depart to visit Binh Thuy Ancient House.   09:45   Back to hotel for relax, then check - out 12:00 Have lunch at hotel restaurant.  13:30 Depart to Ho Chi Minh city, the biggest and very bustling city in Viet Nam.  17:30   Arrive Ho Chi Minh city, check in hotel and the rest of time is free at leisure.   Overnight in HO CHI MINH CITY.   
Meals: Breakfast, Lunch  Lunch at TTC Can Tho Hotel 
EDEN SAI GON HOTEL Address: 38 Bui Thi Xuan street, District 1, HCMC   

DAY 7 (06 February 2019): HO CHI MINH – HA NOI (B/L/-) (Flight VN 248 @ 15:00/17:10) 07:00 Have breakfast at hotel and check out. 08:30 Depart to visit central quarters where have many houses and buldings constructed under French domination: Notre Dame Cathedral, Center Post Office and Ben Thanh Market. Continue to visit China town near Binh Tay market, Thien Hau Pagoda.  11:30   Have lunch at local restaurant.  13:30   Depart to airport to take flight VN 248 at 15:00 to Ha Noi 17:10 Arrive Ha Noi, check in hotel and then the rest of time at leisure.  Overnight in HA NOI. 
Meals: Breakfast, Lunch.   Lunch: TBA.   
LACASA HOTEL  Address: 17 Pham Dinh Ho, Hai Ba Trung, Ha Noi   

DAY 08 (07 February 2019): HANOI – HA LONG (B/L/D) 07:00 Breakfast at hotel.  08:30 Pick-up at hotel and start the 3 and ½ hour drive to Hong Gai Tourist wharf.    12:30 Embark on Oriental Sails followed by a short cruise briefing. 13:30 Savor a delectable lunch as Oriental Sails cruise among the limestone islands of Bai Tu  Long Bay 15:30 Free to choose one of the below option:  Fishing village visit by bamboo boat/kayak: Those are interested in local daily life: take a bamboo rowing boat trip/ take kayaking by yourself (around 45 minutes) around Vung Vieng fishing village – one of the largest fishing viallges in Ha Long Bay to see the life of local fishermen. The village is set in closed lagoon, surrounded by mountains, excellent settings for some good photos.  16:30 Return to the boat, have a bath relax as the sun starts to set.  17:30 Enjoy Sunset Party on sundeck.  19:00 Dinner is served.  Overnight on board. 
Meals: Breakfast, Lunch, Dinner (On boat) ORIENTAL SAILS CRUISES – Address: Hong Gai Port, Ha Long City

DAY 09 (08 February 2019): HA LONG – HA NOI 06:30 Star your day with Tai Chi exercises or a photo hunt. 07:00 Catch morning view of seascapes with a cup of tea or coffee, have breakfast while cruising toward Thien Canh Son Cave.  09:00 Visit Thien Canh Son Cave in Bai Tu Long Bay.  09:30 Check out room. Lugguage can be delivered to the reception area.  10:30 While heading back to the harbor, have lunch on board.  12:15 Disembark Oriental Sails Cruise. 12:30 Transfer back to Hanoi.  16:30:  Arrive Ha Noi, re-check in and the rest of time is free at leisure.  Overnight in HA NOI 
Meals: Breakfast, Lunch. Lunch on boat. 
LACASA HOTEL Address: 17 Pham Dinh Ho, Hai Ba Trung, Ha Noi     

DAY 10 (09 February 2019): HANOI – CITY TOUR 07:00 Breakfast at hotel.  08:30 Depart to visit Ho Chi Minh complex as Ho Chi Minh’s Mausoleum, humble House-on- stilts, One Pillar Pagoda. 10:30 Visit Ethnology Museum, a valuable centre for the exhibition and the preservation of cultural heritages of the 54 ethnic groups in Viet Nam.  12:00 Have lunch at local restaurant. 13:30 Visit Temple of Literature, founded in 1070 by Emperor Ly Thanh Tong, and is dedicated to the Chinese philosopher Consucius.  15:30   Visit Ngoc Son Temple and Hoan Kiem lake, walk around the historic Old Quarter of Ha Noi with 36 streets named after the goods once sold there; Hang Be market – a typical Vietnamese day market, ancient house of local.  17:00  Back to hotel, take a rest before car pick up and transfer for farewell dinner.  19:00  Have dinner at local restaurant.  Overnight in HA NOI 
Meals: Breakfast, Lunch, Dinner. Lunch at 1932 Dong Phu restaurant – Add: 12 Hang Dieu street, Ha Noi Dinner: TBA 
LACASA HOTEL Address: 17 Pham Dinh Ho, Hai Ba Trung, Ha Noi   

DAY 11 (10 February 2019) 06:00 Take breakfast box and transfer to airport to take flight back home.   



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #13 : Miercuri, 09 Ianuarie 2019, 17:59 »
Am pregatit ceva pentru a va face drumul mai usor si mai...informativ: cateva audioghiduri. Se gasesc toate intr-un fisier pe care il puteti descarca de aici:

https://wetransfer.com/downloads/6ab889a436a2515e4ba98e173572bf6620190109154539/913100721c8cf1efc1526c884478dc1520190109154539/2f5130

1. Dati click pe acest link

2. Descarcati fisierul in calculator

3. Deschideti fisierul descarcat cu winrar (are ultima actualizare, asa ca daca nu o aveti, va recomand sa faceti un upgrade al aplicatiei (este free)

4. In fisier se gasesc:
- Cambodgia (despre aceasta tara)
- Istoria Cambodgiei
- Vietnam
- Istoria Vietnamului
- Budism (despre religie)
- Delta Mekong
- Phnom Penh
- Ha Long Bay
- Ho Chi Minh sau Saigon
- Sieam Reap

5. Incarcati-le apoi ca pe niste melodii in telefon. Avand castile la voi, le puteti asculta pe drumul pana acolo...Eu zic ca sunt interesante si vocea mea de obicei are calitatea de a adormi... :)

Atentie! Link-ul este valabil doar 7 zile, dupa aceea nu mai este activ si nici nu am cum sa-l mai postez o data, sunt in Tailanda...

Offline Amelia76

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Vietnam - Cambodgia 30 ianuarie - 10 februarie 2019
« Răspuns #14 : Miercuri, 09 Ianuarie 2019, 21:42 »
Multumim, Gigi! :)