Renuntare excursie


Sistemul nostru online de rezervare a excursiilor are un buton conditional care prin bifare, v-a condus aici, la „Conditii de renuntare la o excursie”. Mentionam si precizam ca acest act, de accept al termenilor, are caracter contractual. Inca o precizare importanta: odata cu plata avansului, sunt activate conditiile contractuale, acestea fiind valabile chiar si fara semnarea documentului. Va informam ca puteti parcurge draft-ul de contract comercial turist/agentie Bon Voyage Sibiu aici: CONTRACT. Continuarea rezervarii, dupa ce ati fost informat(a) asupra continutului acestor doua documente, respectiv CONTRACTUL si CONDITII DE RENUNTARE, inseamna ca ati luat act de acesta si ati acceptat termenii.

Orice motivatie ulterioara ca nu ati fost informat, ca nu ati avut timpul sau rabdarea sa-l parcurgeti nu poate sa fie luata in considerare.

Conditiile de renuntare unilaterala la o actiune (excursie, vacanta, circuit, eveniment)

Trebuie inteles si consideram acceptat la momentul rezervarii ca v-ati inscris pe site-ul unui grup de socializare, nu pe cel al unei agentii de turism. Actiunile noastre au deci un caracter privat, organizarea facandu-se in cadrul grupului, EXCLUSIV pentru membrii acestuia.

Calitatea pe care o avem, doar de comunitate online, impune ca serviciile turistice sa fie asigurate de o agentie licentiata, specializata. Am ales ca aceste servicii sa fie oferite de Bon Voyage srl Sibiu, pe baza de comanda transmisa online, prin intermediul website-ului Singles Camp. Comanda inseamna inscrierea in perspectiva participarii, a unui membru Singles Camp.

In momentul inscrierii unui membru SC la o actiune, agentia ia act de intentia de participare, primind un Email ce contine datele  completate pe site. Ca reactie transmite un Email informativ celui inscris, comunicand pe langa datele agentiei  si conditiile de rezervare si renuntare.

Facand aceste demersuri informative, anterior rezervarii, se considera ca  agentia si-a respectat obligatiile de comunicare, iar ca persoana care a rezervat a inteles, si-a insusit si a acceptat in momentul platii, conditiile de renuntare.

Dupa primirea acceptului de participare din partea grupului si incasarea avansului, agentia considera comanda/rezervarea ca ferma si definitiva, urmand sa efectueze in numele persoanei inscrise toate rezervarile necesare pentru asigurarea programului afisat pe site-ul Singles Camp (zboruri, hoteluri, mijloace de trasport, ghizi etc).

Conditii de renuntare la EXCURSIILE EXTERNE (actiuni care se desfasoara cu deplasare in afara Romaniei)

Toate rezervarile facute de agentia Bon Voyage srl Sibiu in numele celor inscrisi la actiuni sunt ireversibile, datorita caracterului individual al acestora. Asa cum s-a explicat, la EXCURSIILE EXTERNE, rezervarile de servicii se fac in nume PERSONAL si nu de grup. Ca rezultat, in conditiile renuntarii, sumele achitate NU MAI POT FI RECUPERATE de la furnizori si nici nu se pot face inlocuiri de nume si persoane. Prin reflexie, la randul ei, nici agentia nu poate accepta inlocuitori si va retine cu titlu de daune intreaga suma incasata de la persoana care a renuntat unialteral.

Din acest motiv, recomandam inca de la inscriere sa aveti in vedere toate aspectele ce tin de posibilitatea participarii, sa va asigurati ca aveti zile libere si mijloacele financiare necesare. Sau daca stiti ca exista posibilitatea unei situatii speciale, puteti ca masura de precautie sa faceti o asigurare storno, propusa de agentia de turism.

Conditii renuntare la EXCURSIILE INTERNE

La EXCURSIILE INTERNE (cele care se desfasoara pe teritoriul Romaniei), nu se intocmeste contract comercial de furnizare de servicii turistice. Volumul de plecari este foarte mare, iar legislatia romana nu impune acest lucru, in special la achizitionarea pachetelor online. Inscrierea in excursie se face cunoscand conditiile de renuntare unilaterala, acestea fiind afisate pe site si putand fi studiate, asa cum recomandam, la prezentarea fiecarei actiuni. Rezervarea nu poate fi efectuata si finalizata, fara bifarea butonului conditional, agentia asigurandu-se in acest fel si putand argumenta infata oricarei institutii sau instante, ca v-a informat asupra conditiilor de anulare, in caz de renuntare unilaterala. De asemenea mesajul care se primeste de turist dupa inscriere si in baza caruia face plata avansului si a ratelor, contine conditiile de renuntare unilaterala la o excursie. Efectuarea platii indica acceptarea de catre turist a conditiilor de renuntare unilaterala la o excursie.

În cazul în care renuntati unilateral la o EXCURSIE INTERNA datorati agentiei, care va retine cu titlul de penalizare:
– avansul achitat pentru confirmarea rezervarii daca anuntarea renuntarii se face cu mai mult de 21 zile inainte de plecare. Anuntarea se face doar in scris prin Email, pe adresa office@bonvoyagesibiu.ro. Orice alta forma de anuntare nu este valabila
– intreaga suma achitata pentru rezervarea la excursia in cauza, daca anuntarea renuntarii se face cu mai putin de 21 zile inainte de plecare.
– intreaga suma achitata pentru rezervarea la excursia in cauza, daca turistul nu se prezinta la imbarcare sau la check in locatie, la ora comunicata pe forum. Neprezentarea la imbarcare sau la locatia in care urmeaza sa aiba loc evenimentul, se considera NOSHOW,

Agentia va retine de asemenea cu titlu de penalizare toate sumele achitate de un turist rezervat, daca plata ratelor intarzie cu mai mult de 10 zile fata de termenul comunicat pe site/termenul de plata ce apare in contul d-voastra.

Pentru ca in situatia excursiilor interne rezervarea de servicii hoteliere si de transport, in prima faza se face doar cu comunicare numerica, fara indicarea numelor turistilor, in anumite perioade si conditii se pot accepta inlocuiri. Acceptul de inlocuire trebuie sa fie neaparat insotit si de acordul scris al Singles Camp si al agentiei.

Conditiile si procedurile de gasire a unui inlocuitor:

 1. Nu se pot face inlocuiri sau modificari de persoane, fara acceptul SCRIS al Singles Camp si al agentiei Bon Voyage.
 2. Gasirea unui inlocuitor se poate face doar dupa ce ati achitat INTREGUL TARIF catre agentie, deci NU SE POATE transfera pachetul turistic unei alte persoane daca achitarea pretului excursiei s-a facut doar partial (avans).
 3. Neprezentarea unei persoane la locul de intalnire a grupului este considerata NOSHOW, locul sau neputand fi luat de alta persoana, decat daca prezinta insotitorului de grup acordul scris al agentiei turistice. Deci nu puneti inutile persoane pe drum, daca stiti ca nu ati urmat procedurile si nu ati respectat conditiile descrise.
 4. Nu se pot face inlocuiri sau modificari de persoane in ultimele 20 DE ZILE CALENDARISTICE, pana la inceperea actiunii.
 5. Gasirea unui inlocuitor sta DOAR in sarcina celui care a renuntat. Agentia, nu este  responsabila sau de vina pentru renuntarea cuiva, in consecinta nu are  de ce sa fie implicata in procesul de gasire a unui inlocuitor.
 6. Cautarea unui inlocuitor poate fi facuta pe forum, postand un anunt pe topicul actiunii la care se face renuntarea. Asigurati-va ca aveti un cont de utilizator pentru a putea scrie si a posta pe platforma noastra. Evident ca puteti gasi inlocuitor si in alt mod, aici este precizat cel mai eficient.
 7. Inlocuitorul trebuie sa aiba conditia de membru Singles Camp, deci nu pot fi propuse ca inlocuitori persoane ce nu fac parte din Singles Camp. Grupul Singles Camp isi aroga posibilitatea de a refuza persoana propusa, daca nu intruneste conditiile de membru al comunitatii.
 8. Inlocuitorul poate fi DOAR de acelasi sex cu renuntatorul, aceasta datorita repartitiei pe camere. De exemplu daca renunta o femeie, doar o alta ii poate lua locul, nu un barbat.
 9. In situatia in care nu gasiti un  inlocuitor  pentru locul pe care l-ati rezervat si la care renuntati unilateral, sumele achitate pana in acel moment  va fi retinut de catre agentie, cu titlu de penalitate .
 10. In cazul in care agentia este cea care gaseste inlocuitor va fi perceputa o taxa de 50 lei pentru schimbare.

Prezentarea procedurii de inlocuire (VALABILA DOAR LA EXCURSIILE INTERNE)

Daca ati gasit un inlocuitor care sa respecte conditiile de mai sus si va incadrati in termen (pana la 20 zile de la data inceperii actiunii), urmati in ordine urmatorii pasi:

 1. Anuntati OBLIGATORIU agentia Bon Voyage, printr-un Email la office@bonvoyagesibiu.ro. Precizati: actiunea la care renuntati, numele si prenumele d-voastra si cel al inlocuitorului.
 2. Asteptati primirea ACORDULUI AGENTIEI SI CONFIRMAREA DE SCHIMB
 3. Daca primiti Acordul agentiei si confirmarea de schimb, efectuati schimbul financiar cu inlocuitorul. Aceasta nu se face prin intermediul agentiei, ci direct intre persoane.
 4. Anuntati agentia, pe Email, despre efectuarea tuturor procedurilor de inlocuire

Fara respectarea TUTUROR acestor conditii, inlocuirea este considerata ca NE-VALABILA si nu va fi luata in considerare de catre agentie, iar la locul de intalnire, de catre insotitorul de grup.