Autor Subiect: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019  (Citit de 32567 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Tarif: 320 lei

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/pe-rachete-de-zapada-drumetie-si-la-o-masa-de-stana-22-24-februarie-2019/

Check in: 22 februarie 2019
Check out 24 februarie 2019

Cazare: 2 nopti la Pensiunea Albota 3* Raul Sadului. Adresa: DJ105G, Râu Sadului 557205. Pensiunea Rau Sadului, se afla la iesirea din localitatea Rau Sadului, pe superba vale cu acelasi nume, inconjurata de culmi inalte, impadurite, considerata o zona unica a Marginimii Sibiului. Este o locatie in care am avut cu Singles Camp&Travel mai multe evenimente si toata lumea a indragit acel loc...

Servicii incluse:
•   • cazare 2 nopti  in camera dubla
•   • 2 mic dejunuri
••    ghid montan

Servicii care nu sunt incluse in tarif:
••    transport pana la locatie (hai sa vedem daca ne strangem minim 16 pentru Bucuresti - Ploiesti - Brasov). Primul inscris deschide lista!
•   • mese de pranz si cina
••    taxa de închiriere a unui set de accesorii iarna (rachete de zapada + bete trekking) = 25 lei/1 zi

Insotitor de grup: ghid montan profesionist Iulian Panescu 0726 687.656

Locuri disponibile: 26 persoane

Program:

Vineri 22 februarie
: Sosire la Pensiunea Albota –Rau Sadului, aflata pe Valea Sadului, un taram fascinant in straie de iarna. Check in la pensiune in jur de ora 13.00. Echiparea de munte, in conditii de iarna si gata de...potecarit!
Vom face un traseu mai mult de incalzire, de maxim 2-3 ore prin jurul pensiunii (zona Valea lui Manc). Cina si petrecere. Pentru cina va vom anunta cu 2 saptamani inainte de eveniment meniul si tariful. Locatia ne-a atras atentia, sa comunicam participantilor regula casei: "nu sunt permise produse din afara unitatii".

Sambata 23 februarie: Sus pe culmile Cindrelului, pe rachete de zapada
Dupa micul dejun ne echipam de drumetie, punem ceaiul in termos, termosul in rucsac, rucsacul in spate si plecam cu multa voie buna la potecarit pe culmile inalte ale Cindrelului.
O luam pe un traseu aflat in apropierea pensiunii, cu urcare spre zona Runcuri si spre tinta noastra de azi: varful Derjani (1265 m).
Durata totala a traseului este de circa 5-6 ore cu pauze incluse.
Diferenta de nivel este de aprox 600 m urcare/coborare.
Dificultate: mediu.
Traseu nu este deloc greu insa este recomandat celor care merg la munte, nu neparat des, dar atentie!, apti la efortul necesar strabaterii timp de 5-6 ore de poteci montane. 
Sus in partea inalta vom avea o panorama de 360 de grade asupra muntilor Cindrel, iar in departare putem vedea alte doua grupe montane: Fagaras - uriasul Carpatilor dar si Lotru cu impunatorul varf Prejba – 1745 m, ce strajuieste valea Sadului.
Dupa aceasta drumetie montana pe rachete de zapada, vom reveni la pensiune, unde ne asteapta cina si apoi pentru cei pe care-i mai tin picioarele...petrecere.  :)

Duminica 24 februarie – Drumetie pe rachete si pranz la stana.
Azi facem o drumetie scurta prin zona valea Varjoghii ca apoi o sa poposim la stana lui Gheorghe, cioban din Rau Sadului pentru un pranz traditional cu bulz ciobanesc, mamaliguta, gratarel de miel (sau tocanita), o tuica fiarta sau un vin fiert.
Durata drumetie: 3 ore 30 minute
Diferenta de nivel 350 m urcare/coborare
Dificultate: usor-mediu.
Incheiem ziua de duminica cu plecare spre casa in jur de ora 14.00.

Explicatii, precizari, recomandari

Ati poposit vara prin Marginimea Sibiului, atat de faimoasa datorita pastoritului, pentru telemeaua de Sibiu, bulzul ciobanesc sau pentru pastrama de oaie si nu in ultimul rand pentru peisajele pitoresti...
Va invitam impreuna cu Iulian, cel care v-a fost ghid vara si toamna sa descoperiti fascinanta Marginime si in haine de iarna!!!

Am organizat un week-end pe potecile Cindrelului, lansand o provocare iernii: “Drumetii montane pe rachete de zapada”!!! Mergeti la munte primavara, vara, toamna, fara nici o grija in deplasarea dumneavoastra pe poteci montane...De ce nu ati face acelasi lucru si iarna...Profesionist condusi si ghidati, bine echipati si cu rachetele de zapada prinse de bocanci, va puteti deplasa prin nameti, oricat de mari, fara a va afunda in zapada.

Ce sunt rachetele de zapada?
Rachetele de zapada sunt niste accesorii (unii le numesc si incaltari) ce sunt folosite pe timp de iarna, pentru deplasare cu ramanere pe suprafata zapezii. Prin constructia si forma lor ele distribuie greutatea unei persoane pe o suprafata mai mare in zapada, permitand astfel sa se ramana la suprafata. Au fost inventate in urma cu circa 4000 - 6000 de ani, de eschimosi, nevoiti sa se deplaseze prin caderile mari de zapada.
Pentru a traversa lacuri inghetate (in vederea pescuitului la copca) sau pentru a ajunge la locurile de vanatoare, au fost nevoiti sa improvizeze niste talpi (sub forma cea mai apropiata de rachetele de tenis) cu care sa nu se afunde in omat.



Sunt de mai multe tipuri, sunt pe marimi?
Sunt cunoscute trei tipuri de rachete de zapada:
- pentru alergare sau aerobice, folosite de alergatori sau de persoanele mai active, dornice de a face sport si pe timp de iarna.
- pentru recreatie, folosite de pasionatii de drumetii de dificultate redusa.
- pentru mountaineering, folosite de montaniarzi, cataratori, alpinisti sau pasionatii de ture extreme, acestea avand in plus ca dotare scaritele din partea din spate a legaturii, pentru diverse inclinatii ale pantei..
Marimea rachetelor de zapada difera de la fiecare tip de racheta in parte si mai ales in functie de greutatea si inaltimea celor care le folosesc.



Este un sport?
Mersul pe rachete de zapada sau snowshoeing nu este chiar un sport dar poate fi luat ca atare si poate fi practicat atat de persoanele care sunt iubitoare de drumetii scurte sau lungi, usoare sau dificile, cat si de sportivi sau alpinisti. An de an apar tot mai multi adepti in folosirea rachetelor de zapada.



Exista o tehnica anume de a merge cu ele si cat dureaza invatarea?
Nu exista o tehnica anume pentru mersul pe rachete de zapada. Se spune ca daca poti merge, atunci poti face snowshoeing (mers pe rachete de zapada). Orice persoana poate invata foarte repede sa se deplaseze cu rachetele de zapada.
Necesita sa fii in forma sau poate fi practicat de oricine? Trebuie sa ai cunostinte de ski sau nu au nici o legatura?
Mersul pe rachete de zapada poate fi practicat de orice iubitor de natura, care isi doreste sa parcurga pe timp de iarna un traseu turistic din Carpatii Romaniei, evident pe categorii de dificultate a traseului si de pregatirea fizica a celui care porneste la drum



Nu trebuie sa ai cunostinte de schi pentru a putea sa te deplasezi pe rachetele de zapada.
Presupune sa ai si alt echipament adecvat sau doar cel standard de iarna de drumetie?
Pentru a merge pe rachete de zapada, pe langa acestea mai ai nevoie de urmatorul echipament, pe care il impunem ca obligatoriu pentru cei care participa la tura montana pe zapada: bocanci de iarna, parazapezi, bete de trekking (care ajuta la echilibru), pantaloni termici, mai multe bluze termice de diferite grosimi, geaca, caciula, manusi, ochelari de soare si rucsac de tura. Fara acest echipament, nu veti fi admisi la tura montana, indiferent daca ati platit excursia si ati venit pana acolo. Trebuie inteles ca avem responsabilitatea celor care participa si nu ne-o putem asuma in conditiile in care nu sunteti pretaiti pentru conditii montane de iarna.



Este o actiune care se adreseaza celor care au un profil activ, care iubesc aerul de munte, peisajul hibernal, doresc sa se relaxeze, sa se distreze, sa socializeze. La excursiile noastre se pot inscrie si participa doar persoanele single, dar completam si insistam sa se inteleaga ca acceptam DOAR pe cei toleranti, comunicativi, fara prea multe tabieturi. 

Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…Pentru aceasta oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea, dar trebuie inteles ca ceea ce facem noi nu este suficient pentru a fi o iesire vesela, placuta, intr-un cerc de prieteni noi. Mai este nevoie si de concursul celor care participa. De aceea acceptam cu noi doar pe cei care au rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup, care respecta pe ceialalti, pe organizatori, ghizi, gazde.

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Aveti aici un amplu articol despre echipamentul montan de iarna: https://www.proalpin.ro/blog/drumetii-cu-rachete-de-zapada-imbracaminte/

Vremea: Luna februarie este o luna rece, cu zapada. Daca totul este linistit, traseele se vor desfasura dupa programul anuntat, daca insa conditiile meteorologice pun in pericol securitatea participantilor va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Cateva imagini de anul trecut, este ceea ce o sa faceti si vedeti:




















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222

Offline claravicula

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019
« Răspuns #2 : Vineri, 21 Decembrie 2018, 09:09 »
M-am inscris si eu. Vin din Bucuresti si nu am transport pana la locatie, deci doresc sa ma inscriu ptr. transport. In cazul in care nu suntem minim 16 si nu se organizeaza transport din Bucuresti, am rugamintea daca vine cineva cu masina personala sa ma includa si pe mine si impartim costurile. Sau ce alte optiuni mai avem?  ;)

1. Clara

Offline Sunny

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Life is too short to be boring!
Re: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019
« Răspuns #3 : Vineri, 21 Decembrie 2018, 14:56 »
M-am inscris si eu. Vin din Bucuresti si nu am transport pana la locatie, deci doresc sa ma inscriu ptr. transport. In cazul in care nu suntem minim 16 si nu se organizeaza transport din Bucuresti, am rugamintea daca vine cineva cu masina personala sa ma includa si pe mine si impartim costurile. Sau ce alte optiuni mai avem?  ;)

1. Clara

Buna Clara, si eu vin din Bucuresti. Optez pentru organizarea transportului dar daca nu ne iese, pot veni cu masina. Completez totusi lista:

 1. Clara
 2. Simona (Sunny)
🌻

Offline Angela T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019
« Răspuns #4 : Duminică, 23 Decembrie 2018, 22:31 »
buna! am rezervat si eu.  :)  vin din Bucuresti si o sa ma inscriu pe lista de transport dupa ce achit avansul.
Clara, ne reintalnim (ne-am cunoscut la Racos, Viscri...Natura fantastica).

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
 1. Clara
 2. Simona (Sunny)
 3.Florin I. /urcare Bucuresti

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
   Halatul, halatul, cat e halatul? Adica transportul???!!! :giggle:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Bine ai revenit in tara Florin! La transport a ramas aceiasi forma de impartire a costurilor legate de microbuz si sofer, ca si inainte. Deci depinde de numarul de inscrisi. Se achita factura de transport, cazarea si masa soferului si diurna lui, impartit la numarul de persoane care se inscriu.

Offline dana_dana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
bun gasit tuturor :)

m-am inscris in aceasta excursie si am rugamintea sa fiu trecuta si eu pe lista pentru transport.

pe curand :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Servus Dana-dana, inscrierile pe listele de transport se fac individual, de fiecare persoana in parte. Asa intelegem ca s-a facut asumat si in cunostinta de cauza.  :) Ia cu copy ultima lista, paste la raspuns si apoi adauga-te cu prenume si o initiala, pentru a putea fi identificata din agentie. Pare greu prima oara,  ??? dar apoi o sa vezi intra in obisnuinta... ::) :)

Offline dana_dana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019
« Răspuns #10 : Vineri, 04 Ianuarie 2019, 12:59 »
multumesc pentru raspuns
e prima oara cand intru pe forum si dureaza un pic pana ma familiarizez cu el ...

OK, urmez pasii indicati ... :)

Offline dana_dana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019
« Răspuns #11 : Vineri, 04 Ianuarie 2019, 13:42 »
Lista de transport:

 1. Clara
 2. Simona (Sunny)
 3. Florin I. /urcare Bucuresti
 4. Dana R/urcare Bucuresti

Offline claravicula

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Pe rachete de zapada in drumetie si la o masa de stana. 22 - 24 februarie 2019
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 15:49 »
Buna tuturor, ma bucur sa vad ca se contureaza lista pentru transport.
Draga Simona, multumesc pentru oferta, o accept in caz ca nu ne iese altfel  ;)

Sper ca sarbatorile au trecut cu bine pentru toata lumea, eu de-abia astept evadarea asta in natura  :dance:

Offline MichelleMB

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Bună seara! Înainte de toate, va doresc un An Nou cu multă sănătate, stare de bine, bucurii, armonie și experiențe împlinitoare! Am achitat și eu avansul pentru excursia cu "rachete, pe zăpadă", pe care abia o aștept. Am, insa, o mica dilema și accept bucuroasa un sfat: cum va trebui sa leg aceasta excursie de un sejur la Băile Tușnad rezervat mai demult (cu intrare fie înainte, fie  după excursia noastră), as vrea sa știu cum ar fi mai ușor de ajuns la Râul Sadului: plecand pe 22.02 cu grupul, din București, sau intorcandu-ma din Tușnad și trecând prin BV - unde cursa m-ar aduce în Autogara de Vest, 
in jur de 10.50. Altfel spus, există, printre cei înscriși, cineva care ar putea  sa mă ajute cu transportul din BV până la destinație ( dar începând cu ora 11.00)? Va multumesc anticipat pt. raspuns. Numai bine, tuturor!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1475
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Am sa incerc sa iti raspund, sper ca am inteles corect ideea.
In primul rand, cum se incearca organizarea transportului din Bucuresti la Rau Sadului cu un microbuz, nu se pot propune alte variante de transport. Doar daca nu se strang minim 16 persoane  care sa opteze pentru microbuz se poate discuta despre grupaje individuale.
Chiar daca se va veni grupat cu microbuzul de la Bucuresti, cel mai probabil acesta nu va trece prin Brasov, exista o centura care ocoleste orasul. Autogara Vest se gaseste la iesirea din Brasov spre Sibiu.
Mai simplu mi se pare sa mergi la Tusnad la intoarcerea de la Rau Sadului - si in cazul in care nu se reuseste organizarea transportului cu microbuzul, de regula la intoarcere se creeaza mai usor legaturi, grupari pe masini.
Din Brasov exista si varianta de a ajunge la Tusnad cu trenul, sunt mai multe variante, cea mai buna fiind IR406 la 18:47 care face o ora pana in statiune.
Sper ca te-am ajutat.